Διατροφή κ εκπαίδευση του νέου μου κουταβιού lab!

choco-paido

Well-Known Member
25 Δεκεμβρίου 2010
151
0
Λαμία
Γενικά δεν είναι καλό να αφήνουμε το σκυλί δεμένο γιατί πολλά μπορεί να συμβούν! Από το να πνιγεί, μέχρι το απλό να βγάλει το λουρί και να τα κάνει παντού. Εγώ αν είχα κουτάβι θα χρησιμοποιούσα μποξ και πάρκο. το μαθαίνει και σαν κρεβάτι και δεν εχεις προβλημα οταν χρειαστει να το μεταφερεις.
και φυσικα με ενα επισης μαγικο τροπο ειχε λυθει απο το λουρι και ειχα μια τραυματικη εμπειρια καθως....bye!bye! καναπες!?

aggela kara

Active Member
15 Μαρτίου 2011
39
0
35
ΚΟΖΑΝΗ
καλησπερα,ειχα ενα γιορκι 10 χρονια.μεχρι να του μαθω να πηγαινει εξω στο μπαλκονι,περασαν 2 χρονια! ειδα και επαθα..τωρα,μετα την απεβιωση του σκυλου μου,πηρα ενα κουταβακι,ειναι 3,5 μηνων.εγω την εχω 1 μηνα περιπου και εχει αμθει να πηγαινει εξω.οι πανες δεν την εκαναν τιποτα,οπωσ και σε αρκετα σκλυλακια απο οτι διαβαζω.την ξεσκιζε.καθε φορα που απομακρυνοταν απο μενα την παρακολουθουσα,αν πηγαινε να κανει κατι στο χαλι τις πρωτες φορες την αφηνα επιτιδες και μετα πηγαινα απο πανω της και την μαλωνα,οχι ξυλο!ποτε! κουνας επιβλητικα το χερι με την ερωτηση τυπου "τι εκανες?" και μετα για 5 λεπτα στο μερος που θελεις να πηγαινει.(στο μπαλκονι).οταν αρχισει να πηγαινει προς την πορτα,10000 φορες τη μερα,χωρις να θελει να κανει κατι,ανοιγεις παντα!και βλεπεις οταν εχει κανει κατι,πριν ανοιξεις για να μπει παιρνεις μια λιχουδια,εγω την δινω φυτικα μπισκοτα γιατι κατουραει απειρες φορες την μερα και πρηζεται και στο τελος κανει εμετο.ισα ισα ενα κομματακι μικρο για να καταλαβει οτι εκανε κατι καλο με τα επιφωνηματα "μπραβο κοριτσι.αγορι μου,καλο παιδι" κτλ.αυτα ειχα να πω γι'αυτο το θεμα.

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Γιατι το πρωτο σου σκυλακι εκανε 2 χρονια να μαθει τουαλετα? Και γιατι πηγαινε στο μπαλκονι? Δεν το εβγαζες αρκετες βολτες μηπως?
Με φωνες και "επιβλητικες" κινησεις του χεριου μαλλον τρομοκρατεις το κουταβι παρα του μαθαινεις που δεν πρεπει να μην κανει την αναγκη του.

choco-paido

Well-Known Member
25 Δεκεμβρίου 2010
151
0
Λαμία
αυτο παντως που εμθα ειναι οτι οσο και να το μαλωσεις οσο και να φωναξεις τις παλαβομαρες θα τις κανει και μετα απο 8-9 μηνες θα ''στρωσει''!γι'αυτο,οχι φωνες και επουδενη ξυλο απλα πολλες πολλες επαναληψεις!τα ατυχηματα δεν γλυτωνονται και καθε μερα να εισαι απο επανω!καποια στιγμη θα μαθει και θ ηρεμησει....

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
αυτο παντως που εμθα ειναι οτι οσο και να το μαλωσεις οσο και να φωναξεις τις παλαβομαρες θα τις κανει και μετα απο 8-9 μηνες θα ''στρωσει''!γι'αυτο,οχι φωνες και επουδενη ξυλο απλα πολλες πολλες επαναληψεις!τα ατυχηματα δεν γλυτωνονται και καθε μερα να εισαι απο επανω!καποια στιγμη θα μαθει και θ ηρεμησει....
Συμφωνώ αλλά να τονίσουμε (φανταζομαι αυτό εννοείς κι εσύ) ότι θα μάθει μετά απο μερικους μήνες ΑΝ προσπαθήσεις κι εσύ (ο εκαστοτε ιδιοκτητης) να του μάθεις, όχι απο μόνο του επειδή θα μεγαλώσει και θα ωριμασει :D:D:D

PANOS-LAB

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2010
225
0
Χανιά
Καλημερα iokasti.Μολις πριν λιγο διαβασα το θεμα που ειχες ανοιξει με τα εκτροφεια και επιλογη κουταβιου
Αν καταλαβα καλα τελικα θα παρεις τον κουταβο σου απο τον Αντρεα και την Χριστινα

Εχω και εγω ενα λαμπραντορ το οποιο τωρα ειναι 7 μηνων που επισης το πηρα και
εγω απο τα παιδια!!!Ειναι εξαιρετικοι και για οποιαδηποτε απορια σου θα ειναι
παντα διπλα σου!!!

Επισης οπως βλεπεις ειμαι και εγω απο κρητη
Οι γονεις του κουταβου σου ειναι πολυ καλοι και μπορεις να το δεις απο το pedigree τους
Τωρα ως προς την αναγκη του τους πρωτους μηνες εχω τον ειχα μαθει και πηγαινει μονος του
στην αυλη.

Βεβαια τον πρωτο καιρο ειχε γινει η σφουγγαριστρα ενα με το χερι
Τωρα πια τις πιο πολλες φορες τα κανει στην βολτα
Με το καλο να το δεχτεις!!!

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Η αλήθεια είναι ότι σίγουρα θα χρειαστείς πάνες για τον πρώτο καιρό, μέχρι να κάνει τα εμβόλιά του (άντε εδώ μπορείς να πηγαίνεις και στο μπαλκόνι) και σίγουρα για όσο είσαι στη δουλειά σου. Το crate φαντάζει κλουβί στα δικά σου μάτια και όχι στα μάτια του σκύλου σου.
Όσο για το πάρκο, για ρώτα και μένα που 1,5 κιλό σκύλος πηδάει και βγαίνει...πόσο μάλλον ένα μεγαλόσωμο σκυλί.

καλησπερα,ειχα ενα γιορκι 10 χρονια.μεχρι να του μαθω να πηγαινει εξω στο μπαλκονι,περασαν 2 χρονια! ειδα και επαθα..τωρα,μετα την απεβιωση του σκυλου μου,πηρα ενα κουταβακι,ειναι 3,5 μηνων.εγω την εχω 1 μηνα περιπου και εχει αμθει να πηγαινει εξω.οι πανες δεν την εκαναν τιποτα,οπωσ και σε αρκετα σκλυλακια απο οτι διαβαζω.την ξεσκιζε.καθε φορα που απομακρυνοταν απο μενα την παρακολουθουσα,αν πηγαινε να κανει κατι στο χαλι τις πρωτες φορες την αφηνα επιτιδες και μετα πηγαινα απο πανω της και την μαλωνα,οχι ξυλο!ποτε! κουνας επιβλητικα το χερι με την ερωτηση τυπου "τι εκανες?" και μετα για 5 λεπτα στο μερος που θελεις να πηγαινει.(στο μπαλκονι).οταν αρχισει να πηγαινει προς την πορτα,10000 φορες τη μερα,χωρις να θελει να κανει κατι,ανοιγεις παντα!και βλεπεις οταν εχει κανει κατι,πριν ανοιξεις για να μπει παιρνεις μια λιχουδια,εγω την δινω φυτικα μπισκοτα γιατι κατουραει απειρες φορες την μερα και πρηζεται και στο τελος κανει εμετο.ισα ισα ενα κομματακι μικρο για να καταλαβει οτι εκανε κατι καλο με τα επιφωνηματα "μπραβο κοριτσι.αγορι μου,καλο παιδι" κτλ.αυτα ειχα να πω γι'αυτο το θεμα.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιια πιο λόγο να αφήσεις το κουτάβι να κάνει πρώτα λάθος και να το μαλώσεις μετά... ενώ μπορείς από την αρχή να προβλέπεις τη συμπεριφορά του και να προλαβαίνεις τα λάθη δείχνοντας και επιβραβεύοντας τη σωστή συμπεριφορά.
Όσο και αν ακούγεται περίεργο τα κουτάβια με την ενθάρυνση μαθαίνουν πολύ πιο εύκολα και κυρίως πιο σίγουρα, σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να δείχνουν ότι μαθαίνουν πιο γρήγορα, αλλά τα αποτελέσματα είναι αμφίβολα.

Last edited by a moderator:

glika'smum

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2011
116
0
36
thessaloniki
Γεια σου Ιοκαστη και καλωσορισες..με το καλο να παρεις το κουταβι σου!!Εμενα ειναι επιλεκτικη με τις πανες της,ξεσκιζει και τρωει αυτες που της παιρνω απο το γνωστο μαγαζι με παιχνιδια ενω σ'αυτες που παιρνω απο το πετ σοπ(τις πιο ακριβες,γκρρρρ,ειχε να μοιαξει)τις θελει....οποτε θα το δεις αν τις θελει και ποιες θελει..αυτο που κανω εγω που μολις ξεκινησαμε τις βολτες ειναι σιγα σιγα να προσπαθω να βγαλω τις πανες προς το μπαλκονι οποτε τις μετακινω προς εκεινη την κατευθυνση λιγο λιγο καθε μερα..ηδη η μια εφτασε στη μπαλκονοπορτα..οποτε μετα μπορεις να κρατησεις απλα μια πανα που να ναι εκει μπροστα για οταν θελει να πηγαινει να ειναι σταθερα εκει..αλλα οσο ειναι κουταβι δεν μπορεις να κανεις αλλιως,πρεπει να μαθει να πηγαινει σε ενα μερος..οταν ολοκληρωσει τα εμβολια που θα τη βγαζεις κανονικα,θα την παρατηρεις και καθε φορα που θα μυριζει επιμονα την παιρνεις και τη βγαζεις ωστε να μαθει να βγαινει εξω..οταν καταφερει και παει(εμενα ακομα και τωρα δεν παει παντα,αλλα εχει μια βδομαδα που βγαινουμε)της λες μπραβο και τη χαιδευεις να μαθει οτι εκανε κατι καλο..θελει δουλεια στην αρχη αλλα θα συνηθισει και θα χαρεις πολυυυ για την προσπαθεια που εκανες,θα το δεις..

choco-paido

Well-Known Member
25 Δεκεμβρίου 2010
151
0
Λαμία
Συμφωνώ αλλά να τονίσουμε (φανταζομαι αυτό εννοείς κι εσύ) ότι θα μάθει μετά απο μερικους μήνες ΑΝ προσπαθήσεις κι εσύ (ο εκαστοτε ιδιοκτητης) να του μάθεις, όχι απο μόνο του επειδή θα μεγαλώσει και θα ωριμασει :D:D:D
εννοειτε!εκτος αν ειναι το super κουταβι!?αν το εχει βρει κανεις....ας μιλησει!!!!!χαχα

iokasti

Well-Known Member
9 Μαρτίου 2011
97
0
Νομιζω θα τα καταφερω..μετα απο τοσες συμβουλες..αν κ ολα θα φανουν στην πραξη..εκει θα σας χρειαστω σιγουρα περισσοτερο!! Οσο για εσενα Πανο σε ευχαριστω πολυ για την επιβεβαιωση που μου εδωσες.Ενιωθα οτι η χριστινα (γιατι μονο με αυτην εχω μιλησει ) ειναι πολυ καλη κ σοβαρη αν κ στην αρχη δεν ηξερα ποιον να εμπιστευτω κ ολους τους εκτροφεις τους ακουγα καχυποπτα.Αλλα τελικα ολα ειναι ενταξει..ηδη εχω ξεκινησει τις διαδικασιες μαζι τους κ ειμαι πολυ χαρουμενη. Ελπιζω ολα να πανε τελεια..ανυπομονω..! χαιρομαι που εισαι κ εσυ απο κρητη..

PANOS-LAB

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2010
225
0
Χανιά
Νομιζω θα τα καταφερω..μετα απο τοσες συμβουλες..αν κ ολα θα φανουν στην πραξη..εκει θα σας χρειαστω σιγουρα περισσοτερο!! Οσο για εσενα Πανο σε ευχαριστω πολυ για την επιβεβαιωση που μου εδωσες.Ενιωθα οτι η χριστινα (γιατι μονο με αυτην εχω μιλησει ) ειναι πολυ καλη κ σοβαρη αν κ στην αρχη δεν ηξερα ποιον να εμπιστευτω κ ολους τους εκτροφεις τους ακουγα καχυποπτα.Αλλα τελικα ολα ειναι ενταξει..ηδη εχω ξεκινησει τις διαδικασιες μαζι τους κ ειμαι πολυ χαρουμενη. Ελπιζω ολα να πανε τελεια..ανυπομονω..! χαιρομαι που εισαι κ εσυ απο κρητη..
Να εισαι καλα με το καλο να το δεχτεις και οτι
χρειαστεις εδω ειμαστε

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Κάτι μου λέει πως θα τα πας μια χαρά! Έκανες έρευνα, κάνεις προετοιμασία!!! Με το καλό!!!

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Εισαι σε πολυ καλο δρομο και μπραβο σου που ενημερωνεσε για να εισαι προετοιμασμενη....ετσι ξερεις τι θελεις και με τις συμβουλες απο τον εκτροφεα σου θα τα πας μια χαρα!!!Αντε με το καλο....

iokasti

Well-Known Member
9 Μαρτίου 2011
97
0
mrcool κουλαρε λιγο βρε...(πλακα κανω..!)Δεν ξερω τι σου ειπε το σοφουλι παντως εγω ευχαριστως θα πηγαινε σκυλοβολτα με τα παιδια απο το φορουμ..οταν με το καλο παρω το κουταβο μου κ μεγαλωσει κ λιγο..

iokasti

Well-Known Member
9 Μαρτίου 2011
97
0
ευχαριστως..ανυπομονω να ερθει σπιτι..αν κ δεν μενω αθηνα αλλα κρητη ανεβαινω συχνα γιατι το πατρικο μου ειναι εκει..θα κανονισουμε σιγουρα σκυλοβολτιτσα!!

Christie

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2011
64
0
Αθήνα
εννοειτε!εκτος αν ειναι το super κουταβι!?αν το εχει βρει κανεις....ας μιλησει!!!!!χαχα
Γεια σας σε όλους!!!!
Και ναι , είναι το πρώτο μου topic !!! ταταταταααμ!
Μια που μιλάμε για σούπερ κουτάβι...!!!
Πριν χρόνια είχα εναν Γερμανικό ποιμενικό!!!
(δυστυχώς πλέον δεν τον έχω :( ) την πρωτη μέρα που τον πήεα είμασταν στιν βεράντα και κατούρησε.... Οπότε πήρα μια εφημερίδα την έβαλα πάνω στα τσίσα και την πήγα στο χώμα και τον φώναξα.... Παιδιά ,απο τότε μόνο σε χώμα τα έκανε....ούτε μια φορά εκτός!!!
Οπότε ναι υπάρχει σούπερ σκυλί!!!
Επίσης θέλω να συμπληρώσω ότι ήταν 2.5 μηνών!!!
Και ότι απο μικρή είχα σκυλιά και ποτέ δεν μπόρεσα να τα μαθω να τα κάνουν έξω ( δοκιμάζοντας όλες τις καλες μεθόδους)
Αυτό το σκυλί με είχε αφήσει έκπληκτη!!!
φιλιά!