Δεν τρώει από το μπολάκι του!

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
33
Zografou, Greece
θέλεις άλλη τροφή (αν κι όλες νομίζω της ίδιας εταιρείας οι ίδιες είναι, το μέγεθος κροκέτας αλλάζει και η ποσότητα)
Και εγώ έτσι νομίζω, αλλά ο πετσοπάς μου λέει ότι δεν έχει σημασία. Τι να κάνω?!

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
ο λόγος που λέω ότι θέλεις άλλη τροφή είναι για το επίμαχο το πινακάκι, μόνο γι'αυτό, δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα, μη φανταστείς...
Μίλα και με το κτηνίατρο στο τηλέφωνο να δεις μέχρι πόσα γεύματα μπορεί να χάσει το μικρό, αλλά νομίζω ότι το μόνο που χρειάζεται είναι να χαλαρώσεις και να μην το αφήσεις να σε κάνει ότι θέλει...

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Ακου να δεις πως εχει η δουλεια ! Η μετρ ολων αυτόν που ρωτας ειναι η frenchiefan που αμα δεις τα διαφορα ποστ που εχει γραψει μπορεις να μην δωσεις κ καθολου puppy τροφη σε ενα γαλλικο μπουλντογκ οποτε τελειωσε τη σακουλα που εχεις παρει κ πηγενε σε κανονικη να βρεις την υγεια σου! Εγω του εδινα Hill's κ δεν θυμαμαι τωρα ποσο του εδινα αλλα περιπου μαλλον στα 150 νομιζω (αμυδρά)! Τον βλεπεις αδυνατο ο γιατρος σου τον βλεπει αδυνατο ?

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
33
Zografou, Greece
Μωρέ ανησυχούσα μήπως είχε κανά πρόβλημα υγείας και τον τάισα :p αλλιώς δεν πολυσκάω, εγώ του βάζω όσο πρέπει κι όσο θέλει ας φάει! Ο γιατρός μου είπε να προσπαθώ να μη χάνει πολλά γεύματα γιατί είναι πάνω στην ανάπτυξη και τώρα διαμορφώνεται το σωματάκι του, αλλά να μη τον κακομάθω κιόλας!

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
33
Zografou, Greece
Ακου να δεις πως εχει η δουλεια ! Η μετρ ολων αυτόν που ρωτας ειναι η frenchiefan που αμα δεις τα διαφορα ποστ που εχει γραψει μπορεις να μην δωσεις κ καθολου puppy τροφη σε ενα γαλλικο μπουλντογκ οποτε τελειωσε τη σακουλα που εχεις παρει κ πηγενε σε κανονικη να βρεις την υγεια σου! Εγω του εδινα Hill's κ δεν θυμαμαι τωρα ποσο του εδινα αλλα περιπου μαλλον στα 150 νομιζω (αμυδρά)! Τον βλεπεις αδυνατο ο γιατρος σου τον βλεπει αδυνατο ?
Θα πάρω και τη γνώμη του κτηνίατρου και άμα μου πει κι αυτός ότι είναι οκ, θα αρχίσω adult! Πάντως στο βάρος του μια χαρά είναι, σε μια βδομάδα γίνεται 4 μηνών και είναι 4.300, μέσα σε ενάμιση περίπου μήνα που τον έχω έχει πάρει 2 κιλά! Και ο κτηνίατρος μου είπε ότι είναι κανονική η ανάπτυξή του!

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Ο γιατρος σου ΣΙΓΟΥΡΑ θα σου πει να συνεχίσεις την puppy απλα στο λεω να το ξερεις κ εμενα τα ιδια μου ελεγα αλλα αμα θελεις βρες την frenchie που εχει 3γαλλικα κ καποια πριν απο αυτα να σου πει κ την γνωμη της να σχηματίσεις μια πιο σφαιρική αποψη !

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Να πω και εγω κατι??

Πολλα γαλλικα ειναι σκυλια που δεν τους αρεσει πολυ να βαζουν την μουρη τους σε βαθεια μπολ.
Η μια δικια μου δεν τρωει πια απο μπολ- αλλα θελει πιατο. Ετσι ηταν και η πρωτη μου γαλλιδα.
Εαν της βαζω το φαι σε μπολ- ΔΕΝ ΤΟ ΑΓΓΗΖΕΙ, και ας πειναει σαν τρελη.

Τωρα για την τροφη: θα σου συνηστω να την αλλαξεις αρκετα γρυγορα.
Τα γαλλικα αναπτυσσονται αργα- και ετσι πρεπει.
Επισης ειναι βαρια σκυλια για τις αρθρωσεις και συνδεσμους τους- και ετσι πρεπει να αφησουμε χρονο να δεσουν αυτα, πριν τα σκυλοα γινονται τεραστια.
Οι Junior kai Puppy τροφες δεν κανουν για τα γαλλικα!
Μεγαλωνουν αποτομα με αυτες και πολυ ανομοιομορφα- με αποτελεσμα να αποκτησουν σοβαρα προβληματα με τις αρθρωσεις τους αργοτερα.
Θα σου συνηστουσα να την αλλαξεις αρκετα συντομα με μια τροφη συντηρησης- αλλα καλης ποιοτητας- με πρωτο συστατικο το κρεας.
Η να δωσεις καποια "δευτερη" και να συμπληροσεις κρεατα.
Η ακομα καλυτερα να το ταιζεις BARF.

