Είναι σωστό να κόβεις την ουρά και τα αυτιά;

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
GRDANE, μάλλον παρανόησες. Δεν είπα ότι είμαι υπερ της κοπής αυτιών και ουράς και το γνωρίζω οτι ο ελληνικός νόμος το απαγορεύει.
Οσο για τα αυτιά, απλα είπα οτι το έχω ακούσει, δεν ανέφερα αν στέκει επιστημονικά ή οχι και στον αντίποδα ανέφερα οτι προσωπικά δεν έχω βρεθεί μπροστά σε παράδειγμα που ένα σκυλι με κατεβασμένα αυτιά να έχει πρόβλημα. Δε το θεωρω παραπληροφόρηση αυτό.Αυτο με την ωτίτιδα η αλήθεια είναι πως δε το γνώριζα.Θα ήθελα να μου εξηγήσεις ωστόσο πως στέκει επιστημονικά αυτο που είπες με τις μοίρες γιατι μου έκανε εντύπωση.
Για τις κυνομαχίες ισχύει το ίδιο, ανέφερα δηλαδή αυτο που γνώριζα και θεωρησα και λογικό.
Στην αρχη του ποστ μου έγραψα οτι είναι αυτά που ακούω, ο τρόπος με τον οποίο διατύπωσα το κείμενό μου δεν είχε σκοπο να προδώσει σιγουριά σε καμία περίπτωση.

Φιλικά

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
vas... εχεις ενα μικρο δικιο ετσι οπως το εγραψα... ειναι πολυ αποτομο... η αληθεια ειναι οτι το εγραφα με αστειαζουσα διαθεση ( εννοώντας το ομως) αλλα, αλλο ο γραπτος αλλο ο προφορικος λογος...
λοιπον...
παραπληροφορηση ειναι...
αυτα που ακουω εγω, που ισως να ειναι και μύθοι είναι για τα αυτια οτι προσφέρει λέει 7% παραπάνω ακοή (εγω δεν εχω δει κανένα σκυλι με κατεβασμένα αυτια να ακούει χειρότερα απο κάποιο με όρθια) και για την ουρά για να μη χτυπάει τους αλλους απο τη χαρά του γιατι είναι πολυ δυνατή.

δημιουργια εντυπωσεων ειναι...

Στο πρακτικο κομμάτι αυτιά και ουρές κόβονται σε σκυλια που προορίζονται για μάχες για να μη μπορει ο αντίπαλος να τα πιάσει είτε απο τα μακρυά αυτιά είτε απο τη μακρυά ουρά

Γιατί? Στη χούντα ζούμε? Ακόμα και το σύνταγμα μπορούμε να κρίνουμε και να αναθεωρήσουμε

φιλε σιμολ αστειευόμενος το εγραψα...
απλα γιατι οπως πολυ σωστα κριθηκε μια κυβερνηση για τα λαθη της και την κατεβασαμε για να βαλουμε μια αλλη στην θεση της και να διορθωσει την κατασταση... :p
ετσι ακριβως αλλαζουμε και τους νομους... τεσπα... αλλο θεμα συζητησης σε αλλο φορουμ..

Αυτό που λες δεν στέκει...πως μικραίνει η ακτίνα από το κόψιμο? ( γινονται ορθοωτα)

φιλτατε επετρεψε μου... οτι δεν γνωριζουμε ( ή δεν καταλαβαινουμε), δεν σημαινει οτι δεν ισχυει...

Και φυσικά...τα σκυλιά δεν κατευθύνουν τα αυτιά τους όπως οι γάτες στην κατεύθυνση του ήχου...αλλά σε πολλές φυλές αλλάζοντας το σχήμα εν εγρηγόρσει...ουσιαστικά συγκεντρώνουν την ακοή προς συγκεκριμένο σημείο.Λειτουργούν δηλαδή σαν "παρωτίδες"

ακριβως παραπανω εγραψες οτι αυτο που ειπες οτι δεν ισχύει τα σκυλια προσπαθουν να το κανουν...
εχεις δει σκυλο με κατεβασμενα αυτια... πως τα ανασηκωνει μολις ακουσει ενα ηχο για να τον προσδιορισει? εχεις δει ενα λυκοσκυλο με ορθια αυτια... πως περιστρεφει τα αυτια του για να εντοπισει τον ηχο? το ιδιο κανουν και τα κομμενα... τα ακοπα οχι... γυρνανε ολο το κεφαλι σχεδον..

ακριβως για τον ιδιο λογο που ενας ανθρωπος που βαριακουει χρησιμοποιει το χερι του συχνα, γυρω απο το αυτι...
υπηρχε και μια μελετη απο τον συλλογο ντομπερμαν, αλλα δεν την εχω ευκαιρη... να την μεταφερω...
πανε και καποια χρονια απο τοτε ...

Για ποιο παραπάνω λόγο κατέβηκαν τα αυτιά εννοείς?
Πάντως η επικρατούσα θεωρεία υποστηρίζει ότι έχει να κάνει με την εξημέρωση...
ναι η εξημερωση ειχε ως αποτελεσμα το κατεβασμα των αυτιων.. κατι που στα ζωα στην αγρια φυση δεν αλλαξε λογω επιβιωσης...

πιθανο μια κι εχεις ποιμενικο, να ειναι και ο λογος που παραδοσιακα εκοβαν το αυτι στα ποιμενικα... (μιλω για το ενα... ) και με τα χρονια εμεινε η παραδοση χωρις την γνωση...

η εμμονη μου για τον νεο νομο δεν ειναι οτι με βρισκει συμφωνο η όχι ... αλλα για να μην θεωρηθουν οι αποψεις δικαιολογια...

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Και όταν γίνονται ορθόωτα....αλλάζει το σχήμα της βάσης τόσο που να στενεύουν κατά 60 μοίρες???
Στα ποιμενικά σίγουρα δεν συμβαίνει εμφανής αλλαγή(εκτός από τα μολοσσικά που το αυτί άκοπο είναι κρεμασμένη τηγανίτα)...
Αν συμβαίνει στα dogo....γράψε λάθος...

Όσο αφορά την κίνηση των αυτιών προς την κατεύθυνση του ήχου...Είπα ότι δεν κάνουν αυτό που κάνουν οι γάτες...να καρφώνουν ένα σημείο με τα μάτια...και τα αυτιά να περιστρέφονται σαν ραντάρ...
Και ότι ακριβώς υπάρχουν φυλές που κάνουν την κίνηση προς την κατεύθυνση του ήχου....αλλά στιγμιαία...και το κεφάλι ακολουθεί σχεδόν αμέσως...
Ίσως δεν έχω παρατηρήσει αρκετά τα ορθόωτα και ότι λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο...

Θα είχε φυσικά ενδιαφέρον να βρεις την μελέτη από τον σύλλογο Ντόπερμαν...ή όποιου άλλου συλλόγου με παράδοση στο κόψιμο που να τα εξηγεί εμπεριστατωμένα...:)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