Δεν τρώει αρκετά!! Βοήθεια!!

Μιχαελα

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2009
412
0
λοιπον σημερα πηγα και πηρα τη μικρη μου.το προβλημα ειναι το εξης τρωει πολυ πολυ σιγα την κροκετα ενω εχει πολυ μικρο μεγεθος.σαν να δυσκολευεται να τη μασησει και πρωτα πεταει τις κροκετες κατω και υστερα τις κηνυγαει και τις τρωει..η εκτροφεας μου ειπε οτι ετρωγε κανονικα σε αυτην..πρεπει να της μουλιασω με κατι μηπως το φαγητο?σε ζωμο??
επισης ασχετο αλλα μην ανοιγω και αλλο θεμα μυριζει πολυ εντονα και δεν φευγει η μυρωδια με το μωρομαντηλο..μυριζει πολυ κουταβιλοσκυλιλα και δεν το περιμενα να πω την αληθεια..ετσι θα μυριζει παντα η μεχρι να κανει το πρωτο της μπανακι?

Last edited by a moderator:

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Μήπως της άλλαξες ξηρά;
Μήπως της έδινες και τίποτ'άλλο εκτός από ξηρά και καλόμαθε;
Μπορείς να ανακατέψεις την ξηρά με κάτι,πχ. γιαούρτι, θα την φάει καλύτερα.

Μιχαελα

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2009
412
0
σημεαρ την πηρα ποτε να την κακομαθω?
η εκτροφεας μου ειπε οτι μονο ξηρα της εδινε για να μην την κακομαθει αλλα δεν..
ναι της αλλαζω σιγα σιγα δινοντας συνδυασμο απο αυτη που μου εδωσε η εκτροφεας με royal junior για yorkie..δεν εχω γιαουρτι τωρα ρε γαμωτο και θελω να φαει τιποτα οταν σηκωθει..
αν της βαλω κοτοπουλακι μεσα?

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Περίμενε, σήμερα το πήρες το σκυλάκι;
Μπορεί να μη θέλει να φάει επειδή την άγχωσε η αλλαγή περιβάλλοντως.
Εγώ θα την άφηνα νηστική μέχρι αύριο και τότε θα της έδινα να φάει την ίδια ξηρά την οποία της έδινε ο εκτροφέας.
Ετσι έκανα με τον δικό μου.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Δεν υπα΄ρχει ωραιότερη μυρωδιά σε όλο το κόσμο από τη κουταβίσια μυρωδιά...και συ θέλεις να την εξαφανίσεις?

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
επισης ασχετο αλλα μην ανοιγω και αλλο θεμα μυριζει πολυ εντονα και δεν φευγει η μυρωδια με το μωρομαντηλο..μυριζει πολυ κουταβιλοσκυλιλα και δεν το περιμενα να πω την αληθεια..
και εσυ μυριζεις "ανθρωπιλα"..δεν ειναι καπως λογικο..?:rolleyes::cool:

Μιχαελα

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2009
412
0
δε ειχα ξανα σκυλακι δεν το ηξερα και δεν με ξετρελαινει κιολας η μυρωδια..
οσο για το στικακι τι να εκανα αφου δεν ετρωγε τιποτα αλλο..κανουν κακο αυτα?

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Όλα τα σκυλιά μυρίζουν λίγο η πολύ..

Αντικειμενικά κάποια μυρίζουν πιο πολύ από άλλα..
αλλα ΟΛΑ για κάποιους που δεν έχουν σκύλο έχουν μια πρωτόγνωρη μυρωδιά..
Όταν είναι κουτάβια μια "κουταβισια" και όταν μεγαλώσουν μια πιο "ώριμη" ας το πούμε, που συνοδεύεται ίσως χαλασμένα δόντια και ότι άλλο προκύψει.
Δεν πρέπει κάπως να τα έχουμε στο μυαλό μας όλα αυτά?
Και ένα κουνέλι "κουνελιλα" θα μυρίζει λογικά..αλλα αν το θέλω πρέπει κάπως να το αναμένω.:)
Ο δικος μου ή δε μυριζει, ή τον συνηθισα
Ειναι η απαρέτητη εσανς..δεν μπορώ πλέον χωρίς αυτήν.. :)

Last edited:

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Ηδη την κακομαθαινεις εχουν δικιο τα παιδια.

Αν αρχισεις στικακια,μπιστοτακα,σκατουλακια ΠΡΙΝ μπει σε προγραμμα την εκατσες!

Δωσε μονο κροκετα μεχρι να μαθει να την τρωει χωρις πεισματα.

Μιχαελα

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2009
412
0
αχ μα ηταν τοσο ευτυχισμενο το μικρο μου..δεν απαιχθανομαι τη μυρωδια και το περιμενα απλα ειναι εντονη και ειπα μηπως σημαινει οτι ειναι βρωμικο και γι'αυτο μυριζει..

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Εγω όταν δω κουτάβι...χώνω τη μούρη μου στη κοιλιά του για να μυρισω τη κουταβίλα...
Berna...έχεις δίκιο....εμένα έρχεται ο μπαμπας μου καμιά φορά με΄σα στο σπίτι και γκρινιάζει..."αμάν..βρε Κατερίνα...το σπίτι σου βρωμαει σκυλίλα"
Και δεν μπορω να καταλάβω από που το μυρίζει...εμένα δεν μου μυρίζει τίποτα πάντως!!!!

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
αχ μα ηταν τοσο ευτυχισμενο το μικρο μου..δεν απαιχθανομαι τη μυρωδια και το περιμενα απλα ειναι εντονη και ειπα μηπως σημαινει οτι ειναι βρωμικο και γι'αυτο μυριζει..
Εγω να δεις πως ειχα ξινισει με την σκυλιλα .Κοιμομαστε και στο ιδιο δωματιο κ μου ρχοταν καπως...:shock: ειχα κ την μανα μ να λεει ''δεν θα κοιμηθεις με κλειστο παραθυρο!μυριζει σκυλιλα!''...Μεχρι π μου την ειπε ο γιατρος ''σκυλι ειναι ,δεν θα μυριζει λεβαντα'' και συνηλθα:eek::D.
Μετα ομως συνηθισα...Μην σου πω οτι οταν ειναι βρεγμενη και ενισχύεται η μποχα μ αρεσει περισσότερο...:rolleyes:

Σχετικα με διατροφη σου ειπα την γνωμη μου. Αν δεν θες να μαρτυρισεις κοψε τους μεζεδες και δωσε ξηρα ΜΕΧΡΙ να μαθει οτι αυτο ειναι το φαι της. Επισης να μετρας τα γραμμαρια που πρεπει να τρωει. Εγω παλια τυχαινε να παραταιζω και σκευτομουν οτι δεν τρεφεται κ σωστα...αχαχαχαχ:D

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Εμενα ο δικος μου ο σκυλος δε βρομαει... Τα ξενα μου βρομανε :p

Μιχαελα, οσο για την ξηρα, αποφασισε: ή θα της μαγειρευεις, ή θα τη μαθεις να τρωει ξηρα... Διαλεξε και παρε :)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Παιδιά δεν πρέπει να είναι θέμα διατροφής (που φυσικά σχετίζεται πέρα από την φυλή).

Η κοπέλα το καθαρίζει με μωρομάντιλα και συνεχίζει να της βρωμάει.

Μιχαελα Προσπάθησε να προσαρμοστείς και σε λίγο καιρό θα δεις πως αυτό που τώρα σου "βρωμάει" στο μέλλον θα γίνει το απόλυτο άρωμα που δεν θα μπορείς χωρίς αυτό.
Λόγια όλων των σκυλάδων.:)

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Επειδη αναφέρατε τη μυρωδιά λόγω διατροφής...θυμήθηκα τη σκύλα μιάς φίλης μου, την οποία είχα φιλοξενήσει το καλοκάιρι για 10 μέρες...και δεν μπορούσες να τη πλησιάσεις από τη μπόχα.
Το σκυλί βρώμαγε σαν χαλασμενο τυρί...και χειρότερα.
Λοιπόν, η βρώμα ήταν από τη τροφή που της έδινε...(ξηρά τροφή σολωμού και κάποιο άλλο ψάρι).
Μόλις της σταμάτησα τη τροφή αυτη και άρχισε να τρώει ξηρά κοτόπουλο η μυρωδιά σε 10 μέρες είχε φύγει...
Α΄σχετο με τη Μιχαέλα...απλά το ανέφερα...:)

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Λοιπόν, η βρώμα ήταν από τη τροφή που της έδινε...(ξηρά τροφή σολωμού και κάποιο άλλο ψάρι).
Παιζει σημαντικο ρολο και η ποιοτητα της τροφης που ταιζει καποιος και οχι τοσο το ποια ειναι η βασικη πηγη πρωτεινης.
Πχ αλλο να ταιζει καποιος Friskies με ψαρι και αλλο Acana με ψαρι.;)