Είναι ο σκύλος χαρούμενος;

lampos

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2012
68
1
Φαντάζομαι όλοι ξέρουμε πότε ο σκύλος μας είναι δυσαρεστημένος γιατί φροντίζει να το εκφράσει. Πως καταλαβαίνουμε όμως αν είναι πραγματικά χαρούμενος ή απλά συμβιβάζεται; Πως εκφράζει δηλαδή αυτά τα συναισθήματα; Η όρεξη για παιχνίδι είναι ένα τέτοιο σημάδι ή δεν αρκεί.

Δεν βρήκα παρόμοιο thread αν και έψαξα. Αν υπάρχει κάτι τέτοιο ήδη συγχωρέστε με. :grin:

• Like
Reactions: LaCat

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
το καλοκαίρι 6.30 το πρωί άδεια η παραλία Λίχνος...

η κοπέλα μου έκανε τρέλες με το σκύλο της μέσα στο νερό...

ένας τρελός Γερμανός έτρωγε κράκερς και πέταγε σ' όσα σκυλιά ήταν κοντά...

φώναζε τη Λόλα, φώναζε τη Νάνα να πάνε κι εκείνες...

η μεγάλη τριβόταν ξέφρενα στην άμμο δίπλα μου

το μωρό κοιμόταν στο πλευρό μου και κάθε τόσο μου ανασήκωνε το χέρι επίμονα να της χαϊδέψω το κεφάλι

εγώ αυτά τα μεταφράζω σαν προτίμηση και η προτίμηση είναι δείγμα χαράς.

Για άλλους ίσως είναι δείγμα συμβιβασμού,

όχι για 'μενα.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
ειναι large το σκυλι μου!extra large θα ελεγα!δεν εχει αναγκη απο πακετα...μετα τον πακετά ειδικα....

εβαλε viber στο κινητο του κ μου μιλαει free

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Το ευτυχισμένο το σκυλί είναι το κουρασμένο σκυλί...

Φαίνεται στα μάτια τους η ικανοποίηση.
Όταν γυρνάς σπίτι και ανοίγεις την πόρτα δεν βλέπεις ότι πάνε να εκραγούν τα μάτια τους απο την ζωντάνια?

• Like
Reactions: Iguanna

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Δεν υπάρχει η λέξη ευτυχία στο "λεξιλόγιο" του σκύλου...η μόνη λέξη που υπάρχει είναι η "ευζωία"!
Ο σκύλος στο μυαλό του έχει την φράση "κάνουμε καλή ζωή" και όχι "κάνουμε ευτυχισμένη ζωή"!

Δώσε στον σκύλο φαί, νερό, άσκηση και αγελαίες συμπεριφορές και θα είναι οκ!

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Κι όμως......Κοιτάξτε ένα σκύλο αδέσποτο στα μάτια που φαίνεται λυπημένος και μελαγχολικός,και μετά ένα σκύλο απο σπίτι που λάμπουν τα μάτια του και δείχνουν χαρούμενα τέλος πάντων....Αυτό δε δείχνει ευτυχία,έστω με τη δική τους εξήγηση??

• Like
Reactions: ioanna a

lampos

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2012
68
1
Εγώ γενικά δεν μπορώ να καταλάβω αν είναι χαρούμενη λόγω απειρίας. Αυτό που κάνει όλη τη μέρα είναι:

παίζει με τα παιχνίδια της
παίζει μαζί μου
κοιμάται
τρώει
κάνει κακά
παίζει
κοιμάται
κ.οκ.

Σαν να λέμε μαμ κακά και νάνι με λίγο παιχνίδι ενδιάμεσα.

Νομίζω πως έχουμε παραμελήσει λίγο την άσκηση αλλά ο περιορσμός σε εσωτερικούς χώρους, την καθιστά δύσκολη.

Last edited:

Nikolaou.v

Member
12 Αυγούστου 2015
6
12
39
Θεσσαλια
Εμένα όταν είναι χαρούμενος πετάει!! Ναι ναι πετάει! Έχει τρομερή ενέργεια του αρέσει πολύ το τρέξιμο κ είναι κ αυτό που του δίνει χαρά νομίζω! Όταν τρέχει κάνει τόσο μεγάλες δρασκελιες, τραβάει Κ τα 4 πόδια πίσω κ από μακρυά φαίνεται σαν να πετάει! Για να εκτονωθεί... τρεξιμο φουλ εγώ με το ποδήλατο κ αυτός με τα πόδια κ με ξεπατωνει! 8 κιλά ημιαιμος μπόμπιρας με ψηλά πόδια κ χαμηλό στέρνο

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
καλά ο Ήρωας όταν χαίρεται δεν "χαμογελάει" με το στόμα ανοιχτό (γενικά δεν το κάνουν οι συγκεκριμένοι σκύλοι) αλλά έχει ένα μειδίαμα πονηρό με μισόκλειστα τα μάτια όπως σε αυτή τη φωτό... σαν να θέλει να πει πωωωωω ρε παιδί μου μα τι μαμάτος που είμαι... και τι ωραία που περνάμε... να είχα και μια άμστελ παγωμένη... :D:D:D
αν είναι αυτό ευτυχία ή ευζωια δεν με νοιάζει, μ'αρεσει όπως και να'χει!

• Like
Reactions: Χαρακι

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν