Δυσπλασία τύπου Ε

vasiliki_ira

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2011
59
0
Αλεξάνδρεια,Ημαθία
Και τι οδηγίες σου έδωσε για την απο δω και πέρα συντήρησή της;
Παρεπιπτόντως, σε τι ηλικία είναι τώρα η σκυλίτσα σου;
είναι μόνο 6 μηνών! Η συντήρηση είναι οχι πολύ τρέξιμο και σκευάσματα χονδροιτίνης και τροφή την mobility της royall canin.
Τον ιανουάριο θα ξαναπάμε για να την δει!

και είναι πάρα πολύ καλά!

Veterinary Surgery
για την darthoplasty μπορείτε να δείτε και εδώ.
και η κλινική έιναι
http://www.centralvetclinic.com

να αναφέρω κιόλας οτι οι επεμβάσεις της ολικής αρθοπλαστικής εδώ κοστίζουν 3000 το πόδι.
και στην κλινική το πολύ να μας βγουν όλα μαζι διαμονή και επεμβάσεις 1500 ευρώ και στα δύο πόδια!
Καμία σχέση!

Last edited by a moderator:

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.111
1.387
συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις...
δηλ μετά δεν κάνατε καθόλου αποκατάσταση με φυσικοθεραπείες ???

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
είναι μόνο 6 μηνών! Η συντήρηση είναι οχι πολύ τρέξιμο και σκευάσματα χονδροιτίνης και τροφή την mobility της royall canin.
Τον ιανουάριο θα ξαναπάμε για να την δει!

και είναι πάρα πολύ καλά!
Ημίαιμο Rot είναι η μικρή ε;
Αλήθεια αυτά τα σκυλιά με τέτοια θέματα πώς εκτονώνονται, αφού δεν πρέπει να τρέχουν πολύ για να μην επιβαρυνθεί η υγεία τους;

500€ δεν είναι τίποτα τελικά συγκριτικά με όσα πληρώνουμε Ελλάδα για τέτοιες επεμβάσεις...

vasiliki_ira

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2011
59
0
Αλεξάνδρεια,Ημαθία
συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις...
δηλ μετά δεν κάνατε καθόλου αποκατάσταση με φυσικοθεραπείες ???
ναι τις έναν εκεί φυσιοθεραπείες. και κανουμε και εμείς εδώ. Λίγο περπάτημα και μασαζ στα πόδια! Αλλά έχουμε πάθει πλάκα με το σκυλί το πόσο γρήγορα επανέρχεται. Και οι επεμβάσεις αυτές δεν είναι πολύ παρεμβατικές. είναι ελαφριές σε σχέση με την total hip.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.787
20.091
Προφανώς θα πρέπει να την κρατάτε και σε χαμηλό βάρος και να προσέχετε έως και απαγορεύετε, άλματα, σκαλιά κλπ. ε;

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Εγώ δεν έχω ερωτήματα μιας και με κάλυψαν οι προηγούμενοι θα ευχηθώ να είναι σιδερένιο το σκυλάκι και να εκφράσω το θαυμασμό μου στην πράξη σας .
Κάτι τέτοια θέματα αναδεικνύουν τη χρησιμότητα ενός forum και διδάσκουν κυνοφιλία .

vasiliki_ira

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2011
59
0
Αλεξάνδρεια,Ημαθία
Αλήθεια αυτά τα σκυλιά με τέτοια θέματα πώς εκτονώνονται, αφού δεν πρέπει να τρέχουν πολύ για να μην επιβαρυνθεί η υγεία τους;

500€ δεν είναι τίποτα τελικά συγκριτικά με όσα πληρώνουμε Ελλάδα για τέτοιες επεμβάσεις...
Αχ όλο μη και μη την έχουμε αλλά ακούει! πάλι καλά!

Προφανώς θα πρέπει να την κρατάτε και σε χαμηλό βάρος και να προσέχετε έως και απαγορεύετε, άλματα, σκαλιά κλπ. ε;
ναι ναι !!! χαμηλό βάρος και όλα τα συναφή!

pouf

Well-Known Member
29 Απριλίου 2009
841
163
52
Ανοιξη,χειμωνας, καλοκαιρι
το συνολικό κόστος ήταν 500 ευρώ. Οι τιμές δεν έχουν καμία σχεση με την Ελλάδα , όπως και οι επεμβάσεις. Εδώ δεν τις γνωρίζουν.
χμ..........

παρόμοιες τιμές με την Ελλάδα δηλαδή.

Εγώ πριν λίγο καιρό, ένα βράδυ, έσταξα 150 για να μου πουν ότι το κουτάβι δεν είναι του θανατά αλλά το πρώι κατέλειξε,

ενώ προχθές, 200 ευρώ για μια εξεζητημένη εγχείρηση .................. στείρωσης :rolleyes:.

vasiliki_ira

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2011
59
0
Αλεξάνδρεια,Ημαθία

καθαρό rot είναι. αλλά τι σημασία έχει?
όλο μη και μη την έχουμε αλλά δεν παραπονιέται!

χμ..........

παρόμοιες τιμές με την Ελλάδα δηλαδή.

Εγώ πριν λίγο καιρό, ένα βράδυ, έσταξα 150 για να μου πουν ότι το κουτάβι δεν είναι του θανατά αλλά το πρώι κατέλειξε,

ενώ προχθές, 200 ευρώ για μια εξεζητημένη εγχείρηση .................. στείρωσης :rolleyes:.
Μάλιστα! μάλλον πρέπει οι δικοί μας οι κτηνίατροι να πατήσουν λίγο στη γη!!!

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Καλως ηρθες Βασιλικη,και σου ευχομαι περαστικα και γρηγορα σιδερενια η σκυλιτσα σου.
Πολυ χρησιμες οι πληροφοριες που μας εδωσες, αν και ελπιζω να μην τις χρειαστει κανενας!!!

tsimakgr

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
572
9
Athens
Sorry που καθυστερώ ! Λοιπόν οι επεμβάσεις έγιναν στη Σόφια στην Cenral vet clinic. Ο γιατρός επέλεξε να κάνει στο αριστερό πόδι major darthoplasty και στο δεξί νευροτομή( μόνο αυτό μπορούσε να κάνει λόγω της αρθρίτιδας) και αργότερα θα συζητήσουμε και την total hip
το συνολικό κόστος ήταν 500 ευρώ. Οι τιμές δεν έχουν καμία σχεση με την Ελλάδα , όπως και οι επεμβάσεις. Εδώ δεν τις γνωρίζουν.
Καταρχήν να πω πως υποκλίνομαι στην Ανθρωπιά σου με Α κεφαλαίο....Δεν γνωρίζω πολλούς που θα έπαιρναν κάποιον σκύλο με Δυσπλασία, θα το γνωρίζανε απο την αρχή, και θα μπαίνανε σε τέτοια έξοδα.... ΜΠΡΑΒΟ και πάλι ΜΠΡΑΒΟ.......

Τώρα όσον αφορά τις επεμβάσεις και τα κόστη.
Έκανες την Dorsal Acetabular Rim Arthroplasty.
Στο Link που παρέθεσες λέει και το παρακάτω:

"There are no real age restrictions but it is unlikley to be very successful if severe degenerative joint disease is present. "
Και σχετικά με αυτή την επέμβαση, τα ποσοστά επιτυχίας δεν είναι και πολύ ενθαρυντικά.... :-(
Αυτό μου είχε πει και ο Γιατρός μου.

Για να είμαι ειλικρινής γνωρίζω αρκετά σχετικά με τις επεμβάσεις που γίνονται για Δυσπλασία. (Τρελό διάβασμα-ξενύχτι....)
Δυστυχώς γνωρίζω γιατί είμαι και εγώ "παθών". Σκοπεύω να ανοίξω σύντομα ένα νέο Post που να τα αναλύω, απλά περιμένω λίγο καιρό ακόμα για να έχω και τα επίσημα αποτελέσματα.

Απλά να αναφέρω πως εμείς κάναμε την JPS (Juveline pubic Symphysiodesis). Κόστος 1200 Ευρώ.
Υπάρχει η DPO (Double Pelvic Osteotomy) κόστος 1200 κάθε πόδι.
Υπάρχει η TPO (Triple Pelvic Osteotomy) κόστος 1400 κάθε πόδι
Και THR (Total Hip Replacement) κόστος 3700 κάθε πόδι (Εδώ παίζει ρόλο το εμφύτευμα).

