Η κα Λεβαντάκη μου πρότεινε να ζευγαρώσω τη σκύλα μου με αρσενικό δικό της πριν καν μας γνωρίσει από κοντά εμένα και τη σκύλα μου. Αρκετές φορές μάλιστα, τόσες που και η ίδια μου είπε κάποια στιγμή ότι δε θέλει να με πιέσει και να νιώσω ότι πάει να μου πασάρει τον αρσενικό της. Αλλά (έλεγε) αν δε ζευγαρώσουνε αυτά τα σκυλιά όπως το δικό μου, τότε ποιά θα ζευγαρώσουν;
Εγώ δεν είχα τέτοιες βλέψεις για το καμάρι μου, και επιπλέον το φοβόμουνα και λίγο για την υγεία της, μη γίνει καμιά στραβή και πάθει κάτι το σκυλί μου στη γέννα. Πριν καν έρθει το σκυλί μου στα χέρια μου σκεφτόμουνα μόνο να το στειρώσω και τίποτε άλλο, όπως έκανα άλλωστε στο παρελθόν με ότι θηλυκό ζώο είχα.
Ούτε και ήθελα να βάλω τον εαυτό μου στη διαδικασία να έχω σπίτι μου 3-6 κουτάβια γαι 3 μήνες και μετά να πρέπει να τα αποχωριστώ. Ποιός ο λόγος να το πάθω αυτό σκεφτόμουνα;
Με τα πολλά γνωριστήκαμε από κοντά και μπήκα στο τριπάκι να δώσω μια ευκαιρία. Δεν στείρωσα τη σκύλα μου και καθώς μεγάλωνε το σκέφτηκα, το ξανασκέφτηκα και έκανα ότι είναι απαραίτητο προκειμένου να επιβεβαιώσω ότι έχω ένα ζώο κατάλληλο για αναπαραγωγή.
Η κα Λεβαντάκη μου είπε ότι θα ήτανε καλύτερο για τα κουτάβια να έχουν την επωνυμία του εκτροφείου της. Έτσι θεώρησα κι εγώ έντιμο να μεταβιβάσω τη σκύλα στο όνομα της. Γιατί; Σαν κίνηση καλής θέλησης μια και η κα Λεβαντάκη δήλωνε ότι πολύς κόσμος την έχει άχτι στο σκυλοχώρο και δεν ήθελα εξ' αιτίας μου να δώσει σε κανέναν δικαίωμα: ότι δηλ ζευγαρώνει με τυχαίες σκύλες ιδιωτών και δίνει την επωνυμία του εκτροφείου της.
Της το είπα, της εξήγησα το σκεπτικό μου και δέχτηκε.
μια ωραία πρωία μου ανακοινώθηκε ότι η σκύλα είναι στο όνομα μου...
Μας διαβάζουν λογικοί άνθρωποι, εκτίθεστε και είναι κρίμα. Πώς να το κάνω αυτό χωρίς τα στοιχεία σας; Μαζί τα συμπληρώσαμε τα χαρτιά σε τηλ συνομιλία μας, εσείς αναλάβατε τα διαδικαστικά, και όταν βρεθήκαμε από κοντά σας έδωσα τα χρήματα. (ΝΑΙ! Πλήρωσα κιόλας για να χαρίσω τη σκύλα μου! Δοξάστε με!:maria
έτσι το αισθανόταν η κυρία Νικολάου σαν ευγνωμοσύνη της φίλιας και της βοηθείας που της έχω προσφέρει ως αναφορά την σκύλα και στο να κατανοήσει καλύτερα την φυλή γιατί δεν ήξερε τίποτα...
Θέλω τόσο πολύ να σκάσω στα γέλια, αλλά το καμάρι μου κοιμάται ελαφριά και δε θέλω να το ξυπνήσω. Αρκετά το έχω ταλαιπωρήσει εξ' αιτίας σας. Ας το αφήσω τουλάχιστον το ζωντανό να κάνει έναν ύπνο της προκοπής.
Ρομαντζάδες του στυλ
"να κρατήσω κουτάβι σα συνέχεια του σκύλου μου" δεν είναι του τύπου μου. Όταν έρθει η μαύρη εκείνη ώρα που το κορίτσι μου θα με αφήσει για άλλα μέρη, δε θέλω ΤΙΠΟΤΑ που να συνδέεεται μαζί του, ούτε καν σκύλο της ίδιας φυλής. Και όσοι με γνωρίζουν εδώ μέσα, αυτό το ξέρουνε πολύ καλά. Ούτε και 2ο σκύλο θα μπορούσα να έχω πριν μεγαλώσει πολύ η Μάρθα σε ηλικία, το έχω δηλώσει αρκετές φορές εδώ μέσα.
τα υπόλοιπα κουτάβια αν υπήρχαν θα τα έδινα σε ανθρώπους που μου έχουν ζητήσει κουτάβια... τιμή για το ζευγάρωμα? 1/3 της τιμής από αυτό που ζητάει η Αμερικάνα εκτροφέας και όλοι έχουν σκυλιά από το συγκεκριμένο εκτροφείο στην Ευρώπη... (περίπου 3-4 εκτροφεία).
