Δοσολογία τροφής

ArgyrisGr

Active Member
20 Ιουνίου 2014
37
1
34
Καλησπέρα έχω ένα κουταβάκι ημίαιμο μποξέρ 2 μηνών και 10 ημερών. Του έδινα royal canin puppy maxi όμως σύντομα μπήκα στην διαδικασία να την αλλάξω με την acana puppy & junior. Έτσι λοιπόν ξεκίνησα σιγά σιγά και πλέον τρώει αποκλειστικά την acana. Η συσκευασία πάνω λέει για βάρος κουταβιού 5 κιλών 160g τροφής. Μου φαίνεται όμως λίγο ρε παιδιά δεν ξέρω. Η RC έλεγε 260-280 κάπου εκεί. Έχει κανείς εμπειρία από αυτήν την τροφή ;

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Πάνε χρόνια που εδινα acana puppy και δε θυμάμαι ακριβώς δοσολογία, ωστόσο θυμάμαι ότι είχε μεγάλη διαφορά η ποσότητα σε σχέση με άλλες τροφές. Το ίδιο και οι κωδικοί της aana για ενήλικους σκύλους. Όπως σε όλες τις τροφές, η δοσολογία είναι ένας μπούσουλας για να ξεκινήσεις. Στη συνέχεια παρατηρείς το κουτάβι σου και αν χρειαστέι αυξο-μειώνεις. Επειδή είναι μια τροφή που κάνει εύκολα διάρροιες αν ξεφύγεις στην ποσότητα, θα πρότεινα να ξεκινήσεις συντηρητικά...
Το πινακάκι είναι συνδυαστικά το τρέχον βάρος του κουταβιού με το αναμενόμενο βάρος του ενήλικου σκυλιού, σωστά;

ArgyrisGr

Active Member
20 Ιουνίου 2014
37
1
34
Το πινακακι χωρίζεται στις φυλές (μικρή, μεσαία, μεγάλη) και μετά αναλόγως την φυλή έχει τα κιλά του κουταβιού. Έχω ξεκινήσει με το στανταρ και μου φαίνεται καλά προς το παρόν θα δείξει. Όσο για τις διάρροιες και εγώ είχα διαβάσει διαφορά και ήμουν επιφυλακτικός με τις acana αλλά ευτυχώς στην δικιά μου έκατσε καλά, θα έλεγα και καλύτερα από την RC