Είναι πρόβλημα;

french bulldog

Well-Known Member
28 Αυγούστου 2009
292
0
Γαι σε όλους! Μετά από αρκετό καιρο σας ξαναχαιρετώ. Εγώ έχω ενα γαλλικό μπουλτόγκ 2 χρονό! Πάντα χαιρόμασταν πόσο καλά τα πήγαιννε με όλα τα ζώα και με τους ανθρώπους! Εξαιρετικα κοινονικό σκυλλάκι! Όμως προχθές ανακαλήψαμε ότι αυτό δεν είναι πάντα καλό! Ενώ πηγαίνναμε την απογευματινή μας βόλτα ένα Samoyed μας επιτέθικε! Στην αρχή νόμισα ότι ήρθε για να μυριστή την δικιά μου, όμως έκανα λάθος! Μόλις μας πλησίασε άρχισε να γαυγίζη και προσπάθησε να μας δωγκώση (εμένα με δάγκωσε στο παντελόνι,ευτηχώς το σκυλλάκι μου όχι) Η δικιά μου δεν αντέδρασε καθόλου! Αντιθέτως χάρηκε και ήθελε να παίξουν -.-!!!! Τι νακάνω για να καταλάβει πότε πρέπει να αμύνετε? Δηλαδή και ληστής να έρθει αυτή θα τον καλοσορίση! Μπορεί να ακούγετε αστείο όμως για εμένα είναι σοβαρό! (δεν περιμένο να είναι σκύλλος φύλακας αλλά να ξέρει να αμείνετε)

P.S : η ιδιοκτήτρια ήταν εκέι και απλά έβλεπε!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Δυό χρόνια χαιρόσαστε που είναι εξαιρετικά κοινωνικό και τώρα, για ένα ατυχές συμβάν, θέλετε να της το αλλάξετε αυτό;

french bulldog

Well-Known Member
28 Αυγούστου 2009
292
0
Δεν θέλουμε να την αλλάξουμε απλά να την κάνουμε να μάθει να αμύνετε....κρίμα είναι...αν μια μέρα την δαγκώσουν αυτή? HELP!

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Ισως να ηταν και ο τροπος του να το ηρεμησει.Μηπως το σκυλακι σου ξερει να αμυνεται καλυτερα απο εσενα χωρις να μπαινει σε μπελαδες;;)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Δεν πιστεύω ότι χρειάζεται να κάνετε κάτι. Ισως μόνο, να προσέχετε περισσότερο τα σκυλιά που την πλησιάζουν. Να είστε σίγουροι ότι δεν θα επιτεθούν.

french bulldog

Well-Known Member
28 Αυγούστου 2009
292
0
Ισως να ηταν και ο τροπος του να το ηρεμησει.Μηπως το σκυλακι σου ξερει να αμυνεται καλυτερα απο εσενα χωρις να μπαινει σε μπελαδες;
τι να πώ! ίσως! αλλα και πάλι δεν θα έπρεπε να κάνει και αυτή κάτι? Εκείνη την στιγμή εγώ έσβησα! Και η ιδιοκτήτρια απλά να βλέπει.! ούτε να φωνάξει το σκυλί της ούτε τίποτα...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Εσύ είσαι εκεί, για να κάνεις κάτι για το σκυλάκι σου. Και όχι για να σβήσεις, την στιγμή που ίσως σε χρειάζεται.
Εσύ θα πρέπει να μπορείς να την προστατέψεις. Οχι το αντίθετο.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εσυ, να αρχηγος της αγελης, εχεις την υποχρεωση να την προστατεψεις απο κινδυνους!
Αυτο σημαινει και απο αλλα-επιθετικα σκυλια.
Οταν ειχα μονο μια γαλλιδα, τυχαινε αρκετες φορες, να μας πλησιαζουν αλλα σκυλια με οχι πολυ φιλικες προδιαθεσεις - εγω παντα εμπαινα στην μεση και τους απετρεπα να την πλησιασουν- και αν χρειαζοταν ακομα και με "βια".

Τωρα που εχω 3 γαλλικα λειτουργουν σαν αγελη και κανουν πολυ σαματα οταν βλεπουν αλλα σκυλια, ωστε σχεδον ολα τα σκυλια να τα φοβουνται και φευγουν τρεχοντας!

french bulldog

Well-Known Member
28 Αυγούστου 2009
292
0
Τελικα,πώς τελειωσε ο παραλιγο καβγας;Ξυπνησε η ιδιοκτητρια και το πηρε;Εφυγε το ιδιο;
τελικά την πάρα αγγαλιά και φύγαμε!
Η ιδιοκτήτρια μπήκε στο αμάξι της κα έφυγε Ο.ο
Εσύ είσαι εκεί, για να κάνεις κάτι για το σκυλάκι σου. Και όχι για να σβήσεις, την στιγμή που ίσως σε χρειάζεται.
Εσύ θα πρέπει να μπορείς να την προστατέψεις. Οχι το αντίθετο.
1. Εώ κάνω τα πάντα για το σκυλλάκι μου 2.Πάντα την προστατεύω και εξάλλου αυτός είναι και ο λόγος που δεν αντέδρασε!
ΤΟο ερώτημα μου είναι κατά πόσο αυτό είνα πρόβλημα ή όχι!

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Οταν το σκυλι βρεθει οντως σε κινδυνο,θα αμυνθει.Θα φαει 1-2 δαγκωνιες πρωτα,αλλα θα αμυνθει.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Αν μπορει να φυγει,εννοειται.Δε το σκεφτηκα.

Επειδη θα σου ξανασυμβει,παντα συμβαινουν,θα φροντισεις να τον υπερασπιστεις πριν γινει καμια ζημια.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Γαι σε όλους! Μετά από αρκετό καιρο σας ξαναχαιρετώ. Εγώ έχω ενα γαλλικό μπουλτόγκ 2 χρονό! Πάντα χαιρόμασταν πόσο καλά τα πήγαιννε με όλα τα ζώα και με τους ανθρώπους! Εξαιρετικα κοινονικό σκυλλάκι! Όμως προχθές ανακαλήψαμε ότι αυτό δεν είναι πάντα καλό! Ενώ πηγαίνναμε την απογευματινή μας βόλτα ένα Samoyed μας επιτέθικε! Στην αρχή νόμισα ότι ήρθε για να μυριστή την δικιά μου, όμως έκανα λάθος! Μόλις μας πλησίασε άρχισε να γαυγίζη και προσπάθησε να μας δωγκώση (εμένα με δάγκωσε στο παντελόνι,ευτηχώς το σκυλλάκι μου όχι) Η δικιά μου δεν αντέδρασε καθόλου! Αντιθέτως χάρηκε και ήθελε να παίξουν -.-!!!! Τι νακάνω για να καταλάβει πότε πρέπει να αμύνετε? Δηλαδή και ληστής να έρθει αυτή θα τον καλοσορίση! Μπορεί να ακούγετε αστείο όμως για εμένα είναι σοβαρό! (δεν περιμένο να είναι σκύλλος φύλακας αλλά να ξέρει να αμείνετε)

P.S : η ιδιοκτήτρια ήταν εκέι και απλά έβλεπε!
Αν πω εγώ τώρα ότι γιατί ήρθατε σε επαφή θα ήμουν χαζός?

Έχεις μια χαρά σκυλάκι -που παρεμπιπτόντως ΔΕΝ είναι φύλακας και ούτε θα γίνει- είναι προφανώς ωραία κοινωνικοποιημένο και στεναχωριέσαι ότι δεν βγάζει άμυνα?
Γιατί να βγάλει άμυνα και γιατί να έρθει σε επαφή με άλλο σκύλο(άγνωστο σκύλο)?
Πρέπει σώνει και καλά όποιον σκύλο βλέπουμε στον δρόμο να τον γνωρίζουμε?

french bulldog

Well-Known Member
28 Αυγούστου 2009
292
0
Αν πω εγώ τώρα ότι γιατί ήρθατε σε επαφή θα ήμουν χαζός?

Έχεις μια χαρά σκυλάκι -που παρεμπιπτόντως ΔΕΝ είναι φύλακας και ούτε θα γίνει- είναι προφανώς ωραία κοινωνικοποιημένο και στεναχωριέσαι ότι δεν βγάζει άμυνα?
Γιατί να βγάλει άμυνα και γιατί να έρθει σε επαφή με άλλο σκύλο(άγνωστο σκύλο)?
Πρέπει σώνει και καλά όποιον σκύλο βλέπουμε στον δρόμο να τον γνωρίζουμε?
Δεν είπα ότι ήθελα να έρθει σε επαφή με το άλλο σκυλλί! απλά θα το έβλεπε(εξ αποστάσεως)και θα φεύγαμε! Ποτέ δεν αφήνω άλλο σκύλλο να την πλησιάζει εαν δεν ξέρω τον ιδιοκτήτη και ότι είναι οκ! Πρώτη φορα είπα να κάνω την διαφορά και την πάτησα. Και εννοείτε ότι θέλω να αμύνετε!

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.767
4.043
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Καλά άμα αμυνόταν ξέρεις τι θα της έκανε το Samoyed?
Καλύτερα να μην αμύνεται λέω εγώ! Οπως είπαν οι προλαλλήσαντες, εσύ πρέπει να την προστατέψεις!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Θέλω να σε κάνω να σκεφτείς ποια τα οφέλη της άμυνας του σκύλου σου και τις συνέπειες(γιατί θα υπάρξουν) στην συμπεριφορά της σκυλίτσα σου και ποια τα οφέλη της πρόληψης από μέρους σου να μην έρχεται σε επαφή με σκυλιά που δεν ξέρετε!

Μιλώντας πάντα δεδομένου της φυλή,του χαρακτήρα και της σωστής κοινωνικοποιήσης που έχει δεχθεί η σκυλίτσα σου!

Επειδή το άλλο οποιοδήποτε σκυλί είναι όπως είναι δεν θα χαλάσουμε το δικό μας!

Last edited:

french bulldog

Well-Known Member
28 Αυγούστου 2009
292
0
Κτανοω τα οσα αναφέραται και χαίρομαι που μου απαντήσατε! Απλα ρε παιδιά δεν θε έπρεπε εστο να γαυγιση?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Δεν υπάρχει "πρέπει". Κάθε ζωντανός οργανισμός έχει τον δικό του χαρακτήρα και την δική του συμπεριφορά.
Εμένα το σκυλάκι σου μου ακούγεται μια χαρά. Νορμάλ, ήσυχο και κοινωνικοποιημένο. Εχε τον νου σου στην πρόληψη τέτοιων καταστάσεων και μην σκέφτεσαι πως θα του αλλάξεις χαρακτήρα.