καλησπερα και καλως ηρθες. να φανταστω το σκυλακι το πηρες απο γεννα γνωστου, ε; δυστυχως 5 βδομαδων ειναι υπερβολικα νωρις να παρεις ενα σκυλι απο την μητερα του. να το εχεις στο νου σου γιατι μπορει να συναντησεις προβληματα συμπεριφορας στο μελλον εξ αιτιας αυτου. να πεις στον εκπαιδευτη πως εφυγε προωρα απο την τοκετοομαδα. επισης να πουμε τα γνωστα, εν ετη 2024 δεν δικαιολογειται ο κοσμος να αγοραζει/υιοθετει ζωα απο γεννες ανειδικευτων εκτροφεων της πισω αυλης...
περαν αυτου, μην αγχωνεσαι τοσο για την τροφη. ναι, ειναι αληθεια πως η ρογιαλ δεν ειναι ο,τι καλυτερο. σκετο αχυρο, τροφη ειδανικη για κοτοπουλα. οποτε ναι, καλο θα ηταν να την αλλαξεις. υπαρχουν και αλλες μορφες διατροφης οπως τα μαγειρευτα και η ωμη διατροφη. αν δεν νιωθεις ανετα με αυτα, πας σε μια καλη ξηρα ή κονσερβα, ή συνδιασμο των δυο. εγω προσωπικα δινω essential foods superior living με παπια και κοτοπουλο εδω και 4 χρονια, και ειναι ολα κουπα. εχουν και αλλους κωδικους, διαφορες γευσεις, και για κουταβια. εχουν επισης τις τροφες και σε μορφη ξηρας και κονσερβας, και οφειλω να πω πως, παρολο που δεν ειμαι φαν της κονσερβας, οι δικες τους ειναι Α+ ποιοτητα. απιστευτη μυρωδια, οριακα θελεις να δοκιμασεις και εσυ. αλλες καλες μαρκες ειναι η brit, acana, canagan, belcando, ambrosia, aatu, core και παει λεγοντας. τωρα για ωμα κοκκαλα, ναι πολλοι δινουν, εγω δεν νιωθω 100% ανετα να το κανω, οποτε για καθαρισμο δοντιων εδινα κερατο ελαφιου. παντα με επιβλεψη γιατι μπορει σπανια να σπασει κανενα δοντι αν το μασαει με λυσσα. και εννοειται καθημερινο βουρτσισμα δοντιων και ισως συμπληρωμα σκονη plaque off στο φαγητο (αφοτου το κουταβι σου φτασει 6-7 μηνων