Διαχείριση φόρουμ και δικαιώματα

Status
Κλειδωμένο θέμα

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Δεν έχω σκοπό να ξεκινήσω τεράστιο νήμα με καυγάδες σε καμιά περίπτωση. Επειδή όμως ετέθησαν ορισμένα ζητήματα σχετικά με το σε ποιον ανήκει τι κλπ., έγραψα ορισμένα πράγματα κι εγώ και έγινε κάποιος διάλογος, συμβουλεύτηκα ορισμένους ανθρώπους εδώ πέρα και διάβασα πρόσφατα και ορισμένα πράγματα στον τύπο με αφορμή την πώληση του φόρουμ/μπλογκ της Αριάννας Στασινοπούλου-Huffington, το περίφημο και δημοφιλέστατο Huffington Post στην AOL για 315 εκατομμύρια δολλάρια. Έγινε μεγάλος ντόρος διότι ουσιαστικά οι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του μπλογκ και οι χρηματοδότες τους πήραν τα λεφτά, τα οποία όμως δε μοιράστηκαν με τους συγγραφείς και σχολιαστές. Γκρίνιαξαν πολλοί, όμως μηνύσεις δε γίνανε. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο περί πνευματικών δικαιωμάτων η πώληση και εκμετάλλευση του φόρουμ έγινε νόμιμα, πράγμα μάλιστα το οποίο συζητήθηκε και στις ελληνικές εφημερίδες. Θυμάμαι καλά την Καθημερινή που έγραψε κάτι και γενικά η ελληνική αντιμετώπιση ήταν ότι "μαγκιά της της Αριάννας που τα κατάφερε". Η μόνη διαμαρτυρία που έγινε ήταν από πλευράς μερίδας του αγγλικού τύπου που πρότεινε στους σχολιαστές να "απεργήσουν" και να μη γράψουν στο φορουμ. Η απάντηση της Στασινοπούλου ήταν "ας το κάνουν. Θα βγουν άλλοι να πάρουν τη θέση τους αύριο." Το οποίο και είναι σωστό διότι ο επιμελητής είναι ιδιοκτήτης και διαχειρίζεται το φόρουμ, από το οποίο, σημειωτέον δεν επιτρέπεται να αφαιρεί κανείς ποστ. Νομικά στέκεται και άλλωστε η πρωτοβουλία του ιδιοκτήτη κρατάει το μπλογκ.:)

Α ναι, και η ανωνυμία επίσης κατοχυρώνεται νομικά και οι σελίδες που νοικιάζουν το χώρο σ' έναν ιδιοκτήτη φόρουμ δε δίνουν τα στοιχεία του σε καμιά περίπτωση. Επ' αυτού ρώτησα γνωστό μου που είναι ανακατεμένος σε μια από τις μεγαλύτερες σελίδες που νοικιάζουν χώρους για τέτοια πράγματα. Σε όσους δε παρατηρήσουν ότι μιλάω κυρίως για Αμερική, το φόρουμ αυτό είναι αμερικανικό διότι τα κεντρικά γραφεία του είναι στην Καλιφόρνια.:)

Last edited:

admin

Administrator
Staff member
21 Ιουλίου 2005
2.181
930
Το θέμα εκείνο έχει "κάνει τον κύκλο" του όμως και μάλλον τον έχει "κλείσει".

Ευχαριστούμε για τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Το παρόν κλειδώνεται!

Status
Κλειδωμένο θέμα