Διαζυγιο και σκυλος...

MANOY

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2008
1.168
0
35
Ηρακλειο Κρητης και Αθηνα
Παντα το ειχα απορρια :? Εχετε αποκτησει ενα σκυλο στην κοινη σας ζωη και κατι παει στραβα και χωριζετε... :( Τι γινεται με το σκυλο? Ποιος τον παιρνει? Με ποια κριτηρια? Οσοι εχουν ζησει κατι τετοιο ας μας πουν την εμπειρια τους οι υπολοιποι απλα τη γνωμη τους! Τι πιστευετε οτι πρεπει να γινει? :-k

Επειδη δν εχω ζησει κατι τετοιο ουτε προσωπικα ουτε και με γνωστους πιστευω γενικα πως το σκυλι πρεπει να το παρει αυτος π εχει μεγαλυτερη διαθεση να το φροντισει :!: Τωρα αν και οι 2 την εχουν... :roll: Θα πρεπει να μπουν καποια κριτηρια.
Οπως το ποιος εχει περισσοτερο χρονο και θα ασχολειται μαζι του περισσοτερες ωρες αλλα και ποιος εχει την οικονομικη δυνατοτητα να το φροντισει οπως πρεπει! Απο κει και περα το καλυτερο θα ειναι να εχουν καλες σχεσεις μεταξυ τους και να μπορουν να το βλεπουν και οι δυο! Σαν τα παιδια κατα καποιο τροπο δηλαδη :!:

MANOY

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2008
1.168
0
35
Παντα το ειχα απορρια :? Εχετε αποκτησει ενα σκυλο στην κοινη σας ζωη και κατι παει στραβα και χωριζετε... :( Τι γινεται με το σκυλο? Ποιος τον παιρνει? Με ποια κριτηρια? Οσοι εχουν ζησει κατι τετοιο ας μας πουν την εμπειρια τους οι υπολοιποι απλα τη γνωμη τους! Τι πιστευετε οτι πρεπει να γινει? :-k

Επειδη δν εχω ζησει κατι τετοιο ουτε προσωπικα ουτε και με γνωστους πιστευω γενικα πως το σκυλι πρεπει να το παρει αυτος π εχει μεγαλυτερη διαθεση να το φροντισει :!: Τωρα αν και οι 2 την εχουν... :roll: Θα πρεπει να μπουν καποια κριτηρια.
Οπως το ποιος εχει περισσοτερο χρονο και θα ασχολειται μαζι του περισσοτερες ωρες αλλα και ποιος εχει την οικονομικη δυνατοτητα να το φροντισει οπως πρεπει! Απο κει και περα το καλυτερο θα ειναι να εχουν καλες σχεσεις μεταξυ τους και να μπορουν να το βλεπουν και οι δυο! Σαν τα παιδια κατα καποιο τροπο δηλαδη :!:

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Γι αυτό εμείς πήραμε δύο σκυλιά, καθένας διάλεξε αυτό που θα κρατήσει μετά. :lol:
Χωρίς πλάκα, έχω ακούσει για περιπτώσεις όπου μετά από χωρισμό το σκυλί βρέθηκε στο δρόμο γιατί δεν το ήθελε κανείς! :shock:

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Γι αυτό εμείς πήραμε δύο σκυλιά, καθένας διάλεξε αυτό που θα κρατήσει μετά. :lol:
Χωρίς πλάκα, έχω ακούσει για περιπτώσεις όπου μετά από χωρισμό το σκυλί βρέθηκε στο δρόμο γιατί δεν το ήθελε κανείς! :shock:

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Εμείς τσακωνόμαστε για το ποιός θα κρατήσει τον σκύλο άμα χωρίσουμε :lol: :lol: :lol:
Τον αγαπάμε τόοοσο πολύ τον μουσούδι μας που δεν θέλει κανείς να τον αποχωριστεί!

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Εμείς τσακωνόμαστε για το ποιός θα κρατήσει τον σκύλο άμα χωρίσουμε :lol: :lol: :lol:
Τον αγαπάμε τόοοσο πολύ τον μουσούδι μας που δεν θέλει κανείς να τον αποχωριστεί!

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Βρήκα αυτή την είδηση:

ΣΚΥΛΟΣ ΧΩΡΙΣΜΕΝΩΝ ΓΟΝΙΩΝ
Δύσκολα φαίνεται ότι είναι τα πράγματα μετά από ένα διαζύγιο, ακόμη και για τα κατοικίδια

Όλα του γάμου δύσκολα και του διαζυγίου… ακόμη πιο δύσκολα, θα μπορούσαμε να παρατηρήσουμε για την περίπτωση ενός Ισπανού φιλόζωου, που όταν πήρε διαζύγιο από τη γυναίκα του αναγκάστηκε να καταφύγει στα δικαστήρια, προκειμένου να μπορεί να βλέπει το αγαπημένο του σκυλάκι. Όλα ξεκίνησαν όταν το διαζευγμένο ζευγάρι αποφάσισε ότι ο Γιάκο, το σκυλί του, θα έμενε με τη "μητέρα" μετά το διαζύγιο με την προϋπόθεση ο "πατέρας" να μπορεί να βλέπει το σκύλο ορισμένες ώρες και ημέρες της εβδομάδας, όπως θα γινόταν για το παιδί της οικογένειας. Όταν, όμως, οι σχέσεις των δύο επιδεινώθηκαν, η γυναίκα απαγόρευσε στον πρώην σύζυγό της να επισκέπτεται τον Γιάκο. Η μόνη ελπίδα του δύστυχου φιλόζωου ήταν το τοπικό δικαστήριο στο οποίο κατέφυγε για την υπόθεση και δικαιώθηκε.

"Τα σκυλιά δεν είναι παιδιά"

Όμως, το επαρχιακό δικαστήριο της Βαρκελώνης την αναίρεσε καθώς έκρινε ότι η προηγούμενη απόφαση δημιουργούσε δικαστικό προηγούμενο βάσει του οποίου τα κατοικίδια θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση με τα παιδιά σε περίπτωση διαζυγίου.

"Αυτού του είδους οι περιπτώσεις είναι σπάνιες, δεδομένου ότι η κοινή λογική υπαγορεύει πως ο κόσμος δε θα πρέπει να φέρνει τέτοιες υποθέσεις στα δικαστήρια", έγραψε μια ισπανική εφημερίδα για το περιστατικό, χωρίς όμως να αναφέρει τι έκανε ο απελπισμένος κύριος.

Reuters
Ερώτηση: ΠΟΙΑΝΟΥ η λογική? Η "κοινή"? Όχι πάντως των κηδεμόνων σκύλων. Όλοι τους λατρεύουμε...

Απ' τα πλέον συγκινητικά κομμάτια με αυτό το θέμα, η "Σερενάτα" των Λάκη Παπαδόπουλου/Μαριανίνα Κριεζή (αν και μιλάει για γάτα). Πολλοί το θεωρούν αστείο, εμένα μου φέρνει δάκρυα. Στίχοι:

Κάπως σαν αστείο είπαμε αντίο,
πήρα το πικάπ σου και μου πήρες το ψυγείο
Πήρες τα σεντόνια, πήρα τη μπιγκόνια
κι απ’ το χωρισμό μας έχουν κλείσει τρία χρόνια.

Δε θέλω να σε ξαναδώ, μανάρι μου τα κάναμε σαλάτα
Θέλω μονάχα να σου πω πως απόψε γέννησε η γατα

Έκανε παιδάκια, δυο τιγρέ γατάκια
τα 'χει παρατήσει στης κουζίνας τα πλακάκια.
Μοιάζουν τα καημένα παραζαλισμένα
κι έβγαλα το ένα Παναγιώτη σαν εσένα

Δε θέλω να σε ξαναδώ...

Άραγε που να 'σαι, άραγε θυμάσαι
που ’λεγες στη γάτα «Σερενάτα, μη φοβάσαι
Σ’ όλη τη ζωή μου θα 'σαι το γατί μου
Δε θα ξαναδώσω σ’ άλλη γάτα την ψυχή μου»

Δε θέλω να σε ξαναδώ...

Μες στη σιφονιέρα έγινε μητέρα
άφησε τα δυο της τα γατάκια εδώ πέρα
Κι έφυγε από μένα για να ‘ρθει σε σένα
πες μου τι να κάνω τα 'χω πια κι εγώ χαμένα

Μαύρα τα μαντάτα για τη Σερενάτα
που παλιά την τάιζες μπαρμπούνια μαρινάτα..
Τώρα δε σε νοιάζει πού ξεχειμωνιάζει
ούτε αν μας την πάτησε κανένας καμικάζι...

Δε θέλω να σε ξαναδώ...

Μάτια μου αντίο, τέλειωσε τ’ αστείο
Πήγα το πρωί και ξαναγόρασα ψυγείο
Πάρε άλλα πιάτα, βρες μιαν άλλη γάτα
όμως να θυμάσαι πού και πού την Σερενάτα

Θέλω μονάχα να σου πω πως απόψε χάσαμε τη γάτα...

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Βρήκα αυτή την είδηση:

ΣΚΥΛΟΣ ΧΩΡΙΣΜΕΝΩΝ ΓΟΝΙΩΝ
Δύσκολα φαίνεται ότι είναι τα πράγματα μετά από ένα διαζύγιο, ακόμη και για τα κατοικίδια

Όλα του γάμου δύσκολα και του διαζυγίου… ακόμη πιο δύσκολα, θα μπορούσαμε να παρατηρήσουμε για την περίπτωση ενός Ισπανού φιλόζωου, που όταν πήρε διαζύγιο από τη γυναίκα του αναγκάστηκε να καταφύγει στα δικαστήρια, προκειμένου να μπορεί να βλέπει το αγαπημένο του σκυλάκι. Όλα ξεκίνησαν όταν το διαζευγμένο ζευγάρι αποφάσισε ότι ο Γιάκο, το σκυλί του, θα έμενε με τη "μητέρα" μετά το διαζύγιο με την προϋπόθεση ο "πατέρας" να μπορεί να βλέπει το σκύλο ορισμένες ώρες και ημέρες της εβδομάδας, όπως θα γινόταν για το παιδί της οικογένειας. Όταν, όμως, οι σχέσεις των δύο επιδεινώθηκαν, η γυναίκα απαγόρευσε στον πρώην σύζυγό της να επισκέπτεται τον Γιάκο. Η μόνη ελπίδα του δύστυχου φιλόζωου ήταν το τοπικό δικαστήριο στο οποίο κατέφυγε για την υπόθεση και δικαιώθηκε.

"Τα σκυλιά δεν είναι παιδιά"

Όμως, το επαρχιακό δικαστήριο της Βαρκελώνης την αναίρεσε καθώς έκρινε ότι η προηγούμενη απόφαση δημιουργούσε δικαστικό προηγούμενο βάσει του οποίου τα κατοικίδια θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση με τα παιδιά σε περίπτωση διαζυγίου.

"Αυτού του είδους οι περιπτώσεις είναι σπάνιες, δεδομένου ότι η κοινή λογική υπαγορεύει πως ο κόσμος δε θα πρέπει να φέρνει τέτοιες υποθέσεις στα δικαστήρια", έγραψε μια ισπανική εφημερίδα για το περιστατικό, χωρίς όμως να αναφέρει τι έκανε ο απελπισμένος κύριος.

Reuters
Ερώτηση: ΠΟΙΑΝΟΥ η λογική? Η "κοινή"? Όχι πάντως των κηδεμόνων σκύλων. Όλοι τους λατρεύουμε...

Απ' τα πλέον συγκινητικά κομμάτια με αυτό το θέμα, η "Σερενάτα" των Λάκη Παπαδόπουλου/Μαριανίνα Κριεζή (αν και μιλάει για γάτα). Πολλοί το θεωρούν αστείο, εμένα μου φέρνει δάκρυα. Στίχοι:

Κάπως σαν αστείο είπαμε αντίο,
πήρα το πικάπ σου και μου πήρες το ψυγείο
Πήρες τα σεντόνια, πήρα τη μπιγκόνια
κι απ’ το χωρισμό μας έχουν κλείσει τρία χρόνια.

Θέλω μονάχα να σου πω πως απόψε γέννησε η γατα

Έκανε παιδάκια, δυο τιγρέ γατάκια
τα 'χει παρατήσει στης κουζίνας τα πλακάκια.
Μοιάζουν τα καημένα παραζαλισμένα
κι έβγαλα το ένα Παναγιώτη σαν εσένα

Δε θέλω να σε ξαναδώ...

Άραγε που να 'σαι, άραγε θυμάσαι
που ’λεγες στη γάτα «Σερενάτα, μη φοβάσαι
Σ’ όλη τη ζωή μου θα 'σαι το γατί μου
Δε θα ξαναδώσω σ’ άλλη γάτα την ψυχή μου»

Δε θέλω να σε ξαναδώ...

Μες στη σιφονιέρα έγινε μητέρα
άφησε τα δυο της τα γατάκια εδώ πέρα
Κι έφυγε από μένα για να ‘ρθει σε σένα
πες μου τι να κάνω τα 'χω πια κι εγώ χαμένα

Μαύρα τα μαντάτα για τη Σερενάτα
που παλιά την τάιζες μπαρμπούνια μαρινάτα..
Τώρα δε σε νοιάζει πού ξεχειμωνιάζει
ούτε αν μας την πάτησε κανένας καμικάζι...

Δε θέλω να σε ξαναδώ...

Μάτια μου αντίο, τέλειωσε τ’ αστείο
Πήγα το πρωί και ξαναγόρασα ψυγείο
Πάρε άλλα πιάτα, βρες μιαν άλλη γάτα
όμως να θυμάσαι πού και πού την Σερενάτα

Θέλω μονάχα να σου πω πως απόψε χάσαμε τη γάτα...

MANOY

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2008
1.168
0
35
Noela said:
Το ξερω κ εγω αυτο γι'αυτον ακριβως το λογο ζηταω και τη δικη σας γνωμη!

MANOY

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2008
1.168
0
35
Noela said:
Το ξερω κ εγω αυτο γι'αυτον ακριβως το λογο ζηταω και τη δικη σας γνωμη!

aleka2

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2008
300
0
46
Γι'αυτό κι εμείς έχουμε 2 :lol: . Το ένα έχει κόλλημα με τον δικό μου και το άλλο μ'εμένα. Οπότε ο καθένας το δικό του. Το πρόβλημα μ'εμάς είναι ότι δεν μπορεί η μια χωρίς την άλλη.

aleka2

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2008
300
0
46
Γι'αυτό κι εμείς έχουμε 2 :lol: . Το ένα έχει κόλλημα με τον δικό μου και το άλλο μ'εμένα. Οπότε ο καθένας το δικό του. Το πρόβλημα μ'εμάς είναι ότι δεν μπορεί η μια χωρίς την άλλη.

emily_vk

Well-Known Member
26 Ιανουαρίου 2008
240
0
www.venilil.com
Ισως να ειναι και ενας λογος για να μην χωρισουν.Να το θελουν και οι δυο και θα πουν "εεε ας κανουμε μια υποχωριση για το σκυλο" 8) :lol:

emily_vk

Well-Known Member
26 Ιανουαρίου 2008
240
0
www.venilil.com
Ισως να ειναι και ενας λογος για να μην χωρισουν.Να το θελουν και οι δυο και θα πουν "εεε ας κανουμε μια υποχωριση για το σκυλο" 8) :lol:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Εμου ντε..αυτο το εχω σκεφτει και εγω οπου ισχυει τα ιδια με τον μιλου...

Κανεις δεν θελει να τον αποχωριστει τον κολοσκυλο οπου μας εχει παρει και των δυονων τα μυαλα κανονικοτατα... :lol: :lol:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Εμου ντε..αυτο το εχω σκεφτει και εγω οπου ισχυει τα ιδια με τον μιλου...

Κανεις δεν θελει να τον αποχωριστει τον κολοσκυλο οπου μας εχει παρει και των δυονων τα μυαλα κανονικοτατα... :lol: :lol:

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
emily_vk said:
Ε να σου πω την αλήθεια, να τον βράσω τέτοιο συμβιβασμό. Το ίδιο θα έλεγα κι αν επρόκειτο για παιδί, υπ' όψιν!

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
emily_vk said:
Ε να σου πω την αλήθεια, να τον βράσω τέτοιο συμβιβασμό. Το ίδιο θα έλεγα κι αν επρόκειτο για παιδί, υπ' όψιν!

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
ιδιοκτησια δεν ειναι ο σκυλος? εαν τον θελουν και οι δυο και δεν συμβιβαζονται με τιποτα,τον παιρνει αυτος που τον πληρωσε..ε?

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
ιδιοκτησια δεν ειναι ο σκυλος? εαν τον θελουν και οι δυο και δεν συμβιβαζονται με τιποτα,τον παιρνει αυτος που τον πληρωσε..ε?