Διόρθωση από το σκύλο προς άλλα μέλη της αγέλης

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Εδω και μερικους μηνες περα απο τη Lora και τον Charlie,
ζει μαζι μας κι ενας γάτος.

Τα σκυλια τα πανε πολυ καλα μαζι του,κοιμουνται αγκαλια,
αλληλομπανιαριζονται κοκ.

Εγω προσπαθω να μαθω στο γάτο
να μην ανεβαινει σε τραπεζια και παγκους, κυριως ατην κουζινα.

Αυτο που με προβληματιζει
ειναι οτι η Lora καποιες φορες
που με βλεπει να διορθωνω τον γάτο,
σπευδει αμεσως να τον διορθωσει κι αυτη ή αν εγω, ας πουμε, δεν τον έχω δει
που έχει ανεβει στο τραπεζι, τον "διορθώνει" εκεινη.

Αυτο που κανει είναι να σηκώνεται απο τη θεση της,
να παει κοντά του και να του ριχνει ένα σιγανο "γουβ".
Η αληθεια είναι ότι κατι τετοιο με "βολευει" γιατι δεν μπορω να ξερω
καθε λεπτο τι κανει ο γατος,
οποτε και με αυτον τον τροπο ειναι σαν να με ειδοποιει.

Με προβληματιζει όμως
αν θα πρεπει να της επιτρεπω κατι τετοιο μιας και το κανει αυτοβουλως.
Μηπως με αυτον τον τροπο θελει να μου πει ότι δεν κανω καλα τη "δουλειά" μου, ώς αρχηγος της αγελης;

Να σημειώσω επισης ότι καποιες φορες διορθώνει και το Charlie
αλλα πιο σπάνια,
όταν για παραδειγμα παιζουμε με το μπαλακι
και τυγχανει να το πιασει ο Charlie,
αν δεν μου το φέρει αμεσως, η Lora θα τον διορθώσει.

"Τη λεει" επισης και σε μελη εκτος της αγελης.
Αν καποιος άνθρωπος μου μιλησει έντονα, αν καποιος σκυλος κατουρησει καπου που δεν πρεπει, κ.α
Δεν το κανει παντα, αλλα δύο στις τρεις φορες για παραδειγμα.

Ποια είναι η γνωμη σας;
Να την αφηνω να διορθώνει ή με τον τροπο αυτό διακυδευεται η θεση του αρχηγου;;;

Last edited:

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Με το γάτο και τον Charlie δεν νομίζω να παίζει κάτι με το θέμα της αρχηγίας, αλλά με το θέμα της ιεραρχίας.... Ίσως την είδε υπαρχηγός... :D

Τώρα για τα υπόλοιπα με βεβαιότητα δε θα μιλήσω, αλλά αναρωτιέμαι εάν ο σκύλος σου δεν έχει κυριαρχικές τάσεις προς εσένα, για ποιο λόγο να ανησυχείς...?

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Αγγελική μου, εσύ γνωρίζεις το πού μπορεί να φτάσει η κυριαρχικότητα της Λώρα, αφού εσύ ζεις με το σκύλο καθημερινά κ γνωρίζεις το χαρακτήρα της καλύτερα από όλους.

Εγώ απλώς ως συμβουλή θα σου έδινα τα πάντα να γίνονται υπό εντολή κ όχι αυτοβούλως, σε κανένα σκύλο.

deas

Well-Known Member
1 Δεκεμβρίου 2010
354
1
Καπου εδω γυρω..
Μια χαρα δουλευει ο σκυλος σου και δουλευει για εσενα και οχι αντι εσου..Οταν εισαι εσυ μπροστα δεν μιλαει στη γατα αρα αναγνωριζει το ρητο ΄΄αρχηγου παροντος πασα αρχη παυσατο'' αρα δεν τιθεται θεμα διεκδικησης του αρχηγου της αγελης...Ισα ισα που προσπαθει να περασει και στην υπολοιπη αγελη πως πρεπει να σεβεται τις επιθυμιες σου.

Οπως επι παραδειγματι τα ποιμενικα σκυλια, οταν ειναι παρων ο τσοπανης κανουν τη δουλεια που θεωρουν αυτα οτι πρεπει να γινει δλδ την διορθωση και κατευθυνση των προβατων,οταν ομως επεμβει ο τσοπανης εκτελουν τις νεες οδηγιες και τις μεταφερουν και στο κοπαδι...

Πιστευω δεν εχεις να ανησυχεις για κατι παρα μονον μην γυρισεις καμια μερα σπιτι και δεις τον γατο να καθεται τιμωρια στο ενα ποδι στη γωνια..:eek::maria::paja1::eek::D

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Αγγελική,

Πιστεύω ότι, σε σχέση με το γάτο, η Lora σε ειδοποιεί. Είναι, σαν να λέμε, watchdog και πρέπει να είσαι χαρούμενη μ' αυτό...

Το κάνει και η Μόκα με το γάτο μας, αρκετές φορές. Ξέρει πολύ καλά τι δεν πρέπει να κάνει ο γάτος!
Παράδειγμα: Αποφεύγουμε να έχουμε την μπαλκονόπορτα στο σαλόνι ανοιχτή, γιατί κοντά στο μπαλκόνι υπάρχει ένα μεγάλο δέντρο... Αλλά το δέντρο δεν είναι τόσο κοντά ώστε αν ο γάτος πηδήξει να μπορέσει να το φτάσει. Και επειδή τον έχουμε πάρει χαμπάρι να το "γλυκοκοιτάζει" και να κάνει τους υπολογισμούς του και δεν θέλουμε να σκοτωθεί, όταν εκείνος είναι στο σαλόνι (που είναι σε άλλο επίπεδο από αυτό που βρίσκονται τα δωμάτια που συνήθως κινείται και κοιμάται) κλείνουμε την μπαλκονόπορτα...
Ετσι, όταν κάποιος φωνάξει "ανεβαίνει ο Ζιντάν, κλείστε πόρτες", η Μόκα τρέχει στην κορυφή της σκάλας και τον σταματάει ακαριαία!!!:D

Σε σχέση, τώρα, με τον Charlie, πιστεύω ότι ψιλοκυριαρχεί επάνω του, αλλά έτσι είναι τα πράγματα με τα σκυλιά...;)

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
εάν ο σκύλος σου δεν έχει κυριαρχικές τάσεις προς εσένα, για ποιο λόγο να ανησυχείς...?
Κυριαρχικες τάσεις προς εμένα, ευτυχως δεν έχει.

Αγγελική μου, εσύ γνωρίζεις το πού μπορεί να φτάσει η κυριαρχικότητα της Λώρα, αφού εσύ ζεις με το σκύλο καθημερινά κ γνωρίζεις το χαρακτήρα της καλύτερα από όλους.

Εγώ απλώς ως συμβουλή θα σου έδινα τα πάντα να γίνονται υπό εντολή κ όχι αυτοβούλως, σε κανένα σκύλο.
Γενικοτερα ειναι ένα κυριαρχικο σκυλι, αλλα όχι προς τον άνθρωπο.
Αυτο που φοβαμαι αμα την αφήνω να διαρθώνει ειναι μην "παρουν τα μυαλά της αέρα".

Υπο εντολη να διορθωνει το γάτο εννοεις, για τη συγκεκριμένη περιπτωση;

.Οταν εισαι εσυ μπροστα δεν μιλαει στη γατα αρα αναγνωριζει το ρητο ΄΄αρχηγου παροντος πασα αρχη παυσατο''
Διορθώνει όταν δεν βλεπω κι ας είμαι στο χωρο. Επισης μολις ακουσει το χαρακτηριστικο "ψιιιιιιιιιιιιιιτ" που σημαινει "γατε σταματα αυτο που κανεις τώρα!!" διορθώνει κι αυτη μετα απο μενα.

Πιστευω δεν εχεις να ανησυχεις για κατι παρα μονον μην γυρισεις καμια μερα σπιτι και δεις τον γατο να καθεται τιμωρια στο ενα ποδι στη γωνια..:eek::maria::paja1::eek::D
:D:D:D

Πιστεύω ότι, σε σχέση με το γάτο, η Lora σε ειδοποιεί. Είναι, σαν να λέμε, watchdog και πρέπει να είσαι χαρούμενη μ' αυτό...

Αρα επιβραβευω όταν ειδοποιει ότι κατι συμβαινει με το γατο ;

Εως τώρα δεν είχα καμια αντίδραση, απλως την κοιτουσα, λιγο "παραξενεμενη"...

Σε σχέση, τώρα, με τον Charlie, πιστεύω ότι ψιλοκυριαρχεί επάνω του, αλλά έτσι είναι τα πράγματα με τα σκυλιά...;)
O Charlie διεκδικει αρκετες φορες την "καρεκλα της" αλλα ξερει να τον βάζει στη θεση του.
Ισως αυτος να ειναι και ο τροπος της για να ειναι δευτερη στην ιεραρχια, μετα απο μενα..

Ευχαριστώ πολυ για τις απαντησεις σας :)