Μόλις διάβασα κ εγώ το θέμα από την αρχή.
Δεν έχω κάτι να δώσω προφανώς,καθ'ότι έχω ένα σκύλο μόνο (με τρώει όμως η ιδέα του δεύτερου),συνεπώς θα ήθελα να πάρω από το θέμα και τους υπόλοιπους που έχετε άνω του ενός σκύλου..
Ο πρώτος σκύλος της Berna είναι 7 χρονών.Το ηλικιακό χάσμα με το κουτάβι θα είναι αρκετά μεγάλο.Παρ'όλα αυτά τα δύο σκυλάκια θα ζήσουν μαζί για αρκετά χρόνια(εύχομαι),θα συνηθίσουν το ένα το άλλο και ότι αυτό συνεπάγεται ..
Θέλω λοιπόν να ρωτήσω... όταν τελικά "φύγει" το πρώτο σκυλί λόγο ηλικιάς,τι γίνεται με το δεύτερο?
Πως θα το πάρει που ξαφνικά χάθηκε ο φίλος του από το σπίτι?Θα συνειδητοποιήσει την απώλεια?Θα έχει συνέπειες στην περαιτέρω συμπεριφορά του?
Το ρωτάω αυτό διότι δεν την παλεύω μια με θανάτους κ τέτοια.Αυτή η στιγμή με στοιχείωνει πριν ακόμα αποκτήσω τη δικιά μου!Σκέφτομαι λοιπόν - πέρα από το δικό μου πένθος,θα πρέπει να αντιμετωπίσω και μια ιδιαίτερη ψυχολογική κατάσταση στον δεύτερο εν ζωή σκύλο?
Και τέλος,υπάρχει κάποια συμβουλή σχετικά με την ηλικιακή διαφορά που πρέπει να έχουν τα σκυλιά,όταν τους εισάγουμε ένα νέο φίλο στην οικογένεια?
Όλες οι ηλικίες προφανώς θα μπορούσαν να "δουλέψουν" κ να έχουμε αρμονική συμβίωση,ρωτάω για το ιδεατό όμως ποιο είναι..
Ευχαριστώ και sorry για το hijack στο θέμα σου Berna