Στις σκυλοσυναντησεις τι ψυχολογια επικρατει αναμεσα στα σκυλια? Χωριζονται σε μικρες ομαδες (ας μην πω αγελες) και τρεχουν, παιζουν, κυνηγιουνται?
Kαποια γνωρίζονται καλύτερα απο άλλα και παίζουν καλύτερα μαζί (πχ Λωρα/Μπλού), αλλά παρατηρούνται κάθε φορά και καινούριες φιλίες (πχ Γκογκόλ/Ατταλος/Λέων - ναι, τρία αρσενικά, εκ των οποίων τα δύο ΕΠ). Επίσης τα γκρουπάκια εναλλάσσονται κατα τη διαρκεια της βόλτας.... πχ ο Γκογκόλ στην αρχή κυνηγιόταν με Tiny και Ιβούλα, μετα "μετακόμισε" στα βαρέων βαρών. Εξαρτάται και απο τα ενδιαφέροντα του κάθε σκύλου, πχ το τρίο Λώρα/Μπλού/Σωτηράκης, παθαίνουν αμόκ με το μπαλάκι, οπότε όλη την ώρα τρέχουν πισω απ'αυτά που τους πετάει η Νατασα. Αλλα σκυλιά απαξιούν τελείως για το μπαλάκι....
Αν ναι, με τι κριτηριο? Φυλης, μεγεθους, φυλου ή κατι ακατανοητο?
Τι εννοείς? Αν τα χωρίζουμε εμείς? Όχι... μόνα τους αποφασίζουν ανα πάσα στιγμή με ποιον θέλουν να παίξουν..... Οπως είπα και παραπάνω, δεν έχει να κάνει ούτε με μέγεθος, ούτε με φύλο, ούτε με φυλή, και δεν είναι κάτι σταθερό. Εχει να κάνει με συγκεκριμένες "συμπάθειες", προϊστορία μεταξύ τους και τη διαθεση της στιγμής.
Υπαρχει ξεκαθαρα ένας που κανει κουμαντο ή εστω που οι αλλοι δειχνουν να τον σεβονται περισσοτερο?
Σκύλος εννοείς ή άνθρωπος? Απο ανθρώπους ο καθένας κάνει κουμάντο στα δικά του σκυλιά. Απο σκύλους, απ'οσο καταλαβαίνω, όχι, δεν είναι ένας που να κάνει κουμάντο. Υπάρχουν περισσότερο και λιγότερο κυριαρχικα σκυλιά, αλλα αυτό φαίνεται στα μικρότερα γκρουπάκια, όχι στη δεκάδα.... (δεν αποτελεί αγέλη όλη η δεκάδα....)
Εκεινη την ωρα που παιζουν, ψιλομαλωνουν, τρεχουν κλπ, κοιταζουν καθολου να δουν πού είναι οι ιδιοκτητες ή μονο αν δουν τα δυσκολα, πχ τα κυνηγαει ή τα καβαλαει καποιο πιο δυνατο?
Εξαρτάται απο το σκύλο. Αλλα περισσότερο, αλλα λιγότερο, ανάλογα με την εκπαίδευση του καθενός και την ιδιοσυγκρασία του σκύλου. Τα περισσότερα έχουν το νου τους και στον ιδιοκτήτη, και πάντως σχεδόν όλα αντιδρούν άμεσα οταν τα φωνάξεις. Γενικα δεν αφήνουμε να γίνονται καβαλήματα για να απούγουμε προβλήματα. Καυγάδες παρατηρούνται καμιά φορά αναμεσα στα πιο κυριαρχικά, αλλά φροντίζουμε να γίνονται σωστά οι γνωριμίες ωστε να προλαμβάνονται.
Ανταποκρινονται στο καλεσμα των ιδιοκτητων με τον ιδιο τροπο που αποκρινονταν και πριν την συναντηση?
Δε γνωρίζω τα υπόλοιπα, αλλά ο δικός μου αναποκρίνεται το ίδιο πριν και κατα τη διάρκεια.
Εξαρταται απο το σκύλο και την εκπαίδευση του. Οχι σοβαρή πάντως.
Η συμπεριφορα τους αργοτερα, μετα την συνατηση, είναι η ιδια?
Συνήθως είναι πτώματα μετα τη βόλτα, οπότε πιο ήρεμα απο πριν.
ΥΓ. Προσωπικα, με παιδακια παροντα, ουτε μονο την Ηρα θα αφηνα ελευθερη στην παραλια και σιγουρα δεν θα ηθελα να ειχα την κορη μου αναμεσα σε 10 σκυλια, μερικα εκ των οποιων είναι μεγαλοσωμα.
Χωρις καμια διαθεση κριτικης παντα.
Εγω αν υπήρχε μία στο εκατομύριο πιθανότητα να δαγκώσει ο σκύλος μου παιδάκι, δεν θα τον άφηνα λυτό. Επειδή θεωρώ οτι δεν υπάρχει, τον αφήνω. Νομίζω το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους. Απο την άλλη πλευρά, εγώ ως παιδί, χαίδευα τα πάντα και θέλω να πιστεύω οτι οταν αποκτήσω παιδί θα το αφήνω να κάνει το ίδιο (με εμένα μπροστά). Απόψεις είναι αυτες.