Τα γαλλικα αναπτυσσονται οπος εγραψε και ο Σπυρος μεχρει 2-2.5 ετων.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Και κατι ακομα:
Δεν ξερω σε ποιον ιατρο πας βεβαια- αλλα η πειρα μου (30 χρονια με σκυλια και 12 με γαλλικα) μου εδειξε, οτι εδω περα δεν υπαρχουν και πολλοι κτηνιατροι που γνωριζουν τις ιδιαιτεροτητες τις φυλης μας, που ειναι, οπος και να εχει- λιγο διαφορετικη απο αλλες φυλες αυτου το μεγεθος.
Και ετσι σου λενε οτι τους κατεβει- κατι που δεν ειναι και παντα σωστο!

Ασχετο απο αυτο- τους συμφερει να αρρωστησουν τα σκυλια μας- για να μας τα παρουν αργοτερα ακομα πιο χοντρα.
Και για αυτο συστυνουν ασυστολα ακαταλληλες τρωφες!
Ναναι καλα οι ανθρωποι- αλλα οχι εις βαρος των σκυλων μου!

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Μια χαρά ρουτίνα έχουμε στο φαγητό! 9-4-11 τον ταίζω κάθε μέρα! Όσο για τις εντολές, δουλεύω τώρα το "μείνε" και το "πιασ'το" πιστεύω να κάνουν και για το φαγητό :p
Ακριβως τις ιδιες ωρες κι εγω!
Με τη βοηθεια του φαγητου εχει μαθει το "κατσε" τέλεια! Οπου κι αν ειναι, οτι και αν κανει, αν της πω "κατσε" καθεται στα πισω ποδια!

Απο ΣΚ θα προχωρησω στο "μεινε"

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
33
Zografou, Greece
@ FrenchieFan, μάλλον και ο δικός μου τότε έχει κάποιο πρόβλημα με τα μπολ, του έβαλα το πρωί την τροφή του σε πιάτο και το έφαγε σχεδόν όλο! Ποια τροφή μου προτείνεις? Να πάρω την adult της royale canin ή κάποια άλλη? Για BARF λίγο δύσκολο... Είμαι φοιτήτρια και νομίζω θα μου έρχεται πooooολύ ακριβά να αγοράζω κάθε μέρα κρέατα! Όσο για τους κτηνιάτρους, να σου την αλήθεια, ο δικός μας δε μου φαίνεται 100% γνώστης της φυλής! Είναι όμως πολύ κοντά στο σπίτι μου και επειδή δεν έχω και μεταφορικό, επέλεξα αυτόν που θα μπορώ άμεσα να τον επισκεφθώ και σε έκτακτες καταστάσεις! Μένω Ζωγράφου, έχεις υπόψη σου κάποιον καλό εδώ τριγύρω? Εγώ στο Μαραφέλια πάω, δεν ξέρω άμα τον γνωρίζεις, πάντως εγώ είμαι ευχαριστημένη μέχρι τώρα!

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
33
Zografou, Greece
Ακριβως τις ιδιες ωρες κι εγω!
Με τη βοηθεια του φαγητου εχει μαθει το "κατσε" τέλεια! Οπου κι αν ειναι, οτι και αν κανει, αν της πω "κατσε" καθεται στα πισω ποδια!

Απο ΣΚ θα προχωρησω στο "μεινε"
Α εμείς το δουλεύουμε ήδη και τα πάει πολύ καλά το αγοράκι μου! :D Μέχρι στιγμής έχουμε μάθει τέλεια το "έλα" "κάτσε" και "κόλλα το!" :p To "MH!" είναι που δε λέει να μάθει με τίποτα!

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Τα κριτιρια για μια καλη ξερα τροφη ειναι αρκετα συνκεκριμεννα:
Πρωτο συστατικο κρεας- αλλα σε μορφη αλευριου και οχι φρεσκο- μετα οχι καλαμποκι, οχι σογια.

Σε καμια περιπτοση Royal Canin- Pro Plan, Eukanubα!

To Barf δεν ειναι πιο ακριβο απο μια καλη ξερα τροφη!
Παλιοτερα, οταν ειχα μονο εναν σκυλο, εκανα τους αναλογισμους και μου εβγαινε και πιο οικονομικα.
Αλλα εχω γαλλικα χωρις προβληματα με αλλεργιες κλπ που τρωνε τα παντα.
Απλα χρειαζεσαι καταψυκτη- και μετα πας μια φορα το μηνα ( και πιο αραια με εναν σκυλο) βαρβακειο και φορτονεσαι!

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
33
Zografou, Greece
Χμμμ θα κοιτάξω τότε μήπως αρχίσω και εγώ BARF! FrenchieFan μιας που βλέπω ότι γνωρίζεις τα πάντα για τα γαλλικά, κοίτα σε παρακαλώ εάν μπορείς να με βοηθήσεις και στο άλλο θέμα που άνοιξα! http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?16065-%CE%93%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%AF%CF%81%CE%B9!Ευχαριστώ! :)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97