Διατροφή & Ανάπτυξη Λάμπραντορ

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Βασικά και 3 να τα κάνεις ΠΑΝΤΑ θα πεινάει και πάντα θα έχει το βλέμα,έχω να φάω μέρες δώσε κάτι!!
Αστα ποτέ δε σταματάνε,για εμένα καλά είσαι στα 2!
Το αρνί γιατί σε προβληματίζει,εγώ το έδεινα και μια χαρά όλα τώρα φαντάσου πήγα σε πατσά(καλά δε παίζομαι)σε ξηρά πάντα!!
Αν της κάθεται καλά και είσαι ευχαριστημένος δε έχεις πρόβλημα.

elemaraki

Well-Known Member
3 Αυγούστου 2012
634
1
Προτιμώ τα 2 γεύματα!τρωει στις 8 το πρωί και στις 8 το βράδυ! Της δίνω visan optima και ο κτηνίατρος συμφωνεί μαζι μου.. Οσο για αρνί κοτόπουλο δίνω κοτόπουλο. Εχω δοκιμάσει και σολωμο αλλα ούτε καν δεν το έφαγε καθόλου!

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
την τρώει με όρεξη αυτήν??κάποιος σε ένα θέμα για την visan optima είχε γράψει πώς 3 συστατικά της δεν κάνουν καλό για τα σκυλιά.ακόμα ψάχνω αν και σκέφτομαι την britcare αλλά θα έχει όλες τις βιταμήνες για μία καλή ανάπτυξη του σκύλου η το αρνί κ ρύζι θα μας χαλάσει την ασχολία που με πάθος λαχταρούμε καθημερινά!:p

elemaraki

Well-Known Member
3 Αυγούστου 2012
634
1
Ναι της αρέσει πολυ! Της δίνω και απο το σπιτι μερικές φορές πχ κοτόπουλο με πατάτες

elemaraki

Well-Known Member
3 Αυγούστου 2012
634
1
Υποτίθεται ότι ειναι ειδικά σχεδιασμένη για λαμπραντορ.

Υγιής ανάπτυξη & βάρος
Συμβάλλει στην υγιή ανάπτυξη των οστών του κουταβιού Labrador και προάγει την αρμονική πρόσκτηση βάρους χάρη στα προσαρμοσμένα επίπεδα ενέργειας, πρωτεϊνών, ασβεστίου και φωσφόρου.

ετσι περιγράφεται

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.762
4.035
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Δεν είναι ίδια, υπάρχει διαφορά στα συστατικά, η Labrador 33 είναι καλύτερη. Επίσης υπάρχει διαφορά στο μέγεθος και το σχήμα της κροκέτας.

bobosklm

Member
5 Ιουλίου 2012
12
0
Πατρα
Δεν είναι ίδια, υπάρχει διαφορά στα συστατικά, η Labrador 33 είναι καλύτερη. Επίσης υπάρχει διαφορά στο μέγεθος και το σχήμα της κροκέτας.
Την έδινα στον δικό μου και είχα πολύ καλά αποτελέσματα αλλά πήγα σε royal κλινική (με μια στάση από orijen που έβγαλε αλλεργία) και έχω καλύτερα αποτελέσματα αν και δεν μου αρέσουν τα συστατικά της royal σε σχέση με την τιμή.
Σκέφτομαι να πάω σε holistic αλλά δεν ξέρω ποια... Είδα σήμερα και την sam's field

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
Revolution
Έχοντας ψάξει αρκετά η royal labrador διαφέρει πολύ απο την απλή σε συστατικά και σε σχήμα κροκέτας ώστε να μειώνει την ταχύτητα που τρώνε γτ είμαστε λαίμαργοι πολύ.βέβαια έκανα πίσω λόγω πρωτείνης και καλαμποκιού επειδή άκουγα διάφορα,καλά για πρωτείνη εδώ η orijen έχει 40 όμως μετράει και η ποιότητα απο την ποσότητα.πολύ μπέρδεμα κάνε δοκιμές κ η καλύτερh θα είναι όποια του κάτσει καλά.

bobosklm
Από όσο ξέρω η orijen θεωρείται holistic αλλά αφού δεν έπιασε στον σκύλο σου την κάνουμε πέρα,αλλεργία δλδ τι συμπτώματα σου έβγαλε?Εγώ δίνω orijen εδώ και ενάμιση μήνα και θα την συνεχίσω κανά μήνα ακόμα αφού πήραμε καινούρια γτ δεν έβγαζα άκρη με τις τροφές και φοβόμουν μην κάνει ζουμιά πάλι όπως με την acana είχε γίνει μύλος το στομάχι της σύν ότι δεν είχα σωστή ποσότητα για να την πάω ομαλά στην επόμενη.Για αυτήν που δίνω τώρα όλα καλά απο τρίχωμα,μυρωδιές εκτός απο ένα βασικό αλλά όχι κακό εντελώς πώς τα κακά της δεν είναι τέλεια αλλά μπορεί να φταίει πώς τα μεσημέρια τρώει απο εμάς κάτι μαλακιούλες πολλές φορές.

σε holistic κοίταξε την earthborn είναι πολύ καλή σύμφωνα με reviews και σε φόρουμ του εξωτερικού για λαμπραντόρ.

Last edited:

bobosklm

Member
5 Ιουλίου 2012
12
0
Πατρα
bobosklm
Από όσο ξέρω η orijen θεωρείται holistic αλλά αφού δεν έπιασε στον σκύλο σου την κάνουμε πέρα,αλλεργία δλδ τι συμπτώματα σου έβγαλε?Εγώ δίνω orijen εδώ και ενάμιση μήνα και θα την συνεχίσω κανά μήνα ακόμα αφού πήραμε καινούρια γτ δεν έβγαζα άκρη με τις τροφές και φοβόμουν μην κάνει ζουμιά πάλι όπως με την acana είχε γίνει μύλος το στομάχι της σύν ότι δεν είχα σωστή ποσότητα για να την πάω ομαλά στην επόμενη.Για αυτήν που δίνω τώρα όλα καλά απο τρίχωμα,μυρωδιές εκτός απο ένα βασικό αλλά όχι κακό εντελώς πώς τα κακά της δεν είναι τέλεια αλλά μπορεί να φταίει πώς τα μεσημέρια τρώει απο εμάς κάτι μαλακιούλες πολλές φορές.

σε holistic κοίταξε την earthborn είναι πολύ καλή σύμφωνα με reviews και σε φόρουμ του εξωτερικού για λαμπραντόρ.

έτριβε την μυτούλα του συνέχεια,δάγκωνε τα ποδαράκια του και τα κακάκια του ήταν μπλιαξ :p(είχα κάνει κανονικά την αλλαγή)
πήγα σε δύο γιατρούς και μου είπαν και οι δύο το ίδιο.
η βλακεία είναι ότι την αλλάζω λόγω τιμής/ποιότητας της royal και όχι όπως έχει "κάτσει" στο σκυλί...

Revolution

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2012
73
0
Revolution
Έχοντας ψάξει αρκετά η royal labrador διαφέρει πολύ απο την απλή σε συστατικά και σε σχήμα κροκέτας ώστε να μειώνει την ταχύτητα που τρώνε γτ είμαστε λαίμαργοι πολύ.βέβαια έκανα πίσω λόγω πρωτείνης και καλαμποκιού επειδή άκουγα διάφορα,καλά για πρωτείνη εδώ η orijen έχει 40 όμως μετράει και η ποιότητα απο την ποσότητα.πολύ μπέρδεμα κάνε δοκιμές κ η καλύτερh θα είναι όποια του κάτσει καλά.
Του δίνω την Royal Canin Maxi junior και του έχει κάτσει καλά. Καλοσχηματισμένα κακά καμιά φορά μυρίζουν βέβαια αλλά νταξ σκατα είναι τι να κάνουν. Σκέφτομαι όμως να περάσω στην Labrador 33 μιας και έχει περισσότερες βιταμίνες και ειδικά βιταμίνη C που μου είπε η εκτροφέας πως είναι το Α και το Ω για την σωστή ανάπτυξη του. Το μόνο που με προβληματίζει είναι η ταυρίνη που από 2000 πάει στο 3000. Θα χοροπηδάει σαν κατσίκι.

Να ρωτήσω κάτι άλλο το πινακάκι πίσω από την τροφή της Maxi Junior γράφει πως πρέπει να τρώει 280gr
ενώ αυτός τρώει γύρω στα 200gr. Δηλαδή του βάζω κανονική ποσότητα σε κάθε γεύμα και πάντα αφήνει στο τέλος. Άσε που δε την τρώει αμέσως απλά πάει και έρχεται για κανά μισάωρο. Παίζει πρόβλημα;

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
Ίσως να μην του αρέσει για αυτό να κάνει τα παραπάνω.αν δοκιμάσεις την royal labrador πές εντυπώσεις γιατί λίγοι να την παίρνουν στο φόρουμ και έχω μπερδευτεί με όσους έχουν την ίδια ράτσα και αυτά που δίνουν.

elemaraki

Well-Known Member
3 Αυγούστου 2012
634
1
Μπορει να ακουστεί κάπως αυτο που λέω αλλα θέλω να της κανω δίαιτα!
ο γιατρός μου είχε πει όταν ήταν 29 κιλά ότι ειναι μια χαρα και δεν πρεπει άλλο!
τον τελευταίο καιρό ότι βρίσκει τρώει με αποτέλεσμα να εχει γουρουνοποιηθει ολίγον!
η αλήθεια ειναι ότι δεν την εχω ζυγίζει αλλα όλοι πιστεύουμε ότι εχει παχυνει!!
απο σήμερα ξεκίνησα πιο έντονη άσκηση να την γυμνάσω λίγο περισσότερο!
να μειωσω και λίγο την τροφη της;

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.758
7.919
Όχι. Εφόσον ξεκίνησες να την γυμνάζεις περισσότερο άσε την ποσότητα της τροφής όπως έχει. Θα δεις ότι θα χάσει και θα κάνει μυς. Εάν μετά από ένα μήνα με το νέο πρόγραμμα συνεχίζει να σου φαίνεται γουρουνάκι τότε ελαττώνεις την τροφή.

atla

New Member
22 Νοεμβρίου 2012
4
0
Καλημερα εχω ενα λαμ περιπου 3 μηνων θα ηθελα καποιος να μου πει ιδανικο υψος και βαρος γαι την ηλικια του ευχαριστω

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
βρήκα την natural choice large breed στα 55 και είχα ακούσει παλιότερα καλά λόγια μέχρι που σταμάτησε να έρχεται στην χώρα μας και λογικά ξανά βγαίνει τώρα,είναι καλή τροφή η δεν αξίζει?γιατί η επόμενη που σκέφτομαι είναι της royal που κάνει 78 αν και πιστεύω την βρίσκω πολύ λιγότερο αυτήν

Last edited:

bobosklm

Member
5 Ιουλίου 2012
12
0
Πατρα
Παιδιά εγώ του έδινα royal την κτηνιατρική και είμαι πολύ ευτυχισμένος αλλά έτσι όπως τα έφερε η ζωή πρέπει να κάνω οικονομία... βλέπεται έκανε 75 ευρώ τα 14 κιλά ένα κτηνιατρείο μου πρότεινε την arden grange puppy. διάβασα κάποια πράγματα και μου άρεσαν όπως ότι είναι καλή για ράτσες που τρώνε γρήγορα. μπορεί κάποιος να με φωτίσει πρόβλημα να μην την φάει δεν έχουμε . την δοκίμασε και την έκανε αμάσητη :p

Y.Γ. Είναι 8.5 μηνών και ζυγίζει 23 κιλά.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.762
4.035
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Κάνε έναν λογαριασμό και δες πόσα σου βγαίνουν τη μέρα. 75 ευρώ για 14 κιλά τροφή δεν είναι πολλά. Θα σου δώσω δικό μου παράδειγμα, εγώ έδινα BritCare που είναι τάχα οικονομική τροφή, 45 ευρώ 12 κιλά, μου κρατούσε 30 μέρες. Με απλά μαθηματικά βγαίνει πως η τροφή κοστίζει 1.5 ευρώ τη μέρα. Πρόσφατα ξεκίνησα Nutrivet Instinct που κάνει μεν 75 ευρώ, αλλά κρατάει 40 μέρες. Είναι 1.87 ευρώ τη μέρα. Δεν είναι κάποια διαφορά και η τροφή είναι πολύ καλύτερη ποιοτικά (grain free).

Υπάρχει λόγος που δίνεις κτηνιατρική τροφή; Οι απλές είναι πιο φτηνές.