700 ευρώ μπροστά, όλα τα έξοδα δικά μου, και 200 ευρώ το κεφάλι όταν τα κουτάβια θα συμπληρώνανε την πρώτη εβδομάδα ζωής (χωρίς πλαφόν, ανεξάρτητα από τον αριθμό των κουταβιών. Σε περίπτωση δηλαδή που η σκύλα μου έκανε 10 κουτάβια, θα έδινα στην κυρία Λεβαντάκη 2.700,00 ευρώ για ένα ζευγάρωμα που η ίδια μου πρότεινε ξανά και ξανά, για μια γέννα με επωνυμία του εκτροφείου της με μια θηλυκιά που της είχα μεταβιβάσει!).
Τα κουτάβια θα τα διέθετα εγώ, με τη βοήθεια της κας Λεβαντάκη. Τα έσοδα δικά μου.
Η κυρία Νικολάου ήρθε σπίτι μου έμεινε 10 μέρες για να ζευγαρώσει την σκύλα της...
Κι εγώ παρέδωσα κάποτε τα κλειδιά του σπιτιού μου στο σύζυγό σας που είχε ανέβει με τα σκυλιά Θεσσαλονίκη και ξεσπιτώθηκα, σας καλοδέχτηκα και σας τραπέζωσα μέχρι και στο σπίτι των γονιών μου με την παρέα σας και όλη σας την αγέλη, δεν το έκανα φουρφούρι όμως. Αυτά τα κάνει κάποιος από την καλή του την καρδιά, όχι για να 'χει να τα λέει δεξιά αριστερά. Κουλάρετε κα Λεβεντάκη.
Η σκύλα της δεν έμεινε έγκυος... στης είπα να έρθει στον επόμενο οίστρο.. απάντησε ήθελε να κάνει ήσυχο καλοκαίρι...
Η σκύλα, όχι εγώ. Γιατί βραχυκέφαλη φυλή να εγκυμονεί κατακαλόκαιρο εγώ η άπειρη δεν ήθελα. Το αγαπάω το βρωμόσκυλο, φοβήθηκα να ρισκάρω.
ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ?
'Αρθρο 11
Εναπόκειται στην κρίση του ιδιοκτήτου του επιβήτορος, σε περίπτωση μη γονιμοποιήσεως του θηλυκού να παράσχει κατά τον επόμενο οργασμό ανέξοδη επίβαση ή να επιστρέψει μέρος της χρηματικής καταβολής για την επίβαση. Τέτοιου είδους συμφωνίες πρέπει να καταρτίζονται γραπτά, πριν από την επίβαση, εν είδη συμβάσεων επιβάσεως.
Είστε τουλάχιστον ανήθικη κυρία μου να μου μοστράρετε τους κανονισμούς ΤΩΡΑ! Την καλή μου τη διάθεση (και την ηλιθιότητα μου επίσης) την έδειξα όταν σας μεταβίβασα τη σκύλα μου χωρίς δεύτερη σκέψη, περιμένατε αλήθεια να σκεφτώ εκ του πονηρού ότι θα με τσιμπουκώσετε και να ζητήσω τη συμφωνία μας γραπτώς;
Η συμφωνία μας ήτανε ότι η προπληρωμένη μισή επίβαση, είναι σε ισχύ είτε σε περίπτωση που δε μείνει έγκυος η σκύλα, είτε σε περίπτωση που αποβάλει. Εσείς μου το είπατε, και όταν μάλιστα σας είπα ότι δε θέλω να εκμεταλλευτώ τη φιλική μας σχέση και να σας ξαναπληρώσω την επίβαση αν χρειαστεί μου είπατε ότι έτσι γίνεται παντού.
Γιατί εγώ πρέπει να δώσω τον κόπο μου στον οπουδήποτε και να βγει μια γέννα στην επωνυμία μου?
Δεν τον ζητήσαμε τον κόπο σας κυρία μου. Δεν τον θέμε λέμε!
Εγώ τα λεφτάκια μου ήθελα και το pedigree της σκύλας μου πίσω. Όμορφα και πολιτισμένα!
Τώρα πώς γίνεται μετά που με πασάρατε στο σύζυγό σας για τα περαιτέρω...
με τον οποίο όμως να πω ΤΙ; Εγώ με εσάς είχα μιλήσει και συμφωνήσει.
εκτός από τις απειλές που άκουσαν τα ωραία μεγάλα αυτιά μου όταν όμορφα και ψύχραιμα του ζήτησα να μιλήσει μαζί σας και να μου πείτε τί προτίθεστε να κάνετε με την περίπτωση μου για να ξέρω τί μου γίνεται και να κινηθώ ανάλογα
Πώς ενώ όλες οι συνεννοήσεις μας δε βγάζαν πουθενά ξαφνικά το pedigree είναι στο όνομα μου... Δεν ξέρω και δε με ενδιαφέρει και να μάθω. Μου αρκεί που είναι.
Μήπως να μου δίνατε πίσω και τα 700 ευρουλάκια μου; Να στείλω λογαριασμό;
Βλέπετε τα δούλεψα σκληρά και τα πονάω. Δεν τα είχα για να τα χαρίσω σε εσάς.