Εγκρίθηκε το νέο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς

rozeum

Well-Known Member
11 Αυγούστου 2010
601
3
. Δεν διάβασα πουθενά, εκτός αν μου ξέφυγε, ποιοί πήραν μέρος στο διάλογο, τι εισηγήθηκαν, εάν υπήρχαν επιστήμονες, εάν υπήρχαν άνθρωποι που ασχολούνται με το θέμα των ζώων στην χώρα μας. Θα με ενδιέφερε να μάθω και ενδεχομένως να κρίνω τις προθέσεις τους. Δεν θα έπρεπε να υπάρχουν κάποια στοιχεία ?
με την πφο παντως μου φαινεται μιλησαν

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
με την πφο παντως μου φαινεται μιλησαν
κι εγώ αυτή την εντύπωση έχω, κάπου το είχα διαβάσει, αλλα απο το νομοσχέδιο είναι φανερό ότι δεν τους έλαβαν και πολύ υπ`όψιν ή η πφο δεν ζήτησε τα σωστά πράγματα (κάτι που δε θέλω και δεν έχω λόγο να πιστευω).

Τα περισσότερα άρθρα, έχουν πολλά κενά και σημαντικότατα μάλιστα.
Δεν αγγίζει ΚΑΘΟΛΟΥ τα πετ-σοπ και τα άρθρα για τα αδέσποτα και την εγκατάλειψη σκύλου φαίνεται να κρύβουν πολλά "παραθυράκια" :(

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.925
Έχω μια απορία , στις χώρες τις ευρώπης που δεν επιτρέπεται να λαμβάνουν μέρος σε διαγωνισμούς σκύλοι με κομμένα αυτιά/ουρά η φυλή των doperman καταστράφηκε; Δεν εμπεριέχει ειρωνεία η ερώτησή μου, απλά θα ήθελα να μου πει κάποιος πουγνωρίζει.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Αν είναι δυνατον!!!! :mad::mad: δεν ξέρω τι να πρωτοσχολιάσω
  • 2 Απριλίου 2011, 20:32 | ΝΙΚΟΣ ΤΣΟΥΛΟΣ

ΔΙΑΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ
    ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ
    ΣΕ ΑΜΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΛΟΥ.(ΑΚΟΜΗ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΜΙΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ
    ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΧΤΗΚΕ ΑΠΟ ΑΓΕΛΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΑΛΗ). ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η
    ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ Δ. ΑΘΗΝΑΙΩΝ κα ΜΑΚΡΗ. ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟ ΜΗΝΑ
    ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΚΥΛΩΝ ΣΤΟ Δ. ΑΘΗΝΑΙΩΝ. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ
    ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ. ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΦΑΝΕΙΣ ΛΟΓΟΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ
    ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΣΥΜΒΙΩΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
    ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΕ ΤΟ Σ. ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΙΝΙΜΕΝΗ ΡΥΘΙΣΗ ΣΑΣ & ΤΙς ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ
    ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΤΟΥ ΓΗΡΑΤΟΣ, ΤΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ -ΕΦΟΣΟΝ ΤΥΦΛΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ
    ΠΑΡΑΠΟΝΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΑΔΕΣΠΟΤΟΙ ΣΚΥΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ, ΠΙΘΑΝΩΣ ΕΞΑΓΡΙΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ
    ΜΠΑστουνια τους.
    Ακομη αδιαφορειτε για την υποβαθμιση του φυσικου και πολιτιστικου περιβαλλοντοσ εφοσον
    πολλα αδεσποτα βρισκουν καταφυγιο σε αρχαιολογικους χωρους και υπαρχουν και διαμαρτυριες
    εφορειων αρχαιοιτητων και σχετ. νομοθεσια η οποια παραβιαζεται με το υπο ψήφιση
    νομοσχέδιο. (24 ΠΑΡ. 1 & 6 Σ.) ΑΔΙΑΦΟΡΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
    ΕΦΟΣΟΝ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ-ΑΚΟΜΗ & ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΕΣ- ΣΚΥΛΩΝ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΣΥΧΝΑ.ΤΕΛΟΣ
    ΕΙΣΑΓΕΤΕ ΔΡΑΚΟΝΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΕΣ ΧΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΓΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΩΝ ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΠΟΙΝΗΣ ΚΑΙ ΕΓΛΚΗΜΑΤΟΣ, ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ
    ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕΙ ΤΟ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ. ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΛ. Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΩΡΑ
    ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΘΑ ΣΥΜΒΙΩΝΟΥΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ, ΠΙΘΑΝΩΣ, ΖΩΑ
    ΕΦΟΣΟΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΝΑΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΝΑ
    ΠΕΡΣΥΛΛΕΓΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ & ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΔΕΣΠΟΤΑ & ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΒΕΒΑΙΑ
    ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΠΟΙΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΝΟΜΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΠΟΥ ΑΔΕΣΠΟΤΑ
    επιτιθεναι σε ανυποψιαστους και αθωους πολιτεσ.
    Τελος αδιαφορειτε προκλητικα για τη δημοσια υγεια εφοσον δεν υποχρεωνετε τους Δημους να
    επιβαλλουν αυτηρα χρηματικα προστιμα στους ιδιοκτητεσ ζωων που δεν μαζευουν τα
    περιττωματα τους.
    ΖΗΤΟΥΜΕ , ΜΕ ΤΗ ΡΗΤΗ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗΝ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΟΥ ΔΙΑΚΙΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ, Η
    ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΒΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ
    ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΠΩΣ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ Ο ΝΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ κος ΚΑΜΙΝΗΣ,
    ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ.
    ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΝ , ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ
    ΑΠΟΨΕΙΣ.
το σχόλιο είναι για το άρθρο 9: http://www.opengov.gr/ypaat/?p=119#comments

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Χρησιμοποιεί ακραίους, άκομψους όρους κι ένα επιθετικό ύφος, αλλά σε πολλά θέματα ο άνθρωπος έχει δίκιο.

Εννοείται ότι η συμβίωση με τα αδέσποτα ζώα που μας έχουν επιβάλλει οι συνθήκες είναι ενίοτε και ενοχλητική και ανθυγιεινή και επικίνδυνη. Αν εμείς τα γουστάρουμε και, ως εκ τούτου θέλουμε το καλό τους, είναι υποχρεωμένος να το θέλει και ο γείτονας? Φυσικά αυτό δεν του επιτρέπει να τα βλάπτει.

Διαφωνώ και σε αρκετά απ' αυτά που αναφέρει, κυρίως εδώ:
ΕΙΣΑΓΕΤΕ ΔΡΑΚΟΝΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΕΣ ΧΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΓΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΩΝ ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΠΟΙΝΗΣ ΚΑΙ ΕΓΛΚΗΜΑΤΟΣ

(@#)*$&(^%*%))

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Διαφωνώ και σε αρκετά απ' αυτά που αναφέρει, κυρίως εδώ:
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΠΟΙΝΗΣ ΚΑΙ ΕΓΛΚΗΜΑΤΟΣ

