Είδα ένα σκυλί στο δρόμο

Rahem

Active Member
6 Μαϊου 2010
30
0
Σήμερα που γύρναγα από τη σχολή μου ήταν στη στάση ένα σκυλάκι με κόκκινο κολάρο πολύ φιλικό... φαινόταν ότι από κάπου είχε φύγει! Ηθελα να κάνω κάτι να το βοηθήσω αλλά δεν μπορούσα να το πάρω σπίτι μου γιατί δεν έχω μεταφορικό μέσο και που να το έβαζα; Σε ταξί ή στο λεοφορείο;;;
Τι μπορώ να κάνω αν το ξαναδώ αύριο ή αν κάποτε δω κάποιο άλλο;

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Το σκυλι μπορει να χαθηκε, μπορει και να το παρατησαν. Πιθανολογω το πρωτο.
Ο,τι και να κανεις, ειτε το αφησεις εκει ειτε το παρεις, εχει θετικα και αρνητικα.

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
Σίγουρα φωτογραφία του σκύλου και αγγελία ότι βρέθηκε και μήπως το ψάχνει κάποιος.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Σίγουρα φωτογραφία του σκύλου και αγγελία ότι βρέθηκε και μήπως το ψάχνει κάποιος.
Βρεθηκε ή χαθηκε?
Μπερδευει αυτό. Είναι να την διαφημιση της μιλενιουμ που λεει ότι βρεθηκαν 1000 ευρω ενώ στην ουσια χαθηκαν από τις τσεπες μας :mad::p

Rahem

Active Member
6 Μαϊου 2010
30
0
Δεν γίνετε να πάρω τηλέφωνο πουθενά να το φροντίσουν; Αφού εγώ δεν μπορώ... Και να κάνω αγγελία ότι το είδα σε εκείνο το σημείο σιγά μην κάτσει εκει...

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Παιδιά, αυτά τα πράγματα θέλουν και λίγο προσοχή, γιατί και εγώ εδώ και καιρό στην Λιοσίων έβλεπα ένα πανέμορφο κατάλευκο σκυλί (μάλλον Καναδεζικο Λυκοσκυλο) το οποίο θέλησα τελικά να το πάρω σπίτι να το βοηθήσω και να βάλω αγγελεία, και μόλις με είδε κάποιος να τον ταίζω (για να με εμπιστευτεί να τον βάλω στο αμάξι) και πιάσαμε την κουβεντα μου λέει ότι ανήκει σε κάποιον που αφήνει το σκυλί να περιφέρετε ελευθερο και πάντα γυρνάει μετά σπίτι. Παρατρίχα την γλύτωσα, κλεύτη θα με λέγανε μετά. :)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Όχι εσένα κλέφτη...αυτόν εγκληματικά ανεύθυνο.........:mad::(

lastbreath

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2009
491
0
ειδες αν εχει τηλ στο λουρι του?καλο θα ηταν να βγαλεις μια φωτογραφια και να την κολλησεις στην περιοχη αν τυχων το εχει χασει κανεις!

κ εγω βρηκα ενα σκυλακι πριν λιγο καιρο με τηλ πανω και οταν πηρα την ''κυρια'' που το ειχε μου ειπε
ετσι κανει το αφηνω να κανει βολτες και οταν το θυμαται ερχετε και μαλιστα μου ειπε να μην το ταιζω οταν το βλεπω γιατι δεν θα ερχετε πια πισω!
το σκυλακι περνουσε τους κεντρικους δρομους καθε μερα,απο τυχη δεν το εχει χτυπησει αμαξι..

Rahem

Active Member
6 Μαϊου 2010
30
0
Δεν είδα κανένα τηλέφωνο αλλά δεν το έπιασα να δω καλά το λουρί, ήταν απλά μια λουρίδα δέρμα με μια αγκράφα...

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Παιδιά, αυτά τα πράγματα θέλουν και λίγο προσοχή, γιατί και εγώ εδώ και καιρό στην Λιοσίων έβλεπα ένα πανέμορφο κατάλευκο σκυλί (μάλλον Καναδεζικο Λυκοσκυλο) το οποίο θέλησα τελικά να το πάρω σπίτι να το βοηθήσω και να βάλω αγγελεία, και μόλις με είδε κάποιος να τον ταίζω (για να με εμπιστευτεί να τον βάλω στο αμάξι) και πιάσαμε την κουβεντα μου λέει ότι ανήκει σε κάποιον που αφήνει το σκυλί να περιφέρετε ελευθερο και πάντα γυρνάει μετά σπίτι. Παρατρίχα την γλύτωσα, κλεύτη θα με λέγανε μετά. :)
Νόμος 3170, άρθρο 1β:

β) Αδέσποτο ζώο συντροφιάς είναι κάθε ζώο συντροφιάς το οποίο είτε δεν
έχει κατοικία είτε βρίσκεται έξω από τα
όρια της κατοικίας του ιδιοκτήτη του ή του συνοδού του και δεν τελεί υπό την
άμεση επίβλεψη ή τον έλεγχο ιδιοκτήτη ή συνοδού. Δεν θεωρούνται αδέσποτα ζώα οι
ποιμενικοί και κυνηγετικοί σκύλοι, καθώς και οι σκύλοι έρευνας και διάσωσης, κατά τη
διάρκεια της φύλαξης του ποιμνίου, του κυνηγιού, της έρευνας και της διάσωσης.
Στη Λιοσίων από όσο ξέρω ούτε μπεκάτσες, ούτε πρόβατα έχει! Όσο για την έρευνα/διάσωση... Μπορεί να έψαχνε κανένα σουβλάκι να το σώσει απ'τα σκουπίδια! :D

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Πάντος ο κύριος που μου έπιασε κουβέντα που με είδε να τον ταίζω μου είπε ότι όλοι στην γειτωνια των ταίζουν και μου έλεγε ότι ανοίκει σε κάποιον που τον αφήνει τα πρωινά ελευθερο. Λες δηλαδή να τον μαζέψω? Εγώ ευχαρίστως να το βοηθήσω το σκυλάκι, αλλά να αναφέρω ότι μόνο τα πρωινά τον βλέπω εκεί απογευματα που πάλι περνάω απο εκεί δεν είναι πουθενα. Στο λουράκι θυμάμαι ότι δεν είχε τηλέφωνο ή όνομα ή κάτι. Μόνο το λουράκι.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Για μένα δεν έχει προτεραιότητα. Αν θέλεις να μαζέψεις αδέσποτο, υπάρχουν άπειρα κουτάβια και ενήλικα στο δρόμο που χρειάζονται βοήθεια...
Ή ακόμα και σκυλιά που τους έχουν προσφερθεί ήδη οι πρώτες βοήθειες (ή αποπαρασίτωση/εμβόλια στα κουτάβια) και χρειάζονται άμεσα φιλοξενία μέχρι να βρεθεί σπίτι.

Απλά λέω ότι δεν θα πήγαινες φυλακή αν τον μάζευες ;)

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Θα τον βγάλω φωτογραφία να σας τον δείξω αυριο πρωί αν τον πετύχω εκεί πάλι.

Και ναι, το σκέφτομαι να φιλοξενήσω σύντομα καποιο σκυλάκι για να το εκπαιδεύσω κιόλας.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Για μένα δεν έχει προτεραιότητα. Αν θέλεις να μαζέψεις αδέσποτο, υπάρχουν άπειρα κουτάβια και ενήλικα στο δρόμο που χρειάζονται βοήθεια...
.........
Το χαμενο ή παρατημενο δεσποζομενο ομως κινδυνευει περισσοτερο επειδη δεν ξερει τα κατατόπια του δρομου, τα αυτοκινητα, πηγές τροφης κλπ. Μεχρι να μαθει μπορει να ειναι αργα.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Μα από ότι είπε παραπάνω το σκυλί έτσι ζει. Σαν ημιδεσποζόμενο δηλαδή. Επομένως σαν αδέσποτο που έχει φαγητό και ίσως κοιμάται εντός ιδιοκτησίας. Δεν διαφέρει από ένα αδέσποτο γειτονιάς ως προς το πόσο μαθημένο είναι στο δρόμο...

Κατά τη γνώμη μου αν θέλεις να κάνεις για αυτό, μιλάς στον ιδιοκτήτη, του τρίβεις το νόμο στη μούρη, στην ανάγκη του κάνεις καταγγελία...

Αν το μαζέψεις, μπορεί και να τον διευκολύνεις. Να τον απαλάξεις από το "βάρος"...
Δεν είναι καλύτερα να διεκολύνεις έναν εθελοντή ή καταφύγιο που φιλοξενεί ήδη από ένα αδέσποτο στην κάθε άδεια γωνιά του σπιτιού/χώρου του και αναγκάζεται και αφήνει το επόμενο κουτάβι ή τραυματισμένο στο δρόμο επειδή δεν έχει άλλο χώρο/χρόνο/χρήματα?

Χωρίς να σημαίνει βέβαια ότι είναι κακό να βοθηθεί και το συγκεκριμένο σκυλί...
Απλά λέω πώς θα σκεφτόμουν αν έπρεπε να διαλέξω ποιο και πώς να βοηθήσω. :)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Ειρήνη, συμφωνώ απολύτως.
Δυστυχώς, πρέπει να βάζουμε προτεραιότητες. Το σκέφτομαι συνέχεια κι έχω καταλήξει κι εγώ σ΄αυτή την θεωρία, γιατί ως γνωστόν, έχω και έναν αδεσποτομαγνήτη, κάπου μέσα μου εμφυτευμένο... :(:p

killah

Well-Known Member
6 Σεπτεμβρίου 2009
149
22
Αθήνα-Κυψέλη
Tι γινεται με αυτες τις ιστοριες....δεν εχει περασει εβδομαδα που εξω απο τη δουλεια μαζεψα ενα σκυλακι τυπου κανις απο το δρομο με τηλεφωνο στο λουρι του (ελειπε ενα νουμερο ειχε σκιστει λιγο). Ηταν φρεσκοκουρεμενος και υπεθεσα οτι μολις ειχε χαθει. Εφαγα 3 ωρες να προσπαθω να εντοπισω τον ιδιοκτητη. Αφου δεν εβγαλα ακρη, αποφασισα να τον παρω μαζι μου και να βαλω φωτογραφιες στη περιοχη μηπως βρω τον ιδιοκτητη. Μια σταλια πραμα που να τον αφηνα...Και λιγο πριν φυγω απο τη δουλεια βλεπω μια κυρια που εχει σκυλο και την ξερω και την ρωταω μηπως τον εχει ξαναδει. Αααα ο Στρατος μου λεει! Ποιος Στρατος ποιανου ειναι και τι δουλεια εχει εξω τη ρωταω. Τον αφηνουν εξω μου λεει το πρωι και κοβει βολτες. Απο Πολυγωνο φτανει Εξαρχεια και ερχεται πισω. Εκει ειναι που πεταχτηκαν οι φλεβες στο λαιμο απο τα νευρα μου. Μου εδειξε το σπιτι όπου ελειπαν οι ανευθυνοι και μου ανοιξε η απο πανω λεγοντας μου οτι ο Στρατος ειναι αλητακος και γυρναει. Της ειπα να μεταφερει καποια πραγματα στους ιδιοκτητες μεχρι να τους βρω εγω. Δυστυχως καθε μερα που παω στη δουλεια δεν υπαρχει κανεις στο σπιτι. Τον Στρατο τον πετυχαινω που και που και τον κερναω μια κονσερβα γιατι παει και τη πεφτει στα σκουπιδια. :(

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Τι να πεί κανείς με όλα τα ανεύθηνα άτομα. Τι το θέλαν το σκυλί αν ήταν να το αφήνουν να περιφέρετε? Σήμερα λοιπόν πήγα να βρώ τον σκυλάκο που σας είπα, περίμενα κανα μισάωρω εκεί που πάντα τον έβρισκα και τίποτα, έκανα και μια βόλτα τριγύρω μήπως τον βρώ αλλά πάλι τζίφος. Εύχομαι πάντος να είναι καλά.

ΥΓ.
@killah το κουκλάκι στο avatar σου είναι όλα τα λευτά. Είναι το μωρό σου? Μου θυμίζει πολύ ένα ίδιο που είχα γνωρίσει, τον λεγόμενο Ρούντη. Είναι κάτι φατσόνια αυτά τα σκυλιά. Αχχχχχ για ζουπίγματα. :)

Last edited:

sophie_5

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2009
140
1
Χτες το βραδυ είχα μια παρόμοια εμπειρία! Βρήκα καθαρόαιμο αρσενικό spitz να περιφέρεται στη Νέα Ερυθραία. Είχε και ένα μικρό δάγκωμα στο μπροστινό ποδαράκι οποτε το πήρα σπίτι. Αναγκαστικά έμεινε στον κήπο γιατί έχουμε 2 σκυλιά στο σπίτι και 4 gates. Σήμερα λοιπόν ψάχνω όλη μέρα να βρω τους ιδιοκτητες του και τίποτα! Τσιπάκι δεν έχει, δεν έχει δηλωθεί στην αστυνομία τίποτα. Θα βάλω και αφίσες αλλα δεν νομίζω να γίνει κάτι. Είναι αρκετά βρώμικος και νομίζω πως τον έχουν παρατήσει.. Τον πήγα στον κτηνίατρο είναι μια χαρά από υγεία.
Τώρα όμως τι κάνω? Να μείνει εδώ αδύνατον, ήδη οι γονείς έχουν φρικάρει που τον έφερα. Πρέπει να βρεθεί φιλοξενία το συντομότερο!

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Παιδιά, σήμερα λοιπόν ξαναβρήκα τον σκυλάκο που σας έλεγα και τον τάϊσα, έψαξα στο κολάρο του να δώ αν έχει ταυτότητα και δεν είχε, το κολάρο είναι ένα δερμάτινο κολάρο στο μαυρο του το χάλι, το σκυλάκι για πρώτη φορά το είδα να είναι βρώμικο και στεναχωρήθηκα πάρα πολύ γιατί το έβλεπα να είναι σαν θλημένο και επειδή πήγαινα στην δουλειά μου δεν μπορούσα να κάνω κάτι καλύτερο. Σας βάζω και μια φωτογραφία του που έβγαλα μήπως και το γνωρίζει κανείς ή μήπως ενδιαφέρετε κανείς να τον υιοθετήσει. Σκέφτομαι σοβαρά να τον φιλοξενήσω αλλά ακόμα φοβάμαι μην όντος ανηκει σε κάποιον.

Ορίστε ο σκυλάκος