Δημόσιοι χώροι, ΜΜΜ & σκύλος

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Το "κλουβάκι" δεν είναι πρόβλημα... το αντίθετο. Το πρόβλημα είναι να μην μπορείς να το μεταφέρεις είτε με "κλουβάκι" είτε χωρίς. Στην τελική, αν ο δίπλα έχει πρόβλημα / φοβάται / είναι αλλεργικός στο σκυλάκι σου δεν πρέπει κι εσύ να τον σεβαστείς?

kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
Θα ηθελα να ηξερα μονο οι ελληνες ειναι τοσο φοβιτσιαρηδες και ευαισθητοι; Γιατι απο εμεση εμπειρια πριν δυο εβδομαδες στις Βρυξελες τα σκυλια κυκλοφορουσαν παντου. Τραμ, λεωφορεια, εστιατορια, μπυραριες, και δεν ενοχλουσαν κανεναν. Αυτο ομως που μου εκανε εντυπωση ηταν οτι δεν υπηρχαν πουθενα αδεσποτα.
Καπου πηρε το ματι μου καποιο μελος απο τις Βρυξελες. Ας με διορθωσει αν τα λεω λαθος.
Ασε που χασαμε και φωτο ανθρωπων του δρομου με σκυλοπαρεα για το διαγωνισμο. Εμ η παροιμια λεει "αν δεν μπορεις να ξυστεις μονο σου, μην περιμενεις απο αλλον".

Diogenes

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
155
0
33
Κομοτηνή
; Γιατι απο εμεση εμπειρια πριν δυο εβδομαδες στις Βρυξελες τα σκυλια κυκλοφορουσαν παντου. Τραμ, λεωφορεια, εστιατορια, μπυραριες, και δεν ενοχλουσαν κανεναν.
Γιατί πολύ απλά εκεί τα σκυλιά έχουνε κερδίσει την εμπιστοσύνη του ανθρώπου και αυτά των ανθρώπων..
Στην Ελλάδα λίγοι είναι εκείνοι που δεν έχουνε σκύλο κλειδαμπαρωμένο μέσα σε ένα στενόχωρο κλουβι,δεμένο στο δέντρο. Φυσικά βάζω μέσα και τον εαυτό μου!
:(

Παρόλα αυτά δεν είναι μόνο οι Βρυξέλες που δεν έχουνε αδέσποτα..
Η Ιταλία που πηγαίνω εγώ δεν έχει ίχνος σκύλου χωρίς κολάρο/ιδιοκτήτη :)

eadie

Well-Known Member
8 Σεπτεμβρίου 2008
246
0
αθηνα
εγω ταξιδευψ εξω συχνα.ειναι αληθεια πως δεν υπαρχουν αδεσποτα.στο παρισι και στην ελβετια (γενευη) που χρησιμοποιησα τραμ μετρο τρενο λεωφορειο ανετα μπαινο-βγαιναν τα σκυλια (μικρα-μεγαλα) χωρις κλουβια και υστεριες,αλλα υποχραιωτικα με λουρακι.τελικα σε αυτη τη χωρα οποιος εχει σκυλι του φερονται ρατσιστικα.για να κυκλοφορησει πρεπει να εχει δικο του μεσο.δεν μπορει να μπει στα περισσοτερα μαγαζια κτλ. και δεν μπορω να δεχτω πως απαγορευονται οι σκυλοι στα σουπερ μαρκετ ΓΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥς ΛΟΓΟΥΣ ενω κατα τ αλλα τα προιοντα προσ καταναλλωση ειναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΛΕΓΜΕΝΑ!!!!!!!!! λες και οι ελβετοι δεν προσεχουν.....εμεις ειμαστε οι καλυτεροι.αντε και μπηκε το σκυλι στο σουπερ ελεος πια,που θα ανεβει στον μπαγκο με τα τυρια??????????????????*sick*

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Πάντως και εγώ που είχα ταξιδέψει εξωτερικό, σε πολλά μαγαζιά με τρόφιμα υπήρχε απαγόρευση εισόδου των σκύλων. βέβαια απέξω υπήρχε και ειδικά διαμορφωμένος χώρος να δέσει κάποιος το σκύλο του.

Τα σούπερ μάρκετ δε μου φαίνεται και τόσο παράλογο να το απαγορεύουν. Όπως και οι φούρνοι κλπ.

kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
Στα σουπερ μαρκετ, τουλαχιστον σε κανα 2 ουτε και στις Βρυξελες επιτρεποταν. Υπηρχε απαγορευτικη πινακιδα.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Στην γερμανια δεν επιτρεποναι επισης τα σκυλια στα Supermarket και γενκιος σε καταστηματα με ειδη διατροφης!

Στης Βρυξελλες, ενα απο τα λιγα μαγαζια- οπου ΔΕΝ επιτρεπονται τα σκυλια, ειναι το ελληνηκο (Bar- Restaurant) "Καφενειο", απεναντι απο το κτιριο τις Commision!!
( το ξερω σιγουρα, επειδη εκει δουλεβει ο αντρας της φιλης μου!!)

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
σκυλοι στο Βελγιο

[FONT=&quot]Στο Βέλγιο κυκλοφορούν τα σκυλιά σχεδόν παντού και χωρίς μεγάλο πρόβλημα. Γενικα ο κόσμος δεν σε κοιτά περίεργα. Στα [/FONT][FONT=&quot]supermarket[/FONT][FONT=&quot], φούρνους, ζαχαροπλαστεία κλπ συνήθως απαγορεύονται. Εστιατόρια, μπυραρίες κτλ εξαρτάται από τον μαγαζάτορα.[/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT][FONT=&quot]Όσο αφορά τα αδέσποτα[/FONT]
[FONT=&quot]Η κατάσταση δεν είναι τόσο ρόδινη [/FONT][FONT=&quot]όσο φαίνεται
[/FONT]
[FONT=&quot]Στο Βέλγιο δεν κυκλοφορούν αδέσποτα άλλα αυτό δεν πάει να πει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.
Δυστυχώς μέχρι στιγμής επιτρέπεται το εμπόριο ζώων σε [/FONT][FONT=&quot]pet[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]shop[/FONT][FONT=&quot]. Υπάρχουν αρκετά [/FONT][FONT=&quot]puppy[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]mills[/FONT][FONT=&quot] με άδεια για > 300 σκυλιά και τις γνωστές καταστάσεις. Τα φορτηγά από Ουγγαρία και Ρουμανία πηγαινοέρχονται σε τακτική βάση. [/FONT]
[FONT=&quot]Πολλά απ αυτά τα σκυλιά καταλήγουν στις "φιλοζωικές εταιρίες". Ιδίως στις αρχές των διακοπών γεμίζουν με εγκαταλελειμμένα και "χαμένα". Τα περισσότερα απ αυτά τα περιμένει ευθανασία.

[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]

Lara GuideDog

Active Member
6 Σεπτεμβρίου 2008
42
0
Ηράκλειο, Κρήτη
Για το Βελγιο εχετε δικιο.. Ειναι απιστευτα ζωοφιλοι. Εζησα εκει 2 χρονια για μεταπτυχιακες σπουδες και ξερω.. Το ιδιο ισχυει και για Ιταλια - Γαλλια..

Οσο για τα αδεσποτα, σιγουρα υπαρχουν - παντα & παντου - αλλα, δεν επικρατει αυτο το χαλι που επικρατει εδώ, υπαρχουν εντεταλμενες υπηρεσιες που φροντιζουν γι' αυτα.

Ειδικοτερα στο θεμα των σκυλων οδηγων, αλιμονο σε οποιον απαγορευσει την εισοδο σε εναν τετοιο σκυλο στο Βελγιο!! Τρωει προστιμο 10.000 ευρω, αμεσα και χωρις απαλλαγη. Στο σουπερ μαρκετ, μονο οι οδηγοι επιτρεπονται, αλλα υπαρχει μερος για ν' αφησει κανεις το σκυλο του.

Το Ελληνικο καφενειο (που πουλαει την τυροπιτα 5 ευρω) εχει φαει προστιμο απο μενα..

Στο Βελγιο, ετυχε να επισκεπτω μεχρι και νοσοκομειο μαζι με τον σκυλο - οδηγο μου. Την 1η φορα ηταν οταν πηγα για μια εξεταση και την 2η οταν γεννησε η αδελφη μου, οπου μπηκα με το σκυλο, στο ιδιο δωματιο που βρισκόταν αυτή και το νεογγενητο, το οποιο σε ηλικια μιας ημερας ειχε την 1η του επαφη με σκυλο!!! Αφου, δεδομενου οτι γεννηθηκε υγιέστατο, δεν κριθηκε επικυνδινο να το πλησιασει - και να το φιλησει ο σκυλος - αλλα μαλλον επωφελες!!!

Προχθες πηγα σεμια παιδικη χαρα και μια γιαγια ουρλιαζε στο παιδι της: "Μην αγγιζεις τονσκυλο εχει τριιιιχες!!!" και αυτο φυσικα, ηθελε να παει κοντα, αλλα φοβοταν"..

Εδω η Λαρα & ο αδελφος του προαναφερθεντος μωρου, σε ηλικια 6 μηνων!!! Δειτε το!! Βεβαια ο σκυλος χρειαζεται συνεχη ενθαρυνση, διοτι μην ξεχνατε οτι ζηλευει πολυ!!

[ame="http://www.youtube.com/watch?v=T5fwN6qxGNM"]YouTube - Labrador kissing baby / Λαμπραντόρ και μωράκι[/ame]

Last edited:

Lara GuideDog

Active Member
6 Σεπτεμβρίου 2008
42
0
Ηράκλειο, Κρήτη
Παρεμπιπτώντος, οι σκυλοι των τυφλων, στην Ελλάδα επιτρεπονται σε ολα τα μεσα μαζικης μεταφορας, αλλα δεν υπαρχει ενημερωση..

Εγκυκλιοι υπαρχουν:

1. Για το Αττικο Μετρο, τραμ, προαστικο.. - δωξα τω θεο τα εφτιαξαν Γερμανοι - .
2. Τα πλοια της γραμμής - δωξα τω θεο τα ιδρυσαν εφοπλιστες, προφανως θα ειχαν ζησει εξω οι ανθρωποι -.
3. Τα λεωφορεια της ΕΘΕΛ, του αστικου ΚΤΕΛ Ηρακλειου και του ΟΑΣΘ μετα απο δικη μου παρεμβαση.
4. Τα τραινα του ΟΣΕ αφου "ξεθαψα" στην κυριολεξια τον νομο.
5. Τα αεροπλανα της Ο.Α. - δωξα τω θεο, εδω εχουμε να κανουμε με διεθνη νομο - και γενικοτερα σε ολα τα αεροπλανα που ανηκουν στην κατηγορια ΙΑΤΑ και οχι στην economy

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Τι τελειο βιντεο.:D:D.
Αυτο το κολλημα με τις ασθενειες στην Ελλαδα το χουμε. Ενας θειος μου οταν ηταν μικρο επαθε καλαζαρ. Ετυχε την ιδια περιοδο να τον εχει δαγκωσει σκυλι. Ε.. 40 χρονια μετα καποιοι επειμενουν οτι το επαθε απο δαγκωμα σκυλου. Το τρελοκοριτσο τη γιαγια μου επεισα οτι δεν κολλαει ετσι.. Το αλλο σοι ειναι 50% . φανταζομαι η μανα του ακομα πιστευει οτι το παθε απο δαγκωμα σκυλου.. Εαν υπαρχουν τετοιοι μυθοι ακομα και τοση αγνοια θα υπαρχει και προβλημα.

Lara GuideDog

Active Member
6 Σεπτεμβρίου 2008
42
0
Ηράκλειο, Κρήτη
Πωπω ειναι πολυ σπανιο το καλαζαρ στον ανθρωπο, αλλα δεν ευθυνεται ο σκυλος.
Δεν μπορουν να καταλαβουν οτι τα ζωα περα απο ψυχικη υγεια, χαριζουν και σωματικη υγεια αφου ο οργανισμος μας ερχεται σε επαφη με τα απαραιτητα μικροβια που χρειαζεται και δημιουργει αντισωματα, ουτε οτι τα μικροβια υπαρχουν παντου!! στα εσωρουχα μας, το στρωμα μας, τα παπουτσια μας... Ο χρονος και η σκονη δεν νικουνται!!

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Εεε!Οεπως ομως ειπα και σε αλλο ποστ μολις τωρα πιστευω οτι σιγα σιγα τα μυαλα των ελληνων θα αλλαξουν. Οχι της θειας που ειναι 80φευγα αλλα σιγουρα των νεων ανθρωπων!!

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Μμμμ, τώρα που το λες μας κάνανε παράπονα όταν πήγαμε ένα αμάξι για πλύσιμο, το οποίο ήταν τίγκα στην τρίχα. Όχι όμως επειδή ήθελε πολύ δουλειά, αλλά, όπως δήλωσε ο ιδιοκτήτης, οι πακιστανοί φοβούνται ότι θα κολλήσουν κάτι. :shock:

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
θρησκεια το οποιο των λαων που ελεγε και ο συντροφος. Αλλα τι κανεις εκει? Αφου ετσι πιστευουν? Να τους αναγκασεις? Ας κανουν οτι θελουν η ηδη υπαρχοντες αλλα ας θεσπιστει κανονισμος -που να τα επιτρεπει- και αν θελει καποιος οκ αν οχι. Γιατι απο τη μια σεβασμος στη θρησκεια των θρησκευαμενων απο την αλλη αν πουνε αυριο βαλε μαντιλα για να σε περνω στο ταξι? Ας ειναι το ταξι για τους λαιτ μουσουλμανους. Απειροι θα ειναι ετσι ειμαι σιγουρη

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Όταν ένας σκύλος αφήσει σάλιο του στην επιδερμίδα ενός πιστού ο πιστός πρέπει να πλυθεί πάνω από επτά φορές και να προσευχηθεί.
:shock:
Είμαστε κι εμείς...
αλλά είναι κι αυτοί ρε παιδί μου...
Πωωωωωωω
Ο σκύλος μου είναι πιο έξυπνος! :eek:

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
κατσε να πετυχω τους μπυροβιους πακιστανους επιστημονες να μου εξηγησουν τι ακριβως κολλημα υπαρχει. Εχω και μια φιλη μουσουλμανα απο Σουδαν. Θα ρωτησω και αυτη...παντως τι να πω.. αβυσσος η θρησκεια αβυσσος.

orbital

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2008
72
0
Μμμμ, τώρα που το λες μας κάνανε παράπονα όταν πήγαμε ένα αμάξι για πλύσιμο, το οποίο ήταν τίγκα στην τρίχα. Όχι όμως επειδή ήθελε πολύ δουλειά, αλλά, όπως δήλωσε ο ιδιοκτήτης, οι πακιστανοί φοβούνται ότι θα κολλήσουν κάτι. :shock:

Οπως ειχα γραψει και παλαιοτερα, οι πακιστανοι δεν φοβουνται μηπως κολλησουν κατι. Απλως στο Ισλαμ, ο σκυλος θεωρειται βρωμικο ζωο, γι'αυτο και αντιμετωπιζεται ετσι......

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog