Δώσε μου υπομονή και ψυχραιμία…

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
...Τι κάθεσαι και τσαντίζεσαι...'εχεις ακόμα να ακούσεις και άλλα...
Το να κανεις καυγα για το σκυλι ή εστω μπροστα στο σκυλι για οποιονδηποτε λογο, είναι μεγαλη ιστορια.
Για την Ζηνα εχω μαλωσει πολλες φορες με τυπους που την πειραζουν και την βλεπουν σαν παιχνιδι. Δεν την φοβουνται φυσικα και παρεκτρεπονται.

Με την Ηρα τα πραγματα είναι τελειως διαφορετικα. Την φοβουνται και προσεχουν. Καποιες φορες που ετυχε να μαλωνω μπροστα της για ασχετο λογο στο γραφειο, σηκωθηκε για συμπαρασταση και εγινε ολοκληρο θεμα.

Προσεχω παρα πολύ μπροστα της και παντα προσπαθω να είναι ψυχραιμος.
Μετα ερχομαι εδώ και τα λεω σε σας για να ξεσπασω

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Κι εμάς ο Ούζος "είναι μπόξερ, σίγουρα σου λέω, τα ξέρω αυτά τα σκυλιά!!" κι επίσης, "καλά, δεν ξέρεις τι σκυλί είναι;; Πίτμπουλ παιδάκι μου, αυτά τα άγρια! Αλλά μάλλον είναι μπάσταρδο γι' αυτό είναι πιο τετραγωνισμένο το κεφάλι του!!".
Πάντως, μου κάνει εντύπωση, που αρκετές φορές έρχονται παιδάκια να τον χαϊδέψουν με ένα χαμόγελο στα χείλη, χωρίς τον παραμικρό φόβο. Ευτυχώς, η..υπερπροστατευτικότητα των μαμάδων τους δεν έχει ενεργήσει :)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Εσένα τι σε παραξενεύει, αν σκέφτεται έτσι μια γιαγιούλα που μεγάλωσε με σκυλιά γατιά και γελάδια, γιατί να μη σκέφτεται μια "νέα μαμά" που δεν είχε ούτε καναρίνι;
Να σου πω την αλήθεια, δεν είμαι απολύτως σίγουρη τι ακριβώς θέλεις να πεις... Πάντως οι παππούδες και γιαγιάδες που μάλλον εννοείς, που μεγάλωσαν στα χωριά τους με ζώα, σπάνια τα έβλεπαν με τρυφερότητα απ΄ότι ξέρω. Αν δεν τα χρησιμοποιούσαν ως εργαλεία ή για βιοποριστικούς λόγους, τους ήταν μάλλον άχρηστα και αδιάφορα. Δεν μιλάμε επ' ουδενί για κατοικίδια, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Οι νέοι άνθρωποι αντιθέτως, άσχετα αν μεγάλωσαν με ζώο ή όχι -εγώ ας πούμε (που δεν με λες βέβαια και πολύ νέα πια), μέχρι πριν μια 10ετία δεν είχα ιδέα πως είναι να έχεις σκύλο - τουλάχιστον θα έπρεπε να είναι πιο ενημερωμένοι και πιο ευαισθητοποιημένοι. Μπορεί να μην θέλουν να τα έχουν μέσα στο σπίτι τους, αλλά πιστεύω ότι θα έπρεπε να προωθούν την φιλοζωία, έστω στα παιδιά τους.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Πάντως για να μη λέμε μόνο τα στραβά, είδαμε παιδάκι στην παραλία σήμερα που τρελάθηκε απο τη χαρά του βλέποντας 10 σκυλιά να τρέχουν γύρω του λυτά, εκ των οποίων τουλάχιστον τα μισά ήταν μεγάλα εως τεράστια και μαύρα, και του οποίου η μαμά μας ευχαρίστησε (άκουσον άκουσον!) που αφήσαμε το μικρό της να παίξει με τα σκυλάκια, γιατι ποτέ δεν είχε δει τοσα πολλά μαζεμένα!!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Πηγη, εφοσον μαλλον αναφερεσαι σε σκυλοσυναντηση, να σε ρωτησω κατι μια κι εγω εχω πληρη αγνοια από τετοιες καταστασεις?
Εχει να κανει με άλλο θεμα που εξελισσεται παραλληλα, σχετικα με την κοινωνικοποιηση.

Στις σκυλοσυναντησεις τι ψυχολογια επικρατει αναμεσα στα σκυλια? Χωριζονται σε μικρες ομαδες (ας μην πω αγελες) και τρεχουν, παιζουν, κυνηγιουνται?
Αν ναι, με τι κριτηριο? Φυλης, μεγεθους, φυλου ή κατι ακατανοητο?
Υπαρχει ξεκαθαρα ένας που κανει κουμαντο ή εστω που οι αλλοι δειχνουν να τον σεβονται περισσοτερο?

Εκεινη την ωρα που παιζουν, ψιλομαλωνουν, τρεχουν κλπ, κοιταζουν καθολου να δουν πού είναι οι ιδιοκτητες ή μονο αν δουν τα δυσκολα, πχ τα κυνηγαει ή τα καβαλαει καποιο πιο δυνατο?

Ανταποκρινονται στο καλεσμα των ιδιοκτητων με τον ιδιο τροπο που αποκρινονταν και πριν την συναντηση? Παρατηρειται απειθαρχια? Η συμπεριφορα τους αργοτερα, μετα την συνατηση, είναι η ιδια?

ΥΓ. Προσωπικα, με παιδακια παροντα, ουτε μονο την Ηρα θα αφηνα ελευθερη στην παραλια και σιγουρα δεν θα ηθελα να ειχα την κορη μου αναμεσα σε 10 σκυλια, μερικα εκ των οποιων είναι μεγαλοσωμα.
Χωρις καμια διαθεση κριτικης παντα.

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Πηγη, εφοσον μαλλον αναφερεσαι σε σκυλοσυναντηση, να σε ρωτησω κατι μια κι εγω εχω πληρη αγνοια από τετοιες καταστασεις?
Εχει να κανει με άλλο θεμα που εξελισσεται παραλληλα, σχετικα με την κοινωνικοποιηση.

Στις σκυλοσυναντησεις τι ψυχολογια επικρατει αναμεσα στα σκυλια? Χωριζονται σε μικρες ομαδες (ας μην πω αγελες) και τρεχουν, παιζουν, κυνηγιουνται?

Κάπως έτσι Αρη. Αναλόγως του τι αρέσει στο καθένα να κάνει. Π.χ. Λώρα, Μπλου και Σωτήρης συνέχεια στο νερό να κυνηγάνε το μπαλάκι, Tiny και Λέρα ντου στην κουζίνα της πλησιέστερης ταβέρνας, Γκογκόλ, Λέων, Ιβυ, Δάφνη στον κόσμο τους, ενίοτε και στο νερό...

Υπαρχει ξεκαθαρα ένας που κανει κουμαντο ή εστω που οι αλλοι δειχνουν να τον σεβονται περισσοτερο?

Μπα... όλα μαλλιοκούβαρα...

Εκεινη την ωρα που παιζουν, ψιλομαλωνουν, τρεχουν κλπ, κοιταζουν καθολου να δουν πού είναι οι ιδιοκτητες ή μονο αν δουν τα δυσκολα, πχ τα κυνηγαει ή τα καβαλαει καποιο πιο δυνατο?

Οχι, μας ψάχνουν. Αλλα περισσότερο, άλλα λιγότερο.

Ανταποκρινονται στο καλεσμα των ιδιοκτητων με τον ιδιο τροπο που αποκρινονταν και πριν την συναντηση?

Εννοείται, με ανεπαίσθητη παρέκκλιση.

Παρατηρειται απειθαρχια?

Οχι ιδιαίτερως. Ψιλοπταίσματα.

Η συμπεριφορα τους αργοτερα, μετα την συνατηση, είναι η ιδια?

Μη σου πω και καλύτερη.

ΥΓ. Προσωπικα, με παιδακια παροντα, ουτε μονο την Ηρα θα αφηνα ελευθερη στην παραλια και σιγουρα δεν θα ηθελα να ειχα την κορη μου αναμεσα σε 10 σκυλια, μερικα εκ των οποιων είναι μεγαλοσωμα.
Ισως Αρη μου, η Ηρα να μην είναι για να είναι λυτή. Είπαμε, δεν ισχύει για όλα. Μη σου πω ότι τα περισσότερα φοβόντουσαν αυτά, το μικροσκοπικό ανθρωπάκι. Ενα και μοναδικό άλλωστε ήταν. Αν είχε περισσότερα, σίγουρα θα πέρναμε τα κουβαδάκια μας και σ'άλλη παραλία.
Η συγκεκριμένη μαμά πάντως, ήταν όντως για πολλά συγχαρητήρια... :)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Kαποια γνωρίζονται καλύτερα απο άλλα και παίζουν καλύτερα μαζί (πχ Λωρα/Μπλού), αλλά παρατηρούνται κάθε φορά και καινούριες φιλίες (πχ Γκογκόλ/Ατταλος/Λέων - ναι, τρία αρσενικά, εκ των οποίων τα δύο ΕΠ). Επίσης τα γκρουπάκια εναλλάσσονται κατα τη διαρκεια της βόλτας.... πχ ο Γκογκόλ στην αρχή κυνηγιόταν με Tiny και Ιβούλα, μετα "μετακόμισε" στα βαρέων βαρών. Εξαρτάται και απο τα ενδιαφέροντα του κάθε σκύλου, πχ το τρίο Λώρα/Μπλού/Σωτηράκης, παθαίνουν αμόκ με το μπαλάκι, οπότε όλη την ώρα τρέχουν πισω απ'αυτά που τους πετάει η Νατασα. Αλλα σκυλιά απαξιούν τελείως για το μπαλάκι....

Τι εννοείς? Αν τα χωρίζουμε εμείς? Όχι... μόνα τους αποφασίζουν ανα πάσα στιγμή με ποιον θέλουν να παίξουν..... Οπως είπα και παραπάνω, δεν έχει να κάνει ούτε με μέγεθος, ούτε με φύλο, ούτε με φυλή, και δεν είναι κάτι σταθερό. Εχει να κάνει με συγκεκριμένες "συμπάθειες", προϊστορία μεταξύ τους και τη διαθεση της στιγμής.

Σκύλος εννοείς ή άνθρωπος? Απο ανθρώπους ο καθένας κάνει κουμάντο στα δικά του σκυλιά. Απο σκύλους, απ'οσο καταλαβαίνω, όχι, δεν είναι ένας που να κάνει κουμάντο. Υπάρχουν περισσότερο και λιγότερο κυριαρχικα σκυλιά, αλλα αυτό φαίνεται στα μικρότερα γκρουπάκια, όχι στη δεκάδα.... (δεν αποτελεί αγέλη όλη η δεκάδα....)

Εξαρτάται απο το σκύλο. Αλλα περισσότερο, αλλα λιγότερο, ανάλογα με την εκπαίδευση του καθενός και την ιδιοσυγκρασία του σκύλου. Τα περισσότερα έχουν το νου τους και στον ιδιοκτήτη, και πάντως σχεδόν όλα αντιδρούν άμεσα οταν τα φωνάξεις. Γενικα δεν αφήνουμε να γίνονται καβαλήματα για να απούγουμε προβλήματα. Καυγάδες παρατηρούνται καμιά φορά αναμεσα στα πιο κυριαρχικά, αλλά φροντίζουμε να γίνονται σωστά οι γνωριμίες ωστε να προλαμβάνονται.

Ανταποκρινονται στο καλεσμα των ιδιοκτητων με τον ιδιο τροπο που αποκρινονταν και πριν την συναντηση?
Δε γνωρίζω τα υπόλοιπα, αλλά ο δικός μου αναποκρίνεται το ίδιο πριν και κατα τη διάρκεια.
Παρατηρειται απειθαρχια?
Εξαρταται απο το σκύλο και την εκπαίδευση του. Οχι σοβαρή πάντως.

Η συμπεριφορα τους αργοτερα, μετα την συνατηση, είναι η ιδια?
Συνήθως είναι πτώματα μετα τη βόλτα, οπότε πιο ήρεμα απο πριν.

Εγω αν υπήρχε μία στο εκατομύριο πιθανότητα να δαγκώσει ο σκύλος μου παιδάκι, δεν θα τον άφηνα λυτό. Επειδή θεωρώ οτι δεν υπάρχει, τον αφήνω. Νομίζω το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους. Απο την άλλη πλευρά, εγώ ως παιδί, χαίδευα τα πάντα και θέλω να πιστεύω οτι οταν αποκτήσω παιδί θα το αφήνω να κάνει το ίδιο (με εμένα μπροστά). Απόψεις είναι αυτες. :)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Τελικα, καλυτερα να τα γραφαμε αυτά στο θεμα της κοινωνικοποιησης του καυκασιου γιατι εδώ ειναι λιγο ξεκαρφωτα. Λαθος δικο μου.

Εφοσον τα πραγματα εχουν ετσι, προφανως δεν υπαρχει κανεις λογος να μην κανουν παρεα τα σκυλια σας με άλλα επιλεγμενα (φανταζομαι) σκυλια.
Όπως ειπαμε και στο άλλο τοπικ, είναι μαλλον θεμα σκυλου. Ισως θα μπορουσε να είναι και θεμα διαπαιδαγώγησης των σκυλων, αν είναι αυτό δυνατον αλλά και θεμα ιδιοκτητη.

Παντως οι δικες μου αρκετες (και ασχημες) εμπειριες λενε ότι εμας θα μας διωχνατε με τις κλωτσιες από την παρεα σας. Η Ηρα προκαλει μερικες φορες πολύ ασχημα, ειδικα τις αγελες των αδεσποτων αλλά και μεμονωμενα μεγαλοσωμα σκυλια, κυριως δεσποζομενα.
Ισως να φταιω κι εγω, αλλά από την αρχη ετσι ηταν. Όπως και να χει, εμμένω στις αποψεις μου.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Kοίτα, ο καθένας ξέρει μέχρι που φτάνουν τα όρια του σκύλου του. Τα περισσότερα σκυλιά που έρχονται σ'αυτές τις βόλτες δεν δημιουργούν προβλήματα με κανένα σκύλο, αδεσποτο ή μη. Ορισμένα που είναι πιο κυριαρχικά μενουν δεμένα υπο συνθήκες οπου μπορεί να γίνει καυγάς.....

Δεν είναι για όλους αυτού του τύπου οι βόλτες, είναι όμως για πολλούς. :)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Τελικα, καλυτερα να τα γραφαμε αυτά στο θεμα της κοινωνικοποιησης του καυκασιου γιατι εδώ ειναι λιγο ξεκαρφωτα.
Αστο γιατι θα τσακωθούμε πάλι και βαριέμαι! :):p:p

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
χαχα :D Το σκεφτηκα κι εγω αυτο :D
Ασε, ο Μπρους του Κωστα εκπαιδευεται σε ιχνηλασια και θα μας βρει σιγουρα :p:paja1:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Βρε μήπως να τα εκπαιδεύσω κι εγώ στα λογιστικά, να κλείνουν κανέναν ισολογισμό, να κερδίζουν και το φαί που τρώνε :rolleyes::rolleyes::rolleyes: