Είναι Φυσιολογικό;

panagiotisgp

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
1.003
436
53
Β.Α Αττική
Καλησπέρα σας!
Έχω ένα Γερμανικό Ποιμενικό τρισήμιση χρόνων την Δάφνη που αν και άσχετος (ότι έμαθα, το έμαθα εδώ μέσα) δεν είχα ποτέ το παραμικρό πρόβλημα εκτός από κάποιες φυσιολογικές μικροζημιές.
Πριν από έξι περίπου μήνες φέραμε στο σπίτι και τον Πάρη. Ένα σκυλί τεσσάρων χρόνων, αρσενικό που θυμίζε,ι αν δεν ειναι, Καναδέζικο Ποιμενικό.
Στις αρχές ηταν σε κακά χάλια. Είχε χτυπηθεί από ρεύμα υψηλής τάσης και όταν τον φέραμε σπίτι πραγματικά ηταν σε κακά χάλια. Έγιναν εξετάσεις, του έγιναν τα εμβόλια κανονικά, βγάλαμε βιβλιάριο και όλα καλά. Είχαμε αρκετούς και σοβαρούς καυγάδες μόλις άρχισε να αναρρώνει ο Πάρης γι αρκετό καιρό. Σιγά σιγά ομως τα βρήκαν και μαζί δεν κάνουν τώρα και χώρια δεν μπορούν.
Τις τελευταίες μέρες τώρα τον βρίσκω συνέχεια από πάνω της να "της κάνει την δουλειά" και εκείνη κάθεται κανονικά.
Το παράδοξο της υπόθεσης ειναι πως και τα δυο ειναι στηρωμένα.
Ειναι φυσιολογικά αυτά τα καμώματα;
Επειδή αυτός ειναι υπερκινητικός και απίστευτα ζημιάρης, υπάρχει περίπτωση να "χαλάσει" και την Δάφνη;

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
το θέμα του καβαλήματος είναι ένα απόλυτα φυσιολογικό παιχνίδι κυριαρχίας μέσα στην αγέλη που έχουν τα σκυλιά μεταξύ τους...

οσο αφορά το δεύτερο θέμα.....αν δεν επέμβεις εσύ ώστε να διοχετεύεις και κατευθύνεις τις ανάγκες εκτόνωσης της Δάφνης και του Πάρη, .....τότε θα ''διδάσκει'' το ένα σκυλί το άλλο....:sneaky:

panagiotisgp

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
1.003
436
53
Β.Α Αττική
το θέμα του καβαλήματος είναι ένα απόλυτα φυσιολογικό παιχνίδι κυριαρχίας μέσα στην αγέλη που έχουν τα σκυλιά μεταξύ τους...

οσο αφορά το δεύτερο θέμα.....αν δεν επέμβεις εσύ ώστε να διοχετεύεις και κατευθύνεις τις ανάγκες εκτόνωσης της Δάφνης και του Πάρη, .....τότε θα ''διδάσκει'' το ένα σκυλί το άλλο....:sneaky:
Μου ειναι λίγο δύσκολο να τα κάνω σε δυο χρόνους και τα πάω μαζί βόλτα. Υποθέτω κακώς. Βοήθησε ομως νομίζω στο να τα βρουν. Τώρα στα μπαλάκια τα έχω ελαττώσει σχεδόν τα έχω σταματήσει επειδή ξεκινάνε καυγάδες απίστευτοι. Μόνο ένα -ένα και είναι πάλι δύσκολο επειδή το καταλαβαίνει το ένα όταν αρχίζω το άλλο.

Michalis-Maya

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2013
940
1.709
48
Νίκαια
Όπως είπε η Tara. Στη δική μας περίπτωση η Κάρλα καβαλάει την Πέππερ, πάνω σε έντονο παιχνίδι.
Εμάς, η Maya καβαλάει τον Astra ...
Δεν είναι σεξουαλικό οπότε το ζήτημα. Μερικές φορές το κάνουν για να εκτονώσουν ενέργεια, πέραν της κυριαρχίας. Για αυτά είναι απόλυτα φυσιολογικό, στα δικά μας μάτια ξενίζει.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
Μου ειναι λίγο δύσκολο να τα κάνω σε δυο χρόνους και τα πάω μαζί βόλτα. Υποθέτω κακώς. Βοήθησε ομως νομίζω στο να τα βρουν. Τώρα στα μπαλάκια τα έχω ελαττώσει σχεδόν τα έχω σταματήσει επειδή ξεκινάνε καυγάδες απίστευτοι. Μόνο ένα -ένα και είναι πάλι δύσκολο επειδή το καταλαβαίνει το ένα όταν αρχίζω το άλλο.
το κάθε σκυλί χρειάζεται προσωπικό χρόνο μαζί σου για να μοιράζεστε στιγμές και εμπειρίες απο την μέρα σας....
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις είναι γνωστό σε όλους όσους έχουν πάνω απο ένα σκύλο......

η κοινή βόλτα πράγματι βοηθά για να δεθούν τα σκυλιά μεταξύ τους ( όπως και το κοινό παιχνίδι) όμως αν όλες οι δραστηριότητες που αφορούν τα σκυλιά παραμένουν ‘’κοινές’’ τότε υπάρχει σοβαρή πιθανότητα εκτός του ότι θα λειανθούν οι διαφορές των χαρακτήρων τους και της προσωπικότητάς τους, να φτάσουν στο σημείο να επηρεάζεται και να διαμορφώνεται η συμπεριφορά του ενός από τον άλλον…..

Θα σου πρότεινα κάποιες ξεχωριστές βόλτες μέσα στην εβδομάδα …..και λίγα λεπτά την ημέρα παιχνίδι και μαθήματα υπακοής –επίσης ξεχωριστά σε κάθε σκύλο….

PuppyMentality

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2015
81
10
35
Αθήνα
Φυσιολογικο ειναι. Μπορει να ειναι κυριαρχιας το θεμα, αλλα ισως να εχει να κανει και με την εκτονωση της ενεργειας τους!

Υ.Γ. Οταν ενα σκυλι στειρωνεται δεν χανει το σεξουαλικο του ενδιαφερον!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Φυσιολογικο ειναι. Μπορει να ειναι κυριαρχιας το θεμα, αλλα ισως να εχει να κανει και με την εκτονωση της ενεργειας τους!

Υ.Γ. Οταν ενα σκυλι στειρωνεται δεν χανει το σεξουαλικο του ενδιαφερον!
Θες να μου το αναλύσεις αυτό γιατι δεν νομίζω ότι καταλαβαίνω πλήρως τι εννοείς ως σεξουαλικό ενδιαφέρον?

• Like
Reactions: Aslan

PuppyMentality

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2015
81
10
35
Αθήνα
Θες να μου το αναλύσεις αυτό γιατι δεν νομίζω ότι καταλαβαίνω πλήρως τι εννοείς ως σεξουαλικό ενδιαφέρον?
Δηλαδη- οταν ενας αρσενικος στειρωνεται σταματουν οι τασεις για φυγη στην μυρωδια θηλυκων ή συμπεριφορες οπως π.χ. καβαλημα αντικειμενων κλπ. ομως το σκυλι συνεχιζει να ενδιαφερεται για αλλα θηλυκα σκυλια, χωρις ομως να φτανει στα ακρα οπως γινεται με τα σκυλια που δεν ειναι στειρωμενα και αγριευουν, ουρλιαζουν κλπ.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Επειδη εχω θηλυκό και δεν είμαι "εξοικειωμένη" με την συμπεριφορά των αρσενικών, η διαφορά ενός στειρωμένου και ενός αστείρωτου αρσενικού είναι ότι δεν εμπλέκεται σε καυγά με αλλα αρσενικά, αλλά παρόλα αυτά συνεχίσει να στρέφεται σε θηλυκές όταν είναι αυτές σε οιστρο?
Χμ σαν δηλαδή στρογγυλεμένη η συμπεριφορά του στειρωμένου χωρίς τις εξάρσεις του αστείρωτου.

PuppyMentality

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2015
81
10
35
Αθήνα
Επειδη εχω θηλυκό και δεν είμαι "εξοικειωμένη" με την συμπεριφορά των αρσενικών, η διαφορά ενός στειρωμένου και ενός αστείρωτου αρσενικού είναι ότι δεν εμπλέκεται σε καυγά με αλλα αρσενικά, αλλά παρόλα αυτά συνεχίσει να στρέφεται σε θηλυκές όταν είναι αυτές σε οιστρο?
Χμ σαν δηλαδή στρογγυλεμένη η συμπεριφορά του στειρωμένου χωρίς τις εξάρσεις του αστείρωτου.
Εχω αρσενικο σκυλι & με εχει πληροφορησει γι'αυτα ο κτηνιατρος, ουτε εγω το γνωριζα πριν να πω την αληθεια! Ακριβως οπως το λες, ο σκυλος δεν εχει κανενος ειδους εξαρσης, απλα δεν δειχνει πληρη αγνοια για θηλυκες!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Η διαφορά ενός στειρωμένου αρσενικού με έναν αστείρωτο είναι στο ότι ο ένας έχει μπαλάκια ενώ ο άλλος δεν έχει. Αυτό και μόνο αυτό!
Το τι αντίκτυπο θα έχει εν τέλει στον χαρακτήρα τους κανείς δεν μπορεί να το απαντήσει...μέχρι να το δούμε!
Οπότε πάμε μέχρι εκεί που ξέρουμε...

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Δεν ξέρω τι εννοείτε με τη λέξη έξαρση, πάντως τον δικό μου στειρωμενο αρσενικό τον περιγράφει ο Στέλιος. Είναι απλά χωρίς ορχεις. Ενδιαφέρεται έντονα για θηλυκά σε οίστρο, αν υπάρχει κάποιο κοντά χάνει το ενδιαφέρον του για κάθετί άλλο, ακόμη και για το μπαλάκι του τένις, και ναι, έχει και εξάψεις