Δοσολογία equilibrio

Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
Καλημέρα σε όλους!
Θέλω να με βοηθήσετε αν μπορείτε.

Εκτός από την Platinum, τώρα τελευταία η μικρή μου τρώει και equilibrio αλλά για μικρόσωμες φυλές (θέλουν και πετίτ κροκέτα μη τους πω τίποτα).
Στη συσκευασία αναφέρει δοσολογία μέχρι 13 κιλά σκυλί 168 γρ (λογικό και επόμενο).
Η μοσχάρα μου που είναι 27 όμως;; Να πάει στο διπλάσιο;;
Σήμερα, μόλις το παλικάρι από την ταχυδρομική μας έφερε το τσουβάλι, έκανε σα παλαβή να της βάλω να φάει (8.30 Η ΩΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ!!! Ποιος;; Η Νεφέλη.. Που αν δε πάει 9 το βράδυ, δε ζητάει φαγητό).
Πήγα να μετρήσω στην ζυαριά 300 γρ, αλλά μου φάνηκαν ΠΟΛΛΕΣ οι κροκέτες και της έβαλα περίπου 250γρ (που πάλι πολλές μου φάνηκαν).

Θα χάσω τη μπάλα και με τα κιλά της έτσι που τα κατάφερα :(

Υ.Γ. Είναι μέρες που ζηλεύει από τον κοντό και τρώει μόνο equilibrio, είναι μέρες που τρώει μόνο platinum.

Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
Μίλησα μαζί τους και η απάντησή τους ήταν να αγοράσω τσουβάλι για μεγαλόσωμα ώστε να έχω τη σωστή δοσολογία. Τους είπα οτι δε θέλουν με τίποτα μεγάλες κροκέτες (τις φτύνουν επιδεικτικά) και μου είπε οτι δε μπορεί να μου απαντήσει για τη δοσολογία για μικρόσωμες φυλές και πως λογικά θα πρέπει να διπλασιάσω....

Θα δοκιμάσω με 250 γρ που και πάλι υπερβολικές μου φάνηκαν και αν δω μεγάλη απόκλιση στα κιλά, θα κόψω ποσότητα... :/

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Ποια συσκευασία τρώει ο Αζόρ (και ζηλεύει η Νεφ) ; Μπλε, πράσινη, πορτοκαλί ή μωβ;

Last edited:

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
35
Νέο Ψυχικό
Στο σάιτ αναφέρει ότι απο τη medium τροφή σκύλος 27 κιλών χρειάζεται 280γρ. Λογικά δεν θα διαφέρει και πολύ η small. Απ' όσο γνωρίζω οι κύριες διαφορές είναι στο μέγεθος της κροκέτας. Θερμιδικά δεν πρέπει να εχουν τόσο μεγάλη απόκλιση ( η acana πχ η μεν small breed εχει 3500θερμιδες/κιλό ενώ η large breed έχει 3400)

• Like
Reactions: LaCat and Lavernne

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Εγω να ρωτησω το αλλο?
Γιατι παιδάκι μου ζυγιζεις ακομη?μπας κ οταν πανε στους παππουδες τους δεν τσακωνουν τις λιχουδιές τους?
Χαμενο τοχεις το παιχνιδι ουτως ή αλλιώς...
Δωσε στα παιδια να φανε!

Υγ:παντως εγω θα εδινα την τροφη που αναλογει στο μεγεθος,δεν θα το αλλαζα,καλυτερα να αλλαζα την ιδια την τροφη...
γιατι,ξερω γω,βαση λογικης,τι στα διαλα?τις ιδιες αναγκες έχουν?πχ των μεγαλοσωμων εχει χονδροιτινη γλουκοζαμινη των μικροσωμων εχει?

Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
Γλουκοζαμίνη/χονδροιτίνη παίρνει από την πλάτινουμ, την οποία τρώει κατά βάση.
Απλά όταν είναι κάτω στους παππούδες της και τρώει equilibrio δε της βάζω μετά ΚΑΙ πλάτινουμ.

Κοίτα, τώρα που είμαι με το πόδι 2 μήνες σπίτι, η μικρή είναι ελάχιστες ώρες στους γονείς μου.
Έτσι τσεκάρω όσο περισσότερο μπορώ τι τρώει.. Αλλά όταν μένει κάτω κανένα μεσημέρι για να κοιμηθεί, μέχρι το απόγευμα που την παίρνουμε, δε ξέρω τι μπορεί να της έχουν δώσει...