Καλώς ήρθες, με το καλό το κουτάβι σου! Πως ξέρεις τους γονείς του;
Θα σε παραπέμψω στην ευρύτερη ενότητα "διατροφή" όχι επειδή έχει έτοιμες απαντήσεις στις ερωτήσεις σου, αλλά επειδή έχει τόσες πληροφορίες ώστε να μπορείς να κρίνεις καλύτερα ο ίδιος τι είναι καλύτερο για εσένα και τον σκύλο σου. Άσε που οι ερωτήσεις σου είναι αδύνατον να απαντηθούν με ένα δυο ποστ... όταν αρχίσεις το διάβασμα, θα καταλάβεις γιατί!
Με συντομία λοιπόν, μήπως σε βοηθήσει στο ξεκίνημα:
Ειναι οντως τοσο ιδανικη τροφη το barf σε σχεση με την κροκετα ; Δεν έχει μελετηθεί η διατροφή των σκύλων με τρόπο ώστε να υπάρχει μια ικανοποιητικά σαφής απάντηση. Επίσης εξαρτάται τι συγκρίνεις. Ποια μπαρφ? Ποια κροκέτα? Η μπαρφ του τύπου "ό,τι περίσσεψε στο χασάπη" είναι χειρότερη από αρκετές κροκέτες. Η μπαρφ με μόνο πλατάρια είναι καλύτερη από τη χύμα κροκέτα που στοιχίζει μισό ευρώ το κιλό. Και οι δύο αυτές μπαρφ πάντως δεν είναι καλή διατροφή.
Εχω ακουσει για ωφελη στο τριχωμα, στην δυσοσμια, στην πεψη και τα περιττωματα του σκυλου. Ισχυουν ολα αυτα ; Όχι όλα, όχι σε όλους τους σκύλους, όχι στον ίδιο βαθμό. Σε γενικές γραμμές, όσο λιγότερο (ή ηπιότερα) επεξεργασμένη είναι η τροφή, θα είναι πιο εύπεπτη με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Επισης με καποιο συγκεκριμενο ειδος κροκετας μπορω να εχω το ιδιο ή καλυτερο αποτελεσμα ; Δεν υπάρχει απάντηση σε αυτή την ερώτηση. Αφενός δεν έχει γίνει και ούτε πρόκειται να γίνει τέτοια σύγκριση. Αφετέρου κάθε σκύλος είναι ένας μοναδικός οργανισμός, και δε σημαίνει πως ότι ταιριάζει καλά στον δικό μου, θα ταιριάξει και στον δικό σου.
Τελος, απο οικονομικης αποψης τι με συμφερει περισσοτερο; Η τιμή που θεωρεί συμφέρουσα ο καθένας μας είναι κάτι πάρα, μα πάρα πολύ σχετικό... Σε κάθε περίπτωση, για ένα σκύλο γύρω στα 35 κιλά υπολόγιζε γύρω στα 60-80 ευρώ το μήνα για μια αξιοπρεπή διατροφή. Όριο προς τα πάνω δεν υπάρχει...