(@#)*$&(^%*%))
Chloe αυτό το σημείο μου έκανε κι εμένα εντύπωση... ίσως κρύβει τη λογική αφού με ενοχλεί γιατί να μην το πονέσω, φολιάσω κ.λπ, κ.λπ.
Γενικά ο άνθρωπος λέει αρλούμπες. Το κακό είναι ότι πετάει και κανένα σωστό (π.χ. για τις ακαθαρσίες που στολίζουν τα απανταχού πεζοδρόμια) και θα το διαβάζειο κόσμος και θα νομίζει ότι είναι κείμενο περιοπής και απόάνθρωπο που εκφράζει τη γνώμη του για τη μάστιγα των αδέποτων (που είναι αλλά υπό άλλη έννοια, εδώ ο άνρθωπος στοχοποιεί τα αδέσποτα με ένα κείμενο γεμάτο για τα δεινά που προκαλούν, και όχι για τα δεινά που αναγκάζονται να υποστούν ζώα που δεν είναι επιλογή τους να μένουν στο δρόμο υπό αυτές τις συνθήκες).
Άσε δε που είναι ένα κείμενο καθαρών εντυπώσεων: γιαγιάκα κατασπαράχθηκε, ανυπεράσπιστοι και αθώοι συμπολίτες, επίθεση σε τυφλούς γιατί τους εκνευρίζουν τα μπαστούνια τους ... έλεος πια με τους θεατρινισμούς!

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Μισό λεπτό Χρυσούλα.
Η ύπαρξη αδέσποτων στους δρόμους των πόλεων ενοχλεί για δύο λόγους, τους οποίους ανέφερες:

για τα δεινά που αναγκάζονται να υποστούν
(τα ζώα)
και
για τα δεινά που προκαλούν
Ο συγκεκριμένος έγραψε για τα δεύτερα. Δεν υποχρεούται κανείς να ενδιαφέρεται για τα πρώτα, δηλαδή για τη μοίρα των αδέσποτων ζώων. Εννοείται ότι δεν φταίνε, αλλά αποτελούν πρόβλημα
Εκεί στάθηκε με ένα πολύ κακό κείμενο, σε σημεία ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ. Δικαίωμά του.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
η δημόσια διαβουλευση έχει γίνει φόρουμ........
ή μήπως το φόρουμ είναι μιά δημόσια διαβούλευση με πιο ελευθερη θεματολογία?

food for thought :)

αναφορικά στο κόψιμο των αυτιών - δεν μπορώ και δεν ξέρω αν θα μπορέσω να έχω προσωπική άποψη για το αν είναι καλύτερα ή χειρότερα για τον σκύλο να είναι άκοπος ή κομμένος-το γούστο μου είναι στα άκοπα αλλά έτσι είναι τα γούστα....

όμως διαβάζοντας την τοποθέτηση του Βασ.Καλαμαρα αλλά και του SirElric μπήκα σε σκέψεις μήπως ο νόμος πετύχει να επιδεινώσει το πρόβλημα και να δημιουργήσει και καινούργια........
κατα την προσφιλή συνήθεια των νομων στην χώρα που γαλούχησε εκτός απο τον Περικλή και τον Πλάτωνα ...τον Εφιάλτη.........

για τα πιτμπουλ......δεν ξέρω.......δεν βλέπω να μειώνονται οι κυνομαχίες απαγορευοντας την εισαγωγή και το εμπόριο των σκύλων που προορίζονται για τέτοια απαράδεκτα αίσχη....συν ότι στιγματίζει ζώα για βρωμιές ανθρώπων ....αλλά ο καθένας με τις παραστάσεις του και τις εμπειρίες του κρίνει και ομιλεί...

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
η δημόσια διαβουλευση έχει γίνει φόρουμ........
ή μήπως το φόρουμ είναι μιά δημόσια διαβούλευση με πιο ελευθερη θεματολογία?
Μα σκέψου...
Τι σημαίνει η λέξη forum και πώς χρησιμοποιήθηκε?

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Μισό λεπτό Χρυσούλα.
Η ύπαρξη αδέσποτων στους δρόμους των πόλεων ενοχλεί για δύο λόγους, τους οποίους ανέφερες:

