Χτες- για αλλη μια φορα, στενοχορεθηκα οτι ειμαι Groomer!
Μου ηρθε ενα ασπρο- κανις-γριφον, μεσσαιου/μεγαλο μεγεθος.
Με την πρωτη ματια ειδα, οτι τα ποδια της σκυλιτσας- με ονομα Μπεμπα- ηταν "τυλιγμενα" σε μια γυρο-γυρο εντελος κλεισμενη τζιβενια πανοπλια, παχος 2 δαχτυλων! Κατι σαν γυπσος- μονο σε λιιιγο πιο μαλακο.
Με την δευτερη ματια ειδα κατω απο τα ματια της σκυλιτσας τεραστιους σβολους απο τα δακρυα, που εγιναν ενα με το μαλλι του σκυλου- σχηματιζοντας φλεγμονες στο δερμα, κατω απο αυτα!
Οταν ελευθεροσα τα ποδαρακια της σκυλιτσα απο την τζιβα, ειδα κατι νυχια απαραδεκτα μακρια- ειχαν στραβοσει και τα δαχτυλα και η σκυλα ειχε προφανος προβληματα στο να περπατισει.
Κατω απο την επισις 2 δαχτυλων παχους τζιβα στο υπολοιπο σωμα, βρηκα να τρεχουν απειροι ψυλλοι και μερικα τσιμπουρια!
Μουρθε να κλοτσισω την κοπελλα, οταν μου αφησε το σκυλακι με την παρατηρηση, οτι θα ηθελε να της βαλω και φιογκακια!!!!
Τα φιογκακια την μαρανε!! Τα αυτια ειχαν τετραπλασιο παχος απο την τζιβα και τα ξυρισα μεχρι το δερμα!
Οταν ηρθε να παρει τον σκυλο- επι της ευκαιριας πηγε για ενα καφεδακι- σιγα μην εκατσε εκει να περιμενει- η πρωτη της κουβεντα ηταν :"μα πως το κανατε ετσι το σκυλακι- και γιατι δεν του βαλατε φιογκακια??"
Τοτε την περιλαβα: Γιατι το σκυλακι σου ηταν μια τζιβα- σου εχει περασει ποτε απο το μυαλο, να σκουπισεις τα ματακια της με ενα μαντιλακι και να κρατας της τριχουλες γυρο απο τα ματια κοντα?
Σου εχει περασει ποτε απο το μυαλο, να χτενισεις τον σκυλο σου?
Σου εχει περασει, οτι ισως χρειαζεται πιο συχνα απο μια φορα το χρονο κουρεμα?
Σου εχει περασει ποτε απο το μυαλο, οτι με τα παμμακρια νυχια του, πονανε τα ποδια της, επειδη στραβονουν τα δαχτυλακια της?
Σου εχει περασει ποτε, οτι υποφερει απο τα τσιμπιματα των ψυλλον και τσιμπουριων και ισως να του εχουν μεταδοσει και καποιοες πολυ σοβαρες ασθενειες??
Και μην μου λες τωρα ναι- επειδη αν σου ειχαν περασει τα παραπανω, και αν αγαπουσες τον σκυλο σου, ΔΕΝ θα ηταν στην κατασταση που μου τον εφερες σημερα. Και ΔΕΝ θα σε ενδιεφερνε μονο αν θα ειχε φιογκακια! Ντροπη σου!
Και αφου της προτινα να δωσει τον σκυλο της καπου αλλου αφου ιδια προφανος ειτε δεν θελει= ειτε δεν γουσταρει να ασχολειται και το βασανιζει -ειτε απλα αδιαφορει- πηρε η κοπελλα ξυνισμενα το σκυλακι της και εφυγε!!
Και εδω μια εικονα:
Τα κολλημενα ματακια