Εγκρίθηκε το νέο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
δεν βρίσκω το άρθρο 6 του υπο ψήφιση νομοσχεδίου που ορίζει τα περί εκτροφής...
το έχει κανείς πρόχειρο;
Ειναι στο ποστ 629 αυτου του θεματος, σε pdf.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
το νομοσχέδιο έχει αλλάξει τόσες φορές που δεν είμαι σίγουρος αν το λίνκ του 629 ισχύει

εν ολίγοις πάντως
το νέο νομοσχέδιο δεν αναγνωρίζει την "ερασιτεχνική εκτροφή" μέχρι δύο γέννες τον χρόνο
αλλά ορίζει ότι όποιος εκτρέφει σκύλους πρέπει να έχει άδεια απο την νομαρχία ,μάλλον,και εγκαταστάσεις εγκεκριμένες ,όπως οι επαγγελματίες εκτροφείς μέχρι τώρα
εκτός κι αν χαρίζει τα σκυλιά του-οπότε τα κάνει όπως και όπου θέλει,χωρίς άδεια νομαρχίας και εγκαταστάσεις
το θέμα δηλαδή είναι ότι εκτροφέας είναι ο "που πουλάει κουτάβια που γέννησε η σκύλα του"
οι άλλοι όλοι είναι ιδιώτες

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
@ ice ευχαριστώ πολύ:)
για την ακρίβεια με ενδιέφερε να βρω αναλυτικά το άρθρο 6 παράγραφο 4...''για την χορήγηση άδειας εκτροφής''....όπως κατατίθεται τώρα για ψήφιση....

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
αυτό σε παραπέμπει σε άλλα διατάγματα που ισχύουν απο παλιά.

το σκέφτεστε για "Κυνοτροφείο By Tara mas" (της δικιάς μας δηλαδή ,της Τάρας μας :lol: )

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
θέλω να διευκρινίσω αν το νομοσχέδιο θέτει σαν προϋπόθεση έκδοσης άδειας 4 στρέμματα ανα θηλυκό σκύλο ή ανα εγκατάσταση....
γιατί αν είναι το 1ο μάλλον δεν θα υπάρχουν πλέον ούτε εκτροφεία με άδεια....

@ όχι βρε!!!!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
όχι
ισχύει ότι ίσχυε για τα επαγγελματικά εκτροφεία ανέκαθεν
οι νομοί που ορίζουν τις προδιαγραφές είναι όλοι τους παλιοί
δεν ξέρω αν θα αναθεωρηθούν κι αυτοί αργότερα....

αν στο παρελθόν ίσχυε 4 στρέμματα ανα εγκατάσταση τότε το ίδιο θα ισχύε και με τον νέο νόμο

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
4 στρεμματα και καταργηση της ερασιτεχνικης των 2 γεννών ανα ετος. Αρα, οπως καταλαβαινουμε οτι εκτροφεις υπαρχουνε το γυρνανε στο byb και στις αγγελιες και ''απο δώ πάν κι άλλοι''...

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
θα μπορούν να εκδίδουν pedigree αλλά δεν θα μπορούν να πουλάνε τα κουτάβια τους.....
αυτό συμβαίνει μόνο στο Ελλάντα....:(:mad:

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
ταρα μεχρι στιγμης για να παρεις αδεια....εκτροφης απευθυνεσαι στην αρμοδια περιφερεια που ανηκεις...
εκει αναφερει οτι το εκτροφειο πρεπει να ειναι εκτος κατοικημενης περιοχης... χωρις οριο εκτασης αλλα...
δεν θετει συγκεκριμνες διαστασεις κεννελ αλλα να τηρουν προδιαγραφες ( ?) σβστης υγιεινης διαβιωσης του σκυλου...
το οποιο θα υπογραφει ο υπευθυνος κτηνιατρος του εκτροφειου, και χρειαζεται κτισμα το οποιο να εχει αιθουσα αναμονης, κτηνιατρειο και αναρωτηριο για τα αρρωστα ζωα και αποθηκευτικο χωρο για τις τροφες κλπ.. και υπευθυνο ατομο για την επιλεψη των ζωων..
απο τα ανωτερω ... προκυπτει μινιμουμ εκταση 4 στρεμματων ωστε να δικαιολογει το κτισμα εντος της εκτασης η οποια ειναι εκτος κατοικημενης περιοχης!

δηλαδη μια επενδυση απο ενα νεο εκτροφεα... μερικων εκατονταδων χιλιαδων ευρω...
ποσο θελετε το κουταβι σας κυριε? 1000??? χαχαχαχαχαχαχαχαχ

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Συγγνώμη, αλλά ξέρουμε αν οι ανεγκέφαλοι αποφάσισαν να πάρουν σύμβουλο για το νομοσχέδιο που να ξέρει από σκύλους και εκτροφή;

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
οχι σαρα δεν τους ενδιαφερει..
ο κοε θα επρεπε να ενεργοποιηθει προς αυτη την κατευθυνση... αλλα
δεν φαινεται να εχει κανει κατι...
αντιθετα με τις φιλοζωικες... που εχουν κανει πολλα!

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
επιτρέψτε μου να συνεχίσω το βιολί μου εγώ...
όσοι έχουν επωνυμία εκτροφείου καταχωρημένη στην FCI χωρίς να διαθέτουν τις εγκαταστάσεις θα συνεχίζουν στο pedigree να γράφουν την επωνυμία του εκτροφείου τους ή θα είναι πλέον παράνομοι με τον νέο νόμο, οπότε εν δυνάμει θα μπορούσε και ο ΚΟΕ να αρνείται την έκδοση τέτοιων pedigree....(?)

υ/γ γνωρίζω ποιά είναι η διαφορά της άδειας εκτροφής απο το αρμόδιο υπουργείο και της απόκτησης επωνυμίας εκτροφείου..

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
κανονικά θα εγγράφονται οι γέννες όπως πάντα
απλά κανείς απο τους ερασιτέχνες εκτροφείς δεν θα πουλάει κουτάβια
μόνο θα τα χαρίζει
απλό

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
επιτρέψτε μου να συνεχίσω το βιολί μου εγώ...
όσοι έχουν επωνυμία εκτροφείου καταχωρημένη στην FCI χωρίς να διαθέτουν τις εγκαταστάσεις θα συνεχίζουν στο pedigree να γράφουν την επωνυμία του εκτροφείου τους ή θα είναι πλέον παράνομοι με τον νέο νόμο, οπότε εν δυνάμει θα μπορούσε και ο ΚΟΕ να αρνείται την έκδοση τέτοιων pedigree....(?)

υ/γ γνωρίζω ποιά είναι η διαφορά της άδειας εκτροφής απο το αρμόδιο υπουργείο και της απόκτησης επωνυμίας εκτροφείου..
συμφωνα με τον νεο νομο τα κουταβια σου θα εγγραφονται κανονικα...
αλλα δεν θα μπορεις να τα πουλας...
σε αντιστοιχη περιπτωση με μια καταγγελία... εχεις προβλημα
κατι που με τον προηγουμενο νομο ειχες το δικαιωμα να πουλας τα κουταβια σου χωρις να εχεις αδεια..

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Καλά, είναι με τα καλά τους ή έχουν λαλήσει τελείως; Τέτοια ερασιτεχνική κυβέρνηση έχουμε; Ακόμα κι αν ο ΚΟΕ αγρόν αγοράζει θα έπρεπε η κυβέρνηση να τους είχε βρει τους ειδικούς να τη συμβουλέψουν. Ακόμα και κείνο το μπουρδέλλο που ονομάζεται Βέλγιο έχει ειδικούς όταν γράφει και εν συνεχεία καταθέτει νομοσχέδιο.

(Τα του Βελγίου τυχαίνει να τα ξέρω από πρώτο χέρι καθότι είχα την ατυχία να παντρευτώ Βέλγο πολιτικό. :()

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
συμφωνα με τον νεο νομο τα κουταβια σου θα εγγραφονται κανονικα...
αλλα δεν θα μπορεις να τα πουλας...
σε αντιστοιχη περιπτωση με μια καταγγελία... εχεις προβλημα
κατι που με τον προηγουμενο νομο ειχες το δικαιωμα να πουλας τα κουταβια σου χωρις να εχεις αδεια..
μπαρντόν Πέτρο που επιμένω...αλλά ίσως να είμαι αργοκίνητο καράβι και να μην καταλαβαίνω πολύ καλά....

ας πούμε ότι εγώ έχω βγάλει επωνυμία εκτροφείου...(που δεν έχω βγάλει..) τα κουτάβια τα δηλώνω στον ΚΟΕ ως γέννες του εκτροφείου μου....
τα σκυλιά αποκτούν pedigree με όνομα που περιέχει την επωνυμία...
και αν έρθει αύριο μεθαύριο το καλό και νόμιμο κράτος μας και μου ζητήσει εγκαταστάσεις αφού η γέννα μου δεν δηλώνεται ως γέννα ιδιώτη αλλά γέννα εκτροφείου....τι γίνεται τότε;

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
μην μπερδεύεσαι
αφού δεν πουλάς είσαι ερασιτέχνης
το κράτος δεν το νοιάζει
δεν πουλάς

αν θες να πουλάς