Είναι ο σκύλος ευτυχισμένος; Ανασφάλειες ενός "γονέα"!

Annasakis

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2015
110
197
34
Θεσσαλονίκη
Με πιάσαν τα ψυχολογικά μου και οι ανασφάλειές μου βρε παιδιά! Πώς θα ξέρω ότι ο σκύλος μου είναι ευτυχισμένος μαζί μου; Ότι με αγαπάει όσο τον αγαπώ εγώ; Ναι κουνάει την ουρά του όταν με βλέπει να γυρνάω σπίτι, κάνει τρελές χαρές αλλά όσο είμαστε μέσα στο σπίτι και τον καλώ να έρθει, δεν έρχεται με ενθουσιασμό, δηλαδή δεν κουνάει την ουρά του. Επίσης όσον αφορά τα χάδια, δεν τα πολυθέλει. Δεν είναι από τα σκυλιά που θα γυρίσουν ανάσκελα να τα χαϊδεύεις. Δεν είναι αγκαλίτσας, δεν του αρέσει να έρχεται μαζί μας στον καναπέ. Βέβαια να πω κάπου εδώ ότι από κουτάβι έτσι ήταν, δεν κουνούσε εύκολα ουρά, δεν ήταν χαδιάρης και εγώ είχα κανόνα να μην τον παίρνουμε αγκαλιές, να μην τον ανεβάζουμε στον καναπέ κτλ. Αλλά τώρα ώρες-ώρες νιώθω ότι με απορρίπτει όταν θέλω να τον χαϊδέψω ή να κάνουμε γλύκες. Τώρα θα μου πείτε, και ο σκύλος έχει την προσωπικότητά του! Βλέπω άλλα σκυλιά συνέχεια κουνάνε ουρές, συνέχεια θέλουν χάδια και αγκαλιές και λέω "εμένα ο δικός μου δεν με αγαπάει"...!!! Παρόλα αυτά είμαι η πιο ευτυχισμένη μαμά όταν μου δίνει φιλιά, όταν μου κάνει χαρές που γύρισα σπίτι ή βγήκα από το μπάνιο ( :p ) και όταν έρχεται να κοιμηθεί πάνω στα πόδια μου (στο πάτωμα βέβαια, αλλά πάνω στα πόδια μου). Σας πιάνουν και εσάς τέτοιες ανασφάλειες ή μόνο εμένα που είμαι "νέα μαμά";;;

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Όπως λεν και στο χωριό μου, join the club... Βέβαια κι εγώ καινούρια είμαι στο σκυλοκουρμπέτι... Μπορεί να είναι κι αυτό... Καμιά φορά νιώθω ότι δεν είναι χαρούμενος μαζί μου. Από την άλλη πάλι, πού θα βρούνε καλύτερα δηλαδή;;; Πασάδες τους έχουμε! :ROFLMAO:

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Χαχαχα απορίες που 'χει ο κόσμος! Τι να πούμε και 'μεις που ούτε να μας φτύσει δεν θέλει, ειδικά μέσα στο σπίτι! Άσε που έχει και κουσούρια, πάει και κοιμάται πίσω από τις πόρτες και δεν μπορούμε να ανοίξουμε...
Εγώ είμαι ευτυχισμένος μπαμπάς όταν κάνει αυτό για το οποίο γεννήθηκε, μου φτάνει που είναι αεικίνητος, ορεξάτος, έντονος κτλ. Τώρα αν μου γυρίσει τον κώλο του την ώρα που του σπάω τα @@ από την χαζομάρα που με δέρνει δεν τρέχει και τίποτα!:D
Θα μου πεις το όλο πράγμα αφορά την ιδιοσυγκρασία του σκύλου αλλά του ιδιοκτήτη...

