Eρώτηση,ίσως και αφελής,αλλά θα μπορούσατε να μου πείτε ποια η διαφορά μεταξύ του pedigree και του export pedigree?
Καταρχήν,έχεις έναν πολύ όμορφο σκύλο,να τον χαίρεσαι!Το export pedigree είναι αυτό που παίρνει ο σκύλος όταν πρόκειται να πάει να μείνει σε άλλη χώρα απο τη χώρα γέννησης και δήλωσης του.Παράδειγμα αν ένας Έλληνας εκτροφέας δώσει κουτάβι στην Ιταλία πρέπει να βγάλει στο κουτάβι αυτό export pedigree αν το ίδιο κουτάβι το δώσει τελικά σε κάποιον στην Ελλάδα θα βγάλει νορμάλ pedigree.
Ίσως για να γλιτώσει τα έξοδα που έχει για να γίνει export....δε μπορώ να σκεφτώ άλλο λόγο!Κατά τη γνώμη μου να το πάρει με export και ας μη το χρειαστεί....Καταρχήν,έχεις έναν πολύ όμορφο σκύλο,να τον χαίρεσαι!
Πρόσεξε τώρα που έχει γίνει η παρανόηση.Γνωστός μου μίλησε με εκτροφέα του εξωτερικού για να λάβει κουτάβι στην Ελλάδα.Αφού το παιδί του ανέφερε πως δεν ενδιαφέρεται για εκθέσεις,αλλά καθαρά για συντροφιά ο εκτροφέας του είπε πως σε αυτήν την περίπτωση θα του δώσει Pedigree φυσικά και το διαβατήριο,αλλά όχι Export,μάλιστα το ανέφερε ο ίδιος ο εκτροφέας από μόνος του,χωρίς να του γίνει κάποια σχετική ερώτηση.
Αν δεν έχει γίνει καποιο λάθος στην συνεννόηση,τι μπορεί να συμβαίνει?
A,να γλιτώσει τα έξοδα..Αυτό mucca συμβαίνει γιατί με το απλό pedigree της χώρας του εξωτερικού δεν μπορεί να λάβει μέρος σε ελληνική έκθεση?Ίσως για να γλιτώσει τα έξοδα που έχει για να γίνει export....δε μπορώ να σκεφτώ άλλο λόγο!Κατά τη γνώμη μου να το πάρει με export και ας μη το χρειαστεί....
Σιγουρα δεν μπορει να εκτρεφει με αυτων τον σκυλο! Για να εγγραφει στα ελληνικα γενεολογια- θα πρεπει να εχει Export Pedigree.A,να γλιτώσει τα έξοδα..Αυτό mucca συμβαίνει γιατί με το απλό pedigree της χώρας του εξωτερικού δεν μπορεί να λάβει μέρος σε ελληνική έκθεση?
Κατάλαβα.Θα είναι καταγεγραμμένος στον Κυνολογικό Ομιλο της χώρας προέλευσης.Αλλά πάλι κάτι με μπερδεύει.Γιατι να μην θέλει να δώσει export εφόσον είναι αμηλετέο το ποσό?Αν θέλει να δηλώσει το σκύλο του στον ΚΟΕ δε θα μπορεί χωρίς export pedigree...μη φανταστείς οτι είναι κανένα τραγικό ποσό...αν δε κάνω λάθος κανένα 15ρι πρέπει να είναι...
απλώς μπερδευτηκα με το 15αρι που ειπε η mucca,αλλά μάλλον εννοεί την εγχώρια διαδικασία και δεν καταλαβα εγώ καλά.Και κάτι τελευταίο για να το εννοήσω πλήρως και να το αναφέρω στο παιδί.Με το pedigree της χώρας προελευσης θα μπορει να λάβει μέρος σε καποια έκθεση εντός Ελλάδος αν το αποφασίσει? ή η διαδικασία είναι εκδοση export-εγγραφή στον ΚΟΕ και έπειτα έκθεση?Δεν ξερω ποσο χρεωνεται στην χωρα απο την οποια θα ερθει ο σκυλος- αλλα στην γερμανια η ελβετια το Export Pedigree στοιχιζει περιπου το 5απλασιο του "απλου" ( 20 εναντια 110)
Για να λάβει μέρος σε έκθεση χωρίς normal pedigree, πρέπει να δηλωθεί σαν ξένη συμμετοχή απο τον εκτροφέα του εξωτερικού και η έκθεση να είναι διεθνής. Ο φίλος σου ο ίδιος δεν μπορεί να τον δηλώσει. Να ζητήσει κανονικά export pedigree.απλώς μπερδευτηκα με το 15αρι που ειπε η mucca,αλλά μάλλον εννοεί την εγχώρια διαδικασία και δεν καταλαβα εγώ καλά.Και κάτι τελευταίο για να το εννοήσω πλήρως και να το αναφέρω στο παιδί.Με το pedigree της χώρας προελευσης θα μπορει να λάβει μέρος σε καποια έκθεση εντός Ελλάδος αν το αποφασίσει? ή η διαδικασία είναι εκδοση export-εγγραφή στον ΚΟΕ και έπειτα έκθεση?
καλησπερα να προσπαθησω τωρα λιγο πιθανολογικα παντα να διαφωτιοσω την κατασταση..Καταρχήν,έχεις έναν πολύ όμορφο σκύλο,να τον χαίρεσαι!
Πρόσεξε τώρα που έχει γίνει η παρανόηση.Γνωστός μου μίλησε με εκτροφέα του εξωτερικού για να λάβει κουτάβι στην Ελλάδα.Αφού το παιδί του ανέφερε πως δεν ενδιαφέρεται για εκθέσεις,αλλά καθαρά για συντροφιά ο εκτροφέας του είπε πως σε αυτήν την περίπτωση θα του δώσει Pedigree φυσικά και το διαβατήριο,αλλά όχι Export,μάλιστα το ανέφερε ο ίδιος ο εκτροφέας από μόνος του,χωρίς να του γίνει κάποια σχετική ερώτηση.
Αν δεν έχει γίνει καποιο λάθος στην συνεννόηση,τι μπορεί να συμβαίνει?
Τόσο πάει, μετά άλλο 20ρικο θα σου πάρει ΚΟΕ για την εγγραφή και απόκτηση αριθμού ΒΕΚ και θα είσαι ΟΚ.το κοστος απο σερβια μου βγηκε μαζι με κουριερ να μου τα στειλει κοντα στα 80ε....
Με απλό pedigree δεν μπορεί να συμμετέχει σε διεθνής έκθεση CACIB ακόμα και ως ξένος ιδιοκτήτης, μόνο με export pedigree.Για να λάβει μέρος σε έκθεση χωρίς normal pedigree, πρέπει να δηλωθεί σαν ξένη συμμετοχή απο τον εκτροφέα του εξωτερικού και η έκθεση να είναι διεθνής. Ο φίλος σου ο ίδιος δεν μπορεί να τον δηλώσει. Να ζητήσει κανονικά export pedigree.