Ο denis έχει δίκιο. Ας μην βγούμε εκτός θέματος.
Ρίξε εάν θέλεις μια ματιά σε αυτό το θεμα: Θετικη vs κλασσικη εκπαιδευση και e-colar
Ρίξε εάν θέλεις μια ματιά σε αυτό το θεμα: Θετικη vs κλασσικη εκπαιδευση και e-colar
Α γειά σου! =D> Η εκπαίδευση δεν είναι μόνο για το σήκω-κάτσε αλλά βοηθάει στο να εδραιωθούν οι θέσεις στην ιεραρχία. Το σκυλί μαθαίνει ότι ζητάμε πράγματα από αυτό, και δεν είναι ελεύθερο συνέχεια να πράττει όπως θέλει. Γενικά, πιστεύω ότι λύνει αρκετά προβλήματα.Κώστα ο λόγος για τον οποίο αρχίζουμε την βασική υπακοή δεν είναι για να μάθει το σκυλί να κάθετε ή να ξαπλώνει ή να περπατάει δίπλα μας. Ο κύριος λόγος που ένα σκυλί πρέπει να περάσει από την βασική υπακοή είναι για να μάθει να υπακούει σε εντολές, είναι για να μπορέσουμε να βάλουμε στο μυαλό του σκύλου ότι δεν είναι όλα παιχνίδι και ότι πρέπει να υπακούει σε κανόνες, με αυτόν τον τρόπο ο σκύλος ωριμάζει και αρχίζει να υιοθετεί συμπεριφορές που θα του φέρουν το αποτέλεσμα που θέλει. Οι συμπεριφορές αυτές είναι αυτές που θέλουμε εμείς!!!
Μαζί σου και σε αυτό!Αύξησε κατά πολύ την σωματική άσκηση παίζοντας παιχνίδια με το μπαλάκι ή ότι άλλο του αρέσει, ένας κουρασμένος σκύλος είναι ένας καλός σκύλος.
Διαφωνω! Αυτά είναι μπούρδες!επετρεψε μου denis να διαφωνησω μαζι σου... ενα dogo ναι ειναι δυσκολο σκυλι και ξεροκεφαλο... ομως η εκπαιδευση στο σπιτι δεν ειναι η ιδανικη λυση...Ο σκυλος στο σπιτι του εχει το πανω χερι ..ειναι ο χωρος του τον γνωριζει καλα και δυσκολα συγκεντρωνεται.... Η λυση μακρια απο το σπιτι ειναι η ιδανικη για τετοια σκυλια οσο αφορα την βασικη υπακοη... ειναι σαν να πηγιανουμε τα παιδια μας στο σχολειο..εκει μαθαιουν καλυτερα...μετα απο την σειρα μαθηματων εκτος σπιτιου θα πεπει να κανει και συμπληρωματικα 2-3 στο σπιτι... Κωστα μην ανησυχεις θεληση να υπαρχει και ολα διορθωνονται... Βεβαια πρεπει να ξερεις οτι θα πρεπει να εκπαιδευτεις κι εσυ μαζι με τον μικρο σου φιλο.. για να μην σου παρει τον αερα.. οσο για τις λιχουδιες του προηγουμενου εκπαιδευτη;;;; σε λιγο καρο θα εχεις ενα παχυσαρκο κακομαθημενο σκυλο... Αυτα ... Μπορω αν θες να σου δωσω τηλ εκπαιδευτη..χωρις λιχουδιες αι χωρις βια βεβαια...καλημερα
Διαφωνω! Αυτά είναι μπούρδες!
Εάν δεν εκπαιδευτή εκαί που υπάρχει το πρόβλημα
θα γυρίσει σπιτάκι του και θα ξεκινήσει τα ίδια.
Η εκπαίδευση συμπεριφοράς / βασικής υπακοής γίνετε στο σπίτι,
καφετέρια, πάρκο, πλατεία, μαγαζιά. Όπου θέλει να κυκλοφορεί
ο Κώστας με τον σκύλο του!
Σχεδόν ΠΟΤΕ δεν είναι ο σκύλος το πρόβλημα.δεν ειναι τοσο μπουρδες, μην εισαι απολυτη..
αν και δεν εχω καμια σχεση με εκπαιδευση, θεωρω οτι πρωτα πρεπει να μεινει με τον καταλληλο(εννοειται) εκπαιδευτη ωστε να του σπασει ο τσαμπουκας και να ξεχασει παλιες συνηθειες και λαθος μηνυματα και μετα να κανει τις επαναληψεις στον χωρο του (μαζι με τον εκπαιδευτη και μετα με τον ιδιοκτητη του).
Σωστα,εχω δει σκυλο στον εκπαιδευτη του να εχει μια αψογη συνεργασια και με τον ιδιοκτητη του να κανει τα μισα και μετα απο αρκετες φορες τις εντολες.Ο ιδιοκτήτης του σκύλου χρειάζεται πολλά μαθήματα μέχρι να μάθει να χειρίζεται το ζώο του.
Θα μου επιτρέψεις να πω πως οι μοντεράτορες (άπαντες αν δεν κάνω λάθος) είχαν δίκιο. Η μόνη κατάλληλη εκπαίδευση για το Ντόγκο Αρτζεντίνο είναι αυτή όπου χειριστής είναι το αφεντικό του! Ο λόγος είναι πως δεν υπάρχει κανένα όφελος αν το Ν.Α. να μάθει την κατάταξη στην αγέλη από άλλον αρχηγό και τον αναγνωρίσει σαν τέτοιον! Ο παραλληλισμός με τα παιδιά δεν με βρίσκει σύμφωνο κι αυτό διότι τα παιδιά μας μιλούν ελληνικά... ο (απαίδευτος) σκύλος μας δεν μιλά ελληνικά, ούτε γερμανικά, ούτε αγγλικά, ούτε ρώσικα. Ότι κάνει υπαγορεύεται από τα βασικά του ένστικτα. Απ' ότι κατάλαβα τον σκύλο τον έδωσες για εκπαίδευση και δεν έφερες εκπαιδευτή για να σου δείξει πως θα χειρίζεσαι τον σκύλο. Οπότε έχουμε εντοπίσει το 1ο λάθος που έγινε....ενα dogo ναι ειναι δυσκολο σκυλι και ξεροκεφαλο... ομως η εκπαιδευση στο σπιτι δεν ειναι η ιδανικη λυση...Ο σκυλος στο σπιτι του εχει το πανω χερι ..ειναι ο χωρος του τον γνωριζει καλα και δυσκολα συγκεντρωνεται.... Η λυση μακρια απο το σπιτι ειναι η ιδανικη για τετοια σκυλια οσο αφορα την βασικη υπακοη... ειναι σαν να πηγιανουμε τα παιδια μας στο σχολειο..εκει μαθαιουν καλυτερα...
@galazioεπιτρεψτε μου παντως να πω οτι το σκυλι πηγε πολυ νωρις για εκπαιδευση κατα την γνωμη μου, μετα το 1ο ετος επρεπε να ξεκινησει σε εκπαιδευτη,
@ROTTIEΕγώ πάντως δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να ζω με ένα ανεκπαίδευτο Dogo 1 χρόνου! Μέχρι τους 12 μήνες έχουν παγιωθεί οι ανεπιθύμητες /προβληματικές συμπεριφορές και άντε μετά να αλλάξεις τα "χούγια" του σκυλου...
το σβερκωμα ειναι κατι πολυ κλασικο,δεν ειναι βια και δηλωνει τη θεση σου.δεν ειπαμε να το σακατεψεις το σκυλι.σε οτι αλλο ειπες συμφωνω.
:fan:...εμπειρίες μου εκπαιδεύοντας Ντόγκο μου έχουν δείξει πως είναι πολύ "ευαίσθητα" στις λεπτομέριες, όταν πρόκειτε για την ιεραρχεία. Δεν χρειάζονται ακραίες αντιδράσεις.
χαχαχαχαχα!!!!!ελα μωρε κατι μαθαινουμε και εμεις.Εγώ πάλι λέω να μη το συνεχίσουμε το θέμα μια και ο Κώστας είναι εξαφανισμένος... τι να μιλάμε για να τα ακούμε εμείς;;;:maria::maria::maria::maria::maria: