Είναι δυνατόν, από τώρα (κυριαρχία ή ορμές;);

freedom

Well-Known Member
28 Αυγούστου 2013
310
0
@freedom

είχαν πολλούς ανθρώπους "δικούς τους" εκεί που μένανε και για αυτό ήταν τόσο σημαντική η διεκδίκηση και διατήρηση της περιοχής τους).

Γενικά γίνονταν αρκετά τραμπούκοι για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους, την περιοχή τους και τους ανθρώπους τους.

Όλοι οι καυγάδες λοιπόν γινοταν για καποιο λόγο και συγκεκριμενα για καποιο πόρο. Αυτό λέω εδώ και τόσες σελίδες!!!

Πάντα με ένα μέτρο, γαύγισμα μόνο τόσο όσο να καθαρίσει η περιοχή, αλλά ανά πάσα στιγμή σε ετοιμότητα για καυγά εάν τα "λόγια" δεν έφταναν.

Το δαγκωμα το απεφευγαν, αυτό λεω και παλι εδώ και τόσες σελίδες!!!
Απλώς τα αδέσποτα φτανουν πιο ευκολα στο δαγκωμα απο τα δεσποζόμενα γιατι προστατευουν την ζωή τους 24/7.

Πόσο ισορροπημένα ήταν? Για μένα τα πιο ισορροπημένα και υπέροχα σκυλιά που γνώρισα ποτέ.

Και για μενα επίσης, δεν πουλουσαν τσαμπουκα και κυριαρχια, προστατευαν τους πόρους τους, αυτό λεω και παλι εδώ και τόσες σελίδες!!!

Το ένα δε σκυλούνι μια φορά όλη κι όλη το έχω δει να βάζει τη μουσούδα του σε σβέρκο άλλου σκυλιού (αδέσποτου ομόφυλού για την ιστορία). Στο αμέσως επόμενο δευτερόλεπτο με μια κίνηση ελληνορωμαϊκής το είχε ρίξει κάτω και το είχε καρφώσει στο έδαφος πιάνοντάς το από το λαιμό. Δεν είχε καμία πρόθεση να "σκοτώσει", αλλά και δεν είχε σε διαβεβαιώ ΚΑΜΙΑ πρόθεση παιχνιδιού. Ακόμα κι εγώ που για πάρτη δικιά μου και του σκυλιού μου που έγινε αυτή η ιστορία τρόμαξα γιατί είπα 'παναιαμ πώς θα τα χωρίσω, θα το σκίσει'. Αλλά είχε το λόγο του που το έκανε και μόλις ο στόχος επετεύχθει έληξε το ίδιο την επιχείρηση χωρίς να ανοίξει ρουθούνι.

πάλι μιλάς επιτέλους για λόγο και επιβεβαιωνεις οτι δεν προκαλεί δαγκωμα τέτοια συμπεριφορα.

Όπως καταλαβαίνεις υπάρχουν κάλλιστα σκυλιά που μπλέκονται σε καυγάδες με δαγκώματα και είναι μια χαρά ισορροπημένα, αλλιώς δεν θα επιζούσαν τόσο, οι δε αυτοί καυγάδες με δαγκώματα έγιναν ακριβώς ΓΙΑ ΝΑ επιβιώσουν.
Ακριβώς!!!!!!Τα αδέσποτα δεν έχουν αλλο τρόπο να επιβιώσουν, εκτός απο το να διεκδηκουν και να προστατευουν πορους. Αυτό λεμε εδώ και τόσες σελίδες οτι όλα γινονται για τους πορους και τα σκυλιά δεν πουλάνε απλώς τσαμπουκά και ξερουν πολύ καλά οτι ο βασικός τους πορος είναι ο ανθρωπος. Η ιστορία σου απλώς επιβεβαιώνει αυτά που λέμε εδω και τοσες σελιδες.
Τα δεσποζόμενα που τσαμπουκαλευονται για ποιο λόγο το κανουν???
Έχουν εξασφαλισει τον βασικο τους πορο(ανθρωπο) και όλους τους άλλους(φαγητό νερό στεγη περιθαλψη κτλ). Ποιος ο λογος λοιπόν να θελουν να φανε όποιο αρσενικο βρουνε μπροστά τους? Αυτό λεω οτι δεν είναι φυσιολογικό και κρυβει κάποιο λογο απο κάτω και δεν ειναι κυριαρχια. Τόσο περιπλοκα τα λεω και δεν γινονται κατανοητά εδώ και τοσες σελίδες?
Ειλικρινά μου κανει εντυπωση που εγραψες αυτή την ιστορία νομιζοντας οτι είναι αντιθετη σε οσα λεω εδώ και τόσες σελίδες, ενώ απλώς τα επιβεβαιώνει.

Last edited:

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
epial said:
მე ვუთხარი, მე ვთქვი, მე განაცხადა, რომ ადრე
freedom said:
ខ្ញុំបាននិយាយថាខ្ញុំបាននិយាយថា: ខ្ញុំបាននិយាយថាមុនពេលវា
Μαζι μιλάμε, χώρια καταλαβαινουμε!

Δηλαδη αυτα που εμεις οι αποδω τα λεμε υποτακτικά, εσεις οι αποκει θεωρειτε ότι δεν ειναι υποτακτικά και απλώς δεν νοιάζονται για τον πόρο;

Last edited:

Ektoras P.

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2012
78
1
Πεντέλη
Τα δεσποζόμενα που τσαμπουκαλευονται για ποιο λόγο το κανουν???
Έχουν εξασφαλισει τον βασικο τους πορο(ανθρωπο) και όλους τους άλλους(φαγητό νερό στεγη περιθαλψη κτλ). Ποιος ο λογος λοιπόν να θελουν να φανε όποιο αρσενικο βρουνε μπροστά τους? Αυτό λεω οτι δεν είναι φυσιολογικό και κρυβει κάποιο λογο απο κάτω και δεν ειναι κυριαρχια.
Μηπως και τα δεσποζομενα νοιωθον να "απειλειται" η θεση τους ή ο πορος τους (ο ανθρωπος);
Eιναι γνωστο πως εαν πλησιασει αλλος σκυλος στην περιοχη μιας αγελης το πιο πιθανο ειναι η αγελη να προσπαθησει να τον τρομαξει και να τον διωξει. Εκτος αυτου σιγουρα υπαρχουν τα φοβικα, τα νευρικα και τα αστατα σκυλια αλλα θεωρεις τοσο παραλογο απλα τα υπολοιπα να αποζητουν μια ιεραρχια μεταξυ τους για να αντλησουν ενα αισθημα ισορροπιας και ασφαλειας; να ξερουν μεχρι που τα παιρνει να κινηθουν και μεχρι που οχι; Η απο την αλλη να θελουν να βελτιωσουν τη θεση τους και την προσβαση τους στους πορους, μοιραια υποβιβαζοντας καποιον αλλο με μεθοδους που αλλοι τις λενε κυριαρχικες και αλλοι με καποιο αλλο ονομα;

Last edited by a moderator:

freedom

Well-Known Member
28 Αυγούστου 2013
310
0
για ποιον πόρο μιλας?
Όταν καβαλαει το ποδι του παιδιου το κουτάβι, υπάρχει πόρος??
Όταν παιζουν δυο σκυλιά και κανουν τις "κυριαρχικές" κινησεις υπάρχει πόρος?
όταν μια ολοκληρη ρατσα χαρακτηριζεται κυριαρχική, υπάρχει πόρος???
όταν ένα σκυλί τραβάει να βγει πρωτο απο την πορτα, υπάρχει πόρος?
κτλ κτλ .....
Οι .. εσεις... χαρακτηριζετε τα παντα κυριαρχική συμπεριφορά, ακόμη και χωρίς να υπάρχει στην μεση κανένας πόρος!!!
και όταν υπάρχει στην μεση πόρος, δεν τον βλέπετε καν. ΠΧ: κανει σναπ στο φαγητό του. Στο παράδειγμα αυτό δεν βλέπετε οτι υπάρχει πόρος στην μεση(φαγητο) και προστασία του πόρου και το ονομαζετε κυριαρχία απέναντι στον ανθρωπο.....
.......
μαζί μιλαμε.....χωρια καταλαβαίνουμε......

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Eχουμε γεμίσει πόρους!
Τελικα δεν πήρα απαντηση!
Υπάρχουν σκυλιά που υπερασπίζονται τον πόρο περισσότερο από άλλα;
Υπαρχουν φυλες που υπερασπίζονται τον πόρο περισσότερο από άλλες;

freedom

Well-Known Member
28 Αυγούστου 2013
310
0

Μηπως και τα δεσποζομενα νοιωθουν να "απειλειται" η θεση τους ή ο πορος τους (ο ανθρωπος);

Στον δικό μου σκυλο και σε πολλά αδέσποτα που υιοθετήθηκαν, αποδείχτηκε ότι αυτό ήταν η αιτία(φόβος μηπως χασουν τον βασικό τους πόρο). Η λύση όμως εδώ πρέπει να είναι απάλειψη της φοβίας και η απάλειψη μιας φοβίας δεν γίνεται με διόρθωση.

Eιναι γνωστο πως εαν πλησιασει αλλος σκυλος στην περιοχη μιας αγελης το πιοπιθανο ειναι η αγελη να προσπαθησει να τον τρομαξει και να τον διωξει.

Εννοείται, γιατί οι πόροι είναι περιορισμένοι και δεν θέλουν κι άλλο στόμα να θρεψουν, εκτός αν αποδείξει ο σκύλος αυτός ότι μπορεί να συμβάλει στην ανεύρεση πόρων, χωρίς να απειλεί την ισορροπία της υφιστάμενης αγέλης.

Εκτος αυτου σιγουρα υπαρχουν τα φοβικα, τα νευρικα και τα αστατα σκυλια αλλα θεωρεις τοσο παραλογο απλα τα υπολοιπα να αποζητουν μια ιεραρχια μεταξυ τους για να αντλησουν ενα αισθημα ισορροπιας και ασφαλειας; να ξερουν μεχρι που τα παιρνει να κινηθουν και μεχριπου οχι; Η απο την αλλη να θελουν να βελτιωσουν τη θεση τους και την προσβασητους στους πορους, μοιραια υποβιβαζοντας καποιον αλλο με μεθοδους που αλλοι τις λενε κυριαρχικες και αλλοι με καποιο αλλο ονομα;

Τωρα μιλάς για αδέσποτα, για δεσποζόμενα,για ανθρωπο – σκύλο, για σκυλο-σκυλο στο ιδιο σπιτι, για ποια περίπτωση μιλας? Δεν καταλαβαίνω την ερώτηση και η απάντηση είναι διαφορετική για κάθε περίπτωση

Last edited:

freedom

Well-Known Member
28 Αυγούστου 2013
310
0
Υπάρχουν σκυλιά που υπερασπίζονται τον πόρο περισσότερο από άλλα;
Υπαρχουν φυλες που υπερασπίζονται τον πόρο περισσότερο από άλλες;
Αυτό είναι αυτονόητο.

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
A!

Kαι το να υπερασπίζεσαι περισσότερο έναν πόρο έναντι κάποιου άλλου και να υπερισχύεις, δεν είναι κυριαρχία... είναι ελευθερία, ισότης, αδελφότης!

Last edited:

freedom

Well-Known Member
28 Αυγούστου 2013
310
0
δηλαδή όταν το αδέσποτο υιοθετηθεί και προστατευει το φαγητό του περισσότερο απο τα αλλα γιατί εχει περάσει πεινα και φοβάται μηπως την επομενη μερα ξαναμείνει νηστικό, πρέπει να βαφτίσουμε τον φοβο του: κυριαρχία!!!
Και στο καπάκι να το διορθωσουμε κιόλας ακριβώς την στιγμη που φοβάται!!
Ωραίο σκεπτικο!!!

Ektoras P.

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2012
78
1
Πεντέλη
Καταρχας δεν ειμαι ουτε στους εμεις ουτε στους εσεις ουτε στους οι αλλοι. Διαβαζω το θεμα και προσπαθω να βγαλω τα δικα μου συμπερασματα.
Κατι εγραφα σαν απαντηση για το ποστ #604 αλλα με προλαβαν τα επομενα.
Συνοπτικα δεν θεωρω οτι ο πορος πρεπει να ειναι απαραιτητα μπροστα τους εκεινη τη στιγμη για να υπαρξει προσπαθεια καθορισμου ή ανεληξης στην ιεραρχια. Επισης μπορει πορος ή αγαθο ή κατι που εχει αξια για αυτα να ειναι κατι αλλο πχ, μια συγκεκριμενη θεση στο χωρο ή κατι που εμεις δεν διακρινουμε.
Η λεξη κυριαρχια εχει μια αρνητικη για εσενα εννοια πιθανοτατα απο οτι βλεπω απο τα ποστ σου διοτι συνεπαγεται τη λεξη διορθωση που και αυτη για εσενα μονο αρνητικη εννοια εχει. Απο εκει και περα εγω σε ρωταω: κατα τη γνωμη σου υπαρχει αυτη η ταση για ιεραρχια και ανεληξης σε αυτη ή οχι; Για ολες τις περιπτωσεις. Σκυλου/σκυλου, αδεσποτων, δεσποζομενων, σκυλου/ανθρωπου και οτι αλλη περιπτωση.
Και αν υπαρχει πως χαρακτηριζεις αυτον που εχει μεγαλυτερη ταση/επιθυμια για ανεληξη;

Last edited:

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
δηλαδή όταν το αδέσποτο υιοθετηθεί και προστατευει το φαγητό του περισσότερο απο τα αλλα γιατί εχει περάσει πεινα και φοβάται μηπως την επομενη μερα ξαναμείνει νηστικό, πρέπει να βαφτίσουμε τον φοβο του: κυριαρχία!!!
Ωραίο σκεπτικο!!!
Παντα σ' αρεσει να το κανεις αυτό και να βαζεις λόγια και πραξεις στους άλλους...
Που έχω εγω αναφέρει τετοιο σκεπτικό;

Last edited:

Ektoras P.

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2012
78
1
Πεντέλη
Ωραίο σκεπτικο!!!
Μηπως επιδυκνυει "κυριαρχικη" ή "διεκδικητικη" συμπεριφορα ΕΠΕΙΔΗ φοβαται οτι θα χασει τον πορο του φαγητου; Δηλαδη η συμπεριφορα να μην ειναι η αιτια αλλα το αποτελεσμα των συνθηκων (αλλα παρολα αυτα να υφισταται); Και δεν υποστηριζουν ολοι οτι εκεινη τη στιγμη η καταλληλη απαντηση ειναι μια γερη διορθωση για να του φυγει η μαγκια, τα σαγονια και ψυχη του απο την τρομαρα

freedom

Well-Known Member
28 Αυγούστου 2013
310
0
τώρα μαλλον κρυβόμαστε πίσω απο το δαχτυλό μας! Εσύ είπες:

"Kαι το να υπερασπίζεσαι περισσότερο έναν πόρο έναντι κάποιου άλλου και να υπερισχύεις, δεν είναι κυριαρχία... είναι ελευθερία, ισότης, αδελφότης!"

και σου απαντάω:

"δηλαδή όταν το αδέσποτο υιοθετηθεί και προστατευει το φαγητό του περισσότερο απο τα αλλα γιατί εχει περάσει πεινα και φοβάται μηπως την επομενη μερα ξαναμείνει νηστικό, πρέπει να βαφτίσουμε τον φοβο του: κυριαρχία!!!"

σου αναφέρω μια περιπτωση όπου καποιος σκυλος προστατευει περισσότερο ενα πορο απο εναν αλλο σκύλο, που είπες οτι εσύ βαφτίζεις τις περιπτωσεις αυτές κυριαρχία. Εγώ βαζω λογια στο στόμα σου????

freedom

Well-Known Member
28 Αυγούστου 2013
310
0
Μηπως επιδυκνυει "κυριαρχικη" ή "διεκδικητικη" συμπεριφορα ΕΠΕΙΔΗ φοβαται οτι θα χασει τον πορο του φαγητου; Δηλαδη η συμπεριφορα να μην ειναι η αιτια αλλα το αποτελεσμα των συνθηκων (αλλα παρολα αυτα να υφισταται); Και δεν υποστηριζουν ολοι οτι εκεινη τη στιγμη η καταλληλη απαντηση ειναι μια γερη διορθωση για να του φυγει η μαγκια, τα σαγονια και ψυχη του απο την τρομαρα
και παλι δεν καταλαβαίνω την ερώτηση. φοβάται οτι θα χάσει το φαγητό του λεω εγώ. Εσύ τι λες δεν καταλαβα

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Μέχρι πριν λίγα ποστ δεν υπήρχε βία ανάμεσα στα ζώα, τελικά τώρα υπάρχει αλλά εκεί που μας βολεύει και να την εξηγούσε όπως βολεύει. Freedom επειδή το να το γυρνάει κανείς σε εκπαίδευση είναι ότι πιο εύκολο ειδικά σε εποχές κρίσης, γνώμη μου είναι να ακολουθήσεις κι άλλες σχολές εκπαίδευσης και μετά να κρίνεις πιά μέθοδο ή συνδιασμό μεθόδων θα ακολουθήσεις ανάλογα με την περίπτωση σκύλου και ανθρώπου.

Last edited:

freedom

Well-Known Member
28 Αυγούστου 2013
310
0
μαλλον κατάλαβα τι λές....
εννοείται οτι η συμπεριφορά υφισταται. Τις ίδιες συμπεριφορές βλέπουμε όλοι. το θέμα είναι τι διάγνωση κανουμε για αυτές τις συμπεριφορές.
Γιατί αν η διαγνωση είναι φόβος, τότε φυσικά θα διαλεξουμε καταλληλο τρόπο αντιμετώπισης της φοβίας.
Αν η διάγνωση είναι κυριαρχία, τότε θα διαλέξουμε εναν τρόπο για να του δείξουμε ποιος είναι το αφεντικό, την στιγμή ακριβώς που το σκυλί φοβάται.
ελπιζω να καταλαβα τι λες...

Last edited:

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Χθες λόγω του ότι έχω στραμπουλήξει ασχημα το πόδι μου έβγαλε τον Κάστορα ό μικρός μου γυιος και ετυχε να είμαι στο μπαλόνι.
Συναντηθηκε με μια ηλικιωμενη κυρια η οποια είχε βγαλει βόλτα τα τρια σκυλια της!
Τα δύο θηλυκά σε λουρί και το τριτο, ένα αρσενικό μεγαλόσωμο ήμιαιμο λυτο!
Αφου μυριστικαν, αδιαφόρησαν μεχρι που η κυρια ζυγωσε και χάιδεψε τον Καστορα κατω απ το μουσούδι!
Άμεσα ό αρσενικός έκανε ντου γρυλίζοντας με δόντια!
Ακουστηκε και ο βρυχιθμός του Καστορα έγινε ένας τζερτζελές και το τέλος βρηκε τον αρσενικό όρθιο στα τεσσερα, τον Καστορα να στηριζεται με το ένα πόδι στην πλατη του, με το άλλο στον αέρα και το κεφαλι του πανω απ΄του άλλου με τα δόντια έξω γρυλίζοντας , να τον κοιταει ακίνητος από πανω του.
Εμειναν ακίνητα και τα δύο λίγο και μετα ο Καστωρ κατέβηκε και ο καθενας ασχολήθηκε με κατι άλλο σαν να μην είχε συμβει τίποτα.
Τι εκαναν εκει; Έπαιζαν τις κουμπάρες;

freedom

Well-Known Member
28 Αυγούστου 2013
310
0
Μέχρι πριν λίγα ποστ δεν υπήρχε βία ανάμεσα στα ζώα, τελικά τώρα υπάρχει αλλά εκεί που μας βολεύει και να την εξηγούσε όπως βολεύει. Freedom επειδή το να το γυρνάει κανείς σε εκπαίδευση είναι ότι πιο εύκολο ειδικά σε εποχές κρίσης, γνώμη μου είναι να ακολουθήσεις κι άλλες σχολές εκπαίδευσης και μετά να κρίνεις πιά μέθοδο ή συνδιασμό μεθόδων θα ακολουθήσεις ανάλογα με την περίπτωση σκύλου και ανθρώπου.

αν εσύ κατάλαβες οτι οι επιστήμονες και μαζί και εγώ είμαστε παιδιά των λουλουδιών και δεν ξερουμε τι βια υπάρχει στη φυση για διεκδηκηση πόρων ή οτι δεν βλέπουμε μπροστά μας τις συμπεριφορές των σκύλων είναι δικό σου θέμα.
Όσο για τις αλλες σχολές που λες, μαλλον δεν ξερεις οτι στη σχολή μαθαίνουμε για όλες τις μεθοδους εκπαιδευσης, απλά ειδικευόμαστε στην θετική.

freedom

Well-Known Member
28 Αυγούστου 2013
310
0
Χθες λόγω του ότι έχω στραμπουλήξει ασχημα το πόδι μου έβγαλε τον Κάστορα ό μικρός μου γυιος και ετυχε να είμαι στο μπαλόνι.
Συναντηθηκε με μια ηλικιωμενη κυρια η οποια είχε βγαλει βόλτα τα τρια σκυλια της!
Τα δύο θηλυκά σε λουρί και το τριτο, ένα αρσενικό μεγαλόσωμο ήμιαιμο λυτο!
Αφου μυριστικαν, αδιαφόρησαν μεχρι που η κυρια ζυγωσε και χάιδεψε τον Καστορα κατω απ το μουσούδι!
Άμεσα ό αρσενικός έκανε ντου γρυλίζοντας με δόντια!
Ακουστηκε και ο βρυχιθμός του Καστορα έγινε ένας τζερτζελές και το τέλος βρηκε τον αρσενικό όρθιο στα τεσσερα, τον Καστορα να στηριζεται με το ένα πόδι στην πλατη του, με το άλλο στον αέρα και το κεφαλι του πανω απ΄του άλλου με τα δόντια έξω γρυλίζοντας , να τον κοιταει ακίνητος από πανω του.
Εμειναν ακίνητα και τα δύο λίγο και μετα ο Καστωρ κατέβηκε και ο καθενας ασχολήθηκε με κατι άλλο σαν να μην είχε συμβει τίποτα.
Τι εκαναν εκει; Έπαιζαν τις κουμπάρες;
αν δεν έχεις καταλαβει ακομη ποια είναι η γνωμη μου για το τι εκαναν και πιστευεις οτι η γνωμη μου είναι οτι επαιζαν τις κουμπάρες, τότε οτι και να πώ είναι περιττο.

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
«Έπαιζαν έντονα!» Έχεις πει αν θυμάμαι καλά...

Οντως είναι «παιχνιδιάρης» ο Καστωρ!

Last edited: