Διατροφή και βάρος μαλτέζ

eadie

Well-Known Member
8 Σεπτεμβρίου 2008
246
0
αθηνα
Chloe: To topic είναι μεταφορά από δω: http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=3863&page=4

kango,
μιας και ειχες μαλτεζακι και ξερεις,η ιντη ειναι 5 μηνων (σημερα της επεσε και το τριτο δοντακι!!!!! εχει μονο εναν κινοδοντα μμμμμμμμμμμμ) ειναι περιπου 3,400 ειναι καλο το βαρος της????? η μηπως παχυνε εδω στας εξοχας???????
και κατι ακομα.τωρα που δεν εχει δοντακι συνεχιζω κανονικα την ξηρα τροφη???/ γιατι παρατηρησα σημερα πως σχεδων τις καταπινει!!!!!!!!!!!!!
επισης παει και τρωει τις κροκετες του αλλου σκυλου (ειναι τζουνιορ οι αλλες) απο ζηλια φανταζομαι πειραζει?????? τα ταιζω ξεχωριστα και τις δικες της δεν τισ τρωει και ορμαει να φαει του αλλου και ανγκαστικα της δινω.πειραζει????? τουλαχιστον μεχρι να γυρισουμε σπιτι μας.......ε????:p __________________

ε ειπα μιας και σε βρηκα εδω και ειχες μαλτεζ να μου ελεγες αν ειναι χοντρουλα κι αν πειραζει να φαει για λιγο καιρο τζουνιορ.λες να παω αλλου????? αν ειναι σημαντικο να ανοιξω ενα τετοιο θεμα (για την τροφη μιλαω) οκ να το κανω.δεν υπαρχει προβλημα.απλα δεν ειχα σκοπο να ανοιξω ολοκληρο θεμα

(καλα ε??? ειμαι πολυ διακριτικος ανθρωπος!!!!!!):D:D:D

Last edited by a moderator:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Να σου πω αν ειναι χονρουλα ε?
Aκου λοιπόν..ο δικός μου ως bea 1 ήταν 6 κιλά με μια καφέ-χρυσαφι βουλίτσα στην ράχη και ενα χρυσαφι αυτάκι..
Θυμάμαι είχαμε πάει στον ΚΌΕ τότε για να πάρει το pedigree (που το πηρε..)μιλάμε για το 92-93..και είχανε πει κάτι γερμανοί το λίγο καφέ δικαιολογείται στο maltez..
Από τότε τα maltezakia έχουν γίνει κάτασπρα και έως 4 κιλά..
Οποτε καταλαβαινεις συγκριτικά να το πάω ,είναι λίγο άκυρο..

Επίσης ο Ρούντι έτρωγε μονο ρύζι και κοτόπουλο..,δεν υπήρχε internet και γενικά οι γνώσεις μας πάνω σε πολλά θέματα ήταν λιγάκι στον καιρό των πιθήκων..

Οποτε μου λες ότι η μικρή είναι 3400 αυτό που έχω να σου πω είναι ότι έχει άλλους 7 μήνες να πάει τα 4...:p,νομίζω ότι για την ηλικία τις μπορεί να είναι λίγο "γομαρακι"..

Αυτά που έχω να σου πω εμπειρικά από τα 16.6 χρονια που πέρασα με το μαλτεζάκη μου είναι ότι πρόκειται για ένα πολύ πιστό ζώο,αρκετά θαρραλέο,αλλα θέλει μεγάλη προσοχή στην εκπαίδευση γιατί αν δεν μάθει από μικρή ηλικία ποια είναι η θέση του στην αγελη θα υπάρχουν μελλοντικά προβλήματα..

Αυτή η ράτσα έχει πολύ καλο χαρακτήρα..,πρόκειται για μια από τις πιο παλαιές ράτσες που υπάρχουν κάτι που τις καθιστά αρκετά ανθεκτικές στον χρόνο και φτανούν και τα 18..
Οι μαζικές εκτροφές αλλοιώσανε τον χαρακτήρα αυτής της ράτσας μιας και προερχόταν για σαλόνια κατα αποκλειστικοτητα και ήταν μόδα για πολλές δεκαετίες με αποτέλεσμα η πλειονότητα αυτών των σκυλιών να βγαίνει ένα σκυλί με πολύ κυριαρχικό και ανταγωνιστικό χαρακτήρα που διεκδικεί τον πρώτο ρολο στην αγελη.
Θέλει ιδιαίτερη προσοχή στην εκπαίδευση..
Αυτά..:):)

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
Επίσης ο Ρούντι έτρωγε μονο ρύζι και κοτόπουλο..,δεν υπήρχε internet και γενικά οι γνώσεις μας πάνω σε πολλά θέματα ήταν λιγάκι στον καιρό των πιθήκων..
και τι εγινε?
εζησε μια χαρα 16.6 χρονια οπως λες:)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ναι βρε Σοφια..αυτο ειναι γεγονος..
Το εχω σκεφτει πολλες φορες..
και τι επαθαν ολα αυτα τα σκυλια που δεν ετρωγαν την τελεια διατροφη..?

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
μπορουμε να κανουμε πειραμα λοιπον,
θα μεγαλωσουμε ενα κουταβι μονο με friskies:)
νεοι ειμαστε θα ζησουμε να δουμε αποτελεσμα........
θα γλυτωσουμε και πολλα πολλα χρηματα:rolleyes:
κατα τ'αλλα συμφωνουμε;)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Παιδιά εγώ προτιμώ να το μεγαλώσω με το να δίνω μονο κατοπουλο και ρυζι και τίποτα άλλο..παρα friskies..
Αλλωστε προτιμώ να πάθουν στα γεράματα κάτι τα νεφρά του η άντε κάτι το συκωτάκι του..,άντε να επιδεινωθεί και λίγο τα κόκαλα από έλλειψη ασβεστίου ,παρα να πάθει καρκίνο..,από την σαβούρα που έχει μέσα η friskies..
και να το πω..,ναι θα το πω..:D:Dκαι στην τελική που έχουν όλες οι ξήρες..
Παααάει..,εγώ το γυρισα..μαγειρευτό και πάλι μαγειρευτό..:p:):)

eadie

Well-Known Member
8 Σεπτεμβρίου 2008
246
0
αθηνα
kango
σ ευχαριστω που μετεφερες το θεματακι μου.ειναι λιγο γομαρακι ε????? ναι ειναι καπως...............φανταζεσαι να μου βγει τσομπανοσκυλο???? χαχχααχα
ρε παιδια να πω την αληθεια εγω δινω ξηρα και μαγειρευτο αλλα προτειμω το μεγειρευτο.στην τελικη πως ειμαστε τοσο σιγουροι για την ξηρα?????? και κατι ακομᨨ η ιντη μου ειναι 5 μηνων πειραζει να της δινω για λιγες μερες ξηρα τζουνιορ και οχι για κουταβια???????????

(τοσο κακης ποιοτητας ειναι η φρισκιες?):-|

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Καλε δεν το μετεφερα εγω..οι μοντς το μετεφεραν!!:):)
eadie δεν ειμαστε σιγουροι..,για αυτο και εγω μαγειρευτο δινω και αρχισα μαλιστα πολυ προσφατα χτες κι ολας..!!
Ηταν ομως κατι που το ειχα στο προγραμμα εδω και πολυ καιρο οταν θα ηξερα οτι θα μπορω να του το δινω καθημερινα απο θεμα ενασχολήσης..
Bρε eadie εδω λεμε οτι που ξερουμε τις ξηρες..φαντασου την φρισκις..

Last edited:

eadie

Well-Known Member
8 Σεπτεμβρίου 2008
246
0
αθηνα
χαχαχα λολ
ναι οι μοντς,απλα μαζι μιλουσαμε και μπερδευτικα.τελικα θα δινεις μονο κοτοπουλο και ρυζι??????? πρεπει μα παρω την ιντη μου απο την μανα μου γιατι θα την κανει θηριο!!!!!!!!!!!! μμμμμ ειναι χοντρουλα!!!!!!!!! σας ευχαριστω παντως ολους!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Oχι!!
Eχω αρχίσει διατροφή με μαγειρεμένο φαγητό ,όσο μπορώ πληρώντας ένα ισοροποιημενο διαιτολόγιο.:):)

GeoGlx

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2008
48
0
Και εμείς της κάνουμε διατροφή.
~2-3 κιλά παραπάνω είναι.
Μειωμένο μαγειρεμένο φαγητό.
Και lights κροκετούλες.

Frini

Well-Known Member
14 Αυγούστου 2008
59
0
Περαία Θεσσαλονίκης
Εγώ στο μαλτεζάκι μου, αρσενικό, κανω ένα συνδυασμό κροκέτας και μαγειρευτού φαγητού. Όταν υπάρχει η δυνατότητα του δίνω κοτόπουλο, ρύζι ή μπιφτέκι ακόμα και ....σπανάκι.
Και μια που μιλάμε για μαλτέζ, βλέπω ότι τα περισσότερα έχουν ίσια τρίχα.. ο δικός μου είναι σγουρομάλλης..παίζει αυτή η εναλλακτική;:rolleyes: