Είμαι σε θέση να αποκτήσω Ροτβάιλερ;

bull

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2009
529
2
Αθήνα
Eιναι ντοπερμαν μεγαλοσωμα.
Από περιέργεια το έψαξα λίγο στο internet και έπεσα πάνω σε αυτό
Άρα μάλλον μούφα είναι τα περί Κ11 κλπ...
Απλά είχα αυτή την απορία από παλιά όταν είχε doberman και άκουγα δεξιά και αριστερά αυτά τα περίεργα Κ9, Κ11 κλπ...

nasos

Well-Known Member
17 Μαϊου 2010
61
0
Σουλι νασε ρωτησω κατι ?
Πως και δεν του εκοψες την ουρα ?
φιλε δεν εκοψα την ουρα γιατι ετσι ειναι το σωστο η φυση ετσι το εκανε και ειχε λογο
αλλα οχι και σουλι

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.213
261
38
Eιναι ντοπερμαν μεγαλοσωμα.
δεν υπαρχουν κ9 κ11 κ21 το ντοπερμαν πιντσερ ειναι ενα και εχει ενα μεγεθος ολα τα αλλα ειναι παραφιλοσοφιες

manolis68

Well-Known Member
29 Ιουλίου 2008
416
0
Athens
ρε παιδια σε ενα τοπικ που λεει αν "ειμαι σε θεση να αποκτηρω ροτβαιλερ" τι σχεση εχει η κουβεντα για κ9 κ11 κ21 και δε ξερω και εγω τι αλλο Κ των ντοπερμαν?

Ferb

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2009
417
2
ΡΙΟ
www.rottweilers.gr
Εμενα η αποψη μου ειναι οι ενδιαφερομενοι για ροτ να ψαξουν και να διαβασουν και να μαθουν περισσοτερα πραγματα σχετικα με τους σκυλους και ειδικοτερα με τα ροτ.να επισκεφτουν κανα δυο εκτροφεις και να κουβεντιασουν μαζι τους για τη φυλη ασχετα αν εχουν γεννα τωρα.Και αν μετα απο ολα αυτα κρινουν οτι μπορουν να παρουν και να συντηρισουν ενα τετοιο σκυλο να προχορησουν.μη ξεχνατε οτι ενας μεγαλωσομος σκυλος ειναι πολυεξοδος και χρειαζεται αρκετο και ουσιωδη χρονο.Εμενα πρωτος μου σκυλος ειναι και τα παω μια χαρα αλλα εψαχνα πληροφοριες συνεχομενα για κανα δυο χρονια και ακομα ψαχνομαι.αυτα γιατι απο τα ποστ που διαβασα καταλαβα οτι δεν εχετε ψαξει αρκετα.Ενας τετοιος σκυλος ανεκπαιδευτος μπορει να δημιουργισει σοβαρα προβληματα στο κατοχο του.Και οταν λεω ανεκπαιδευτος βαζω και τη κοινωνικοποιηση μεσα .Νομιζω οτι ο φιλος μανωλης σας εχει καλυψει απλα προσεξτε μη παρερμηνευσετε πραγματα .

manolis68

Well-Known Member
29 Ιουλίου 2008
416
0
Athens
Σωστα. Πρωτα απ ολα να βρεις μια καλη γεννα, και μετα κοινωνικοποιηση, υπομονη στην εκπαιδευση και αγαπη. Θελει να αφιερωσεις χρονο σε αυτον και ολα θα πανε καλα.
Στο μονο που διαφωνω ειναι στα χρηματα. Εχει ιδιο κοστος διαβιωσης με ενα μικροσωμο, με τη διαφορα οτι τρωει λιγο παραπανω. Τα 30€ το μηνα ειναι η διαφορα? Το κοστος γιατρων, εξετασεων, ακομα και το κοστος σε πανσιον αν θα τον αφησεις για λιγες μερες, ειναι ιδια με ενα τσιουαουα!

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.530
781
Ξεσσαλονικη!!!
το λιγο παραπανω πως το εννοεις?εχουν σαφως κ μεγαλυτερα εξοδα τα μεγαλα σκυλια.στην τροφη μονο θες τα διπλασια ,τουλαχιστον.κ απο εκει κ μετα ,να εχουμε καπου στο μυαλο μας κ τις αρρωστιες αλλα κ την προληψη.ποσο εχει το σκαλιμπορ για μεγαλο σκυλι ,ποσο για μικρο?ποσες αμπουλες θελει ενα μικρο σκυλι,ποσες ενα μεγαλυτερο της ταξης των 55-60 κιλων?αν αρρωστησει?τα φαρμακα πανε με τα κιλα....

manolis68

Well-Known Member
29 Ιουλίου 2008
416
0
Athens
Το κοστος του γιατρου ειναι ιδιο, η ακτινογραφια ιδια, και τωρα πηρα ενα σκαλιμπορ με 14,5€. Δε ξερω ποσο κανει το μικρο, αλλα οσο φτηνοτερο και να ειναι, το σκαλιμπορ κραταει 3 μηνες. Ειναι πανω απο 2€ το μηνα τα εξτρα εξοδα? Βαλε και το drontal βαλε και οτι αλλο σκεφτεις. Συνολο να ειναι πανω απο 40€ το μηνα η διαφορα? Δε πιστευω...
Μα σε τελικη αναλυση, αν δε μπορεις να διαθεσεις 40€ το μηνα, αν παθει κατι ο σκυλος και χρειαστει θεραπεια τι θα κανεις? Θα τον παρατησεις στο βουνο οπως κανουν κατι (καλυτερα να μην χαρακτηρισω) τυποι ωστε "να βρει την τυχη του"?
Θελω δηλαδη να πω πως ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΣΚΥΛΟ αν τα οικονομικα σου ειναι οικτρα και μετρας τα ευρω για να βγαλεις το μηνα, γιατι τοτε αν γινει μια στραβη και πεσεις εξω καποιο μηνα, ο σκυλος θα την βγαλει με μπαγιατικο ψωμι και αποφαγια ή θα πουληθει σε αγγελια για ενα κατοσταρικο!

rigo

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2011
292
0
ρε μανωλη εδω την βγαζουν ανθρωποι με ξερο ψωμι και αποφαγια για ενα μηνα δεν μπορει ενα σκυλακι?το θεμα ειναι να μη τα παρατανε και να τους δινουν οτι καλυτερο μπορουν!!

manolis68

Well-Known Member
29 Ιουλίου 2008
416
0
Athens
Φιλε μου δυστυχως πολυς κοσμος ειναι σε κακη οικονομικη κατασταση.
Η γνωμη μου ειναι οτι αν τα οικονομικα σου ειναι ασχημα, αν τη βγαζεις μετρωντας και το τελευταιο ευρω, τοτε ενα εξοδο οπως ο σκυλος ειναι περιτο. Μεγαλος ή μικρος σε μεγεθος, ειναι ενα σημαντικο εξοδο. Οχι γιατι δεν αξιζει μια οικονομια για το ζωακι, αλλα γιατι αν βρεθεις σε δυσκολη ωρα, ο σκυλος θα την πληρωσει. Το φαγητο ειναι το λιγοτερο. Αν ας πουμε εχεις 30€ να βγαλεις το μηνα και δεις οτι α σκυλος σου εχει μια αδιαθεσια, τι θα κανεις? Θα τα δωσεις ολα στο γιατρο και θα μεινεις νηστικος για μερικες μερες ή θα το αναβαλεις μεχρι να πληρωθεις ξανα, πραγμα που μπορει να κοστισει τη ζωη του ζωου?
Και ενταξει, πες οτι μια φορα τη γλυτωσες και ολα καλα. Μπορεις αυτο να το κανεις καθε τοσο? Τελικα το ζωο μολις φτανει τελος του μηνα θα εχει για φαγητο ενα ξεροκοματο? Στο τελος και αυτο θα αρρωστησει, αλλα και εσυ θα αισθανεσαι ασχημα που δε μπορεις να το φροντισεις σωστα!
Αρα για να καταληξω, η διαφορα αναμεσα σε ενα μικρο ή μεγαλο σκυλι ειναι αμελητεα, γιατι αν δε μπορεις να φροντισεις το μεγαλο ζωο λογω ελλειψης χρηματων, τοτε ουτε το μικρο μπορεις να το συντηρισεις σωστα.

Ferb

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2009
417
2
ΡΙΟ
www.rottweilers.gr
Μανωλη εδω διαφωνουμε.αν εξοικονομεις 30-40 ευρω το μηνα(που ειναι παραπανω κατα τη γνωμη μου)στα 10 χρονια που ζει περιπου ενας τετοιος σκυλος ειναι 5000 ευρω περιπου.δηλαδη θα εχεις 5 χιλιαρικα για οτι διποτε παθει (χτυπα ξυλο)το μικρουλι.Επισης μη ξεχνας οτι ενας απειρος ιδιοκτητης το πιο πιθανο ειναι να χρειαστει τη βοηθεια εκπαιδευτη(υποχρεωτικο κατα τη γνωμη μου σε μεγαλοσωμο κυριαρχικο σκυλο).αλλα εξοδα εκει ...

manolis68

Well-Known Member
29 Ιουλίου 2008
416
0
Athens
Στο δευτερο δεν αντιλεγω, αν και δεν ειναι κανονας.
Για το πρωτο θα σου πω ενα παραδειγμα: Μεχρι το 2002 καπνιζα 2 πακετα τσιγαρα την ημερα. Τοτε το εκοψα και δεν το ξαναρχισα ποτε.
Αρα εδω και 9 χρονια πρεπει να εχω εξοικονομισει πανω απο 10000 ευρω. Ελα ομως που δεν τα εχω.....
Αρα δεν θα δεις διαφορα απο τα 40 ευρω το μηνα παρα μονο αν αποκτησεις κουμπαρα και τα βαζεις μεσα ανελιπως. Αρα αν γινει μια στραβη, τα 5000 δεν θα ειναι εκει.
Προσεξε, δεν παω στο αλλο ακρο, πως για να εχεις σκυλο πρεπει να εισαι ματσωμενος! Λεω ομως πως αν μετρας τα λεφτα σου για να σε βγαλει ο μηνας, τοτε ο σκυλος ειναι ενα εξοδο που ειτε μεγαλος ειτε μικρος ειναι, θα σε επιβαρυνει ακομα πιο πολυ. Τοτε ειναι πολυ πιθανο ο σκυλος να μη περναει καλα, αρα δεν ειναι σωστο να τον εχουμε.

Ferb

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2009
417
2
ΡΙΟ
www.rottweilers.gr
Ναι ρε φιλε δεν αντιλεγω απλα εξηγω πως πρεπει να υπολογισεις οτι τα εξοδα ενος μεγαλοσωμου και κυριαρχικου φυλακα ειναι περισσοτερα απο ενα τοy