Είμαι καινούρια στην παρέα και χρειάζομαι βοήθεια

evanthia

New Member
26 Ιουλίου 2010
4
0
Καλησπέρα σας. Ονομάζομαι Ευανθία και εχθές, μετά από πολλά χρόνια, βίωσα την απαίσια εμπειρία του να βρίσκει κανείς το σκυλί του πεθαμένο. Ήταν ένα θηλυκό κοπριτάκι πίτμπουλ μπόξερ το οποίο είχαμε 6 χρόνια στην Αθήνα και από πέρυσι το φέραμε στην επαρχία. Ο γιός μου και εγώ έχουμε αρρωστήσει από εχθές. Με ειδοποιήσνε και πήγα και το βρήκα τουμπανιασμένο. Το πόσο έκλαψα και πόνεσα δεν περιγράφεται. Την προηγούμενη ημέρα το σκυλί ήτανε μια χαρά. Μου είπαν ότι μπορεί να πήγε από την ζέστη ή από τύφο, αλλά και νεράκι είχε και από όσο έψαξα στο διαδίκτυο, η Φλέικ δεν είχε κανένα από τα συμπτώματα του τύφου. Φοβάμαι μήπως του ρίξανε φόλα. Αν τυχών συνέβη κάτι τέτοιο θα βρω την άκρη και αυτός που το έκανε θα πάει στο νοσοκομείο από τα χέρια μου. Μήπως μπορείτε να μου πείτε ποιά είναι τα συμπτώματα σε περίπτωση που το φαρμακώσανε με λανέιτ ή με κάποιο άλλο φυτοφάρμακο? Είναι απαραίτητο το σκυλί να βρεθεί με αίμα ή αφρούς? Αν έχουνε περάσει αρκετές ώρες από τον θάνατό του οι αφροί στο στόμα είναι ακόμη ορατοί?
Σας παρακαλώ εάν μπορείτε βοηθήστε με. Ήδη βρήκα νέο κουταβάκι το οποίο θα το πάρουμε τον άλλο μήνα γιατί ακόμη θηλάζει, και το οποίο θα έχουμε μέσα στο σπίτι. Θα την ονομάσουμε και αυτή Φλέικ, ποτέ, όμως, δεν θα ξεχάσουμε την τρελιάρα μας.
Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Kαλωσηρθες και λυπαμαι πολυ για τη σκυλιτσα...
Που ζουσε? Ηταν εμβολιασμενη? Απο τυφο δε νομιζω να πεθανε σκυλι 6 ετων...

Το νεο κουταβάκι απο που θα το παρετε?

evanthia

New Member
26 Ιουλίου 2010
4
0
Καλησπέρα και σε ευχαριστώ για το καλωσόρισμα. Ήταν εμβολιασμένη και την είχαμε σε ένα κτήμα στην Μεσσηνία. Κάθε μέρα πήγαινα για το σκυλί. Έχω φρικάρει. Εάν "έφυγε" από φυσικά αίτια, δεν μπορώ να κάνω κάτι, αν, όμως, φολιάστηκε δεν μπορώ να το αφήσω έτσι. Το κουταβάκι, κοπριτάκι και αυτό, θα το πάρουμε από ένα σπίτι. Είναι άσπρο με μαύρα σημάδια και θα γίνει μεσαίου μεγέθους. Το θέλω για μέσα στο σπίτι, για να το έχει ο γιός μου παρεούλα. Το παιδί εχθές σπαρτάραγε από το κλάμα, δεν μπορούσα, όμως, να μην του πω την αλήθεια.

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Λυπάμαι πάρα πολύ για την απώλειά σας...

Δυστυχώς όμως, όταν ο σκύλος μας βρίσκεται μόνος σε χώρο χωρίς τη δική μας επίβλεψη, δυστυχώς ξαναγράφω πολλά δυσάρεστα μπορούν να συμβούν. Το ότι θέλετε να έχετε τον επόμενο σκύλο σας μέσα στο σπίτι με χαροποιεί ιδιαίτερα.
Κάθε σκύλος έχει τα δικά του χαρίσματα κ είμαι σίγουρη ότι θα την αγαπήσετε κ αυτή πάρα πολύ κ θα προσέξετε την υγεία κ την ασφάλειά της περισσότερο.

Δες επίσης αυτό το θέμα: http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?80-Αντιμετώπιση-quot-Φόλας-quot

evanthia

New Member
26 Ιουλίου 2010
4
0
Natassa μου, δεν είχα επιλογή. Ήταν μεγαλόσωμο σκυλί και δεν μπορούσα να το φέρω στο καινούριοσπίτι. Στο κτήμα υπήρχαν και άλλα σκυλιά, καθώς και κοτούλες. Προσπαθώ να βρω μια άκρη, αυτό είναι όλο. Το σκυλί το έβλεπα κάθε ημέρα.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Mονο με νεκροψια μπορειτε να διαπιστωσετε τι εχει συμβει....

Ειναι πολυ ευχαριστο που το νεο σας σκυλακι θα το εχετε μεσα στο σπιτι, μελος της οικογενειας σας!

evanthia

New Member
26 Ιουλίου 2010
4
0
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Ναι, την νέα κουτάβα δεν την αφήνω από τα μάτια μου. Και μια χάρη βρε παιδιά, μην μου μιλάτε στον πληθυντικό, μικρή είμαι.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
evanthia καλώς ήρθες έστω και με δυσάρεστη αφορμή. Το σκυλάκι πιθανότατα από φόλα ή ίσως και από συστροφή στομάχου μπορεί να πήγε. Και στις δύο περιπτώσεις ή και πιθανόν οποιαδήποτε άλλη, αυτό δεν θα είχε συμβεί αν το σκυλί ζούσε μαζί σας. Θα το προλαβαίνατε. Εφυγε άδικα. Τα υπόλοιπα σκυλιά που είναι στο κτήμα; Τι θα απογίνουν; Είναι πολύ πιθανό να έχουν την ίδια τύχη. Το καινούργιο σκυλάκι όταν λες θα το πάρετε από ένα σπίτι, τι εννοείς; Από σπίτι που έχουν την μαμά και την ζευγάρωσαν; Γιατί τότε να μην το πάρεις.

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
λυπάμαι για το σκυλάκι σου.
πάντως στο κτήμα που ήταν κάποια στιγμή θα γινόταν το κακό,δυστυχώς ή ευτυχώς τα σκυλιά έχουν ανάγκη από την φροντίδα μας.
σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση κινδυνεύουν.