Πολύ σκέφτεστε παιδιά μου!!!:D

Annasakis

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2015
110
197
34
Θεσσαλονίκη
Οκ , δεν είμαι η μόνη με ανασφάλεια, ούτε η μόνη που την γράφει ο σκύλος της όταν μου έρχεται εμένα η όρεξη για χάδια και γλύκες! @st3li0s και ο δικός μου κοιμάται μπροστά στην εξώπορτα ή την μπαλκονόπορτα και μας εγκλωβίζει μέσα στο σπίτι! Ευτυχώς είναι πολύ μικρότερος από τον δικό σου και μπορούμε να τον σύρουμε δίχως να ξυπνήσει! :p

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Τι σημαινει ευτυχισμενος και τι σημαινει αγαπη;
Ο σκυλος μου κουναει την ουρα του οταν γυριζω αλλα ξερει οτι αφου γυρισα θα παμε βολτα/φαει/παιξει κλπ. Με αγαπαει ή χαιρεται που τον σωζω απ τη βαρεμαρα;
:)
Κατα τη γνωμη μου, φροντισε πρωτα απ ολα ο σκυλος να σε εμπιστευεται και στη συνεχεια να σε ακουει. Πολλες φορες το να υπακουσει ειναι αποδειξη εμπιστοσυνης. Όποτε τα καταφερνω νοιωθω οτι με αγαπαει πολυ περισσοτερο απο οταν κανει χαρουλες.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Τώρα, όλα αυτά εξαρτώνται και από το πρίσμα που το βλέπει κάποιος το πράγμα... να το απομυθοποιήσω λιγάκι?;)

- Το να κουνάνε τα δικά μας "τρελλά" την ουρά τους, σημαίνει ότι κάτι θα φύγει, χαλαρά, από τα τραπεζάκια και θα σπάσει...
- Το να κάνουν "τρελλές" χαρές όταν επιστρέφουμε, σημαίνει ότι (εκτός από τη γενική μετακόμιση του σπιτιού) θα πρέπει να αγοράζουμε έπιπλα κάθε τρεις και λίγο... και, σίγουρα, να αντικαθιστούμε κανα σκισμένο παντελόνι, που και που...
- Με τα δικά μας σκυλιά, θυμόμαστε πάντα τον Νο 1 κανόνα: Όταν έρχεται αυτός να τον χαϊδέψουμε και να κάνει χαριτωμενιές... και ανταποκρινόμαστε: Σημαίνει ότι μας ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ την διάθεσή του... διεκδικεί το χάδι και το παίρνει... είναι ο ΑΡΧΗΓΟΣ...
- Και θυμόμαστε πάντα και τον κανόνα Νο 2: Όταν έρχεται αυτός τη στιγμή που τον καλούμε, για να τον χαϊδέψουμε κλπ.: Σημαίνει ότι μας υπακούει και μας σέβεται... και γουστάρει...
- Τέλος, θυμόμαστε και τον κανόνα Νο 3: Όταν έρχεται να μας δώσει "φιλάκια", με ΑΥΤΗ τη γλώσσα, σημαίνει: α) Ότι θα πάμε για μπάνιο μετά, ή τουλάχιστον για λούσιμο... και β) έχουμε την επίγνωση (και το αποδεχόμαστε συνειδητά) ότι, λίγο πριν, έχει γλύψει τον κwλ@ του, ή το "πιπάκι" του...:p:D

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Άννα τελικά είμαστε πολλοί! :)

Αυτά τα ερωτήματα πάντως τα θεωρώ δείγμα υπευθυνότητας του ιδιοκτήτη, η ζωή του σκύλου δεν είναι μόνο καλό φαγητό και μεγάλος περίπατος στο λουρί.
Επιπλέον, πιστεύω ότι είναι και δείγμα επιτυχίας. Διότι έχεις λύσει τα βασικά ζητήματα που εξασφαλίζουν μια απροβλημάτιστη ζωή οπότε και σε ενδιαφέρουν ζητήματα "πολυτελείας". ;)