(τα ζώα)
και
Ο συγκεκριμένος έγραψε για τα δεύτερα. Δεν υποχρεούται κανείς να ενδιαφέρεται για τα πρώτα, δηλαδή για τη μοίρα των αδέσποτων ζώων. Εννοείται ότι δεν φταίνε, αλλά αποτελούν πρόβλημα
Δικαιωμά του βεβαίως...καθότι ζούμε σε δημοκρατική χώρα!!!
Δικαίωμα μου να τον θεωρώ κι εγω μισάνθρωπο και να τον λυπάμαι, γιατί αποκλείεται να είναι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος με τόσο μίσος μέσα του για αθώα πλάσματα.
Φυσικά και προκαλούν διάφορα προβλήματα τα αδέσποτα στους δρόμους, και να αναφερθούν και δυστυχώς είναι αλήθεια, αλλα ποιος προκαλέι τα αδέσποτα στους δρόμους? Γι`αυτούς δε λέει τίποτα στο κείμενο. είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
ξαναχτυπησε η δεκαριστου

Επιτέλους θα πάψουμε να βλέπουμε ακρωτηριασμένα ζώα στις εκθέσεις. Σε όλες οι χώρες που είχαν υπογράψει το 1992 την Ευρωπαική Σύμβαση Προστασίας των Ζώων, έχει απαγορευτεί να συμμετάχουν ακρωτηριασμένα ζώα σε κάθε είδους εκδηλώσεις και γενικά πλέον κανείς ούτε καν διανοείται να ακρωτηριάσει ζώο. Στην Ελλάδα όμως ο καθένας κάνει ότι θέλει... Όμως για να καλύψετε το θέμα πλήρως θα πρέπει να το συμπληρώσετε: "Απαγορεύεται η συμμετοχή ακρωτηριασμένων ζώων σε εκθέσεις και πάσης φύσεως εκδηλώσεις" Είναι πολύ κακό να μένουν ανοικτά παραθυράκια. Επιτέλους ας καταλάβουμε όλοι στη χώρα μας, ότι θα πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε τους Νόμους. Μη μπορώντας να βραβευθούν πλέον οι ακρωτηριασμένοι σκύλοι σε κανενός είδους εκδηλώσεις σίγουρα θα σταματήσει αυτή η βαρβαρότητα. Μπράβο και πάλι μπράβο. Συγχαρητήρια!
http://linkmefree.us/browse.php?u=Oi8vd3d3Lm9wZW5nb3YuZ3IveXBhYXQvP2M9NTgy&b=5

εκτος του αναπαραγει τις γνωστες ανυποστατες κατηγοριες, αδυνατει να αντιληφθει οτι ο νομος το μονο που θα καταφερει ειναι αυτο που θεωρει οτι πολεμαει "τα σκυλια να υποφερουν". γιατι το κοψιμο δεν θα σταματησει αλλα θα σταματησει το κοψιμο στον κτηνιατρο. αδυνατη να καταλαβει οτι τους μονους που θα βλαψει ειναι οι συναδελφοι της εκτροφεις που κανουν τον ιδιο αγωνα και ποιο πιστο στο οραμα της φυλης τους. ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ μεχρι εκει φτανει ο εγωπαθισμος της και η αδειανη ζωη της

ας εχει μουτρα ας κατεβει στο μαραθωνα!!!

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Φυσικά και προκαλούν διάφορα προβλήματα τα αδέσποτα στους δρόμους, και να αναφερθούν και δυστυχώς είναι αλήθεια, αλλα ποιος προκαλέι τα αδέσποτα στους δρόμους? Γι`αυτούς δε λέει τίποτα στο κείμενο
Γιατί να πει? Δεν δημιουργούν αδέσποτα απαραιτήτως όσοι ενοχλούνται απ' αυτά. Τις πιο πολλές φορές δεν έχουν οι τελευταίοι καμία σχέση με το "φόνο"!

ας εχει μουτρα ας κατεβει στο μαραθωνα!!!
Τι θα της κάνετε?

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Γιατί να πει? Δεν δημιουργούν αδέσποτα απαραιτήτως όσοι ενοχλούνται απ' αυτά. Τις πιο πολλές φορές δεν έχουν οι τελευταίοι καμία σχέση με το "φόνο"!
Ναι όντως, αυτοί -ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ- δεν αποκτούν ποτέ σκύλο, οπότε δε συμβάλλουν και στην ύπαρξη των αδέσποτων. Μόνο στον αφανισμό τους.
Δε μπορώ να του επιβάλω τι να πει, ούτε να τον εμποδίσω να πει αυτά που θέλει φυσικά, αλλα μπορώ να τον κρίνω για τα λεγομενά του σε ένα δημόσιο χώρο. Η άποψή του είναι επικίνδυνη και βγάζει πολύ μίσος - δε νομίζω να περιορίζεται μόνο στα ζώα.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Ναι όντως, αυτοί -ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ- δεν αποκτούν ποτέ σκύλο, οπότε δε συμβάλλουν και στην ύπαρξη των αδέσποτων. Μόνο στον αφανισμό τους.
Δε μπορώ να του επιβάλω τι να πει, ούτε να τον εμποδίσω να πει αυτά που θέλει φυσικά, αλλα μπορώ να τον κρίνω για τα λεγομενά του σε ένα δημόσιο χώρο. Η άποψή του είναι επικίνδυνη και βγάζει πολύ μίσος - δε νομίζω να περιορίζεται μόνο στα ζώα.
Το πρόβλημα δεν είναι αυτοί που (δικαίως) αγανακτούν με τα αδέσποτα και γράφουν προκλητικά κείμενα. Αυτοί, όντως, συνήθως δεν αποκτούν ζώα. Πρόβλημα αποτελούν όταν αντιδρούν δηλητηριάζοντας, και οι περισσότεροι δεν το κάνουν.
Το πρόβλημά μας εντοπίζεται σ' αυτούς που τα δημιουργούν, κι ένα μεγάλο ποσοστό τους θεωρεί εαυτόν φιλόζωο!
Επίσης πρόβλημα δημιουργούν όσοι διατηρούν "ημιδεσποζόμενα".

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Μισό λεπτό Χρυσούλα.

(τα ζώα)
και
Κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις... και εγώ ενοχλούμε με την εικόνα των αδέποτων (για διαφορετικούς προφανώς λόγους από τον εν λόγω κύριο), αλλά δεν θα ρίξω στο ανάθεμα ψυχές που δτην τελική πληρώνουν τα δικά μας τα σπασμένα... εκεί είναι η ένστασή μου. Αναφέρετο δικαίωμά του να πει τη γνώμη του σε τόσο ευαίσθητα ζητήματα όμως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και αντικειμενικοί. Λύση είναι και ο "μπόγιας" μάζεμα και άντε στην ευχή του Χριστού, ούτε ταίσματα ούτε έξοδα... αλλά δεν είναι η σωστή λύση. Ο τρόπος του λοιπόν δείχνει άνθρωπο που δεν τον ενδιαφέρει το μέσο αλλά το αποτέλεσμα, και αυτές οι λογικές με ενοχλούν, ενοχλούν το αίσθημα σεβασμού και της γνώμης του άλλου που είναι απέναντι και το γεγονός ότι έτσι ακούγονται οι άνρθωποι που δεν ενδιαφέρονται για "χρυσές τομές". Με ενοχλεί γιατί τέτοιοι άνθρωποι θεωρούν γραφικό το "δικό μου" τρόπο σκέψης τη στιγμή που εγώ έρχομαι να κατανοήσω την αγανάκτηση όλων μας επί του ζητήματος.
Αν κρίνω δε από τη θέση του για τις ποινές περί κακοποίησης αντιλαμβάνεσαι γιατί δεν μπορώ να συναισθανθώ την αγανάκτησή του... και υποψιάζομαι ότι είναι από αυτούς που διατηρούν τα συνταγματικά δικαιώματα για την πάρτη τους και μόνο, από αυτούς που αν σε δουν με το σκύλο βόλτα πριν καν χέσει θα σε κράξουν και ναι ίσως (λέω ίσως) πάνω στην αγανάκτησή του κάνει και το τελευταίο βήμα της φόλας... Η όλη εικόνα του τύπου που βγαίνει από το κείμενο αυτό με ενοχλή όχι η άποψη αυτή καθ' αυτή.

Last edited:

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Το πρόβλημα δεν είναι αυτοί που (δικαίως) αγανακτούν με τα αδέσποτα και γράφουν προκλητικά κείμενα. Αυτοί, όντως, συνήθως δεν αποκτούν ζώα. Πρόβλημα αποτελούν όταν αντιδρούν δηλητηριάζοντας, και οι περισσότεροι δεν το κάνουν.
Το πρόβλημά μας εντοπίζεται σ' αυτούς που τα δημιουργούν, κι ένα μεγάλο ποσοστό τους θεωρεί εαυτόν φιλόζωο!
Επίσης πρόβλημα δημιουργούν όσοι διατηρούν "ημιδεσποζόμενα".
Τα προκλητικά κείμενα συμβάλλουν και αυτά στο πρόβλημα των αδέσποτων, ίσως όχι άμεσα αλλα δίνουν θάρρος σε αυτούς που προχωράνε ένα βήμα παρακάτω και εμίζουν τον τόπο φόλες ή μας κάνουν τη ζωή δύσκολη όταν βγάζουμε το σκύλο βόλτα κλπ.
Στα υπόλοιπα συμφωνώ.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις... και εγώ ενοχλούμε με την εικόνα των αδέποτων (για διαφορετικούς προφανώς λόγους από τον εν λόγω κύριο), αλλά δεν θα ρίξω στο ανάθεμα ψυχές που δτην τελική πληρώνουν τα δικά μας τα σπασμένα... εκεί είναι η ένστασή μου.
Εσύ. Αυτός θα το κάνει, γιατί δεν τον ενδιαφέρουν οι "ψυχές". Δικαίωμά του.
Αναφέρετο δικαίωμά του να πει τη γνώμη του σε τόσο ευαίσθητα ζητήματα όμως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και αντικειμενικοί. Λύση είναι και ο "μπόγιας" μάζεμα και άντε στην ευχή του Χριστού, ούτε ταίσματα ούτε έξοδα... αλλά δεν είναι η σωστή λύση.
Για σένα. Για άλλους μπορεί να είναι καταπληκτική λύση, καθώς μάλιστα εφαρμόζεται σε άλλες χώρες με μεγάλη επιτυχία.

Ο τρόπος του λοιπόν δείχνει άνθρωπο που δεν τον ενδιαφέρει το μέσο αλλά το αποτέλεσμα, και αυτές οι λογικές με ενοχλούν, ενοχλούν το αίσθημα σεβασμού και της γνώμης του άλλου που είναι απέναντι και το γεγονός ότι έτσι ακούγονται οι άνρθωποι που δεν ενδιαφέρονται για "χρυσές τομές".
Όλοι πρέπει να ακούγονται...
Αν κρίνω δε από τη θέση του για τις ποινές περί κακοποίησης αντιλαμβάνεσαι γιατί δεν μπορώ να συναισθανθώ την αγανάκτησή του...
Κοίτα κι εγώ στο σημείο αυτό, θα του απαντούσα "τι λες ρε τρόμπα?", αλλά γενικά με πειράζει πολύ περισσότερο να θεωρούνται κάποιες απόψεις "επικίνδυνες" και ως εκ τούτου να θεωρείται, να υπονοείται ή να προτείνεται ότι δεν πρέπει καν να εκφράζονται - κάτι επικίνδυνο για τους δημοκρατικούς θεσμούς (ένα παράδειγμα είναι η απαγόρευση της άρνησης του ολοκαυτώματος σε δημοκρατικές χώρες - προσωπικά με ανατριχιάζει η άρνησή του, αλλά πολύ περισσότερο η απαγόρευσή της).
Το πήγα μακριά, το ξέρω...