Δοσολογια τροφής

giorgiok

Well-Known Member
27 Μαϊου 2015
87
40
42
Καλησπερα .Ταιζω τον σκύλο farmina team breeder top εδώ και τρεισήμισι χρόνια .Το θέμα είναι ότι χάνει πολύ τρίχα και δεν παίρνει βάρος παραμένει σταθερός τόσα χρόνια .Οι εξετάσεις που του είχα κάνει ήταν τέλειες μέχρι και για αιμοδοσία τον ζήτησαν αλλά το θέμα με την τριχα δεν παλευεται..πολλές φορές του αναμειγνύω την τροφή με κονσέρβα καταβροχθίζει αλλά στα κιλά σταθερός και οι τριχα τριχα .Οι δοσολογια της τροφής είναι αυτή αλλά μήπως κάνω λάθος στα γραμμάρια για 40 κιλά λέει αυτό .Ποσο πρέπει να τρώει είναι 6 χρόνων;σκέφτομαι για αλλαγή τροφής αλλά οι εξετάσεις του ήταν τέλειες ...275γρ του δίνω η 510 στα 40κιλα που είναι 6 χρόνων ;εγώ του δίνω γύρω στα 400 με 440

Attachments

Last edited:

canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.415
6.551
Αν δεν θες να αλλάξεις τροφή ή διατροφή και θες να προσεγγίσεις διατροφικά το θέμα της τριχόπτωσης, δεν είναι και πολλά αυτά που μπορείς να κάνεις. Ένα είναι να προσθέσεις κάποιο ζωικό λίπος στην διατροφή του, ένα σολομέλαιο ή άλλο ιχθυέλαιο, αλλά και ζωικά λίπη όπως χήνας, πάπιας, λαρδί. Από φυτικά το βρώσιμο λάδι καρύδας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και εξωτερικά, το λινέλαιο και το σησαμέλαιο.

Όλα μπορούν να βοηθήσουν και στο θέμα αύξησης του βάρους μα φυσικά δεν χρειάζονται υπερβολές.

Για το βάρος, απλά αυξάνεις την ποσότητα της τροφής για να φτάσεις το επιθυμητό επίπεδο και μετά κρατάς την ποσότητα σταθερή. Δεν είναι πανάκεια η προτεινόμενη δόση στην συσκευασία. Το ερώτημα είναι κατά πόσο είναι σωστή η εκτίμηση σου πως ο σκύλος σου έχει ανάγκη κάποια κιλά παραπάνω...

Καλή συνέχεια!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Επίσης, μεταξύ των όσων αναφέρθηκαν, έχε στο νού σου ότι η κύρια αιτία για την ποιότητα της τρίχας καθώς τον ρυθμό πτώσης ή αντοχής της είναι τα γονίδια.

Η διατροφή είναι η 2η μεταβλητή.

giorgiok

Well-Known Member
27 Μαϊου 2015
87
40
42
Αν δεν θες να αλλάξεις τροφή ή διατροφή και θες να προσεγγίσεις διατροφικά το θέμα της τριχόπτωσης, δεν είναι και πολλά αυτά που μπορείς να κάνεις. Ένα είναι να προσθέσεις κάποιο ζωικό λίπος στην διατροφή του, ένα σολομέλαιο ή άλλο ιχθυέλαιο, αλλά και ζωικά λίπη όπως χήνας, πάπιας, λαρδί. Από φυτικά το βρώσιμο λάδι καρύδας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και εξωτερικά, το λινέλαιο και το σησαμέλαιο.

Όλα μπορούν να βοηθήσουν και στο θέμα αύξησης του βάρους μα φυσικά δεν χρειάζονται υπερβολές.

Για το βάρος, απλά αυξάνεις την ποσότητα της τροφής για να φτάσεις το επιθυμητό επίπεδο και μετά κρατάς την ποσότητα σταθερή. Δεν είναι πανάκεια η προτεινόμενη δόση στην συσκευασία. Το ερώτημα είναι κατά πόσο είναι σωστή η εκτίμηση σου πως ο σκύλος σου έχει ανάγκη κάποια κιλά παραπάνω...

Καλή συνέχεια!
Επίσης στο θέμα της τουαλέτας είτε αυξάνω είτε μειώνω ποσότητα παραμένει το ίδιο τρεις φορές την ημέρα .απλα με μπερδεύει ο διατροφικός πίνακας που έχει η τροφή όσο αφορά τα γραμμάρια το 275 -510 που λέει για 40 κιλά

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Συνήθως οι εταιρίες δίνουν φάσμα και στα κιλά και στην ποσότητα!

Εδώ η Farmina όπως βλεπουμε δίνει φάσμα μόνο στην ποσότητα! Και μάλιστα μεγάλο φάσμα!

Εφόσον ο σκύλος είναι ήδη 6 χρονών που σημαίνει ότι τον έχεις παρακολουθήσει σε όλες τις εκφάνσεις του όσον αφορά τα κιλά του ο μπούσουλάς σου ας είναι στο πως τον βλέπεις!

Ότι εταιρεία και αν επιλέξουμε συνήθως για τέτοια ενήλικα κιλά σκύλου δίνουμε ±500gr!
Δηλαδή ένας τέτοιος σκύλος τρώει μισό κιλό ξηρά τη μέρα.

Εσένα ο σκύλος σου πως φαίνεται? Πως τον βλέπεις οπτικά?

giorgiok

Well-Known Member
27 Μαϊου 2015
87
40
42
Συνήθως οι εταιρίες δίνουν φάσμα και στα κιλά και στην ποσότητα!

Εδώ η Farmina όπως βλεπουμε δίνει φάσμα μόνο στην ποσότητα! Και μάλιστα μεγάλο φάσμα!

Εφόσον ο σκύλος είναι ήδη 6 χρονών που σημαίνει ότι τον έχεις παρακολουθήσει σε όλες τις εκφάνσεις του όσον αφορά τα κιλά του ο μπούσουλάς σου ας είναι στο πως τον βλέπεις!

Ότι εταιρεία και αν επιλέξουμε συνήθως για τέτοια ενήλικα κιλά σκύλου δίνουμε ±500gr!
Δηλαδή ένας τέτοιος σκύλος τρώει μισό κιλό ξηρά τη μέρα.

Εσένα ο σκύλος σου πως φαίνεται? Πως τον βλέπεις οπτικά?
Στο 2 παντα μου φαίνεται όσο και μα τρώει όσο αφορά τα πλευρά ..ο κτηνίατρος βέβαια μου λέει ότι είναι γεμάτος μυς και δεν είναι πρόβλημα αυτό ..αν και τρώει φουλ τα πλευρά φαίνονται και αυτό επιτείνεται και όταν έχει τριχόπτωση έντονη

Attachments

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ο σκύλος σου είναι μια χαρά και έχει ωραίο κορμάκι!

Αν συνεχίσεις σε αυτήν την τροφή συνέχισε να δίνεις αυτά τα gr που δίνεις μέχρι τώρα!

Όλα αυτά που αναφέρουν οι εταιρίες είναι ενδεικτικά!
Εσύ μετά αναλόγως αφομοίωσης, εποχής(χειμώνας-καλοκαίρι), διάθεσης του σκύλου, παίζεις με τις δοσολογίες ±!

Ε, όταν χάνει τρίχα χάνει σε όγκο(όψη) όχι σε πραγματικά κιλά!

giorgiok

Well-Known Member
27 Μαϊου 2015
87
40
42
Ο σκύλος σου είναι μια χαρά και έχει ωραίο κορμάκι!

Αν συνεχίσεις σε αυτήν την τροφή συνέχισε να δίνεις αυτά τα gr που δίνεις μέχρι τώρα!

Όλα αυτά που αναφέρουν οι εταιρίες είναι ενδεικτικά!
Εσύ μετά αναλόγως αφομοίωσης, εποχής(χειμώνας-καλοκαίρι), διάθεσης του σκύλου, παίζεις με τις δοσολογίες ±!

Ε, όταν χάνει τρίχα χάνει σε όγκο(όψη) όχι σε πραγματικά κιλά!
Σε ευχαριστώ πολύ εγώ τον εβλεπα λεπτό γιατί φαίνονται τα πλευρά του ..μου το λες εσυ μου το λέει ο κτηνίατρος ότι είναι μυώδης πολύ ...μου το λέει και η ίδια του η δύναμη όταν τραβαει ..το χειμώνα που το τρίχωμα φουντώνει όλοι λένε πάχυνε ενώ αυτός παραμένει στα ίδια κιλά απλά με τριχα πιο πολύ ..

ChrisApo

Well-Known Member
7 Μαϊου 2016
705
894
39
Οκ τροφή η team breeder, συνδύασε την με ένα έλαιο που σου ειπαν παραπάνω και είσαι εντάξει. Υποθετω ότι τον χτενιζεις και τον βουρτσιζεις τον κουκλο σωστα;

giorgiok

Well-Known Member
27 Μαϊου 2015
87
40
42
Οκ τροφή η team breeder, συνδύασε την με ένα έλαιο που σου ειπαν παραπάνω και είσαι εντάξει. Υποθετω ότι τον χτενιζεις και τον βουρτσιζεις τον κουκλο σωστα;
Με τρεις χτένες αλλά με έχει πνίξει στην τριχα ...ειδικά τώρα .Ο κτηνίατρος μου είπε επειδή έχει ασιατικό τσομπανόσκυλο στο dna θα αλλάζει όλο το τρίχωμα μέχρι να χειμωνιάσει ...

ChrisApo

Well-Known Member
7 Μαϊου 2016
705
894
39
Με τρεις χτένες αλλά με έχει πνίξει στην τριχα ...ειδικά τώρα .Ο κτηνίατρος μου είπε επειδή έχει ασιατικό τσομπανόσκυλο στο dna θα αλλάζει όλο το τρίχωμα μέχρι να χειμωνιάσει ...
Ε τοτε περα απο το έλαιο δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Μπορεις να διαλέξεις μια αλλη τροφή, με πηγή πρωτεΐνης το ψάρι που περιέχει πολύ ω3, αλλά βάζοντας κάποιο λαδάκι σολωμού στην team breeder ειναι το ίδιο.

Gianniskom

Active Member
7 Μαϊου 2018
30
2
36
Να κάνω και εγώ μια ερώτηση εδώ για να μην ανοίγω άλλο θέμα. Στην acana ο πίνακας με τη δοσολογία που πρέπει να τρώει το σκυλί ημερησίως είναι ανά 10 κιλά
πχ 10 κιλά 300 γραμμάρια 20 κιλά 400 γραμμάρια. Στο ενδιάμεσο όταν το σκυλί είναι 14,15 κιλά συνεχίζω και δίνω 300 γραμμάρια την ημέρα η τα αυξάνω σιγά σιγά μέχρι να φτάσει τα 20 κιλά και να τρώει 400 γραμμάρια?

ChrisApo

Well-Known Member
7 Μαϊου 2016
705
894
39
Να κάνω και εγώ μια ερώτηση εδώ για να μην ανοίγω άλλο θέμα. Στην acana ο πίνακας με τη δοσολογία που πρέπει να τρώει το σκυλί ημερησίως είναι ανά 10 κιλά
πχ 10 κιλά 300 γραμμάρια 20 κιλά 400 γραμμάρια. Στο ενδιάμεσο όταν το σκυλί είναι 14,15 κιλά συνεχίζω και δίνω 300 γραμμάρια την ημέρα η τα αυξάνω σιγά σιγά μέχρι να φτάσει τα 20 κιλά και να τρώει 400 γραμμάρια?
Κουταβι έχεις;

ChrisApo

Well-Known Member
7 Μαϊου 2016
705
894
39
Ναι 3 μισή μηνών είναι.
Αύξανε σιγα σιγα στο ενδιάμεσο και χωριζε τη συνολική ημερήσια ποσότητα σε τρια με τέσσερα γεύματα, μετα το εξάμηνο σε τρία και μετά το χρόνο σε δύο.

Gianniskom

Active Member
7 Μαϊου 2018
30
2
36
Ok. Τώρα είναι 11 κιλά και το σκεφτόμουν για ποιο μετά μη δεν της φτάνει το φαγητό. Τώρα 3 φορές την ημέρα τρώει.

giorgiok

Well-Known Member
27 Μαϊου 2015
87
40
42
Ε τοτε περα απο το έλαιο δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Μπορεις να διαλέξεις μια αλλη τροφή, με πηγή πρωτεΐνης το ψάρι που περιέχει πολύ ω3, αλλά βάζοντας κάποιο λαδάκι σολωμού στην team breeder ειναι το ίδιο.
Ξέρουμε κάποιο καλό λάδι σολομού ;που να κάνει δουλειά ;
Ξέρουμε κάποιο καλό λάδι σολομού που να κάνει δουλειά ;για αυτό άκουσα ότι είναι καλό http://www.petmania.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=816

ChrisApo

Well-Known Member
7 Μαϊου 2016
705
894
39
Εγω
Ξέρουμε κάποιο καλό λάδι σολομού ;που να κάνει δουλειά ;

Ξέρουμε κάποιο καλό λάδι σολομού που να κάνει δουλειά ;για αυτό άκουσα ότι είναι καλό http://www.petmania.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=816
Εγώ ικανοποιημένος έμεινα μόνο από αυτό.https://www.zooplus.gr/shop/skyloi/trofi_gia_skylous_symplirwma/derma_trixes/elaia/590660
Το μόνο δηλαδή που τρώγανε με όρεξη. Τους έκανε φοβερό τρίχωμα πάντως. Ειχα πάρει δυο τρια πριν απο το petshop της γειτονιας μου τα οποιαδεν πλησιαζανε.

giorgiok

Well-Known Member
27 Μαϊου 2015
87
40
42
Εγω

Εγώ ικανοποιημένος έμεινα μόνο από αυτό.https://www.zooplus.gr/shop/skyloi/trofi_gia_skylous_symplirwma/derma_trixes/elaia/590660
Το μόνο δηλαδή που τρώγανε με όρεξη. Τους έκανε φοβερό τρίχωμα πάντως. Ειχα πάρει δυο τρια πριν απο το petshop της γειτονιας μου τα οποιαδεν πλησιαζανε.
Καταλαβα δυστυχώς δεν το βρίσκω Ελλάδα

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ε αναλογικά πάει!

Αυξάνεις σταδιακά:

10 kg --> 300gr
11 kg --> 310gr
12 kg --> 320gr
13 kg --> 330gr
14 kg --> 340gr
15 kg --> 350gr
16 kg --> 360gr
17 kg --> 370gr
18 kg --> 380gr
19 kg --> 390gr