Δεν τρώει τη ξηρά τροφή

ΕΡΜΗΣ 09

Member
13 Νοεμβρίου 2010
6
0
Δροσούπολη
Καλημέρα!
Έχω ένα προβληματάκι και ελπίζω να μπορεί κάποιος να με βοηθήσει...
Έχω κακομάθει,τελευταία,τον Ερμή με πολλές λιχουδιές(προσπαθώντας να μάθει κανόνες) και μαγειρευτό φαγητό.Το αποτέλεσμα είναι να μην πλησιάζει την ξηρά τροφή...Θα φάει λίγη μόνο μέσα από το χέρι μου.
Τι μου προτείνετε να κάνω?

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Καλημερα ,

Το θεμα εχει συζητηθει πολλες φορες (ειναι συνηθες το προβλημα :)

Μπορεις να κανεις μια αναζητηση ....ενα σχετικο θεμα ειναι αυτο

(Περιλαμβανει και αλλα λινκς εκει)

ΕΡΜΗΣ 09

Member
13 Νοεμβρίου 2010
6
0
Δροσούπολη
Συγνώμη, που δεν είδα ότι έχει συζητηθεί το θέμα...
Τα μηνύματα που μου πρότεινες να δώ,ήταν, πράγματι, πολύ χρήσιμα!Σ'ευχαριστώ πολύ, για τη βοήθεια!

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Καλημέρα!
Έχω ένα προβληματάκι και ελπίζω να μπορεί κάποιος να με βοηθήσει...
Έχω κακομάθει,τελευταία,τον Ερμή με πολλές λιχουδιές(προσπαθώντας να μάθει κανόνες) και μαγειρευτό φαγητό.Το αποτέλεσμα είναι να μην πλησιάζει την ξηρά τροφή...Θα φάει λίγη μόνο μέσα από το χέρι μου.
Τι μου προτείνετε να κάνω?
Καλώς ήλθες στο κλάμπ!!!!Ξέρουν καλά τι κάνουν τα άτιμα!!

georgep

Well-Known Member
17 Μαρτίου 2010
85
0
Εγω ερμη ειχα το ιδιο προβλημα οταν ειχε παθει γαστριτιδα και του εκανα διαιτα με βραστο κοτοπουλο και ριζυ.Την πρωτη μερα δεν εφαγε,την δευτερη εφαγε λιγο ,την τριτη το εφαγε ολο.!!Υπομονη θελει και λιγο αναισθησια και να του παιρνεις το φαγητο μετα απο μιση ωρα.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Επειδή δεν πρέπει να παίζουμε με αυτά τα πράγματα και επειδή στην περίπτωση του φίλου μας τον σκύλο του τον έχει κακομάθει όπως είπε και εφόσον φυσικά έχουμε αποκλείσει την περίπτωση να έχει πρόβλημα υγείας τότε ακολουθούμε την τακτική πείνας!

Το αφήνουμε να πεινάσει...

Γενικά το πρώτο λανθασμένο πράγμα που κάνουμε όταν ο σκύλος μας δεν τρώει είναι να του δίνουμε αμέσως κάτι άλλο για να φάει το καλό μας(τρομάρα του),ο σκύλος όμως έτσι χαλάει γιατί του έχουμε δώσει περιθώρια επιλογής και στο τέλος επιλέγει τι θα φάει!

Αυτό προσπαθούμε να το αποφύγουμε "σπάζοντας" τον τσαμπουκά με το να τον αφήσουμε νηστικό...όταν φτάνει η ώρα του φαγητού του βάζουμε την ξηρά στο μπόλ και την αφήνουμε για 15-20 λεπτά,αν δεν την φάει κακό του κεφαλιού του...το παίρνομε αφού έχουν περάσει τα 20 λεπτά και τέλος!Ξανά στο επόμενο γεύμα!Ξανά το ίδιο...κτλ κτλ

Προσοχή!!!
Τα κάνουμε εφόσον ο σκύλος ΔΕΝ έχει κάτι παθολογικό και οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας!
Συνήθως καταλαβαίνουμε πότε ένα σκύλος δεν τρώει απο πρόβλημα υγείας και πότε δεν τρώει από καπρίτσιο!
Και όπως λέει ο φίλτατος kokoni...είναι άτιμα!