1. Μην αυταπατάσθε. 100 τμ περιφραγμένος χώρος δεν λέγεται ελευθερία στη φύση. Λέγεται κλουβί. Ρωτήστε τα ζώα στο Αττικό Πάρκο. Δεν θα λέγαμε ότι απολαμβάνουν την ελευθερία στη φύση.Μαλλον εχεις παρεξηγησει τα λεγομενα μου. Στην περιπτωση που ο σκυλος θα ειχε ως μονιμη κατοικια τον κηπο του σπιτιου μου, οπου θα χε περιφραγμενο χωρο περιπου 100 τ.μ. και θα πληρουνται ολες οι απαραιτητες προϋποθεσεις, θα ερχεται σε επαφη με εμενα ή την οικογενεια μου τουλαχιστον εξι ωρες την ημερα αλλα θα χει επισης χωρο για να τρεξει, να σκαψει και να απολαυσει μια παραπανω ελευθερια της φυσης. Εξαλου οι σκυλοι (γνησιες ρατσες μαλιστα) καθολη τη διαρκεια της ιστοριας εμεναν κλεισμενοι στα σπιτια με μαξιλαρακια και χαλια?
2. Έχω αυλή, έχω σκύλο. Ο σκύλος είναι μέλος της οικογένειάς μου. Βγαίνει στην αυλή για να παίξει και να κοψοχολιάσει τους περαστικούς με το γάβγισμά του. Το έχουν αυτό οι σκύλοι...
3. Οι φόλες είναι επικίνδυνες και το αποτέλεσμά τους είναι μη αντιστρέψιμο. Έχω χάσει σκύλο από φόλα ενώ βρισκόταν σε αυλή. Πιστέψτε με δεν είναι ευχάριστη κατάληξη για έναν σκύλο. Καλό θα ήταν να μην ρισκάρετε.
4. Σκύλος που ζει μέσα στο σπίτι, δεν ζει σε χαλάκια και μαξιλαράκια. Ζει μαζί σας. Αν εσείς επιθυμείτε να ζείτε με μαξιλαράκια και χαλάκια ο σκύλος σας θα ζει κι αυτός με μαξιλαράκια και χαλάκια. Αν επιθυμείτε να ζείτε με βόλτες, παιχνιδι, βουνό και θάλασσα, έτσι θα ζει και ο σκύλος σας. Γι αυτό λέμε ότι ο σκύλος είναι σύντροφος του ανθρώπου.