Διατροφή κ εκπαίδευση του νέου μου κουταβιού lab!

iokasti

Well-Known Member
9 Μαρτίου 2011
97
0
καλησπερα σε ολους!! Εχω αρχισει να διαβαζω κ να ετοιμαζομαι σιγα-σιγα για τον κουταβο που θα εχω εδω σε περιπου 2 μηνες.Θα ηθελα όμως τις συμβουλες σας κ σε αυτο το θεμα.Προσπαθω με καθε τροπο να ενημερωθω κ να ειμαι οσο το δυνατον καλυτερη για τον μικρο μου φιλο..Αλλα σκεφτομαι πως θα μπορεσω να τον μαθω να κανει την τουαλετα του εξω.Εχω διαβασει για τις πανες αλλα διαβασα πως δεν πρεπει να μαθει να τα κανει στις πανες γιατι μετα δεν θα τα κανει εξω. Ξερω πως η τουαλετα του ειναι συνδεδεμενη με την διατροφη του.Αναλογα την ωρα που τρωει παει κ τουαλετα.Επιπλεον ποια ειναι η καλυτερη τροφη για ενα κουταβακι.Ξερω πως θα με ενημερωσει κ η εκτροφεας αλλα μια γνωμη παραπανω δεν βλαπτει..ε? Καθε συμβουλη κ βοηθεια ευπροσδεκτη...σας ευχαριστω πολυ ολους!!

f_bizou

Member
4 Μαρτίου 2011
8
0
Chania
welcome to the club iokasti!Βασικά και εγώ απέκτησα ένα σκυλάκι πριν ένα μήνα, ήτανε 4 μηνών όταν το πήρα και με το θέμα της τουαλέτας ζορίστικα λίγο. Βασικά εγώ του έμαθα την πάνα και του την βάζω και κάνει μόνο τα πιπί της εκεί. Έχει μάθει να τα κάνει και έξω όταν την πηγαίνω βόλτα σε ένα χωράφι που είναι απέναντι από το σπίτι μου και με ειδοποιεί κιόλας όταν θέλει να βγει. Όμως με το πιπί της έχω ακόμα θέμα γιατί καμιά φορά, όχι βέβαια συχνά, μου τα κάνει και εκτός πάνας. Την πάνα την έχω και για το βράδυ γιατί είχα βαρεθεί να καθαρίζω τα πιπί της από το χαλί παρόλο που την έβγαζα και το βράδυ. Αυτά είχα να σου πω από την δική μου την λίγη εμπειρία που έχω.Όσο για την τροφή κατάλληλος είναι ο κτηνίατρος να σου πει. Αυτά!!! Βάλε μας και καμιά φώτο να δούμε το κουτάβι σου...:)

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
μην τρελενεσαι τη πανα ετσι κ αλλιωσ την πανα μπορει να τη τρωει και να μην την χρησιμοποιησεις.μεχρι να τελειωσεις με τα εμβολια σορυ αλλα θα πηξεις στο σκατο.μετα που θα αρχισει βολτα μην ανησυχεις θα μαθει
ειδικα αν χρησιμοποιησεις μποξ θα ξεμπερδεψεις πολυ γρηγορα

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
Καλως ηρθες Ιοκαστη.

Το θεμα της τουαλετας θα το δεις εκεινη τη στιγμη,μπορει να κανει τις πανες φυλο και φτερο στο λεπτο και να μην μπορεις να τις χρησιμοποιησεις.
(μην παρεις φυσικα απο pet-shop,αλλα απο σουπερ μαρκετ,αυτες για τους ηλικιωμενους για την ακρατια).

Το καλο ειναι να το βγαζεις ''100'' φορες την ημερα μικρες βολτουλες για να μαθει εξω.(μπορει να εισαι τυχερη και να μαθει γρηγορα)

Δεν μπορει να σου προτεινει καποιος τι ξηρα θα δωσεις αν δεν πεις το μεγεθος ή ρατσα που θα παρεις. (εγω προτεινω μαγειρευτο φυσικα)

edit.oups μολις ειδα οτι θα παρεις λαμπραντορ

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Στο θέμα τουαλέτας θέλει λίγη εγρήγορση εκ μέρους σου. Εμένα ο δικός μου τις πάνες τις έκανε φύλο και φτερό οπότε δεν βοήθησαν...Τον πρώτο καιρό βάλε του ένα χαρτόνι η κάτι τέτοιο στο μπαλκόνι και πήγαινε τον εκεί κάθε 2 ώρες. Για να καταλάβει ότι εκεί πρέπει να κατουράει εγώ μουσκευα ελάχιστα το χαρτόνι με ούρα του ώστε να αντιληφθεί ότι εκεί τα κάνουμε. Ε και όταν τον βγάζεις στο μπαλκόνι να τα κάνει. Κάθε 2 ωρίτσες περίπου η λίγο αραιότερα όταν δείς ότι πάει να ενεργηθεί αν δεν πατάει το χαρτόνι του λές όχι όχι. Σταματαει. Κάνει ένα βηματάκι και πάει στο χαρτόνι. Ε εκεί του λές μπράβο καλό παιδί κλπ. Και μετά από 3 βδομάδες εγώ τον κατέβαζα στην αυλή (να μην έρθει σε επαφή με άλλο ζώο) κάθε 2 ώρες. Ωστε να τα κάνει εκεί. Και πάλι μπράβο μπράβο όταν τα κάνει στην αυλή. Αμέσως μετά το φαγητό τον κατέβαζα. Εντός 5λέπτου τα είχε κάνει. Πάλι πάνω μετά. Ε σε ένα μήνα το έπιασε. (Βέβαια επίτηδες δεν δούλεψα ένα μήνα για να αφοσιωθώ στο σκύλο και να του μάθω κάποια βασικά τα οποία έπιασε πολύ γρήγορα) Καλή προσπάθεια!

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Το δικό μου, αν δεν κάνει μία τρύπα στην πάνα για να περνάνε όλα στο μάρμαρο δεν μπορεί!
χααχχαα!
Ο δικός μου έμαθε αμέσως στην πάνα(τον έχω περίπου 2 μήνες) και τώρα του έχω μάθει τα κακά να τα κάνει στο μπαλκόνι (άρχισε να πηγαίνει μόνος του και όταν τον είδα 3-4-10 φορές του είπα μπράβο και όταν τον βλέπω ακόμα, αυτό κάνω) και τα τσίσα τα κάνει στην πάνα.
Αν και μερικές φορές (ειδικά τώρα που έχει αρχίσει να του αρέσει το μπαλκόνι επειδή έχει ήλιο, κάνει τσίσα κι εκεί.
Μην τον μάθεις αμέσως να τα κάνει έξω σε βόλτα γιατί πρέπει να μείνει σπίτι μέχρι να τελειώσεις τα εμβόλια. :)
Θα σου τα πουν τα παιδιά καλύτερα μιας και ξέρουν περισσότερα, αλλά εγώ σου το λέω επειδή ήμουν κι εγώ σχεδόν άσχετη από σκύλους :p

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Φαντάζομαι θα τα έχεις διαβάσει ήδη, αλλά σε περίπτωση που δεν τα είχε πάρει το μάτι σου, θα βρεις κάποιες χρήσιμες θεωρητικές συμβουλές που μπορείς να προσαρμόσεις στις ανάγκες του δικού σου κουταβιού :)

Τουαλέτα:
10 συμβουλές για καθαρό σπίτι
Πώς θα το μάθω να "τα κάνει" έξω...

Γενικά:
Mεγαλωνοντας ενα κουταβι
Πώς να μεγαλώσετε ένα πιο έξυπνο κουτάβι

Crate - Κουβί - Box - σκυλοπάρκο, πες το όπως θες, λένε ότι κάνει θάυματα :)
Βήμα προς βήμα η εκπαίδευση για τον περιορισμό σε κλουβί
Crate-Κλουβί
http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?6231-%CE%A0%CF_%CF_-%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CF_%CF_%CE%B5%CF_%CE%B5-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CF_%CE%B9%CE%BF-%CE%AD%CE%BE%CF_%CF_%CE%BD%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CF_%CF_%CE%AC%CE%B2%CE%B9

iokasti

Well-Known Member
9 Μαρτίου 2011
97
0
Ευχαριστω πολυ ρε παιδια..αλλα να ρωτησω κατι..αυτο το κλουβι δεν μου αρεσει καθολου..μπορω να χρησιμοποιησω κατι αλλο?

iokasti

Well-Known Member
9 Μαρτίου 2011
97
0
Δεν ξερω..απλα το crater μου φαινεται λιγο σαν φυλακη..αν του βαλω ενα ξυλινο παρκο γυρω γυρω κ ενα σπιτακι μεσα σε αυτο κ σε αποσταση περιπου 2 μετρων την πανα του για οταν θα λειπω?? Δεν θελω βεβαια να μαθει να τα κανει μεσα στο σπιτι στις πανες αλλα εξω..απλα για οταν θα λειπω...τι λες?

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
περνεις ενα παρκο και ενα μποξ.στο παρκο μεσα βαζεις την πανα και στο μποξ φτιαχνεις το κρεβατι του και μαθαινει να κοιμαται εκει ομορφα και οραια (ανοιχτο)χωρις να ναι φυλακη οπως πιστευεις .αν μαθει σωστα το μποξ μετα που θα καταργησεις παρκα και πανες θα κοιμαται απο μονο του εκει χωρις να το κλεινεις μεσα και μετα αυτο μπορει να σε βολεψει ειτε στη μεταφορα με το αμαξι ειτε αμα θες να το περιορισεις για καποια ωρα γιατι ας πουμε σφουγκαριζεις και δε θες να περιφερετε μεχρι να στεγνωσει

iokasti

Well-Known Member
9 Μαρτίου 2011
97
0
να σε ρωτησω ομως με αυτον τον τροπο θα μαθει σιγα-σιγα να τα κανει εξω ή θα συνηθισει στις πάνες του??

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
θα μάθει μια χαρά, αρκει να μην παραμελείς τις βόλτες, όταν ολοκληρώσει τα εμβολια του. όσο είναι κουταβάκι δε μπορεί να κρατηθεί πολλές ώρες, οπότε όσο είσαι στη δουλειά που θα τα κάνει? στην πάνα :)

Μετά που θα μεγαλώσει και θα κρατιεται δεν θα του έχεις πανες και θα τον μαθεις να τα κανει στη βολτα.

iokasti

Well-Known Member
9 Μαρτίου 2011
97
0
Ωραια...μακαρι να πανε ολα καλα..εχω αγωνια για τον ερχομο του κ προσπαθω να μαθω οσο γινεται περισσοτερα πριν ερθει..

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Καλά κάνεις! Διάβασε όσο περισσότερο μπορείς! Από τ θεωρεία στην πράξη βεβαια έχει μεγάλη διαφορα αλλά καλό είναι να υπάρχουν βάσεις :)

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
βεβεα το μποξ οσο κ αν σου φαινεται φυλακη ειναι σημαντικο εργαλειο ειδικα για την εκμαθηση της τουαλετας.
εγω απο το 3μηνα δεν εχω ουτε ενα ατυχημα εντως σπιτιου

choco-paido

Well-Known Member
25 Δεκεμβρίου 2010
151
0
Λαμία
Ευχαριστω πολυ ρε παιδια..αλλα να ρωτησω κατι..αυτο το κλουβι δεν μου αρεσει καθολου..μπορω να χρησιμοποιησω κατι αλλο?
θα σου πω την δικη μου ιστορια για το πως εμαθα τον δικο μου να τα κανει ολα εξω.καταρχας δεν χρησιμοποιησα κλουβι καθως τις ωρες που ελειπα του ειχα λουρι 2 μετρα και ετσι τον ειχα περιορισμενο,κοντα σε τοιχο ομως για να μην μπλεχτει.απο την μια μερια, του ειχα εφημεριδα και απο την αλλη το κρεβατακι του.πριν απο αυτο αφιερωσα 2 ολοκληρες μερες,τον πηρα σαββατοκυριακο για να μην δουλευω και καθε φορα που εκανε πιπι ή κακα στο πατωμα τον επερνα απο εκει και τον πηγαινα στην εφημεριδα,γνωστη διαδικασια.τα κουταβια καθε τρεις ωρες κανουν τσισα οποτε μολις το εβλεπα να μυριζει,τον πηγαινα στην εφημεριδα.δεν τα εκανε παντα,αλλα σιγα σιγα καταλαβε.παντα βεβαια επιβραβευση οταν τα εκανε....μετα απο το ''κουραστηκο'' σαββατοκυριακο,και επρεπε να παω στη δουλεια,το πρωι τον εδενα και οταν γυρζα τα ειχε κανει στην εφημεριδα,επαναλαμβανοντας αυτο που καναμε το σ.κ.βεβαια οχι παντα,αλλα αρκετες φορες.τις υπολοιπες ωρες,τον ελυνα και καθε τρεις ωρες,τον εδενα και του ελεγα ''εδω!'' δειχνοντας την εφημεριδα.κρυβομουν στο δωματιο,κοιταζοντας τι θα κανει!εχω μεινει και μιση ωρα μεχρι να τα κανει!μολις εβλεπα οτι τα εκανε,τον πλησιαζα ολο χαρα,'επιβραβευση και ληχουδια!σιγα,σιγα,μολις τον εδενα,τα εκανε αμεσως γιατι καταλαβαινε οτι οταν θα τα κανει,θα λυθει!ετσι εμαθε,λουρι=τσισα.μετα τα εμβολια,του εβαζα το λουρι και τον πηγαινα βολτα.μολις τον κατεβαζα κατω επειδη ειχε λουρι,καταλαβαινε οτι πρεπει να κανει τσισα και κακα αν ηθελε....ετσι με τον καιρο καταλαβε οτι μολις μπαινει λουρι,μονο τοτε τα κανει.με το που ξυπναω τωρα λοιπον,τον παω βολτα και μετα πηγαινω στην δουλεια.σταματησα να τον δενω γιατι πλεον καταλαβε οτι τσισα και κακα μονο εξω με λουρι!σορυ αν σε κουρασα αλλα τωρα μετα απο αυτη την διαδικασια,ειμαστε ολοι ευτυχισμενοι!τον παω βολτα πρωι,μεσημερι και βραδυ και δεν με κουραζει γιατι με το που τον κατεβαζω και τον περναω απεναντι,τα κανει!καλο κουραγιο και ελπιζω να βοηθησα!

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Γενικά δεν είναι καλό να αφήνουμε το σκυλί δεμένο γιατί πολλά μπορεί να συμβούν! Από το να πνιγεί, μέχρι το απλό να βγάλει το λουρί και να τα κάνει παντού. Εγώ αν είχα κουτάβι θα χρησιμοποιούσα μποξ και πάρκο. το μαθαίνει και σαν κρεβάτι και δεν εχεις προβλημα οταν χρειαστει να το μεταφερεις.

choco-paido

Well-Known Member
25 Δεκεμβρίου 2010
151
0
Λαμία
Γενικά δεν είναι καλό να αφήνουμε το σκυλί δεμένο γιατί πολλά μπορεί να συμβούν! Από το να πνιγεί, μέχρι το απλό να βγάλει το λουρί και να τα κάνει παντού. Εγώ αν είχα κουτάβι θα χρησιμοποιούσα μποξ και πάρκο. το μαθαίνει και σαν κρεβάτι και δεν εχεις προβλημα οταν χρειαστει να το μεταφερεις.
βασικα εγω ειχα την πολυτελεια να πεταγετε το αγορι μου,καθε λιγο και λιγακι να δει αν μπλεχτηκε....απλα δοκιμασα το παρκο και το γκρεμισε,με ενα μαγικο τροπο και επελεξα να το δενω...ο εκπαιδευτης μου ειπε οτι λουρι 2 μετρα του ηταν υπεραρκετο μιας και ηταν μικροσωμο!