Δυσάρεστη εμπειρία !!

kmanikas13

Member
22 Νοεμβρίου 2010
19
0
το σκυλι μ εχει αψογη συμπεριφορα , γαυγιζει μονο οταν δει ξενους , εχει το ενστικτο του φυλακα ειδικα αν του καταπατας την περιοχη δεν δαγκωνει και γενικα ειναι απιστευτος χαρακτηρας (παραδοξως για chow chow ) δυστυχως το εχουν αλλοι το προβλημα !!

choco-paido

Well-Known Member
25 Δεκεμβρίου 2010
151
0
Λαμία
ο εκπαιδευτης δεν θα προπονησει το σκυλο για κυνομαχιες, οσο τον εχεις στο λουρι εσυ οφειλεις να τον προστατεψεις και στην αναγκη οπως σου ειπα χωσε κλωτσια. Τωρα αν καποιος διφωνει με την κλωτσια θα ειχε ενδιαφερον να δω τι θα εκανε αν την επεφτε στο σκυλο του ενα αγριο σκυλι.
εγω-που απεχθανομαι την βια!,εχω μικροσωμο σκυλι και με εχουν επισκεπτει αρκετα αδεσποτα με αγριες διαθεσεις.ουτε μαγκες,ουτε τιποτα.δεν περιμενω να με πλησιασει για να δω τι θα κανει το αλλο σκυλι,τον περνω αγκαλια,γυρναω πλατη και απομακρυνομαι!ειχα βελγικο λυκοσκυλο και οταν τον πηγαιναμε βολτα με τον πατερα μου,για ευνοητους λογους,ειχαμε ενα ξυλο μαζι και οταν μας πλησιαζαν αδεσποτα,απλα το σηκωναμε και αλλαζαμε κατευθυνση!δεν περιμενα να αντιδρασει ο σκυλος μου πρωτος,αντιδρουσαμε εμεις για αυτον!και αρκετα κοινονικοποιημενος με τα υπολοιπα σκυλια που τον φερναμε σε επαφη και το μικρο και το μεγαλο!

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Δυστυχως φιλε μ ειναι η δευτερη φορα που τις "τρωει " ο δικος μ , αν εβλεπες με τι μενος τον δαγκωνε θα καταλαβαινες ενω ο δικος μ τον δαγκωσε μονο 2 φορες και στο τελος φαινονταν οτι ειχε φοβηθει αρκετα !! ισως φταιει που ο αλλος το εχει κανει αρκετες φορες και εχει παρει το κολαι ενω δικος μ ειναι μικρος ακομα!!
δεν ξερω εγω θα ηθελα να μ δωσετε μια συμβουλη να κανω το σκυλι λιγο πιο δυναμικο,
οταν ο ιδιοκτητης γελαει και περηφανευεται που εχει τετοιο κ@#@#σκυλο εγω τι να κανω ??
Δεν θες να γίνει "πιο δυναμικός", πίστεψε με! Σκύλος που έχει φοβηθεί από δάγκωμα, έχει σοβαρές πιθανότητες να γίνει επιθετικός με τα άλλα σκυλιά προσπαθώντας να προστατέψει τον εαυτό του στο μέλλον. Έχει συμβεί σε πολλούς και δυστυχώς και στον δικό μου σκύλο...

Ασχολήσου με τον σκύλο σου, παρατήρησε τυχόν αλλαγές στη συμπεριφορά του και πρόσεξε για σημάδια επιθετικότητας ώστε να τα αντιμετωπίσεις νωρίς. Άλλο σκύλος με αυτοπεποίθηση και άλλο επιθετικός... Έχεις πολλά χρόνια μπροστά σου με αυτόν τον σκύλο, δε νομίζω να θέλεις να τα περάσεις με ένα επιθετικό ζώο!

Αν θέλεις να σου αναλύσω και το γιατί, δυστυχώς μπορώ...

Ασχολήσου επίσης με τον γείτονα σου και κάντον να σταματήσει να αφήνει το σκυλί του ελεύθερο. Σίγουρα θα έχουν και άλλοι κάτοχοι σκύλων πρόβλημα μαζί του, στην ανάγκη συνεργάσου μαζί τους για του γίνει παρατήρηση μπας και το καταλάβει πιο εύκολα από πολλούς μαζί.

fitas

Member
18 Φεβρουαρίου 2011
14
0
Κορινθος
καλησπερα!καταρχην σαν παλιος ''συνοδοιπορος'' ενος γλυκυτατου chow chow θα σου πω οτι οποιος σου πει οτι το σκυλι εκπαιδευεται θα σε κοροιδεψει!Ειναι πολυ δυσκολη φυλη στην εκπαιδευση λογω του ανεξαρτητου χαρακτηρα του.Εννοειται οτι οταν μιλαμε για εκπαιδευση εννοω την βασικη υπακοη οτιδηποτε αλλο εχει απροσδιοριστες συνεπειες για αυτη την φυλη!!Μου ειχε τυχει και εμενα κατι αναλογο στο παρελθον με ελευθερο σκυλι και αυτο που εκανα ηταν να μπω αναμεσα στο δικο μου(το ειχα με λουρι) και στο αλλο τελικα καταφερα με αγριοφωναρες να το διωξω.Στην δικια μου περιπτωση δεν μου εδειξε σημαδια φοβου απλα εδειξε να μην δινει ιδιαιτερη σημασια(το εχουν αυτο τα chow).

υγ.ΘΑ συμφωνησω με την Xotikouli!Δεν θα θελες με τιποτα ενα επιθετικο chow chow....ειναι σαν κρατας μια ωρολογιακη βομβα στα χερια σου

Last edited:

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Είσαι σίγουρος ότι θες να γίνει το chow σου ποιο δυναμικό και μάλιστα πριν ακόμα ωριμάσει?? Μήπως δεν ξέρεις τι είδος σκυλί έχεις???
Εγώ πιστεύω ότι είναι από φυσικού του εκπαιδευμένος και αυτό το κατάλαβα από τις δύο δαγκωνιές που ανταπέδωσε. Αντέδρασε δηλαδή ακριβώς όπως έπρεπε. Είμαι σίγουρος πως ξέρει καλύτερα από σένα τη δύναμή του και πως να την χρησιμοποιήσει όταν και όποτε χρειαστεί.

choco-paido

Well-Known Member
25 Δεκεμβρίου 2010
151
0
Λαμία
Είσαι σίγουρος ότι θες να γίνει το chow σου ποιο δυναμικό και μάλιστα πριν ακόμα ωριμάσει?? Μήπως δεν ξέρεις τι είδος σκυλί έχεις???
Εγώ πιστεύω ότι είναι από φυσικού του εκπαιδευμένος και αυτό το κατάλαβα από τις δύο δαγκωνιές που ανταπέδωσε. Αντέδρασε δηλαδή ακριβώς όπως έπρεπε. Είμαι σίγουρος πως ξέρει καλύτερα από σένα τη δύναμή του και πως να την χρησιμοποιήσει όταν και όποτε χρειαστεί.
συμφωνω απολυτα!το ''περιεργο'' θα ηταν να μην αντιδρουσε καθολου....

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
αυτο μπορεσε να κανει κ αυτο εκανε το σκυλι,δεν εχει να κανει με απο φυση εκπαιδευση.ειναι τετοιος ο χαρακτηρας του συγκεκρημενου σκυλιου κ φταιει το οτι εχει παρει κ μεγαλο φοβο απο την αλλη φορα που δαγκωθηκε.θελει πολυ δουλεια να στρωσει κ οχι εκπαιδευση πυγμαχου.απο εκει κ υστερα,ολα τα σκυλια κ ιδιας ρατσας να ειναι,δεν ειναι φτιαγμενα για να δαγκωνουν.καποια ειναι πιο "μαγκακια" κ τα υπολοιπα δεν θα μπορεσουν να φτασουν το επιπεδο αυτων σε ορισμενους τομεις.απο εκει κ υστερα προσεχε τι θα κανεις με το ζωο σου γιατι σε κοβω λιγακι "σημαδευω κ παω".

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Φίλε lawrence-gr δεν νομίζω πως ξέρουμε τι μπορεί να κάνει το σκυλί του kmanikas13 από τη στιγμή που ήταν στο λουρί του και δεν είχε ελευθερία κινήσεων.
Προσωπικά δεν θα έπαιρνα το ρίσκο να έχω άποψη για τον χαρακτήρα ενός σκύλου χωρίς να έχω ζήσει ούτε μια μέρα μαζί του.
Κατά τα άλλα συμφωνώ μαζί σου πως δεν έχουν όλα τα σκυλιά το ίδιο ταμπεραμέντο.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
δεν ειναι ρισκο το να εχεις αποψη.δεν θα σε δειρει κανεις αν βγεις λαθος.απο αυτα που διαβασα ,κ εχοντας κατα νου κ αλλα περιστατικα ,κ αλλα σκυλια ,παλι σε λουρια,εβγαλα ενα συμπερασμα.απο εκει κ μετα ο εκπαιδευτης θα δει καλυτερα το ζωο κ αυτος θα μιλησει με τον ιδιοκτητη ,ο οποιος αυτον θα πρεπει να λαβει σοβαρα υποψιν του.οχι εμενα η εσενα.απο εκει κ υστερα αλλου πρεπει να σταθει ο φιλος.οχι στην δικη μου αποψη πανω στο τι ΘΑ μπορουσε να κανει ο σκυλος,αλλα στο ΘΑ πρεπει να κανει απο δω κ περα ο ιδιος.

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Η ιδέα του εκπαιδευτή είναι ότι καλύτερο για την περίπτωσή του αρκεί να απευθυνθεί σε κάποιον σοβαρό και όχι σε κανέναν που θα θελήσει να του κάνει το chow φονικό όπλο Νο1013:)

deas

Well-Known Member
1 Δεκεμβρίου 2010
354
1
Καπου εδω γυρω..
Σεβαχ δηλαδη τι μπορει να μαθει ο εκπαιδευτης στον σκυλο του φιλου ετσι ωστε να αντιμετωπισει ενδεχομενη επιθεση στο μελλον ??

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
απλα σε λιγο καιρο,το σκυλι αυτο ισως χρειαστει εκπαιδευτη, για να αποτρεψει την επιθετικη συμπεριφορα του απεναντι σε αλλα ζωα.δεν ξερουμε πως μπορει να του εχουν κατσει ολα αυτα.ενα αυτο κ δευτερο,ειπαμε πως ολα τα σκυλια δεν ειναι ιδια κ δεν μπορουν να προστατευσουν τον εαυτο τους.μην βαζουμε τον εγωισμο μας πιο πανω απο την φυση.δεν γινεται...τζαμπα το συζηταμε το θεμα πιστευω....ο φιλος εχει καταλαβει τι πρεπει να κανει?μην ξεκηνας απο την καταστολη του προβληματος.ξεκηνα απο την προληψη.κανονας σε πολλους τομεις της κυνοφιλιας αλλα κ γενικα της ζωης.

kmanikas13

Member
22 Νοεμβρίου 2010
19
0
Τελος παντων η αληθεια ειναι πως με νευριασε αρκετα το γεγονος , οχι επειδη του επιτεθηκε αλλα επειδη ειναι η δευτερη φορα που γινεται και το σκυλι μου δεν φοβηθηκε μεν (δηλαδη δεν εκανε πισω) αλλα δεν αντεδρασε και εντονα εκτος απο δυο δαγκωματιες , βασικα πιο πολυ απορησα με το σκυλι μου , νομιζω πως ενω μπορουσε να το κομματιασει το σκυλι του γειτονα δεν εκανε τπτ
Πρεπει να αναφερω πως ο σκυλος μ μολις δει γατα αφινιαζει , μια μαλιστα την επιασε και την επνιξε , δεν ειναι οτι δεν εχει δυναμη ειναι οτι με αλλο σκυλι αρσενικο δεν εχει βρεθει τοσο κοντα....

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Την έπνιξε...??? Συγνώμη και τώρα αυτό είναι καλό...??? (Και μην ακούσω αηδίες ότι είναι στη φύση του σκύλου να πιάνει γάτες!!) Τι ακριβώς ζητάς από το σκύλο σου να επιτίθεται σε ό,τι πετάει κολυμπάει και κινείται γενικότερα... Θες να γίνει ο σκύλος σου ο τραμπούκος της γειτονιάς και να το καταντήσεις να πάρει τη θέση του μικρόσωμου που σε νευριάζει??? Και αν κάποια στιγμή βρεθεί ένα άλλο σκυλί που θα μπορεί να κομματιάσει το δικό σου, θα ήθελες πραγματικά να κάνει επάνω ο σκύλος σου???
Ίσως ο σκύλος σου να ξέρει καλύτερα τα όρια της άμυνάς του και ως προς τη σύναμή του έναντι ενός λιγότερου δυνατού σκύλου... Δε λέω οφείλουμε ως ιδιοκτήτες να προστατεύουμε τα σκυλιά μας και φυσικά περιπτώσεις σα του παππού που περιγράφεις είναι καταδικαστέες, αλλά όχι και να επιθυμούμε ο πιο δυνατός μας σκύλος να ξεσκίζει τα μικρότερα μόνο και μόνο για να μας δείξει τη δύναμη και το "αντριλίκι" του (τι στιγμή που το άλλο σκυλάκι είναι έτσι επειδή έπεσε σε γελοίο ιδιοκτήτη!!).
Πρόσεσε τι εύχεσαι...γιατί κάποια στιγμή ο σκύλος σου που θα έχει μάθει να επιβάλλεται με το δάγκωμα ή να εκδηλώνει το φόβο του (που έχει να κάνει με χαρακτήρα και διαπαιδαγώγηση και όχι με τον όγκο και τη μυική μάζα) μπορεί να ενοχληθεί από κάποιο άλλο άκακο κατά τα άλλα σκύλο ή από ένα παιδί...

Με συγχωρείς για τον τόνο μου, αλλά η ιδέα ενός σκύλου που "ξεσκίζει" γενικότερα μου κάθεται κάπως...!

deas

Well-Known Member
1 Δεκεμβρίου 2010
354
1
Καπου εδω γυρω..
Φιλε προσοχη στις γατες, καλυτερα να τις αποφευγεις γιατι μπορουν να τυφλωσουν οποιοδηποτε σκυλι για πλακα...ακομα και καυκασιο των 100 κιλων, δεν παιζει ρολο η δυναμη αλλα η ταχυτητα τηε γατας που ο σκυλος δεν την εχει σε καμια περιπτωση.

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Φιλε προσοχη στις γατες, καλυτερα να τις αποφευγεις γιατι μπορουν να τυφλωσουν οποιοδηποτε σκυλι για πλακα...ακομα και καυκασιο των 100 κιλων, δεν παιζει ρολο η δυναμη αλλα η ταχυτητα τηε γατας που ο σκυλος δεν την εχει σε καμια περιπτωση.
Αυτό που το πας...!!!

rigo

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2011
292
0
απλα πραγματα...απλος και διασκεδαστικος ο τροπος..νεροβομβες σαν αυτες που ειχαμε μικροι και βρεχαμε τα κοριτσακια...του πετας κανα δυο και μη τον ειδατε μετα...απο εκει κ περα..εχεις ενα τσου τσου δυπλασιο σε μεγεθος κ τριπλασιο σε ογκο(αν σκεφτουμε το μαλλι του) τι θες να του κανει να το κοψει?του εδωσε κανα δυο για το καλο και τελος..απο εκει και περα εγω θα κουβαλαγα και ενα παλουκι για καλο κ για κακο κ οτι θελει ασ γινει..μη μπεις ομως μπροστα του γιατι πανω στη μαχη μπορεις να φας καμια και θα λες μετα με δαγκωσε ο σκυλος μου...

ΑΓΓΕΛΟΣ2

Well-Known Member
7 Μαρτίου 2010
465
1
βολος
οποτε λες αφου την επνιξε την γατα γιατι δεν επνιξε τον σκυλο του γειτωνα...
ελπιζω μονο την γατα να την επνιξε απο ατυχημα και οχι με την ενθαρινση σου...

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Βαγγέλη,
Επειδή, όπως ξέρεις, το μελετάω το θέμα, λόγω του γάτου που έχουμε στο σπίτι, δεν είμαι και πολύ σίγουρος ότι η γάτα μπορεί να βγάλει τα μάτια σε ένα "αθλητικό" καυκάσιο (ή σε παρόμοιο "δυνατό" σκύλο), αλλά (εάν η γάτα είναι "του δρόμου") θα πουλήσει ακριβά το τομάρι της...

Αυτό, όμως, για το οποίο είμαι σίγουρος, είναι πως ο "αστικός μύθος" του σκύλου με το ισχυρό prey-drive, που δεν αφήνει γάτα για γάτα, έχει δημιουργηθεί με μεγάλη ευθύνη των ιδιοκτητών σκύλων (που αντιπαθούν, ή αδιαφορούν για τις γάτες), οι οποίοι (στην καλύτερη περίπτωση, ενδόμυχα, αλλά το εισπράττει ο σκύλος!!!) "γουστάρουν" να βλέπουν το σκύλο τους να κομματιάζει τη γάτα... και δεν του μαθαίνουν να μη την κυνηγάει...:(

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Όπου δε πίπτει ο λόγος, πίπτει η ράβδος λένε και συμφωνώ απόλυτα. Έγινε μια, έγινε δεύτερη , ε στην τρίτη θα του έριχναν τέτοιο κλωτσο του σκύλου του γειτονα που θα κουτσαινε οποτε θα με ξαναβλεπε. Μην το αφήνεις να σου τρομοκρατεί το σκυλί σου για κανέναν λόγο. Μετα θα βάλει και ο παππούς μυαλό γιατί δεν νομίζω να του αρέσει να κλωτσας τον σκύλο του, και θα τον περιορίσει.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul