Διατροφη Μινι Πινσερ..

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
36
Ξεσσαλονίκη
Καλημερα σας! Λοιπον..εχουμε ενα θεματακι με την διατροφη...1ον δεν τρωει τις κροκετες αν δεν ειναι ανακατεμενες με κατι αλλο πχ, κοτοπουλο, τονο ή κονσερβα καμια φορα (οταν δεν εχω μαγειρεψει κατι). Τις κροκετες του τις θρυματιζω με σφυρακι για να φαει γιατι αλλιως τις γλυφει κ τις φτυνει! Του δινω την Χιλς για μικροσωμες φυλες αλλα δεν δειχνει να τον ενθουσιαζει. Παλια του μαγειρευα κοτοπουλο με ρυζι κ λαχανικα αλλα τα κακα του δεν ηταν καθολου στερεα...
Ξερω οτι ο καθε σκυλος ειναι διαφορετικος, με διαφορετικες αναγκες και προτιμησεις αλλα ποιες κροκετες θεωρειται καλυτερες για μικροσωμη φυλη? Χτες σε μια συζητηση που ειχα με εναν φιλο απο εδω μου ειπε οτι η οριτζεν ειναι απο τις καλυτερες αλλα εχει παρα πολλες πρωτε'ι'νες και μπορει να προκαλεσουν προβλημα στον δικο μου σκυλο...Να προσθεσω οτι ο Κιλλερ ειναι δυομιση ετων.
Χρειαζομαι τα φωτα σας!!!:confused::confused:

valeria

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2009
563
3
Αθηνα
Καλημερα, εγω εχω τσιουαουα και εχουμε προβλημα με το φαγητο, δεν του αρεσει καθολου η ξηρα τροφη.:mad:
Η μονη που ψιλοτρωει (αφου την εχω βαλει απο το προηγουμενο βραδυ μεσα σε σαλαμι για σκυλους για να παρει τη μυρωδια) ειναι η Proplan για μικροσωμα κουταβια.Υποψην οτι εχουμε δοκιμασει Hills, Royal Canin & Origen αλλα τις σνομπαρει.... Συμπερασματικα του δινω ενα γευμα με ξηρα και ενα με μαγειρευτο, συνηθως κοτοπουλο με ρυζι ή φιλετο μοσχαρι και καμια φορα μοσχαρι γιουβετσι που παιρνω απ' έξω (σιγα μην ηξερα να φτιαχνω και γιουβετσι χαχα):p:p

alexkouts

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2009
416
0
Βόλος
δεν ξερω να προτεινω καποια συγκεκριμενη τροφη!
αλλα σιγουρα δεν κανει να τρωνε φαγητο μαγειρεμενο για ανθρωπους (μιας στις τοσες ισως δεν πειραζει για αλλαγη)γιατι εχει μπαχαρικα και κυριως πολυ αλατι που δεν τους κανει καλο.
θα προτεινα λιγο ζορισμα (αφηστε τα δηλαδη λιγο νηστικα και στο τελος θα φανε τις κροκετες) καθως επισης και βαλτε στις κροκετες λιγακι ζουμι απο βραστο κοτοπουλο ή κρεας γενικοτερα ωστε να παρει λιγο γευση και μυρωδια!
περισσοτερα θα σας πουνε αλλα μελη που ισως ξερουν περισσοτερα απο διατροφη σκυλων!

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
36
Ξεσσαλονίκη
Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας!

σιγουρα δεν κανει να τρωνε φαγητο μαγειρεμενο για ανθρωπους
Το μαγειρεμενο που του εδινα δεν ειχε καθολου αλατι ουτε μαγειρεμενο λαδι ουτε μπαχαρικα γιατι το εφτιαχνα αποκλειστικα για αυτον...
Οσο για το να τον πιεσω για να τις φαει, πιστεψε με εχω κανει τα παντα! :(
Για ποσο καιρο του αφηνα το φαγητο του για 20 λεπτα κ το μαζευα αν δεν ετρωγε..ειχε γινει πετσι κ κοκκαλο ο καημενος..φαντασου οτι ενα σκυλακι 2,5 κιλων δεν εχει κ πολλα περιθωρια, και 100 γραμμαρια να χασει κατευθειαν αρχιζουν κ πεταγονται τα κοκκαλακια του.

Αλεξια θα την δοκιμασω αν ειναι και θα σας πω νεα.

Ευχαριστω!!!!

valeria

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2009
563
3
Αθηνα
Το μαγειρεμενο που του εδινα δεν ειχε καθολου αλατι ουτε μαγειρεμενο λαδι ουτε μπαχαρικα γιατι το εφτιαχνα αποκλειστικα για αυτον...
Οσο για το να τον πιεσω για να τις φαει, πιστεψε με εχω κανει τα παντα! :(
Για ποσο καιρο του αφηνα το φαγητο του για 20 λεπτα κ το μαζευα αν δεν ετρωγε..ειχε γινει πετσι κ κοκκαλο ο καημενος..φαντασου οτι ενα σκυλακι 2,5 κιλων δεν εχει κ πολλα περιθωρια, και 100 γραμμαρια να χασει κατευθειαν αρχιζουν κ πεταγονται τα κοκκαλακια του.
Ετσι ακριβως.Κι εγω ειχα δοκιμασει να του αφηνω την τροφη 20' και μετα να την παιρνω και επι 2μισι μερες το σκυλι δεν ειχε φαει τιποτα , πηγαινε το μυριζε και ουτε που το αγγιζε....ε, μετα τον λυπηθηκα.....

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
36
Ξεσσαλονίκη
Ρε συ εγω εγινα σκυλα εντελως (χιχιχι) και το εκανα για μια βδομαδα μετα...γιατι μου ειχε πει ο γιατρος οτι τα μικρουλια στο θεμα διατροφης ειναι πιο τζαναμπετικα απο τα μεγαλα κ κρατιουνται πιο ευκολα χωρις φαγητο...Αλλα εσπασα...σκυλομανα ειμαι κ εγω!!

Α και Αλεξια πηγα την πηρα σημερα την τροφη που μου προτεινες! Εβαλα μικρη ποσοτητα βεβαια σημερα, μην του ερθει κ αποτομη η αλλαγη. Θα σας ενημερωσω!

Last edited:

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εμενα η πρωτη μου γαλλιδα δεν ετρωγε ΤΙΠΟΤΑ μονη της, που ειχε σχεση με σκυλοτροφες!
Την ταιζα χρονια ολοκληρα με το ζορι-
μεχρι που ανακαλυψαμε το BARF!
Απο την μια μερα στην αλλην απο εντελος μιζερη εγινε φαγου!

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
36
Ξεσσαλονίκη
Δεν ειμαι εντελως αντιθετη με την BARF, που και που θα του δωσω ενα ομω κοκκαλο για να μασουλησει, οταν μαγειρευω κοτοπουλο θα του δωσω λιγο ομω κρεατακι, αλλα δεν ξερω αν θα το εκανα καθημερινα. Επειδη οι αποψεις πανω σε αυτο το θεμα ειναι ή πολυ υπερ ή πολυ κατα αυτης της μεθοδου, πραγματικα ακομα δεν εχω μπορεσει να βγαλω τα δικα μου συμπερασματα...

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.530
781
Ξεσσαλονικη!!!
η μεθοδος με τα ωμα θελει προσοχη.κατα τα αλλα εχει σουπερ αποτελεσματα.εγω για να ειμαι λιγο πιο υσηχος ,ζεματαω για λιγο τα κρεατα.τωρα τελευταια τα μαγειρευω στον ατμο.καπου διαβασα οτι ετσι το φαγητο κραταει τα συστατικα του,αλλα παρολα αυτα που κ που τρωει κ κροκετα κ γενικα τα κανω μιξ,κρεας κ ξηρα.με την νεα ξηρα βεβαια εχουμε ενα θεματακι αυτες τις μερες....δεν τρωει.του την γυρησα σε ανταλτ κ η κροκετα ειναι πιο μεγαλη...βαριεται να την σπασει?ποιος ξερει!!!δυο μερες νηστικος,χθες το βραδυ εφαγε αλλα με συνοδεια κρεατος.αντε να δουμε.μου φαινεται περσα θα θριματιζουμε μαζι τις κροκετες!

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
36
Ξεσσαλονίκη
Σε δύσκολα σκυλιά αρέσει συχνά η Royal Canin Sensible 30

Alexia δεν ξερω πως να σε ευχαριστησω!! Μολις τωρα, για πρωτη φορα στην ζωη του ο Κιλλερ εφαγε σκετες κροκετες! Οοοοολεεες! Το καθαρισε το πιατακι του το καμαρι μου! Ειμαι πολυ χαρουμενη! Να σαι καλα που μου τις συνεστησες!

kat201161

Well-Known Member
5 Μαϊου 2009
436
7
ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,ΑΘΗΝΑ
Ναι τα σκασμένα μας, παραείναι τζαναμπέτικα στο φαγητό! Ο δικός μου τρώει την chihuahua adult, κάνει τα νάζια του βεβαίως βεβαίως αλλά τον αφήνω να πεινάσει. Στην αρχή, με άλλη τροφή, έκανε και τρεις μέρες νηστικός, λυπήθηκα την έκφραση αηδίας στο μουσούδι του όταν έφαγε τελικά...το τι κροκέτα έχω "πετάξει" δεν λέγεται, το μαγειρευτό το ξεκίνησα αλλά δεν το συνέχισα (εδώ με τα ωράριά μου ούτε στα παιδιά μου δεν προλαβαίνω να μαγειρεύω κάθε μέρα!), τώρα τρώει μόνο κροκέτα και μεζεδάκια μέσα στη μέρα, λίγο ανθότυρο, ψάρι, κοτόπουλο...α, και κλέβει συστηματικά το καρότο από το κουνέλι μας!

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
36
Ξεσσαλονίκη
Εχω μια ακομα απορια σε σχεση με την διατροφη και συνεχιζω στο ιδιο θεμα γιατι προκειται και για τον ιδιο σκυλο.
Τις κροκετες του τις τρωει σχεδον κανονικα, το πρωι το καθαριζουμε το πιατακι μας αλλα το βραδυ παντα ολο και κατι θα αφησει...
Τις αφηνω να μουλιασουν σε πολυ λιγο νερο, σταγονες θα ελεγα και του βαζω και λιγο τυρακι φετα μεσα, ουτε μισο κουταλακι του γλυκου για να παρουν γευση. Προσπαθησα να τις ανακατεψω και με αλλα νοστιμα πραγματακια, οπως λιγο λουκανικακι, τονο κτλ αλλα εγλυφε τις κροκετες και τις εφτυνε παλι, ενω με το τυρι τις τρωει αρκετα ανετα.
Η απορια μου τωρα...να του το κοψω εντελως το τυρι? Ξερω οτι επειδη ειναι απο τα πολυ αλμυρα τυρια δεν κανει να δινουμε σε μεγαλες ποσοτητες αλλα οπως ανεφερα η ποσοτητα που βαζω ειναι πολυ μικρη. Θα ηταν καλυτερο να του εβαζα ανθοτυρο ή να προσπαθησω να του το κοψω εντελως το τυρι?
Να προσθεσω επισης οτι τα κακα του ειναι μια χαρα, οποτε δεν εχει παρουσιαστει καποιο προβλημα σε αυτον τον τομεα.

Thank you!!!