Διατροφη για κουταβι rottweiler

Ektor 13

Banned
Banned
15 Ιανουαρίου 2010
160
9
Για σας είμαι ο Βασίλης ,
Όπως έχω αναρτήσει και σε άλλες ενότητες πρόκειται να αποκτήσω ένα ροτάκι .
Η ερώτηση μου σε αυτή την ενότητα είναι :
( θα ρωτήσω και τον εκτροφέα βέβαια καθώς και τον μελλοντικό κτηνίατρο αλλά κάθε επλιπλέον άποψη θα βοηθήσει ).

Το κουτάβι θα ήθελα να το ταίζω μόνο ξηρά τροφή Πρόκειται να το δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα αυτό ? Δεν ξέρω τι , ίσως στην πέψη , στο τρίχωμα ή δεν ξέρω τι άλλο ...

Επίσης πιστεύω πως ενώ θα το ταίζω μόνο ξηρά τροφή άν του δώσω κάποια στιγμή μαγειρευτώ φαγητό μετά τέλος .. δεν νομίζω να ξαναφάει ξηρά.. Ισχύει αυτό ? Τέλος έχετε να προτείνεται κάποια συγκεκριμένη μάρκα τροφής για το πρώτο έτος .. Στείλτε μου μύνημα , μην κάνουμε και διαφήμιση.
Ευχαριστώ

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Υπάρχουν πολλές θεωρίς σχετικά με την τροφή!

Κάποιοι από εμάς υποστηρίζουν την ξηρά, κάποιοι το μαγειρευτό, κάποιοι την BARF και κάποιοι ακομα και συνδιασμό τους!

Η κάθε μια έχει τα προταιρήματά και τα ελλατώματά τους!

Θεωρητικά, με μια ποιοτική ξηρά τροφή δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο!

Διάβασε πολλά θέματα στο κομμάτι εδώ της Διατροφής και μετά ότι επιπλεόν απορία έχεις την συζητάμε!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Το σιγουρο ειναι οτι οταν θα αποκτησεις το κουταβακι σου θα πρεπει να εμπειστευτεις μονο την ξηρα τροφη αν δεν εισαι ενημερωμενος!Αργοτερα αφου μεγαλωσει ακολουθεις αν θελεις αλλες μεθοδους οπως την BARF,τα μαγειρευτα κτλ κτλ που προανεφερε ο Φοιβος!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Έίναι σημαντικό να ρωτήσεις τον εκτροφέα του και να ακολουθήσεις τουλάχιστον για κάποιο καιρό αυτό που του έδινε..και αν θελήσεις να αλλάξεις, να αλλάξεις προοδευτικά..
Μην ξεχνάς πως τα εντεράκια του κουταβιού είναι πολύ πιο ευαίσθητα από των ενήλικων για να μπορούνε να προσαρμοστούν εύκολα στις εναλλαγές τροφής.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Παιδια λαβετε υποψιν στις απαντησεις σας οτι θα ειναι κουταβι!

Προσωπικα αν δεν ηξερα απο BARF και μαγειρευτα δεν θα εδινε τιποτα αλλο, παρα μονο Ξηρα Τροφη μεχρι να ενηλικιωθει η τελος παντων να χρονισει!

Αργοτερα θα επελεγα αν μπορω και ειμαι ικανος να "παντρευω" σωστα τα μαγειρευτα με τις αναλογες ποσοτητες που πρεπει να λαμβανει σε θρεπτικα συστατικα ο σκυλος!

Ektor 13

Banned
Banned
15 Ιανουαρίου 2010
160
9
Οπότε το ξεκινάμε με ξηρά και στον χρόνο βλέπουμε. Κάποια συγκεκριμένη μάρκα έχετε να μου προτείνεται ?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ωραια οταν αποφασισεις να το αποκτησεις τοτε θα κανεις μια ερευνα σχετικα με το ποια θα ειναι καλυτερη ξηρα για το μικρο σου,απο αποψη κοπρανων,απο αποψη τριχωματος κτλ!Θα ρωτησεις παραλληλα και τον εκτροφεα σου τι του δινει,θα του δινεις για λιγο καιρο του εκτροφεα την ξηρα και σιγα σιγα πριν τελειωσει θα του μπερδευεις και την καινουργια που εσυ θα κατασταλαξεις μετα απο την ερευνα που λεμε πιο πανω...

Λογικα δεν ξερεις απο μαγειρευτα και τι πρεπει να λαμβανει απο συστατικα ο σκυλος καθημερινα ακομη οποτε εγω προσωπικα σου συνιστω να μην κοιταξεις τιποτα αλλο τωρα εκτος απο ξηρα!Αργοτερα τα μαγειρευτα κτλ!

;)