Είδα ένα σκυλί στο δρόμο

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Axoυτον ! Εχει ενα θλιμενο υφος..
Με ενα μπανιο και φροντιδα θα γινοταν κουκλαρος!

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Ναι, αυτό λέω και εγώ. Είναι παιδιά και πολύ ύσηχος και πολύ γλυκός με το που με βλέπει ποιο πολύ αναζητά τα χάδια μου παρα το φαγητό. Όσο τον χαίδευα δεν έτρωγε καθώλου και του άρεσε. Μετά όταν σταμάτησα (που έπρεπε να φύγω να προλάβω το λεοφορείο για την δουλειά μου) έκατσε και έφαγε την ξηρά τροφή που του άφησα κάτω. Τον λυπάμαι πάρα πολύ τον καημενούλη και το κακό είναι ότι μόνο πρωινά μεταξύ 06:30 - 07:00 τον βρίσκω εκεί, καμία άλλη ώρα.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Σκέφτομαι σοβαρά να τον φιλοξενήσω αλλά ακόμα φοβάμαι μην όντος ανηκει σε κάποιον.
Ξαναλέω ότι εφόσον το σκυλί είναι στο δρόμο, θεωρείται και από το νόμο αδέσποτο! Δεν αρκεί ένα πιάτο φαϊ για να θεωρηθεί ένα σκυλί οικόσιτο.
Αν το φιλοξενήσεις, καλό θα του κάνεις... Αρκεί να είσαι προετοιμασμένος για την πιθανότητα να αργήσει να βρει σπίτι, ή ακόμα και να μην βρει καθόλου! Τι θα κάνεις σε αυτή την περίπτωση? Θα το κρατήσεις? Θα το ξανααφήσεις εκεί που ήταν?

Προφανώς το ίδιο δίλημμα ισχύει για όποιο αδέποτο και αν αποφασίσει να μαζέψει κάποιος απ'το δρόμο... Αλλά εφόσον δεν μιλάμε για τραυματισμένο ή κουτάβι όπου είναι θέμα ζωής ή θανάτου, σε παίρνει να το σκεφτείς και πιο ψύχραιμα...
Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά ο σκυλάκος δεν φαίνεται και πολύ μικρός σε ηλικία...
Που σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη δυσκολία...

Ίσως κάτω από αυτές τις συνθήκες πιο πολύ θα τον βοηθούσε μια εξέταση για καλααζάρ/ερλίχια και καμιά αμπούλα (πράγματα για τα οποία αμφιβάλλω αν φροντίζει ο "ιδιοκτήτης") παρά οι διακοπές στον "παράδεισο" και μετά η επιστροφή του ξανά στο δρόμο αν δεν βρει σπίτι...

Sorry αν ακούγομαι ψυχρή και απαισιόδοξη, αλλά όλα αυτά τα σκυλιά που περιμένουν υιοθεσία στο "12+ μηνών" δεν μου αφήνουν και πολλά περιθώρια... :(

Edit: Να συμπληρώσω, εφόσον μάθεις κατάσταση υγείας, ηλικία κλπ, μπορείς να ψάχνεις να του βρεις σπίτι και να τον πάρεις από εκεί αφού βρεθεί κάτι...

Last edited:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο έχει η xotikouli!!!
Τα σκυλιά που υιοθετούνται είναι ενα ελάχιστο ποσοστό των αδέσποτων και αυτά που υιοθετούνται ΚΑΛΑ, ακόμα λιγότερα!

Για να πούμε όμως και την αισιόδοξη άποψη, καμιά φορά υπάρχουν ευχάριστες εκπλήξεις..... σκυλιά ανάπηρα, ασχημούλικα (που για μένα δεν υπάρχει τετοιο πράγμα, αλλά αντικειμενικά μιλάω....), γέρικα, άρρωστα κτλ, καμιά φορά τα ζητάνε και εκεί που κανείς δεν τους έδινε καμιά ελπίδα, βρίσκουν ξαφινκά μια αγκαλιά. Είναι η εξαίρεση, όχι ο κανόνας, αλλά καμιά φορά αξίζει όλος ο κόπος μόνο για την εξαίρεση!! :)

Στην προκειμένη περίπτωση ο σκυλάκος είναι πολύ όμορφος και έχει και την τύχη να είναι άσπρος, με πολύ χαρακτηριστικά μάτια...... κάνε αυτά που σου είπε η xotikouli. :)

aris83

Well-Known Member
17 Απριλίου 2010
202
0
Γέρακας
Για να μην ανοίγω άλλο post θα πω εδώ αυτό που ήθελα
Σήμερα κατά τις 9 το απόγευμα στην όδο Καζαντζάκη στον Γέρακα είδα έναν ημιαίμο μεταξύ 1-2 χρόνων να του λείπει το πίσω δεξίο πόδι από το γόνατο και κάτω προσπάθησα να το πλησιάσω αλλά ήταν πολύ επιθετικό,του έβαλα να φάει αλλά το σκυλί χρειάζεται άμεση φροντήδα που μπορώ να απευθυνθώ;
Βέβαια πήγα και πριν κανένα μισάωρο και δεν ήταν εκεί που το άφησα :( θα πάω και αύριο να δω

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Το πόδι έλειπε από προσφατο τραύμα ή ήταν παλιό;

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Πρώτα ψάξε να δεις αν έχει πρόγραμμα για τα αδέσποτα ο Δήμος. Ο εμβολιασμός και η περίθαλψη των αδέσποτων είναι αρμοδιότητα των Δήμων... Όλων κανονικά, αλλά δυστυχώς πολλοί δεν έχουν πρόγραμμα.
Αν δεν έχει, δες τι φιλοζωικά σωματεία υπάρχουν στην περιοχή και ρώτα αν μπορούν να το αναλάβουν.

Όταν λες του λείπει το πόδι, είναι παλιό επουλωμένο τραύμα? Ή κάτι που έγινε τώρα?
Ρωτάω γιατί αν είναι παλιό χωρίς πληγή, δεν υπάρχουν και πολλά που μπορούν να γίνουν από αποψη περίθαλψης...

aris83

Well-Known Member
17 Απριλίου 2010
202
0
Γέρακας
Το πόδι του λείπει κανονικά και όσο μπορούσα να δω δεν φαινόταν από τομή ιατρική και είναι επουλωμένο πλήρως όταν το είδα φρίκαρα από το γόνατο και κάτω πόδι δεν υπάρχει θα το ψάξω αυριό με τον δήμο αν και δεν ελπίζω πολλά και θα ψάξω να βρω τι φιλοζωικά έχουμε κοντά μας

aris83

Well-Known Member
17 Απριλίου 2010
202
0
Γέρακας
Να και κάτι ευχάριστο για τον Δήμο μου έχει πρόγραμμα αδέσποτων του πήρα τηλέφωνο και μου είπαν ότι θα έρθουν και αυτοί αλλά να έχω τον νου μου αν τον δω πάλι να επικοινωνήσω άμεσα μαζί τους για τον περιθάλψουν αλλά ο μούργος έχει εξαφανιστεί:(

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Αυτη δε νομιζω να εχει χαθει ...ειναι πολυ προσεγμενη... μαλλον τις ανοιγουν να πηγαινει βολτες μονη της..
Εαν η πληγη ειναι κλειστη και δεν κινδυνευει απο μολυνσεις , τι μπορεις να κανεις? τα καταφυγα ειναι υπεργεματα...

aris83

Well-Known Member
17 Απριλίου 2010
202
0
Γέρακας
Αμαλία είναι γύρω από την Πολυλά και Καζαντζάκη είναι κλειστές οι πληγές του
Η μικρή του κάνει παρέα και αυτό είναι κάτι

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να τους βαλεις λιγο νερακι και τροφη...

aris83

Well-Known Member
17 Απριλίου 2010
202
0
Γέρακας
Είδα ένα σκυλί στον δρόμο και το ερωτεύτηκα αν δεν ήταν ο ηλίθιος να μου κορνάρει θα το είχα φέρει σπίτι το έχασα
ήταν όμορφος
το ξέρω έχω πρόβλημα :rolleyes: