Διατροφη απ'ολα!!!!

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Εσύ εχεις προβλημα να καταλάβεις μαλλον τι εστι αναλώσιμο. Αναλώσιμο σημαινει οτι και να πάθει κατι οκ δεν τρέχει τπτ.

Αυτά απο εμενα και καλο βραδυνο στο σκυλο σου με γαλα και ψωμι.
Ποιος σου ειπε οτι ο,τι κ να παθει ο σκυλος εργαλειο δεν τρεχει τπτ????
Επειδη οι κατεχοντες τετοιους σκυλους δεν τους φερονται οπως εσυ η ολοι οι αλλοι με την "αστικη" παιδεια νομιζεις οτι η απωλεια ενος τετοιου ζωου δεν ειναι τεραστεια??
Ισως μεγαλυτερη απο την απωλεια του δικου σου σκυλου για σενα (μην το παρεις προσωπικα το β'ενικο) γιατι χανουνε το εργαλειο τους κ το κενο αν κ πρακτικα θα αναπληρωθει αμεσως, ουσιαστικα μπορει να αναπληρωθει σε πολλους μηνες η και χρονια.

Οσο για το θεμα του ψωμι+γαλα (η μπομποτα οπως το λενε στο χωριο μου) ναι ειναι τροφη.
Οχι ομως διαρκης κ μοναδικη, κ σιγουρα οχι για καποιον που ζει σε αστικο περιβαλλον κ τρεφει ετσι το σκυλο του, με υποκαταστατο φρεσκου γαλατος κ ψωμι συσκευασμενο.......

Εκτος λοιπον ολων των κυνοφιλικων ευαισθησιων που αναλυσαμε, στο θεμα της διατροφης εχεις να πεις κατι η απλα πιστευεις οτι εμεις ειμαστε ηλιθιοι που ταιζουμε ετσι κ πρεπει να το γυρισουμε αποκλειστικα σε ξηρα τροφη???

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
να κανω ενα διαλειμα στην κοντρα σας και να ρωτησω το εξης...:
Αν ο σκυλος πριν γινει κατοικιδιο εξαρτωμενο απο τον ανθρωπο...αν ηταν στην φυση εξω μονο του...οπωε πολλα αδεσποτα...θα εβρισκε ξηρα τροφη??? Νομιζω οχι...! Θα ετρωγε αποφαγια ζωων ειτε καποιων πτηνων...ειτε καποιων βοοειδων που θα ταν σε αποσυνθεση μαλλον και στην καλυτερη...αν ηταν σε αστικη περιοχη θα εβρισκε αποφαγια ανθρωπινοων φαγητων στα σκουπιδια...! Σωστα?
Αυτο το παραπανω ομως δεν σημαινει οτι ειναι μια σωστη και ισοροπημενη διατροφη...ειναι απλα μια ελαχιστη διατροφη ισα ισα για να επιβιωνει ενα τετραποδο.....! Απο οταν λοιπον ο σκυλος εγινε αγαπημενο κατοικιδιο ανα τον κοσμο...τοτε φτιαχτηκαν οι βιομηχανιες ξηρας τροφηςκαι θησαυριζουν! δεν ξερω αν οντως προσφερουν καποιο ισοροπημενο γευμα....αλλα σιγουρα καλυπτουν την αναγκη τοθ ελαχιστου αποθηκευτικου χωρου (τσουβαλι ξηρα τροφης αντι για καταψυκτη με κρεατα) και την ελαχιστοποιηση του χρονου καθοτι...δεν καθεσαι να μαγειρεψεις για το τετραποδο φιλαρακι σου 10-15λεπτα....αλλα μεσα σε 2 λεπτα εχεις γεμισει ενα μπολ με τροφη και τρωει!
Ειλικρινα δεν εχω καταληξει ακομα αν τεινω σε ξηρα....σε μαγειρευτο η σε ΒΑRF διατροφη....αλλα νομιζω οτι αν τα σκυλια στα παλαιοτερα χρονια...π.χ. στην κατοχη το 1945 καταφεραν και επεζησαν και δεν χαθηκανε απο ασητεια.....τοτε η διατροφη ειναι κατι που ο καθενας αναλογα με το χρημα που διαθετει ,το χρονο για παρασκευη γευματος του 4ποδου συντροφου του και την ανεση του χωρου αποθηκευσης στο χωρο που μενει...ε με βαση αυτα επιλεγει!

peris

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2013
179
0
Πάτρα
Ποιος σου ειπε οτι ο,τι κ να παθει ο σκυλος εργαλειο δεν τρεχει τπτ????
Επειδη οι κατεχοντες τετοιους σκυλους δεν τους φερονται οπως εσυ η ολοι οι αλλοι με την "αστικη" παιδεια νομιζεις οτι η απωλεια ενος τετοιου ζωου δεν ειναι τεραστεια??
Ισως μεγαλυτερη απο την απωλεια του δικου σου σκυλου για σενα (μην το παρεις προσωπικα το β'ενικο) γιατι χανουνε το εργαλειο τους κ το κενο αν κ πρακτικα θα αναπληρωθει αμεσως, ουσιαστικα μπορει να αναπληρωθει σε πολλους μηνες η και χρονια.
Εast ξέρεις τι είναι να χάνεις 8 χρονών σκύλα μέρα νύχτα απο κοντά στα κοπάδια,με ένα σφύριγμα να σου γυρίζει τα ζώα απο το καταράχι?
Οι περισσότεροι απο εδώ στο τέλος θα μου πείτε ότι τα σκυλιά αυτά βασανίζονται,ούτε πεινασμένα είναι,πάντα είναι ελεύθερα(λόγο της δουλειάς τους)δεν φεύγουν ποτέ όμως,και χωρίς καμία εκπαίδευση όταν τα φωνάζεις έρχονται που οι περισσότεροι με εκπαιδευμένα σκυλιά ψάχνουν περιφραγμένους χώρους να τα έχουν ελεύθερα για να μην τους φύγουν.
Οι περισσότεροι αυτά μόνο απο την τηλεόραση τα έχουν δεί αντε και απο κόντα σε καμιά βόλτα σε ορεινό χωριό,οπότε εντύπωση θα μου έκανε να συμφωνούσατε!

Last edited by a moderator:

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Εγώ θέλω να αναρωτηθώ και να ρωτήσω παράλληλα και όλους όσους θέλουν να προβληματιστούν... πόσα χρόνια είναι η "μοδα" της ξηράς? 50-60-70???? Ποιο πριν όλα μα όλα τα σκυλιά που δεν έτρωγαν ξηρά δυστυχούσαν...??? Μάλλον όχι. Και άσε τα ζώα "εργαλεία". Τα πετ γιατί υπήρχαν πετ και πριν από την ξηρά (ολόκληρες φυλές φτιάχτηκαν στην φιλοσοφία του σκύλου συντροφιάς) τι έτρωγαν...?? Ήταν κακοταισμένα, άρρωστα και με χαμηλό μέσο όρο ζωής και ήρθε ξαφνικά μία επεξεργασμένη τροφή (που για να είμαστε δίκαιοι δεν ήταν super primium τις πρώτες δεκαετίες ούτε στοχευμένη για τις ανάγκες του σκύλου όσο θέλουν να διαφημίζουν σήμερα) για να τα κάνει πιο υγιή, πιο χαρούμενα και πιο ευτυχισμένα διατροφικά?? Ωραίο για να είναι αληθινο... Και για να πω και την εμπειρία μου... εγώ δίνω τα παντα από κουτάβι, και γάλα και γιαούρτι και παγωτό και ψωμί και τόνο κονσέρβα και ωμό και κροκέτα και φρούτα και μπισκότο και κορνφλέικς και λαχανικά ... και θέλετε να ξέρετε γιατί κρατάω την κροκέτα? Καθαρά από δική μου ευκολία και μόνο για κανέναν άλλο λόγο, δόξα το θεό για αυτό είναι οι εξετάσεις εάν κάποιος θέλει να κοιτάξει την υγεία του σκύλου και να κάνει βελτιώσεις παρεούλα με διατροφολόγο (μόνο και μόνο για να είναι ήσυχος ότι δεν έκανε τίποτα στην τύχη). Αλλωστε έχω μία φυλή πολύ πρόσφατη που πριν γίνει καναπεδόσκυλο και μπει σε τσαντάκια έπρεπε να κυνηγάει και να βρίσκει μέρος της τροφής του μόνος του. Δεν θα γυρίσω εκεί αλλά να το καταδικάσω μόνο στην κοσνέρβα εφ' όρου ζωής δε θα το κάνω... Και δεν κατηγορώ όσους το κάνουν, υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνουν τα κέρατά τους για μία αξιοπρεπη ξηρά, αλλά ας αναγνωρίζουν ότι εάν το ψωμί και το γάλα είναι το ένα άκρο για μένα μόνο η ξηρά είναι το άλλο. Προσωπικά δεν θα ήθελα να τρώω το ίδιο αποξηραμένο πράγμα, που με αναγκάζει να πίνω τριπλάσια ποσότητα νερού κάθε μέρα για παντα... θέλω και το κοψίδι μου η γυναίκα τι να κάνω!! :p

manin

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2012
458
250
Έλληνας εκτροφέας = Επιχείρηση
Σκύλος = αναλώσιμο εργαλείο
Τρόποι να χαθεί ένα εργαλείο = Τσακάλια - Λύκοι, να φάει κάποιο άρρωστο ζωο, γκρεμός
Αν χαθεί το εργαλείο θέλει μήνες ίσως και χρόνια να αναπληρωθεί

Puppy Mills = Επιχείρηση
Τρόποι να χαθεί ένα εργαλείο = Κάθε αρρώστεια
Αν χαθεί το εργαλείο θέλει μήνες να αναπληρωθεί

Θα ήθελα κάποιος από τους east και peris να μου εξηγήσει για τη παραπάνω σκέψη μου.
Είμαι υπερβολικός;;;;

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Επιτρεψε μου να εχω δει, ζησει και ακουσει, επαρχιες/χωρια της Ελβετιας και της Γερμανιας (λογω συγγενων) οπου οι ποιμενικοι της βερνης πχ ζουνε σε φάρμες ΜΑΖΙ με τα αφεντικά τους, κοιμουνται στο πλαι τους και τρωνε μαγειρευτο πιο ισορροπημένο και σωστο, απ αυτο που τρωω εγω η ιδια!

Το να ναι το σκυλι μακρια απο το σπιτι μονο του, να τρωει αποφαγια, ψωμια και δε ξερω γω τι αλλο, ειναι τραγικο. Καλα για ιατρικη περιθαλψη φανταζομαι ουτε λογος, προληπτικες εξετασεις κλπ.. αμα σπασει κανα "ποδαρι" το πολυ πολυ να μπει κανας αυτοσχεδιος ναρθηκας και να "γιανει".

οσο για τα υπόλοιπα, θαυμάζω το δέσιμο μερικων τέτοιων ανθρωπων με τους σκυλους τους!
Μπορει να γυρισει ομως καποιος και να σου πει, ενα τετοιο σκυλι τι ερεθίσματα εχει? αμα το πας να περασει απο μια λαικη αγορα ή εναν πολυβουο αυτοκινητόδρομο πως θ αντιδρασει?

Ξερω οτι δεν ειναι ολα ασπορ μαυρο, φυσικα κατανοω και δεχομαι τον σκυλο που δουλευει ειτε αυτο ειναι στο βουνο, είτε στην αστυνομία ειτε ως οδηγος τυφλων ξερω γω. Αυτο που δεν ειναι διαπραγματεύσιμο ειναι οτι οφείλουμε να φροντίζουμε για την ευζωια του κι οχι μόνο για την επιβίωσή του.

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Χρυσουλα αν εσυ απλα το θες...φαντασου ο εκαστοτε 4ποδος φιλος μας που εχει και μια εμφυτη ταση προς αυτο...παρτυ θα εκανε!!!! :)
Δεν το συζητώ! Πάντως σου λέω η δικιά μου οταν πρωτοείδε ωμό στη ζωή της την έπιασε ρίγη!! Συγκλονίστηκε το σκυλί!

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
το κυνηγοσκυλο νομιζω,διοτι ειχε μαθει στην προτερη ζωη του το απορτ χωρις να μασα..
,,,,,,,,,,
λοιπον το κυνηγοσκυλο.... δεν εφαγε την κοτα,,, την βουτηξε και την πηγε στο νεο του αφεντικο,, και την αφησε μπροστα του,,, γιατι εχει εκπαιδευτει για να φερνει το θηραμα και οχι να το τρωει... συμπερασμα... και κονσερβες θα ανοιγουν με την καταλληλη εκπαιδευση ==))

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Έλληνας εκτροφέας = Επιχείρηση
Τρόποι να χαθεί ένα εργαλείο = Τσακάλια - Λύκοι, να φάει κάποιο άρρωστο ζωο, γκρεμός
Αν χαθεί το εργαλείο θέλει μήνες ίσως και χρόνια να αναπληρωθεί

Puppy Mills = Επιχείρηση
Τρόποι να χαθεί ένα εργαλείο = Κάθε αρρώστεια
Αν χαθεί το εργαλείο θέλει μήνες να αναπληρωθεί

Θα ήθελα κάποιος από τους east και peris να μου εξηγήσει για τη παραπάνω σκέψη μου.
Είμαι υπερβολικός;;;;
Δεν καταλαβαινω την σκεψη σου αλλα θα κανω μια προσπαθεια να την ακολουθησω.
Προσπαθεις να εξισωσεις την αξια του εργασιακου σκυλου (η καλυτερα του σκυλου που προοριζεται για συγκεκριμενη εργασια) με τον σκυλο των puppy mills ως "εργαλειο" ???
Σε τι επιπεδο?
Υγειας? Ευτυχιας? Αξιοπρεπειας?
Γιατι αν προς τα εκει το πας κ στα 3 παραπανω εισαι 100% λαθος.
Αν παλι εννοεις κατι διαφορετικο αναλυσε το γιατι δεν σε καταλαβαινω......

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Επιτρεψε μου να εχω δει, ζησει και ακουσει, επαρχιες/χωρια της Ελβετιας και της Γερμανιας (λογω συγγενων) οπου οι ποιμενικοι της βερνης πχ ζουνε σε φάρμες ΜΑΖΙ με τα αφεντικά τους, κοιμουνται στο πλαι τους και τρωνε μαγειρευτο πιο ισορροπημένο και σωστο, απ αυτο που τρωω εγω η ιδια!
Ρε κοπελα μου τωρα τι λεμε??
Ενας σκυλος που φυλαει το κοπαδι, ειτε στο μαντρι ειτε στο βουνο, πως διαολο το φυλαει διπλα απο το κρεββατι του βοσκου?????

Μην τρελαθουμε.....

peris

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2013
179
0
Πάτρα
aouimbae κατά πόσο έχεις ζήσει και τα έχεις δεί τότε δεν θα με ρωτούσες το αστείο για μένα για τα ερεθίσματα,αυτά τα σκυλία δεν έχουν καμία δουλεία σε λαϊκή αγορά ούτε αυτοκινητόδρομο.
To σκυλί δεν είναι μακριά από το σπίτι του,είναι όπου είναι και τα κοπάδια.Γιατί είναι τραγικό να τρώει το σκυλί τα αποφάγια,ψωμιά και αλλά διάφορα?Για μένα είναι τραγικό να τρώει μόνο ξηρά.
Τώρα δεν ξέρω τι σόι βοσκοί είναι αυτοί εκεί στην Ελβετία και Γερμανία αλλά εμείς αν την πέσουμε μαζί με τα σκυλιά για ύπνο,το βράδυ τα τσακάλια θα κάνουν party
Ιατρική περίθαλψη έχουν αλλά να σου πώ την αλήθεια θα δώσω προτεραιότητα στα άλλα μου ζώα για ευνόητους λόγους

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
παντως σε ενα ντοκυμαντερ της αυστραλιας ο τσοπανης τα σκυλια του τα ειχε στα ωπα-ωπα αφου επρεπε να κανουν πολλες φορες μεχρι και εκατο χιλιομετρα για να μαζεψουν τα προβατα,, γιαυτον τα σκυλια αυτα ηταν συνεργατες που χωρις αυτα ειπε οτι δεν θα μπορουσε να κανει τη δουλεια του στις αχανεις εκτασεις της αυστραλιας..

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
και επειδη πολλα λετε για αναλωσιμα εργαλεια... αν δειτε ενα πραγματικα εκπαιδευμενο τσοπανοσκυλο η ενα κυνηγοσκυλο να κανουν σωστα τη δουλεια τους θα καταλαβεται οτι θελουν χρονια εκπαιδευσης τα νεα κουταβια να φθασουν σε αυτο το επιπεδο...,,, αρα ο σωστος κυνηγος και ο σωστος τσαπανης τα προσεχει και με το παραπανω,,,,

peris

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2013
179
0
Πάτρα
και επειδη πολλα λετε για αναλωσιμα εργαλεια... αν δειτε ενα πραγματικα εκπαιδευμενο τσοπανοσκυλο η ενα κυνηγοσκυλο να κανουν σωστα τη δουλεια τους θα καταλαβεται οτι θελουν χρονια εκπαιδευσης τα νεα κουταβια να φθασουν σε αυτο το επιπεδο...,,, αρα ο σωστος κυνηγος και ο σωστος τσαπανης τα προσεχει και με το παραπανω,,,,
Έχεις παρακολουθήσει τέτοια χρόνια εκπαίδευση κουταβιών?Τα κουτάβια μπαίνουν αμέσως στο νόημα από την μάνα τους που τα μαθαίνει,στο χρόνο πάνω έχουν πάρει χαμπάρι τι πρέπει να κάνουν.
Η έκφραση αναλώσιμα εργαλεία για τα συγκεκριμένα σκυλιά μπορεί να σας πέφτει βαριά αλλά έτσι είναι όταν τα χάνεις από αιτίες μη ελεγχόμενες και ξαφνικές.Για παράδειγμα μια σκύλα είχε φτάσει 14-πριν κάνα χρόνο χάνω ένα χρονιάρικο κουτάβι από φόλα,μετά από λίγο καιρό άλλο ένα από τσίμπημα φιδιού

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
aouimbae κατά πόσο έχεις ζήσει και τα έχεις δεί τότε δεν θα με ρωτούσες το αστείο για μένα για τα ερεθίσματα,αυτά τα σκυλία δεν έχουν καμία δουλεία σε λαϊκή αγορά ούτε αυτοκινητόδρομο.
To σκυλί δεν είναι μακριά από το σπίτι του,είναι όπου είναι και τα κοπάδια.Γιατί είναι τραγικό να τρώει το σκυλί τα αποφάγια,ψωμιά και αλλά διάφορα?Για μένα είναι τραγικό να τρώει μόνο ξηρά.
Τώρα δεν ξέρω τι σόι βοσκοί είναι αυτοί εκεί στην Ελβετία και Γερμανία αλλά εμείς αν την πέσουμε μαζί με τα σκυλιά για ύπνο,το βράδυ τα τσακάλια θα κάνουν party
Ιατρική περίθαλψη έχουν αλλά να σου πώ την αλήθεια θα δώσω προτεραιότητα στα άλλα μου ζώα για ευνόητους λόγους
Τεθηκε θεμα εκπαιδευσης..και λεω οτι ειναι πολυ πιο ευκολο να μαθεις σ εναν σκυλο κατι, οταν δεν υπαρχουν ερεθισματα να του αποσπουν την προσοχη. Αυτος ο τοσο καλα εκπαιδευμενος σκυλος που λες, αν βρεθει σε μια τετοια κατασταση πως θ αντιδρασει ξερουμε? οχι. Αρα μηπως δεν ειναι τοσο καλα "εκπαιδευμενος" και δεν αξιζει να χλευαζουμε τους "πρωτευουσιανους" για το τι ξερουν τα σκυλια τους?

Ειναι τραγικο γιατι ενας οργανισμος χρειαζεται ισορροπημενη διατροφη! Εγω δεν ειπα να τα ταιζουνε ξηρα τροφη, αλλα δωστου ενα σωστο μαγειρευτο σιτηρεσιο ή ωμο αν θες, αλλα και παλι ισορροπο. Το να το ταιζεις ψωμι ή αποφαγια δε του προσφερει κατι σε βιταμινες, ανοργανα αλατα κι ο,τι αλλο χρειαζεται ο οργανισμος. Απλα το συντηρει και δε πεθαινει απ την πεινα.

Μην τρελαθουμε.....
εχουμε τρελλαθει ηδη απ αυτα που προσπαθειτε να μας πεισετε οτι ειναι φυσιολογικα!

peris

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2013
179
0
Πάτρα
Τεθηκε θεμα εκπαιδευσης..και λεω οτι ειναι πολυ πιο ευκολο να μαθεις σ εναν σκυλο κατι, οταν δεν υπαρχουν ερεθισματα να του αποσπουν την προσοχη. Αυτος ο τοσο καλα εκπαιδευμενος σκυλος που λες, αν βρεθει σε μια τετοια κατασταση πως θ αντιδρασει ξερουμε? οχι. Αρα μηπως δεν ειναι τοσο καλα "εκπαιδευμενος" και δεν αξιζει να χλευαζουμε τους "πρωτευουσιανους" για το τι ξερουν τα σκυλια τους?
Ειναι τραγικο γιατι ενας οργανισμος χρειαζεται ισορροπημενη διατροφη! Εγω δεν ειπα να τα ταιζουνε ξηρα τροφη, αλλα δωστου ενα σωστο μαγειρευτο σιτηρεσιο ή ωμο αν θες, αλλα και παλι ισορροπο. Το να το ταιζεις ψωμι ή αποφαγια δε του προσφερει κατι σε βιταμινες, ανοργανα αλατα κι ο,τι αλλο χρειαζεται ο οργανισμος. Απλα το συντηρει και δε πεθαινει απ την πεινα.

εχουμε τρελλαθει ηδη απ αυτα που προσπαθειτε να μας πεισετε οτι ειναι φυσιολογικα!
Εγώ δεν χρειάζεται να τους μάθω κάτι,αυτό που πρέπει να μάθουν να κάνουν το μαθαίνουν απο την μάνα τους,δεν με ενδιαφέρει πως θα αντιδράσει γιατί δεν θα βρεθεί σε τέτοια κατάσταση ποτε.Εκεί που βρίσκετε θέλω να αντιδράει σωστά
Και συμφωνώ ότι ένας οργανισμός χρειάζεται ισορροπημένη διατροφή αλλά έλα να μου αποδείξεις πως μεγάλωσαν τόσα σκυλιά χωρίς ισορροπημένη διατροφή τόσα χρόνια χωρίς προβλήματα και μετά θα πώ και εγώ πως είναι τραγικό τα αποφάγια τα ψωμιά και τα γάλατα να τα τρώνε τα σκυλιά

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Ωραια αρα συμφωνουμε οτι δεν ειναι σωστο να γινονται συγκρισεις για την εκπαιδευση σε αστικο και μη, περιβαλλον, οποτε παει αυτο.
Δεν μπορω να αποδειξω κατι... τη στιγμη που υπαρχουνε σκυλια που μεγαλωσανε με αποφαγια κι αλλα που παθανε ανεπαρκεια 3χρονων ξερω γω με ξηρα ή μαγειρευτο, ειναι αυτο που λεμε "τυχη". Κι εγω γνωριζω σκυλια που πεθανανε γερικα τρωγοντας ο,τι να ναι ή χωρις να χουν κανει ποτε εμβολια ας πουμε. Αλλα δεν μπορω να πω οτι επειδη εχω αυτα τα παραδειγματα, ειναι και κανονας.. πως να στο πω κι εγω μια χαρα φαινομαι αλλα και την αναιμια μου την εχω, και οι ζαλαδες μου ρχονται οταν δε τρωω καλα.
Μαλλον να στο πω αλλιως.. εχεις σκεφτει τι διαφορες θα βλεπες στα σκυλια σου αν τρεφονταν "σωστα", σε τριχωμα, αντοχες, ενεργεια? Κυριως στα δυο τελευταια βασικα που θεωρω οτι σ αφορουν. Ο σκυλος μπορει να φαινεται μια χαρα αλλα να ναι στο 70% της αποδοσης του ας πουμε και μετα να τον δεις στο 100 και να μη το πιστευεις. Αλλα αυτο για να γινει βεβαια θελει πολυ καιρο οχι να πεις το κανω για ενα μηνα μονο, ας πουμε.

manin

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2012
458
250
Δεν καταλαβαινω την σκεψη σου αλλα θα κανω μια προσπαθεια να την ακολουθησω.
Προσπαθεις να εξισωσεις την αξια του εργασιακου σκυλου (η καλυτερα του σκυλου που προοριζεται για συγκεκριμενη εργασια) με τον σκυλο των puppy mills ως "εργαλειο" ???
Σε τι επιπεδο?
Υγειας? Ευτυχιας? Αξιοπρεπειας?
Γιατι αν προς τα εκει το πας κ στα 3 παραπανω εισαι 100% λαθος.
Αν παλι εννοεις κατι διαφορετικο αναλυσε το γιατι δεν σε καταλαβαινω......
Aν από τη διόρθωση που έκανα, δε καλύπτεσαι να σου εξηγήσω...

Tα puppy mills, χρησιμοποιούν τα σκυλιά ως εργαλεία. Αναλώσιμα εργαλεία.
Δε τους νοιάζει η ευζωία τους, η υγεία τους κλπ...
Μόνο να κάνουν καλά τη δουλειά τους..
Αν δε χαθεί ένα ζώο, δε τρέχει τίποτα, είναι αναλώσιμο, εχει ημερομηνία λήξης, δε κόστισε ούτε κοστίζει πολλά, οπότε δε τρέχει και τίποτα.
Εκτός από το γεγονός, ότι πρέπει να περάσουν κάποιοι μήνες, για να έρθει ένα κουτάβι, σε ηλικία να πάρει τη θέση του...

Σε νοοτροπία, χειρισμό και συμπεριφορά προς τα εργαλεία σας, που διαφέρετε από τα puppy mills;;;;
Τώρα θα γελάσω πραγματικά με τη ψυχή μου...............

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog