Μαρία καλημέρα,
το θέμα που λες το έχω ξεψαχνίσει και να πω την αλήθεια έχω μπερδευτεί ακόμα περισσότερο διαβάζοντας το. Γιαυτό αποφάσισα να βρω κάθε Νόμο και κάθε Εγκύκλιο για να βγάλω ασφαλές συμπέρασμα και να ξέρω τι μου γίνεται. Ψάχνοντας πληροφορίες στο ιντερνετ διάβασα πολλά, αλλά διαπίστωσα ότι τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει πιστή αντιγραφή του τι λέει ο Νόμος ή η κάθε εγκύκλιος και ότι ερμηνεύεται κάθε φορά κατά βούληση...
Η εγκύκλιος λοιπόν αυτή λέει ξεκάθαρα ότι απαγορεύεται ΚΑΙ η κυκλοφορία και το λούσιμο (μπάνιο κοινώς) του ζώου σε χώρους λουομένων! Και όπως σωστά αναφέρεις και συ Μαρία με την παράθεση που έκανες αν υπάρχει και ένας άνθρωπος που κάνει μπάνιο σε κάποια παραλία τότε αυτή είναι περιοχή λουομένων! Αρα βάση της Εγκυκλίου αυτής εγώ με τον σκύλο μου δεν μπορώ να πάω σε καμία παραλία αν υπάρχει έστω και ένας ένθρωπος που κάνει μπάνιο! Αν δεν υπάρχει κανένας, τότε μπορώ αλλά σε περίπτωση που έρθει κάποιος πρέπει να πάρω τα μέτρα που αναφέρονται στην Εγκύκλιο...
Η εγκύκλιος αυτή όμως δεν έρχεται σε αντίθεση με τον Νόμο που λέει οτι τα ζώα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα σε οποιοδήποτε υπαίθριο χώρο (άρα και παραλία) αρκεί ο συνοδός του ζώου να τηρεί τις υποχρεώσεις του βάση του άρθρου 5 του Ν. 4039/2012? Τι υπερισχύει λοιπόν? Μέχρι που είναι η δικαιοδοσία της Λιμενικής Αστυνομίας? Κάπου διάβασα ότι για το Λιμενικό οι αρμοδιότητες που έχει ξεκινάνε από την θάλασσα και ότι δεν έχει καμία δικαιοδοσία στην Ξηρά! Όμως το κάπου διάβασα προσωπικά δεν με καλύπτει, θέλω συγκεκριμένη γραπτή απάντηση από Αρμόδια Υπηρεσία του Κράτους.
Το θέμα Σκύλος & Παραλία έχει δύο κεφάλαια για μένα. Το ένα είναι η παρουσία του σκύλου στην παραλία (όχι μέσα στη θάλασσα) και το άλλο είναι το λούσιμο του σκύλου, κοινώς το μπανάκι του! Όλα αυτά που ρωτάω τα έθεσα γραπτώς στη Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας και αναμένω απαντήσεις... Επίσης έχω ζητήσει και το ΦΕΚ 912 (άρθρο 230) το οποίο άκουσον άκουσον δεν μπορούν να μου το δώσουν γιατί κάθε Λιμενική Αστυνομία έχει το δικό της (λες και το ΦΕΚ είναι Εγκύκλιος) και θα πρέπει να το αναζητώ στην αντίστοιχη Λιμενική αρχή της παραλίας που βρίσκομαι!!!! Αυτή ήταν η απάντηση όταν ζήτησα το ΦΕΚ αυτό!
Ζήτησα διευκρινήσεις σχετικά με το πως ορίζεται μια παραλία ερημική ή απομακρυσμένη, αυτό που αναφέρει η Νατάσα για την ασφαλή απόσταση από λουόμενους και διάφορα άλλα...
Έκτοτε έχουν περάσει 4 μέρες και ακόμα απάντηση... Υποψιάζομαι με το μπάχαλο του Νομοθέτη δε θα πάρω απάντηση τελικά...