Annasakis

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2015
110
197
34
Θεσσαλονίκη
Μάλλον με αγαπάει λοιπόν!! :love: (y) Δεν ξέρω εάν έχουμε μια απροβλημάτιστη ζωή @LaCat , αλλά τα θέματα βασικής υπακοής στο σπίτι για να έχουμε μια πιο ήρεμη συμβίωση, τα έχουμε λύσει. @johnk και εμείς έχουμε τον κανόνα Νο1, οπότε δεν του δίνουμε σημασία αμέσως μπαίνοντας σπίτι. Όσο για το Νο2, έρχεται όταν τον φωνάζουμε, αλλά αν δεν θέλει χάδια, δεν θα κάτσει πάνω από 30 δεύτερα εφόσον δηλαδή καταλάβει ότι τον φώναξες μόνο και μόνο επειδή έχεις όρεξη για γλύκες. Το Νο3, χαίρομαι μόνο επειδή ο δικός μου έχει πιο μικρή γλώσσα από τον δικό σου!!!

• Like
Reactions: johnk

Iraki maria

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2015
368
791
37
Thessaloniki
Δεν ξερω αν ειναι αγαπη ή ευτυχια αλλα θελει να ειναι κολλημενη πανω μου,στην κυριολεξια,αφου με σκαψει για να βολευτειo_O,ειδικα αυτες τις μερες που ειμαι με πρωτοχρονιατικο πυρετο δεν το κουναει απο την αγκαλια μου ουτε για νερο.Μη μιλησω για τις ξαφνικες επιθεσεις αγαπης οποτε της ερθει!Απο το πολυ κολλητηλικι κοριους θα πιασουμε:).Παντως ειμαι σιγουρη αν ειχε προηγουμενη ζωη θα ηταν τσιμπουρι:LOL::LOL:.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Δεν θελουν ολοι οι σκυλοι χάδια και οχι συνεχεια. Ακομα και το Μουφ δηλαδη που ειναι πρωτον Αυστραλεζος, αρα κολιτσιδα απο τη φύση του (Velcro dog αγγλιστί), και δευτερον χαδιάρικο, το αφηνω να κοιμαται και να ανεβαίνει οπου θελει και γενικως κυβερνά γο σπιτι. Εκει που ερχεται παντοτε ομως ειναι οταν ακουσει να ανοίγει χαρτάκι που πιθανώς περιτυλίγει φαΐ και φυσικα οπου του μυρίσει ´ή με δει να μαγειρεύω ´ή να ετοιμαζομαι να φαω. Προχτες ειχα κανει λαγό στιφάδο π.χ. και οχι μονον ζητιανεύει ΚΑΙ εφαγε λαγό, αλλα μετα καθότανε και θρηνούσε εξω απο το ψυγειο διοτι δεν του έδωσα να φαει ολη την κατσαρόλα.

Βεβαίως του αρεσει να ειναι και κολλητός μαζι μου, αλλα δεν εχει και πολυ καλο recall διοτι τον εχω αφησει να κανει ο,τι θελει γενικως. Επομενως δεν ανησυχω. Η ανησυχία μου ειναι μαλλον το υπερβολικό δεσιμο μαζι μου και το γεγονος οτι δεν εχει αλλα σκυλια για παρεα εδω που μετακομίσαμε. Γι'αυτό και προσπαθω να τον πείσω να παρουμε εναν Ευμένη, ´ή εστω, μια Υπατία.

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Ο άντρας μου λείπει αρκετά συχνά ταξίδι λόγω της δουλειάς του... Όταν γυρίζει η Σίλβα δείχνει αγάπη!!Η χαρά της δεν είναι για τη βόλτα,δεν είναι για το φαγητό, δεν είναι διεκδίκηση προσοχής...είναι που τον ξαναβλέπει απλά!!
Όλα τα υπόλοιπα εκδηλωτικά ξεσπάσματα της τα δέχομαι σαν ένστικτο,σαν χαρακτήρα, σαν ότι θέλετε...Εκείνη η στιγμή όμως (που συνοδεύεται από ομιλητικο παράπονο) είναι ανιδιοτελής χαρά και αγάπη...
Τουλάχιστον έτσι το νιώθω εγώ...

Όταν είναι ελεύθερη να παίζει με τους επιλεγμένους φίλους της είναι αφοσιωμένη στο παιχνίδι της πάντα! Εδώ και 4 μήνες όμως εάν πάω να καθίσω κάπου όση ώρα παίζει,θα παρατήσει το παιχνίδι της και θα έρθει να καθίσει δίπλα μου..Το κάνει από το 2ο μήνα εγκυμοσύνης μου,ΠΟΤΈ πριν... το να το καταλαβαίνει είναι ένστικτο ή όσφρηση, το να παρατάει το τρέξιμο η Σίλβα όμως όχι απλά για να με τσεκάρει αλλά για να καθίσει δίπλα μου μήπως και τη χρειαστώ (ξαναλέω έτσι το νιώθω εγώ) είναι καθαρή και ανιδιοτελής αγάπη....

Έχει αποδεχτεί ότι οι σκύλοι έχουν συναισθήματα...διαφορετική εκφανση και εκδήλωση αλλά υπάρχουν...και είναι μια απόδειξη που μου ζεσταίνει τη καρδιά...

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Μου φαίνεται παράξενο να θεωρούμε φυσικό ένας σκύλος να αισθάνεται φόβο και να μην αισθάνεται αγάπη. Συναίσθημα το ένα, συναίσθημα και το άλλο. Δέχομαι ότι ίσως δεν μπορούν να εξηγησουν τα συναισθήματα που νιώθουν, αλλά ποιος λέει ότι είμαστε καλύτεροι εμείς που (υποτίθεται ότι) μπορούμε;

Ειλικρινά πιστεύω ότι έχουν αισθήματα, τόσο απλά όσο και περιπλοκα, απλά δεν είναι απαραίτητα αυτά που εμείς νομίζουμε ότι είναι. Καλό είναι να μην τα ανθρωποποιουμε, προσδιδοντας στα αίσθηματά τους την προφανή για ανθρώπους ερμηνεία, αλλά μην θεοποιουμε και τον άνθρωπο θεωρώντας ότι μόνο αυτός δείχνει αγάπη ή μόνο αυτός έχει περιπλοκα συναισθήματα...

Last edited:

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Το ότι πολλές φορές ακούμε ότι ο σκύλος θυσίασε τη ζωή του για το αφεντικό του πως θα το ερμηνεύσουμε? επειδή ήταν εκπαιδευμένος? δεν νομίζω
Είμαι πεπεισμένη ότι έχουν αισθήματα για μας.
Έχω 6 σκυλιά τώρα - ολόκληρη αγέλη. Και αυτό που προτιμούν την παρέα μου παρά να είναι με τα άλλα άτομα του ιδίου είδους μου λέει κάτι. Μπορεί να παίζουν μαζί αλλά μόλις φωνάξω κάποιο, τα παρατάει όλα και τρέχει να χαιδευτεί ή να παίξει μαζί μου.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.767
4.044
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Έχω 6 σκυλιά τώρα - ολόκληρη αγέλη. Και αυτό που προτιμούν την παρέα μου παρά να είναι με τα άλλα άτομα του ιδίου είδους μου λέει κάτι. Μπορεί να παίζουν μαζί αλλά μόλις φωνάξω κάποιο, τα παρατάει όλα και τρέχει να χαιδευτεί ή να παίξει μαζί μου.
Τι σου λεει;

Εμενα μου λεει πως εχεις δουλέψει με τα σκυλια σου και τους εχεις δείξει πως θα ειναι πιο ενδιαφέρον να ειναι μαζί σου παρα με αλλα σκυλια-απόλυτα θεμιτό και προδίδει μια πολυ καλη σχέση με τον σκυλο, για μένα.