Είναι σωστό κάποιος που φοβάται τα σκυλιά να αποκτήσει ένα?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Όπως σε όλα τα όντα πάνω σε αυτόν τον πλανήτη η έναρξη αλλαγής συμπεριφορών είναι η μέθοδος της απευαισθητοποίησης!
Δηλαδή η σταδιακή τριβή-έκθεση στην προβληματική(ή όχι) κατάσταση!

Εκπαιδευτής σκύλων για τους σκύλος...
Ψυχολόγος για τους ανθρώπους...

:)

• Like
Reactions: Tonaki

7Ansuria_2

Member
6 Μαρτίου 2018
12
25
Καλημέρα..
Διαβάζοντας το νέο σου ποστ, έψαξα από περιέργεια το παλιό..
Αλήθεια τί έγινε με το θέμα σου?
Πώς τα πας?
Συνεχίζεις να σκέφτεσαι την απόκτηση δικού σου σκύλου??

Στην αρχή μου φάνηκε κάπως περίεργο το να φοβάσαι τα σκυλιά αλλά & ταυτόχρονα να τα αγαπάς & να θέλεις να αποκτήσεις & όλας ένα δικό σου.. μετά όμως, όσο το επεξεργαζόμουν, άρχισα να σε καταλαβαίνω..

Στο σπίτι που είχατε τόσα σκυλιά, ποια ήταν η σχέση σου μαζί τους? Είχες συχνή επαφή? Θα μπορούσα να αποδώσω τη φοβία σου στη μη επαφή με σκυλιά, αλλά αυτό μάλλον δεν ισχύει..

Απ' όσα γράφεις καταλαβαίνω ότι φοβάσαι κάποια πιθανή τους, μη αναμενόμενη αντίδραση, που δε θα μπορέσεις να διαχειριστείς..

Εδώ να σου πω πως μεγάλο ρόλο παίζει η δική σου ψυχοσύνθεση, μιας & τα σκυλιά έχουν τεράστιο ένστικτο & διαισθάνονται σχεδόν τα πάντα.. με το δικό σου σκυλί, αν τελικά αποκτήσεις & κάνοντάς του σωστή εκπαίδευση, δε θα έχεις τέτοια θέματα, αλλά το παραπάνω ισχύει & για τα άλλα σκυλιά δεσποζόμενα ή αδέσποτα.. (για να απαντήσω & στο άλλο σου ποστ)

Για να ξεπεράσεις, λοιπόν, αυτό το άσχημο συναίσθημα, πρέπει να βάλεις στο μυαλό σου μερικά πράγματα σε τάξη, να τα δουλέψεις & να ηρεμίσεις!! Σε κάθε σκύλο που θα συναντάς, είτε στον δικό σου, είτε σε κάποιον ξένο, είτε είσαι μόνη σου, είτε μαζί με δικό σου σκύλο, θα πρέπει να τους μεταδίδεις ότι δεν υπάρχει λόγος για επιθετικότητα.. ότι είσαι φιλικά προσκύμενη & ότι δεν κινδυνεύουν! Δείχνεις κυρίαρχη του εαυτού σου, κρατάς την ψυχραιμία σου & τους τη μεταδίδεις βάζοντάς τα σε τάξη! Είτε αυτό είναι με το βλέμμα, είτε με τον τόνο της φωνής σου, είτε με τη γενικότερη στάση σου & συμπεριφορά σου!!

Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να δουλέψεις τη φοβία σου & να νιώσεις σίγουρη για τον εαυτό σου, ακόμα & αν δεν αποκτήσεις δικό σου σκύλο, για να μπορείς να αντιμετωπίζεις πιο άνετα περιστατικά σαν το πρόσφατο που περιέγραψες στο άλλο σου θέμα.. μιας που δε θα σταματήσουν να υπάρχουν "ανεύθυνα" άτομα, αλλά ακόμα & αν από θαύμα συνέβαινε κάτι τέτοιο, υπάρχουν & τα αδέσποτα, που θα μπορούσαν να σε φέρουν σε παρόμοια, δυσάρεστη, θέση.. ;):)
Καλησπέρα Tonaki

Αν εξαιρέσεις το περιστατικό που ανέφερα είχα μια μικρή πρόοδο, ίσως σας φανούν λίγο χαζά βέβαια αλλα εμένα με βοήθησαν :)

Αρχικά μιλώντας με μια φίλη η οποία έχει σκυλάκι το οποίο δεν φοβόμουν και πολύ, αλλα δεν ήμουν και άνετα, ξεκίνησα με αυτό, δεν άλλαζα πλεον πεζοδρόμιο η δρόμο αν έβλεπα σκυλο με λουρί όπως το παρελθόν, τα άφηνα να με μυρίσουν(τα πιο μικροσωμα βεβαια η αυτά με τα οποία ένιωθα εγώ πιο safe) σε φιλοζωικές κτλ δεν πήγα, δεν ήθελα να βρεθώ με πολλά άγνωστα σκυλιά απότομα, δεν ξερω...
Επίσης με βοήθησε πολύ και η σχολή, φοιτητές που πήγαιναν βόλτα τα σκυλάκια τους στα πανεπιστήμια, τα αφηναν βέβαια ελευθερα, άλλα με λουράκια κτλ πολυ με βοήθησε αυτο ειναι η αλήθεια, ίσως και τα παιδία που έβλεπαν πως φοβόμουν με καθησύχαζαν πολλοί απο αυτούς μου είπαν πως να προσεγγίσω τον σκύλο τους σιγα σιγά εφόσον φοβαμαι.

Ναί συνεχίζω να σκέφτομαι την απόκτηση σκύλου, απλα έχω πάρει απόφαση οτί δεν θα γίνει στο άμεσο μέλλον. ΣΙΓΟΥΡΑ όμως θα γίνει κάποια στιγμή :)

Η αλήθεια είναι οτι όντως ακούγεται περίεργο, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, την φροντίδα των σκύλων την είχαν αναλάβει οι γονείς μου, εγω είχα αναλάβει το παιχνίδι κ αυτο πάλι με μέτρο, για παράδειγμα την μεγάλη δεν την πλησίαζα κάν και άν για κάποιον λόγο έβγαινα έξω μέχρι να βγω απο την αυλή η να μπω στο αμάξι είχα πει 10 πατερ ημών. Με τα μικρα ήμουν πιο άνετη. Ειδικά με τον Φάτσα, ειναι ο μοναδικός σκύλος που δεν φοβαμαι καθολου, δεν κραταω καμία επιφυλαξη και τον εμπιστευομαι απόλυτα.

Πολύ καλά κατάλαβες τονάκι αυτό ακριβως φοβάμαι.. πχ αν τη στιγμη που χαιδευω κάποιον σκύλο γυρίσει και με δαγκωσει? τοσα περιστατικα τέτοια έχουν συμβεί.

Κλείνοντας έγραψες για τους τρόπους που μπορώ να το αντιμετωπίσω δηλαδη? ποιοι είναι αυτοι οι τρόποι?

Πάλι βγηκε μεγάλο το μνμ....

• Like

Tonaki

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2018
85
128
Η καλύτερη μέθοδος για να ξεπεράσεις το ό,ποιο θέμα σε βασανίζει, είναι η πολλή δουλειά με τον εαυτό σου..

Πρέπει να δουλέψεις πολύ με το μυαλό σου, να σκεφτείς, να ενημερωθείς & να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση!!
Σε δεύτερη φάση, άρχισε να εντριφείς στην προσωπικότητα του σκύλου σα ζώο & θα δεις ότι δεν είναι ένα αψυχολόγητο πλάσμα που στα καλά καθούμενα "ορμάει" (για να επιτεθεί εννοώ)..
Θα πρέπει να πέσεις σε πολύ ιδιαίτερη περίπτωση, όπου ο σκύλος κακοποιείται ή νιώσει απειλή από σένα, ώστε να σου αγριέψει..
Εδώ όμως δε μιλάμε να πάρεις σβάρνα τα άγρια ή κακοποιημένα σκυλιά & να προσπαθήσεις να τα "δαμάσεις"!! Μιλάμε για το να μπορείς, για αρχή, να περπατάς στο δρόμο & να μη φοβάσαι!!
Οι σκύλοι είναι εξαιρετικά πλάσματα & όταν τα αγαπάς το καταλαβαίνουν.. όταν είσαι φιλικός μαζί τους το νιώθουν..
Αν ένας σκύλος χυμήξει κατά πάνω σου θα είναι από τη χαρά του, για να παίξει.. σου κάνει τσαλίμια!! Αν παίζοντας μαζί του σε δαγκώσει, θα προσέξει πώς να το κάνει, είναι σπάνιο να σε πονέσει & αν ακόμα καταλάθος το κάνει, χωρίς να το θέλει, λέγοντάς του ένα ψύχραιμο & απόλυτο "ΜΗ", κοιτώντας το στα μάτια & μην κάνοντας σπασμοδικές κινήσεις, θα σε αφήσει!!
Το να σε γδάρει καταλάθος με τα νύχια του έτσι όπως παίζετε, με λίγη προσοχή το αποφεύγεις.. αλλά & αν δεν το αποφύγεις.. τί έγινε?? Πόσες φορές δεν έχεις γδαρθεί κάπου, δεν έχεις χτυπήσει κάπου από απροσεξία, δεν έχεις κοπεί ή καεί στο μαγείρεμα?? Τί έπαθες?? ;)

Είναι τρόποι σκέψεις που απλουστεύουν τα πράγματα & εκλογικεύουν το φόβο σου..

Υ.Γ. Βάλε το χέρι σου στο στόμα κάποιου σκυλιού που δε φοβάσαι, να δεις που θα βαρεθεί & δε θα στο δαγκώνει..:D:ROFLMAO::LOL:

• Like
Reactions: 7Ansuria_2

7Ansuria_2

Member
6 Μαρτίου 2018
12
25
Θέλει δουλειά, απλά ίσως το περίμενα λίγο πιο εύκολο :)
Ευχαριστώ για τον χρόνο σου τονάκι και για τις συμβουλές!

Εύχομαι στο επόμενο θέμα που θα ανοίξω εν καιρό να είναι για να σας συστήσω το σκυλάκι που θα έχω αποκτήσει :)

• Like

Tonaki

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2018
85
128
Να είσαι καλά!!:)

Ένας σκύλος πάντα θέλει δουλειά!! Πολλή δουλειά!! & πριν τον πάρεις, μα ακόμα περισσότερη από τη στιγμή που θα μπει στη ζωή σου & έπειτα.. αλλά είναι μια πολύ ευχάριστη δουλειά!! ;):love::love:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog