Δύο αδερφάκια.

michaela

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
56
0
Καβάλα
αρχισα να εκπαιδευω τα κουταβια που βρηκα...το θεμα ειναι πως διαβαζω συνεχεια για τα αδερφια κουταβια και παντου γραφει οτι δεν ειναι καλο να εχεις..για πολλους λογους μαλιστα..εχει μεγαλωσει κανεις αδερφακια ? και εχω και ενα συγκεκριμενο τεχνικο θεμα..μαθαινουν πολυ γρηγορα..ομως φυσικα ειναι πιο δυσκολο να τα εκπαιδευεις μαζι...αν παω να τα χωρισω..κλαινε ...και ασχετως απο την εκπαιδευση νομιζω πως ουτως η αλλως πρεπει να μαθαινουν που και που να χωρια..και ειδικα να περνουν χρονο ξεχωριστα το καθενα με μενα..διαβαζω συνεχεια οτι τα μειονεκτηματα ειναι πολλα να ειναι 2 αδερφακια μαζι και δεν το περιμενα...τι λετε για ολα αυτα?..αν καποιος εχει αναλογη εμπειρια θα με βοηθουσε πολυ ..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.842
20.183
Εγώ πρώτη φορά το ακούω. Τι μειονεκτήματα υπάρχουν δηλαδή;

michaela

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
56
0
Καβάλα
σε ολα τα sites τονιζουν οτι τα σκυλακια δεν δενονται με τον ανθρωπο πολυ και οτι δεν θα γινουν μελος της οικογενειας.Θα ειναι η δικη τους αγελη πρωτα και εγω και χαρακτηριστικα αναφερει οτι θα ειναι doggy,δηλαδη εχουν φιλαρακι ο ενας τον αλλο και δεν αναπτυσσονται οι ιδιοι δεσμοι με τους ανθρωπους. Επισης οτι το ενα που κυριαρχει, θα αφησει το αλλο παντα δευτερο. Για τα παραπανω δεν ξερω(γι'αυτο ρωταω), ομως οτι οταν το ενα ''φυγει'', το αλλο θα αντιμετωπισει πολυ δυσκολα την απωλεια..το ξερω και πιστευω πως ουτε να χωριζουν για λιγες μερες δεν θα ειναι ευκολο..οποτε..τεχνικα προβληματα.

http://leerburg.com/2dogs.htm εδω ειναι ενα απο αυτα

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
αρχισα να εκπαιδευω τα κουταβια που βρηκα...το θεμα ειναι πως διαβαζω συνεχεια για τα αδερφια κουταβια και παντου γραφει οτι δεν ειναι καλο να εχεις..για πολλους λογους μαλιστα..εχει μεγαλωσει κανεις αδερφακια ? και εχω και ενα συγκεκριμενο τεχνικο θεμα..μαθαινουν πολυ γρηγορα..ομως φυσικα ειναι πιο δυσκολο να τα εκπαιδευεις μαζι...αν παω να τα χωρισω..κλαινε ...και ασχετως απο την εκπαιδευση νομιζω πως ουτως η αλλως πρεπει να μαθαινουν που και που να χωρια..και ειδικα να περνουν χρονο ξεχωριστα το καθενα με μενα..διαβαζω συνεχεια οτι τα μειονεκτηματα ειναι πολλα να ειναι 2 αδερφακια μαζι και δεν το περιμενα...τι λετε για ολα αυτα?..αν καποιος εχει αναλογη εμπειρια θα με βοηθουσε πολυ ..
εγώ έχω μεγαλώσει αδελφάκια και σου λέω οτι είναι μεγάλο πλεονέκτημα και όχι μειονέκτημα, μην επεμβαίνεις στην φύση τους άστα να παίζουν μαζί όσο αντέχουν, καλά κουτάβια είναι μόνο τα κουρασμένα κουτάβια.

michaela

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
56
0
Καβάλα
μακαρι..ομως τα περισσοτερα απο οσα γραφει και αυτος και αλλοι εχουν βαση και ακουγονται λογικα σε μενα...ηδη το βλεπω πως δεν ειναι χαδιαρικα πολυ ..ειδικα ο αρχηγος της αγελης..προτιμουν να δαγκωνουν ο ενας τον αλλο συνεχεια..και ειχα την εντυπωση πως οντας τοσο μικρα θα αναζητουσαν χαδια...ομως εχουν περασει και 10 χρονια απο τοτε που ειχα κουταβι..και τωρα 2 μαζι μου χτυπησαν την πορτα και προσπαθω να βγαλω μια ακρη..

michaela

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
56
0
Καβάλα
εγώ έχω μεγαλώσει αδελφάκια και σου λέω οτι είναι μεγάλο πλεονέκτημα και όχι μειονέκτημα, μην επεμβαίνεις στην φύση τους άστα να παίζουν μαζί όσο αντέχουν, καλά κουτάβια είναι μόνο τα κουρασμένα κουτάβια.
τα ειχες συνεχεια μαζι? διαφορετικο σπιτακι(εννοειται οταν ηταν μικρα)? τα μεγαλωσες και τα κρατησες και τα 2? ξερω...καταιγιδα ερωτησεων...:)..Ο τσαμπουκας μου εχει ταραξει το αλλο..το δαγκωνει υπερβολικα..και το αλλο συνεχεια κλαιει...οτι θα βγαλω ακρη..θα βγαλω..ομως οποιαδηποτε πληφορια θα ναι χρησιμη...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.842
20.183
Οταν λες, δεν είναι πολύ χαδιάρικα και πίστευες ότι θα αναζητούσαν χάδια, τι εννοείς; Από σένα ή μεταξύ τους;
Το κουταβίσιο παιχνίδι, δεν είναι αγκαλιές και φιλιά...είναι δαγκώματα. Και πονώντας και κλαίγοντας, αλληλοδιδάσκονται το πόσο δυνατά πρέπει να χρησιμοποιούν τα δόντια τους. Ενα σημαντικότατο παιχνίδι/μάθημα, το οποίο δεν πρέπει να σε αγχώνει και δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα γι' αυτό.

michaela

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
56
0
Καβάλα
ναι περιμενα πως θα θελουν να κατσουν στην αγκαλια μου...(δεν θελουν καθολου)..ειδικα εφοσον εχουν υποστει κακοποιηση(το ενα εχει σημαδια απο δεσιμο στα μπροστινα ποδια)...κατα τα αλλα ειναι χαρουμενα κουταβακια..αυτο που αναφερεις οτι αλληλοδιδασκονται τα ορια τους...νομιζω οτι ξεφευγουν απο τα ορια..το δυνατο..τον σερνει ολοκληρο με το δαγκωμα του...και τον τιναζει οπως κανουν στα πανια...το λυπαμαι το χαλβαδακι το αλλο...ασε που μια κουτσαινει ..μια ποναει το αυτι του..τον εχει ταραξει...παντως μαθαινουν γρηγορα...ακομα 2 μηνες δεν κλεισαν(οπως υπολογιζω)..και ηδη στροφαρουν πολυ..:)

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Και εγω εχω μεγαλωσει πολλα κουταβια αδερφια(και εχω 3 αδερφια 4 αδερφια 2 ετων),δεν ισχυει τιποτα,ουτε καν που ξερουν οτι ειναι αδερφια,ουτε η μανα τους το ξερει,τα υπολοιπα που ειπες ειναι χαρακτηριστικα σκυλων αγελης ισχυει η αγελη ισχυει και η μελαγχολια σε περιπτωση απωλειας του ενος,δεν εχει σχεση με αδερφια αλλα μονο με την αγελη και της συνηθειες των σκυλων που ζουνε ολοι μαζι.
Ειναι οπως οταν ερχοταν τα ξαδερφια μας για επισκεψη 2-3 μερες?στην αρχη μαλωναμε και οταν εφευγαν κλαιγαμε συνηθειες ειναι ολα.

michaela

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
56
0
Καβάλα
οποτε αν ισχυουν τα χαρακτηριστικα της αγελης (αδερφακια η όχι) ..τοτε ισως και να ισχυουν αυτα που διαβασα..ουτως η αλλως εχω ενα σωρο πραγματα να κοιταξω πρωτα..εμβολια (ποια)..τι τροφη να ακολοθησω..πως να γλιτωσουν απο την ψωρα επιτελους και το βασικο να βαλω σιτες...συλεγω πολλες πληροφοριες εδω..ξεμπερδευομαι και μετα ξαναμπερδευομαι ακομη περισσοτερο με αλλες γνωμες...ενα μπαχαλο γενικως..αλλα οπως ειπα θα βγει ακρη...ευχαριστω για τις απαντησεις..θα σας ξαναχρειαστω σιγουρα..:)

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Προσεξε γιατι η γιατροι ειτε ακαρια ειναι κατι αλλο δερματικο ολα ψωριαση τα λενε,εγω θα ελεγα αν εχεις τιποτα κουβερτες η χαλακια για τα σκυλια πετατα συνηθως απο εκει προερχονται πολλα δερματικα(μιλαμε για σκυλια που ζουνε εξω)κανε και μια απολυμανση παρε Tea Tree αραιωσε το με νερο ψεκασε τα σπιτακια η τον χωρο που ζουνε,ψεκασε και τα σκυλια και περιμενε 2-3 μερες μετα ξανακανε το ιδιο.

michaela

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
56
0
Καβάλα
συγνωμη που βγαινω απο το θεμα..αλλα τωρα που σε βρηκα που ξερεις πρεπει να μαθω..η γιατρος το ειδε στο μικροσκοπιο και ειπε οτι ειδε το ακαρεο(καπως το ονομασε δεν θυμαμαι)..τις κουβερτες τις αλλαζω καθε 2 μερες τωρα που το εμαθα..ομως πριν δεν τα ειχα αλλαξει..δεν το ηξερα οτι μενουν και εκτος ζωου αυτα..τους εβαλε ενεσιμο stronghold...και δεν ειδα καμια βελτιωση και τωρα μου εδωσε κατι να τους ψεκασω...effison..δεν το θυμαμαι καθολου και δεν ειμαι σπιτι τωρα...δεν το χω χρησιμοποιησει γιατι σκεφτομαι οτι θα τους φορτωσω και αλλο με πολυ χημεια..αυτο το tea tree ειναι δυνατο...?..να παρω καλυτερα αυτο λες?..δεν μπορω και να τα λουσω ακομα..

rhea

Member
22 Μαϊου 2011
13
0
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
κοιτα εμεις παντα μεγαλωναμε αδελφακια και δεν ειχαμε καποιο προβλημα ισα ισα που ηταν περισσοτερο δεμενα με εμας . Τεσπα να σ πω την αλη8εια και εγω τωρα μεγαλωνω παλι 2 μικρα δελφια και εχω κατι θεματακια συμπεριφορας:)

michaela

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
56
0
Καβάλα
σιγουρα ειναι πιο δυσκολη η εκπαιδευση..το ενα παιρνει θαρρος απο το αλλο και ειναι πολυ πιο ζωηρα...μαθαινουν φυσικα..αλλα με πολυ μεγαλυτερη υπομονη απο οτι με ενα (τωρα μπορω να συγκρινω)...πρεπει να τα εκπαιδευω ξεχωριστα αλλιως γινεται μπαχαλο...αρχιζω και τα εχω λιγο χωρια καποιες φορες...αν ειναι συνεχεια μαζι...δεν θα μπορω να τα παω ουτε στον κτηνιατρο χωρια χωρις να κλαινε...δεν μπορω να τα απολαυσω..χαιδευω το ενα αμεσως ζηλευει το αλλο και αντιστροφα...οποτε μονιμως πηγαινω απο το ενα στο αλλο ..οσο προλαβω πριν αρχισουν τα ζηλιο-δαγκωματα...υπαρχουν τεχνικα ζητηματακια..αλλα οπως ειπα θα την βρω την ακρη...το βασικο ειναι πως εχουν αρχισει να δενονται μαζι μου πολυ..οποτε αυτος ο προβληματισμος μου φευγει...το μονο που δεν μπορω να εχω..ειναι να εχω παντου μαζι μου το σκυλακι μου..καφε...παραλια...ταξιδι...με τα 2 ειναι αλλιως..αλλα δεν πειραζει θα χω την χαρα να εχω 2 πλασματακια....εσυ τι θεματα εχεις με τα δικα σου?