Μήπως κουβεντιάσατε τι Τιμές υπάρχουν για τα παραπάνω????
Για να συγκρίνουμε....?

Last edited:

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Απλά να αναφέρω πως εμείς κάναμε την JPS (Juveline pubic Symphysiodesis). Κόστος 1200 Ευρώ.
Και THR (Total Hip Replacement) κόστος 3700 κάθε πόδι (Εδώ παίζει ρόλο το εμφύτευμα).
Για να συγκρίνουμε....?
Πολλα τα λεφτα Αρη!!!

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
Καλως ορισες,ευτυχως και με τα 2 της ποδια!!

Απ'τα χρησιμοτερα ποστς,μακαρι να τα χρειαστουν λιγοι .....

δεν παιζει κανενα ρολο αυτο στην αγαπη που εχεις για τη σκυλα σου,αλλα ροτ ειναι μονο στα χρωματα,
δεν στο λεω για κανεναν λογο,ο μονος ειναι για να ξερεις τι να ''μην'' περιμενεις απο αυτην στη συμπεριφορα της.

Δεν θυμαμαι να διαβασα,αν το εχεις αναφερει δλδ, σου εδωσαν οι γιατροι καποια αγωγη? χαπια-συμπληρωματα?

tanale

Well-Known Member
12 Απριλίου 2011
66
0
Αθήνα
Καλήσπέρα, και κουράγιο! Εγώ είχα μια τσοπανοσκύλα που είχε δυσπλασία σε πολύ μεγάλο βάθμο. Τότε (πριν 13 χρόνια) ύπηρχε μόνο η TPO που τότε μας είπανε, η αύτο, η ευθανασία. Ητάνε πέντε μήνων όταν διαγνώστηκε και την κάναμε και στα δυο πόδια.Ητάν μεγάλη επεμβάση, αλλά εσήσε 13 χρόνια καλά, φυσικά δεν ήταν σκύλο που χοροπήδουσε πολύ, αλλά μια χάρα.

Τώρα που έχω θέμα παλί με ένα από τα σκυλιά μου, (στο ένα πόδι C2-D1) ομως μου είπαν οι γιατροί ότι η TPO κάνει μόνο διαφορά σε πολύ μεγάλο βάθμο δυσπλασίας.Καλό είναι να γίνει πριν ενηλικιώθει το σκύλι. Και στη THR υπάρχει ένα 10% των σκυλιών που απορίψουν το ξένο σώμα και μετά υπάρχει μόνο η ευθανασία και δεν είναι επίλογη για μας. Τώρα της δίνω την σκόνη του κοχύλη Νέας Ζηλανδίας και Cosequin, την κράταω ᾽σε φόρμα᾽και βλέπουμε....

vasiliki_ira

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2011
59
0
Αλεξάνδρεια,Ημαθία
Καταρχήν να πω πως υποκλίνομαι στην Ανθρωπιά σου με Α κεφαλαίο....Δεν γνωρίζω πολλούς που θα έπαιρναν κάποιον σκύλο με Δυσπλασία, θα το γνωρίζανε απο την αρχή, και θα μπαίνανε σε τέτοια έξοδα.... ΜΠΡΑΒΟ και πάλι ΜΠΡΑΒΟ.......

Τώρα όσον αφορά τις επεμβάσεις και τα κόστη.
Έκανες την Dorsal Acetabular Rim Arthroplasty.
Στο Link που παρέθεσες λέει και το παρακάτω:

"There are no real age restrictions but it is unlikley to be very successful if severe degenerative joint disease is present. "
Και σχετικά με αυτή την επέμβαση, τα ποσοστά επιτυχίας δεν είναι και πολύ ενθαρυντικά.... :-(
Αυτό μου είχε πει και ο Γιατρός μου.

Για να είμαι ειλικρινής γνωρίζω αρκετά σχετικά με τις επεμβάσεις που γίνονται για Δυσπλασία. (Τρελό διάβασμα-ξενύχτι....)
Δυστυχώς γνωρίζω γιατί είμαι και εγώ "παθών". Σκοπεύω να ανοίξω σύντομα ένα νέο Post που να τα αναλύω, απλά περιμένω λίγο καιρό ακόμα για να έχω και τα επίσημα αποτελέσματα.

Μήπως κουβεντιάσατε τι Τιμές υπάρχουν για τα παραπάνω????
Για να συγκρίνουμε....?
Να σαι καλά σε ευχαριστώ!
όσο για τις επεμβάσεις :Για Dorsal Acetabular Rim Arthroplasty την κάναμε διότι δεν είχε οστεοαρθρίτιδα γι'αυτό και την έκανε.
Και επίσης πρέπει να έχεις πολύ εμπειρία με αυτήν την επέμβαση. Και σύμφωνα με τον γιατρό μας ίσως και να μην χρειαστεί άλλη επέμβαση στο αριστερό!

Όσο για τις τιμές:
Η Juveline pubic Symphysiodesis κοστίζει 200-250 Ευρώ
Η Triple Pelvic Osteotomy 500-600 Ευρώ το πόδι
Η Total Hip Replacement 1500 Ευρώ και τα δύο πόδια( εμφύτευμα δεν θυμάμαι)
και Darthoplasty 300-400 το πόδι.

Ελπίζω να σας κάλυψα.

tsimakgr

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
572
9
Athens
Να σαι καλά σε ευχαριστώ!
όσο για τις επεμβάσεις :Για Dorsal Acetabular Rim Arthroplasty την κάναμε διότι δεν είχε οστεοαρθρίτιδα γι'αυτό και την έκανε.
Και επίσης πρέπει να έχεις πολύ εμπειρία με αυτήν την επέμβαση. Και σύμφωνα με τον γιατρό μας ίσως και να μην χρειαστεί άλλη επέμβαση στο αριστερό!

Όσο για τις τιμές:
Η Juveline pubic Symphysiodesis κοστίζει 200-250 Ευρώ
Η Triple Pelvic Osteotomy 500-600 Ευρώ το πόδι
Η Total Hip Replacement 1500 Ευρώ και τα δύο πόδια( εμφύτευμα δεν θυμάμαι)
και Darthoplasty 300-400 το πόδι.

Ελπίζω να σας κάλυψα.
Όντως μεγάλη διαφορά!!!!! Σε σχέση με Ελλάδα....Απλά στην Ελλάδα το 90% των γιατρών ούτε που έχουν ακουστά τις παραπάνω μεθόδους και για αυτό βαράνε στην τιμή(Όσοι ξέρουν να τις κάνουν). Εντάξει και οι τιμές που έβαλα εγώ είναι από ακριβό γιατρό...Δεν έκανα μεγάλη έρευνα αγοράς για να βρω κάπου καλύτερη τιμή.....Πάντως με μία πρόχειρη έρευνα σε διεθνής τιμές π.χ. (Γερμανία) οι τιμές ήταν ποιο κοντά στις τιμές που έβαλα εγώ...

Σου εύχομαι να μην χρειαστεί καμία άλλη επέμβαση και να είναι σιδερένια η κουκλίτσα σου!!!!
Σε ευχαριστούμε για τις πληροφορίες....

smike

Well-Known Member
4 Σεπτεμβρίου 2011
81
0
Αθηνα
Αναρωτησου ποσο ειναι ο μισθος ενος γιατρου στη Βουλγαρια και θα βρεις την απαντηση .

ΠΑντως βασιλικη μπραβο σου που εσωσες το σκυλακι και ειναι και κουκλα!!!

vasiliki_ira

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2011
59
0
Αλεξάνδρεια,Ημαθία
Αναρωτησου ποσο ειναι ο μισθος ενος γιατρου στη Βουλγαρια και θα βρεις την απαντηση .

ΠΑντως βασιλικη μπραβο σου που εσωσες το σκυλακι και ειναι και κουκλα!!!
Σε ευχαριστώ πολύ!!!
Όντως οι μισθοί γενικά είναι πολλοί χαμηλοί αλλά σε μια συζήτηση που είχα με τον γιατρό μου είπε οτι θέλουν να κρατάνε χαμηλές τις τιμές σε σχέση με άλλες χώρες για να μπορούν να γιατρεύουν πολλά ζωάκια γενικά!!!
Και γιατί μήπως οι δικοί μας οι μισθοί είναι τόσο μεγάλοι που μπορούμε να αντέξουμε οικονομικά τα κόστη των επεμβάσεων;;;;