Διατροφή

Phaedra

Member
20 Σεπτεμβρίου 2008
10
0
Rome, Italy
Καλησπέρα σας και καλό σ/κ να έχουμε όλοι,

θα ήθελα να σας ρωτήσω ένα πράγμα, μιας και δεν είχαμε ποτέ άλλοτε σκυλάκι και δεν είμαστε γνώστες σε πολλά θέματα, όπως αυτό της διατροφής.

Διάφοροι μας λένε το μακρύ και το κοντό τους και εμείς έχουμε λίγο μπερδευτεί.

Έχουμε ένα ημίαιμο σκυλάκι είναι τώρα 2 μηνών και 7 ημερών περίπου στα 3 κιλά. Τον ταίζουμε 3 φορές την ημέρα. Δεν έχουμε πρόβλημα δόξα τω Θεώ τρώει τα πάντα. 2 γεύματα του δίνουμε κροκέτες (Purina-Beneful και μια ιταλική μάρκα που του αρέσουν πολύ) και το τρίτο γεύμα κονσέρβα. Και φυσικά κανένα μπισκοτάκι Pedigree (αυτά του αρέσουν) ως επιβράβευση. Κάνουμε καλά; ή δε πρέπει να του αλλάζουμε τροφή;

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Kαλησπερα!
Τις ξηρες θα μπορουσες να τις ''βαθμολογησεις'' βαση dogfoodanalysis.com.
Yπαρχουν κ καποια sticky που θα σε βοηθησουν στο φορουμ μας.
Αν με το ''purina'' ενοεις pro plan,τοτε ειναι καπως καλα τα πραγματα.Η beneful νομιζω ειναι επιπεδο friskies...δλδ οχι καλη ξηρα.

Καλο θα ηταν να καταληξεις σε μια ξηρα καλης ποιοτητας και να συνεχισεις σε αυτη.Να αποφευγεις τις πολλες αλλαγες στην διατροφη.Πολλα σκυλια εχουν προβλημα με αυτο,αλλα παλι οχι....:confused:

Τωρα να σου πω,εγω,σαν Νικος:)D),τη τελεια ξηρα...δεν μπορω..ειναι καθαρα το τι θα ταιριαξει στο ''παιδι'' σου...οι καλες για εμας εδω ειναι: orijen,acana,eagle pack HOLISTIC,nutro ultra holistic...:cool:

Στα μερη σας μπορει να υπαρχουν κ καλυτερες...μπες dogfoodanalysis και δες ποιες απο τις τροφες με πολλα αστερια μπορεις να βρεις...

Gooooood luck!!!!!!
(Χριστε μου!!εγω μιλαω ετσι!!!!!!αυτο ηταν...φευγω για Θιβετ...:cool:)

Phaedra

Member
20 Σεπτεμβρίου 2008
10
0
Rome, Italy
Kαλησπερα!
Τις ξηρες θα μπορουσες να τις ''βαθμολογησεις'' βαση dogfoodanalysis.com.
Yπαρχουν κ καποια sticky που θα σε βοηθησουν στο φορουμ μας.
Αν με το ''purina'' ενοεις pro plan,τοτε ειναι καπως καλα τα πραγματα.Η beneful νομιζω ειναι επιπεδο friskies...δλδ οχι καλη ξηρα.

Καλο θα ηταν να καταληξεις σε μια ξηρα καλης ποιοτητας και να συνεχισεις σε αυτη.Να αποφευγεις τις πολλες αλλαγες στην διατροφη.Πολλα σκυλια εχουν προβλημα με αυτο,αλλα παλι οχι....:confused:

Τωρα να σου πω,εγω,σαν Νικος:)D),τη τελεια ξηρα...δεν μπορω..ειναι καθαρα το τι θα ταιριαξει στο ''παιδι'' σου...οι καλες για εμας εδω ειναι: orijen,acana,eagle pack HOLISTIC,nutro ultra holistic...:cool:

Στα μερη σας μπορει να υπαρχουν κ καλυτερες...μπες dogfoodanalysis και δες ποιες απο τις τροφες με πολλα αστερια μπορεις να βρεις...

Gooooood luck!!!!!!
(Χριστε μου!!εγω μιλαω ετσι!!!!!!αυτο ηταν...φευγω για Θιβετ...:cool:)
Να σαι καλά Νίκο! Ευχαριστούμε πολύ για τις συμβουλές! Θα κοιτάξω και το σάιτ που μου έδωσες

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
κι εγώ συμφωνώ με τον προλλαλήσαντα
βρείτε μια ποιοτική ξηρά τροφή που να του αρέσει και να την βρίσκετε εύκολα

ξεκινήστε με αυτή (ζυγίστε την καλύτερα να δίνετε όσο λέει ακριβώς)

και διαβάζοντας εδώ μαθαίνετε για μαγειρευτά και barf και κάνετε όπως νομίζετε

πάντως η εύκολη λύση είναι η ξηρά-και ικανή βέβαια...

Phaedra

Member
20 Σεπτεμβρίου 2008
10
0
Rome, Italy
Δηλαδή το ότι του δίνουμε 2 γεύματα ξηρά τροφή και 1 γεύμα κονσέρβα δε πειράζει; Είναι καλό για το σκύλο; Ή δε το χρειάζεται;

Ούτε που ξέραμε εντωμεταξύ για τις Pro Plan ότι δεν είναι καλές. Εμείς τις είδαμε ακριβές και υποθέσαμε πως θα είναι και οι καλύτερες... τρομάρα μας! Αν συνεχίζαμε αυτές και δε το πέρναμε χαμπάρι πως δεν είναι καλές τι θα μπορούσε να είχε πάθει το σκυλάκι μας;

Τώρα θα τις αλλάξουμε, βρήκαμε στο κοντινό πετ σοπ τις Orijen και απ' ότι είδα στο σάιτ του Νίκου έχουν 6 αστέρια. Είναι όντως τόσο καλές;

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
βρήκαμε στο κοντινό πετ σοπ τις Orijen
Nα μπορουσα να πω κ εγω ''ρε παιδια πηγα στο πετ σοπ διπλα κ πηρα μια οριτζεν' 'χαχαχαχαχα ονειρααα κ ονειραααα πηηηηγανε χαμεεεενα!!!!:D
Ειναι απτις καλυτερες η οριτζεν.

Οσον αφορα τη κονσερβα,πιστευω πως δεν χρειαζεται...αν ειναι καλης ποιοτητας μπορεις να δωσεις για ''ποικιλια''...αργοτερα ομως μπορει αν γυρισει εναντιον σου αυτο.Μπορει να γινει ποοολυ επιλεκτικος και να μην τρωει τη ξηρα.
Περιορισου στη ξηρα.
Ειναι μια απτις καλυτερες ξηρες π μπορεις να βρεις.Υπαρχουν πολλοι π τις αμφισβητουν(λογικο ειναι).Θα δεις αν ταιριαξει στο κουταβι.Να κανεις σταδιακα την αλλαγη ανακατευοντας απο την παλια του ξηρα με την καινουρια για ενα διαστημα μεχρι να φτασεις να δινεις μονο τη καινουρια.Αν κανει κ μια φορα διαρροια δεν χαλασε κ ο κοσμος...με τον καιρο θα δεις αν του ταιριαζει(τριχωμα-βαρος-κενωσεις).

Αν συνεχίζαμε αυτές και δε το πέρναμε χαμπάρι πως δεν είναι καλές τι θα μπορούσε να είχε πάθει το σκυλάκι μας;
Με τη προ-πλαν δεν νομιζω να παθενε κατι,αλλα δεν υπαρχει λογος να δωσεις χαμηλης ποιοτητας ξηρας στο καμαρι σου μιας κ βρισκεις πολυ καλες ευκολα.;)
οσον αφορα τις μπενεφουλ και τις παρομοιες θα μπορουσαν να συμβουν πολλα...

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
κοίτα
τι θα πάθαινε το σκυλάκι είναι και πολύ σχετικό
μάλλον τίποτα ορατό σε άπειρο ή χωρίς εξετάσεις αίματος ας πούμε

απλά αναπτύσεται καλύτερα με την καλύτερη τροφή

για τελείως χάλια τροφές πάντως θα μειωνόταν η αναμενόμενη διάρκεια ζωής του και μπορεί και να πάθαινε και καμιά ζημιά στο συκώτι ή στα νεφρά ας πούμε

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
για τελείως χάλια τροφές πάντως θα μειωνόταν η αναμενόμενη διάρκεια ζωής του και μπορεί και να πάθαινε και καμιά ζημιά στο συκώτι ή στα νεφρά ας πούμε
;)

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Nα μπορουσα να πω κ εγω ''ρε παιδια πηγα στο πετ σοπ διπλα κ πηρα μια οριτζεν' 'χαχαχαχαχα ονειρααα κ ονειραααα πηηηηγανε χαμεεεενα!!!!:D
Ειναι απτις καλυτερες η οριτζεν.

Οσον αφορα τη κονσερβα,πιστευω πως δεν χρειαζεται...αν ειναι καλης ποιοτητας μπορεις να δωσεις για ''ποικιλια''...αργοτερα ομως μπορει αν γυρισει εναντιον σου αυτο.Μπορει να γινει ποοολυ επιλεκτικος και να μην τρωει τη ξηρα.
Περιορισου στη ξηρα.
Ειναι μια απτις καλυτερες ξηρες π μπορεις να βρεις.Υπαρχουν πολλοι π τις αμφισβητουν(λογικο ειναι).Θα δεις αν ταιριαξει στο κουταβι.Να κανεις σταδιακα την αλλαγη ανακατευοντας απο την παλια του ξηρα με την καινουρια για ενα διαστημα μεχρι να φτασεις να δινεις μονο τη καινουρια.Αν κανει κ μια φορα διαρροια δεν χαλασε κ ο κοσμος...με τον καιρο θα δεις αν του ταιριαζει(τριχωμα-βαρος-κενωσεις).

Με τη προ-πλαν δεν νομιζω να παθενε κατι,αλλα δεν υπαρχει λογος να δωσεις χαμηλης ποιοτητας ξηρας στο καμαρι σου μιας κ βρισκεις πολυ καλες ευκολα.;)
οσον αφορα τις μπενεφουλ και τις παρομοιες θα μπορουσαν να συμβουν πολλα...
έχεις εμπειρία ή από την διαφήμιση που της εχει γίνει και από το dogfoodanalysis που βαθμολογεί με αυτά που διαβάζει στην συσκευασία???

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Aπο τη συσκευασια ΜΑΚΗ.
Δεν μπορω να στηριχτω καπου αλλου.
Και αυτα π γραφω εινα καθαρα αποψη μου(μεσα απ'οσα εχω διαβασει δηλαδη).Εμπειρια δεν εχω.

edit: αν μ κανει καποιος αναφορα στη οριτζεν δεν θα του πως ''οχι δεν ειναι καλη''.Γιατι κ εγω βαση συσκευασιας αγοραζω.
+οσα γραφω δεν ειναι τυφλοσουρτι και δεν ειμαι κανενας ειδικος.

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
αρα δεν θα ηταν καλύτερα να γράφεις ότι κατά την γνώμη σου η χ είναι από τις καλύτερες τροφές?????

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Μα κατα τη γνωμη μου ειναι ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΩ...:rolleyes:

edit: τωρα το επιασα... εννοεις οτι ειμαι επιρρεασμενος απο dogfoodanalysis ???ναι ειμαι...οχι επειδη εκεινοι κοτσαρουν ενα ''yes'' αλλα επειδη εκει τα εχουν ολα συγκεντρομενα κ βολευει...

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Εγώ πάλι pro plan δίνω και τρελαίνεται για αυτήν και τα κόπρανά του ωραιότατα είναι.Τα συστατικά της μια χαρά είναι και πετσοπάδες ,είτε την έχουν είτε όχι, που ρώτησα + κτηνίατρους μου είπαν καλά λόγια και ότι είναι δοκιμασμένη.Και δεν το κάνω και για τα χρήματα, γιατί είναι πιο ακριβή από άλλες που θεωρούνται καλύτερες.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Γενικά κάνει ΠΟΛΛΕΣ φορές την ημέρα (δεν εννοώ πιπί) και όχι μόνο μετά το φαγητό.Γιατί συμβαίνει αυτό;
Εδωσες την απαντηση μονος σου πιστευω...

Πολλες κενωσεις σημαινει κακη αποροφηση τροφης απο τον οργανισμο...πως ειναι καλη η pro plan για το σκυλο σου οταν χ@ζει ακαταπαυστα???:rolleyes:
Σε αλλα σκυλια ''δουλευει'' πολυ καλα...ισως στον δικο σου δεν ταιριαζει...

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Μμμμ....... Τα κόπρανά του όμως είναι καλά.Και η μορφή τους και η οσμή τους(εννοώ δεν μυρίζουν).Θα το δω όμως.Δεν το είχα σκεφτεί έτσι...Με προβλημάτισε όμως ένας κτηνίατρος που μου είπε ότι η holistic και η technical, γι' αυτές ρώτησα,είναι νέες τροφές,κανα δυο χρόνια,και δεν ξέρουν τι μπορεί να βγάλουν αργότερα.Ενώ η pro plan,προβλήματα δεν έχει βγάλει.Τελοσπάντων,δε θεωρώ τη συγκεκριμένη κακής ποιότητας τροφή και αν δεν οφείλεται για τη συχνότητα της τουαλέτας, αυτή θα συνεχίσω.

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Προσωπικά θεωρώ την pro plan μια normal τροφή(όχι τέλεια από άποψη συστατικών θεωρητικά-απλά μια όπως πολλές άλλες) που αν ταίριαζε στο σκυλί μου θα την έδινα..
Είπαμε όλα σχετικά είναι,μην είμαστε απόλυτοι;)

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Ναι ειναι καλουτσικη,εγω συμφωνω...και εγω θα την ειχα στα υποψιν...

Οπως επισης καλη ειναι κ η nutro ultra holistic,αλλα οπως περιεγραψε ο skylakos ,η ΧΙονα δεν κραταγε το κ@λο της! χεχεχεχε και 5 φορες τη μερα μπορω να πω...:D
Αρα ειναι τι ταιριαζει στο σκυλο μας!:)

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
αρα δεν θα ηταν καλύτερα να γράφεις ότι κατά την γνώμη σου η χ είναι από τις καλύτερες τροφές?????
το έχω σκεφτεί και για εμένα...:confused:

αλλά δεν είναι κουραστικό να γράφεις όλη την ώρα :)
έχω την εντύπωση
κατα την γνώμη μου
απο προσωπικές παρατηρήσεις;)

του νίκου του έχει στοιχίσει που δεν την βρίσκει κι αυτός εύκολα και πάτησε και bold λές και βγάζει προμήθεια ανά κιλό που πωλείται αλλά προσπαθεί να μήν καρφωθεί:D:D:D

Last edited: