Είμαι έτοιμος να πάρω σκύλο;

ThanosA

Member
17 Οκτωβρίου 2011
7
0
Καλησπερα,να σας πω οτι ειμαι φοιτητης 19 χρονων στο Πολυτεχνειο της Θεσσαλονικης.
Σκεφτομαι να παρω σκυλο ,γιατι εχω μεγαλη αγαπη στα σκυλια,θελω να μου κραταει παρεα,να κανουμε δραστηριοτητες μαζι π.χ τρεξιμο,βολτες στην παραλια ακομα και να τον παιρνω μαζι μου για μπυρες !
Να σας πω οτι οταν ημουν 4ων πηραμε ενα πιντσερ το οποιο το εχουμε ακομα και τωρα στο εξοχικο!Ναι ειναι 15 ετων η ατιμη και ακομα σκετος διαβολος!Νευρικη και πεισματαρα!
Ετσι λοιπον σκεφτομαι να παρω ενα μεγαλοσωμο σκυλι.Θελω Golden Retriever ή Labrador retriever.Εχω μεγαλο σπιτι 140τμ και τα μπαλκονια ειναι αλλα 30-40 τμ.Απο χωρο δλδ ειμαι ενταξη.Μενω σχεδον μονος μου ,περιστασιακα ερχεται η μητερα μου.
Αν χρειαστει να λυψω κανενα 3ημερο εχω που να τον αφησω και για παραπανω (αν και δεν νομιζω)τον παω και στο εξοχικο .
Εχω ομως δισταγμους και εμποδια που αν δεν τα ξεπερασω δεν θα προχωρησω βαζοντας ενα σκυλο στη ζωη μου,γιατι θελω να του δωσω αυτα που του αξιζουν.
1)Υπαρχει το ενδεχομενο να παω erasmus.Ο σκυλος μαζι με το πιντσερ δεν θα την παλεψει μονος του στο εξοχικο. σωστα?με 2 επισκεψεις την εβδομαδα?
2)Υπαρχει περιπτωση μολις τελειωσω με την σχολη να φυγω εξω.1-2 χρονια αρχικα για σπουδες.Προφανως και τα πανεπιστημια δεν θα δεχονται σκυλια?
3)καποια στιγμη θα παω και φανταρος..Ο σκυλος θα μπορει να κανει χωρις εμενα για 9 μηνες στο εξοχικο ?
4)οταν θα εχω τελειωσει απο ολα αυτα σε περιπου 9+χρονια τοτε θα μπορω να τον εχω συνεχεια μαζι μου οπου και αν παω.

Οσα καλοκαιρια θα ειμαι εδω θα πηγαινουμε τουλαχιστον για 1,5 μηνα στο εξοχικο με θαλασσα .

Τι λετε?

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Εγώ θα έλεγα να πάρεις το πίντσερ να το γηροκομήσεις.
Τι διάολο.. 15 χρόνια παραθέριση, τί άλλο θέλει πια κι αυτή η στρίντζο από τη ζωή της; Τα κεφάλια μέσα τώρα!!
ΜΕΓΑΣ ΕΙΣΑΙ ΚΥΡΙΕ!!!!!!!!!!!!!!

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Με αυτά που λες, καταλαβαίνει κανείς ότι για τα επόμενα 9 χρόνια το σκυλί θα είναι υπό την υπευθυνότητα άλλου κυρίως.
Είναι λογικό,έχεις ακόμα πολλά πράγματα μπροστά σου.Έχεις erasmus,στρατό κλπ κλπ
Οι προτεραιότητές σου αλλάζουν συνέχεια σε αυτή την ηλικία κ να πάρουμε σκύλο έτσι βεβιασμένα κ μετά να τον φορτώσουμε σε άλλο μέλος της οικογένειας(πχ μαμά) .. δεν θα έλεγα οτι είναι υπεύθυνο.
Μπορεί αυτή τη στιγμή να νιώθεις ότι θες πολύ ένα σκύλο, αλλά είσαι σε μία ηλικία που θα πάρεις πολλές αποφάσεις που θα σε καθορίζουν για το υπόλοιπο της ζωής σου..
Πάρε αυτό το καημενούλι που έχετε στο εξωχικό όπως λες και κάντου γεράματα ..

betelgeusse

Well-Known Member
14 Μαϊου 2011
301
2
38
germany
Δεν ειμαι σιγουρη οτι καταλαβα σωστα.Το πιντσερ μενει μονο του στο εξοχικο και καποιος το επισκεπτεται δυο φορες την εβδομάδα???????
Eπι 15 χρονια??????
Και θελεις να αποκτήσεις και αλλο για να πινετε μαζι μπυρονια???????
Η αγαπη η μεγαλη που εχεις για τα σκυλια εχει στείλει το πιντσερ να ζει στο εξοχικο??????
Xμμ
Eλπιζω να μην καταλαβα καλα....
Παντως αν δεν ξερεις τι θα γινει στην ζωη σου για τα υπολοιπα 9 χρονια,οχι μην παρεις νεο σκυλο.
Παρε το πιντσερ σου απο το εξοχικο,να χαρει και λιγο τα τελευταια χρονια της ζωης του.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Για να λέει ότι μένει μόνος του και περιστασιακά έρχεται η μητέρα του, μάλλον στο εξοχικό μένουν οι γονείς του?
Λέω εγώ τώρα... Ελπίζω δηλαδή.

Ακόμα και έτσι να είναι όμως, στην ουσία οι γονείς θα φορτωθούν το σκύλο για πολύ μεγάλο διάστημα.
Οπότε ThanosA πάρτον μόνο αν οι γονείς σου θέλουν δεύτερο σκύλο. Στην ουσία εσύ απλά θα τον μεγαλώσεις ως κουτάβι.
Μετά χλωμιάζει το πράγμα...

thanos tara

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2010
273
0
Μια ιδεα ειναι να φιλοξενεις αδεσποτα ετσι θα εχεις σκυλο στα διαστηματα που μπορεις.

ThanosA

Member
17 Οκτωβρίου 2011
7
0
To Πιντερ εχει περασει 10 χρονια μεσα στο σπιτι..Δεν ηταν καθολου ευκολα 10 δεκα χρονια γιατι δαγκωνε ολους τους ξενους,κατουρουσε στα χαλια για να μας τραβηξει την προσοχη πηγαινε δεν πηγαινε βολτα.Πλεων εχει ακρατια και δεν την παλευει καθολου με αυτο το θεμα.Στο εξοχικο δεν μενει κανεις περα απο το καλοκαιρι και πηγαινει η μαμα μου και ο παππους μου .περιπου 3 επισκεψεις την εβδομαδα.
Για τον σκυλο τα 6 χρονια που θα ειμαι εδω θα ειναι στην ευθυνη μου αλλα το θεμα ειναι το μετα.
Γιαυτο και σας ρωτησα για να μην κανω βεβιασμενες κινησεις.Ηθελα να σιγουρεψω οτι δεν ειμαι ετοιμος ακομα για σκυλο.Ευχαριστω!

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
To Πιντερ εχει περασει 10 χρονια μεσα στο σπιτι..Δεν ηταν καθολου ευκολα 10 δεκα χρονια γιατι δαγκωνε ολους τους ξενους,κατουρουσε στα χαλια για να μας τραβηξει την προσοχη πηγαινε δεν πηγαινε βολτα.Πλεων εχει ακρατια και δεν την παλευει καθολου με αυτο το θεμα.Στο εξοχικο δεν μενει κανεις περα απο το καλοκαιρι και πηγαινει η μαμα μου και ο παππους μου .περιπου 3 επισκεψεις την εβδομαδα.
:( Για όνομα του Θεού.
Δεν φταις εσύ γιατί ήσουν παιδί.

Αλλά αυτό το σκυλάκι, όχι μόνο μεγάλωσε εντελώς λάθος, χωρίς κοινωνικοποίηση, χωρίς εκπαίδευση, χωρίς εκτόνωση, αλλά εγκαταλείφθηκε κιόλας σε μεγάλη ηλικία.

Ενώ υπάρχει λοιπόν το σκυλί με το οποίο μεγάλωσες γιατί θέλεις καινούριο? ΑΥΤΟ είναι πάρα μα πάρα πολύ δυστυχισμένο και σε έχει απίστευτη ανάγκη.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Κι εγώ είμαι της άποψης αν θες πραγματικά έναν σκύλο πάρε κοντά σου το Πινσεράκι σας!
Είναι κρίμα ένα ζώο που έζησε όλη του την ζωή μέσα στο σπίτι σας, στο τέλος, στα γεράματα να πεταχτεί σε ένα κτήμα....
Είναι τότε που σας χρειάζεται περισσότερο!

Και φυσικά το "you cant teach an old dog new tricks" είναι ένας μεγάλος μύθος!Aν ασχοληθείς με τον σκύλο δεν θα έχεις τα προβλήματα που λες, πέρα από αυτά που του δημιουργεί η ηλικία του, αλλά και πάλι μπορείς να τα ελαχιστοποιήσεις!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
4)οταν θα εχω τελειωσει απο ολα αυτα σε περιπου 9+χρονια τοτε θα μπορω να τον εχω συνεχεια μαζι μου οπου και αν παω.

Θέλω ν' αγιάσω και δεν μπορώ η γυναίκα νυχτιάτικο!!:maria:
την είχα άχτι, την είχα άχτι,
τώρα την έχω μόνο σε στάχτη,
μέσα στο τσίγκινο κουτί,
που φύλαγε τα μπικουτί....

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Προς το παρων Θανο εχεις αλλα πραγματα που δεν μπορουν να περιμενουν στρατος σπουδες κτλ.
Ο σκυλος αν και εχεις, μπορει να περιμενει για πιο κατασταλαγμενες καταστασεις.

ThanosA

Member
17 Οκτωβρίου 2011
7
0
Οτι εγκαταλειφθηκε ειναι αληθεια.Καποια στιγμη δεν ασχολιοταν κανενας μαζι του γιατι ειχαμε αλλα προβληματα.Σκεφτητε οτι μενω πλεον στο πατρικο μου μονος μου απο 4 ατομα που ειμασταν.Δεν ειναι κτιμα,ειναι σπιτι και εχει μεγαλη αυλη με κηπο τα οποια τα προσεχει ο παππους πολυ τακτικα.Το συζητησα να το ξαναφερναμε στο σπιτι,πιστευεται οτι μπορω να της μαθω να μην κανει την αναγκη της μεσα στο σπιτι?Μπορω να την βγαζω 3 φορες τη μερα βολτα.Αλλα ειμαι σιγουρα οτι οταν θα την αφησω μονη θα παει και θα κατουρησει.100% το κανει απο πισμα.Μπορω να κανω κατι γιαυτο?Οτι δεν εκπαιδευτικε σωστα ειναι το μονο σιγουρο.Δυστυχως υπηρχαν αλλα προβληματα.Ευχαριστω για της απαντησεις σας.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Θάνο δεν το κάνει από πείσμα...

Να σου πω κάτι. Αφού έτσι κι αλλιώς μένεις μόνος σου, πάρε αυτό το σκυλάκι. Όχι για σένα, αλλά για εκείνο και σαν τεστ για αργότερα.
Βάλτου μια πάνα στο σπίτι, βγάζε το και τις βόλτες του, χρησιμοποίησε ένα χώρο (ας μη γυρνάει παντού) π.χ κουζίνα και άστο στην ησυχία του να ζήσει κοντά σου όσο του μένει. Δεν έχει και πολύ καιρό.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Θάνο καλως ήρθες!
Συμφωνώ απόλυτα με το τελευταίο ποστ της Chloe.

Δεν είσαι επουδενί έτοιμος να αποκτήσεις σκύλο. Αυτό να το σκεφτείς πάλι σε 9 χρόνια που όπως λες θα έχεις κατασταλάξει κάπως/κάπου με τη δική σου ζωή. Τότε και μόνο τότε θα είσαι έτοιμος να φροντίσεις και άλλο ένα πλάσμα.

Τώρα όμως έχεις μια ευκαιρία να σώσεις τη ζωή του σκύλου των παιδικών σου χρόνων! Σε έχει πολύ ανάγκη. Όλα μπορείς να του τα μάθεις αν το θέλεις. Και το ότι κατουράει μέσα στο σπίτι δεν είναι από πείσμα.

Ελπίζω να αποφασίσεις το σωστό!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046

Θέλω ν' αγιάσω και δεν μπορώ η γυναίκα νυχτιάτικο!!:maria:
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχ
Δεν το είχα δει το θέμα :eek:
Βρε Loukia να ΄σαι καλά. Εχω ξελιγωθεί και μου χρειαζόταν.
Τέτοιο post θα μπορούσε άνετα να 'ταν και δικό μου :D

Last edited:

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Την επομενη φορα που θα μπω στο φορουμ θα εχω διπλα μου και ηρεμηστικα χαπια...:mad:

Η κατι πιο φυσικο...:maria: