Είπα να ρωτήσω μερικές ερωτήσεις...

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Πιστεύετε ότι κάποιες φυλές σκύλων θα ήταν καλύτερο να σταματίσουν την εκτροφή τους?

Πως θα αντιδρούσατε αν άλλαζαν τα πρότυπα κάποιων φυλών για λόγους υγείας?

Θα επιλέγατε εκτροφικό σκύλο το οποίο να έχει όλες της απαραίτητες εξετάσεις υγείας αλλα χωρίς διακρίσεις μορφολογίας?

spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
858
6
1) η δικη μου φυλη δεν θα ηταν καλυτερο να σταματησει οχι για τις αλλες δεν ξερω. (αν και τα dogo πρεπει να γινουν μαυρα)

2) θετικα, αν υπαρχει βαση

3) Πιθανων

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
1) Πιστεύετε ότι κάποιες φυλές σκύλων θα ήταν καλύτερο να σταματίσουν την εκτροφή τους?

2) Πως θα αντιδρούσατε αν άλλαζαν τα πρότυπα κάποιων φυλών για λόγους υγείας?

3) Θα επιλέγατε εκτροφικό σκύλο το οποίο να έχει όλες της απαραίτητες εξετάσεις υγείας αλλα χωρίς διακρίσεις μορφολογίας?
Αρκετά "προκλητικό" θέμα, με σοβαρές προεκτάσεις, τόσο σε θέματα που τρέχουν παράλληλα, όσο και σε (πολλά) παλιότερα θέματα...
Να προσπαθήσω (αβασάνιστα?) να κάνω μία πρώτη προσέγγιση...

1) Δεν τις ξέρω όλες τις φυλές και νομίζω ότι θα απαντήσουν πιο έμπειρα μέλη...

2) Θα αντιδρούσα θετικά. Αν και τα θέματα υγείας ξεκινάνε στα όρια των προτύπων (στα άνω όρια για τις μεγαλόσωμες φυλές και στα κάτω όρια για τα σκυλιά συντροφιάς)...

3) Αν είχα και τις εξετάσεις υγείας των γεννητόρων (αυτό μάλλον εννοείς) και ήταν καλές, θα ήταν, μακράν, το πρώτο κριτήριο επιλογής μου!
Το δεύτερο κριτήριο επιλογής θα ήταν οι χαρακτήρες των γεννητόρων και του κουταβιού...
Τέλος, εφόσον θα επρόκειτο για μία φυλή που ανήκει στη λίστα της FCI, θα ήταν ψέμμα να σου πω ότι δεν θα ήθελα (στους γεννήτορες) να υπάρχουν διακρίσεις μορφολογίας... (Αν δεν ανήκε στη λίστα της FCI, θα επέλεγα με τα κριτήρια των "θεματοφυλάκων" της φυλής...)
Ομως, αν μου έβαζες το μαχαίρι στο λαιμό, για να διαλέξω μόνο με δύο κριτήρια, αυτά θα ήταν: Υγεία και Χαρακτήρας!!!

Υ.Γ. Και, σε κάθε περίπτωση, τα Dogo πρέπει να γίνουν μαύρα!:D

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
1. Όχι

2. Τα πρότυπα τα τελευταία χρόνια αλλάζουν κυρίως για λόγους υγείας.

3. Ναι

Υ.Γ.: Σταματήστε να είστε βλάσφημοι!

spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
858
6
ακομα και εσυ δεν αντεχες την ασπριλα και πηρες dob οποτε μην μας την λες :)

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Ηθελα πολύ καιρο να κάνω την πρώτη ερώτηση !! και μάλλον εκει υπάρχει και το πρόβλημα μου με τους εκτροφείς ... τι χρήση μπορούν να έχουν σήμερα οι 400 ( νομίζω περιπου) φυλές που υπάρχουν??
γιατι να υπάρχουν τοσα κυνηγόσκυλα για παράδειγμα ?? εκτος απο τς ράτσες συντροφιας και τους φύλακες οι άλλες ποιος ο λόγος τους να υπάρχουν ?

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
ακομα και εσυ δεν αντεχες την ασπριλα και πηρες dob οποτε μην μας την λες :)
Νομιζεις.... δε θα επαιρνε ποτε μαυρο σκυλο!
Ακου μαυρο dogo #-o

1. Δεν εχω ιδεα
2.Επιβαλλεται σε μερικα κατα τη γνωμη μου
3.Ναι

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
2. και εγω νομίζω οτι πάνω απο όλα είναι υγεία !
3 δεν καταλαβαίνω τι σημάνει ... μπορεί κάποιος να μου το εξηγήσει ?

Last edited:

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
1. Όχι.
ερώτηση δική μου: και ποιός θα αποφασίσει αν θα πάψουν να υπάρχουν και ποιές;
2. Πιστεύω ότι η Γενετική Βελτίωση έχει κάνει τεράστια άλματα ως επιστήμη, οπότε δε θα είχα αντίρρηση.
3. Φυσικά.

Υ.Γ. Πιστεύω ότι τα dogo θα ήταν πολύ ενδιαφέροντα στο χρώμα του ουίσκι.

Υ.Γ.2 Θεωρώ τα dogo πανέμορφα σκυλιά.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
1. Οχι.

2. Εξαρταται απο τις αλλαγες, και αν θα με εβρισκαν συμφωνο.

3. Ναι.

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
Πιστεύετε ότι κάποιες φυλές σκύλων θα ήταν καλύτερο να σταματίσουν την εκτροφή τους?
ναι

Πως θα αντιδρούσατε αν άλλαζαν τα πρότυπα κάποιων φυλών για λόγους υγείας?
αναλογα σε τι ποσοστο θα επηρεαζε την μορφολογια τους,αν πχ τα μπουλντογκ τα κανανε με μουρη κολευ θα προτημουσα να σταματισει η εκτροφη τους

Θα επιλέγατε εκτροφικό σκύλο το οποίο να έχει όλες της απαραίτητες εξετάσεις υγείας αλλα χωρίς διακρίσεις μορφολογίας?
ερωτηση παγιδα
οχι γιατι εχει παει σε 10 εκθεσεις και εχει βγει επαρκεις με ''ασχημα'' σχολια
ναι γιατι θεωρω (σαν γνωστης της φυλης) οτι ο σκυλος αξιζει ( και δεν εχει λαβει μερος σε εκθεσεις)
ολα αυτα αν φυσικα μιλαμε για σκυλο πανω απο 1 ετους και τον θελω για εκτροφη

Dhmhtrhs

Well-Known Member
9 Μαϊου 2011
85
0
Χαλκιδικη
1.Ναι-πιστευω οτι υπαρχουν παρα πολλες φυλλες.
2.Θετικα-οντως η γενετικη εχει κανει αλματα,γιατι να μην την εκμεταλευτουμε?(για καλο σκοπο ΠΑΝΤΑ)
3.Φυσικα-αναλλογος παντα τους γονεις και το κουταβι

ΥΓ:και μενα δεν μου αρεσει το ασπρο στα dogo..=/

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
1) Οχι. Για να εκτρεφονται ακομα σημαινει οτι υπαρχουν ανθρωποι που ενδιαφερονται για την υπαρξη τους.

2) Θετικα. Αν και μονο αν οι οποιες αλλαγες γινοντουσαν με την συμφωνη γνωμη εκτροφεων και ομιλων της αντιστοιχης φυλης ή εστω τις υποδειξεις τους.

3) Ναι. Αν και το γενεολογικο του δεντρο ηταν ελεγμενο και αν στο θεμα υγεια προσθεσουμε και την ψυχικη υγεια(=χαρακτηρας)

Poll: ειτε σε ασπρο ειτε σε μαυρο ειτε στο καφετι το dogo ειναι τρελα