Δεν τρώει από το μπολάκι του!

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
33
Zografou, Greece
Καλησπέρα! Ενώ μέχρι πριν λίγο καιρό είχα θέμα με το κουτάβι μου λόγω λαιμαργίας, τώρα κάνει το αντίθετο! Του βάζω φαγητό και ούτε που το αγγίζει! Επειδή είχε να φάει 2 μέρες και ανησύχησα, δοκίμασα να του δώσω από το χέρι μου και έτρωγε κανονικά! Μετά έβαλα στο πάτωμα λίγη τροφή και πάλι την έφαγε! Αλλά από το μπολ, τίποτα! Και τώρα το βράδυ δηλαδή από το πάτωμα έφαγε! :p
Πώς εξηγείται αυτό? :confused:

Υ.Γ. Αν δεν έχω βάλει στη σωστή κατηγορία το θέμα μου, παρακαλώ να το αλλάξει κάποιος από τους υπεύθυνους!

Ευχαριστώ!

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Κάνει νάζια κι εσύ υποχωρείς... Βλέπω η εκπαίδευση σας πάει μια χαρά! Σε δύο με τρεις μήνες θα σου δίνει λιχουδιά όποτε είσαι καλό κορίτσι! :p

Πέρα από την πλάκα τώρα, άρχισε να εφαρμώσεις το κανόνα του μισάωρου... Δηλαδή: Την ώρα που είναι να φάει, βάζεις το μπόλ κι απομακρύνεσαι(αφού έχεις σιγουρευτεί ότι σε είδε). Το αφήνεις για μισή ώρα, χωρίς να παρακαλέσεις ή να ασχοληθείς γενικότερα με το κουτάβι και σε μισή ώρα σηκώνεις το πιάτο, είτε φάει είτε όχι. Θα χάσει 1 γεύμα? 2? Άντε 3, μετά.... Νίκησες! :D:D:D:D

Εντιτ, μην υποκείψεις, να είσαι σκληρή, όσο άκαρδο κι αν σου φαίνεται, αποκλείεται να πεθάνει της πείνας, ας όψεται το ένστικτο αυτοσυντήρησης!

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
33
Zografou, Greece
Μισάωρο? Το πολύ 15 λεπτά το αφήνω κάθε φορά και μετά το παίρνω! Αλλά μέσα στα πρώτα 3' το φαγητό είχε εξαφανιστεί! Απλά το λυπήθηκα και ανησύχησα που είχε να φάει 2 μέρες! Γι'αυτό και έκανα σήμερα τα "πειράματα" :p ! Φοβήθηκα και για θέμα υγείας! Και τώρα με προβλημάτισε η συμπεριφορά του! Γιατί όχι από το μπολάκι του!? Απλά δε βρίσκω κάποια λογική και λέω μπας και μπορεί κανένας να μου το εξηγήσει!

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Τέταρτο το έχεις? Μια χαρά! Κράτα το εκεί!
Μη σε ανησυχεί, αφού έχει όρεξη να φάει εκτός μπόλ και άλλες λιχουδιές είναι απλά κονξες.
Είναι πανέξυπνα, τι να κάνουμε :)

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
33
Zografou, Greece
Τι να πω! Υπάρχει περίπτωση να τρώει μόνο από το χέρι μου ή από το πάτωμα επειδή έτσι του δίνω τις λιχουδιές? Δηλαδή ας πούμε να βαρέθηκε το φαγητό του και να νομίζει ότι η τροφή που τρώει εκτός μπολ είναι... λιχουδιά...?

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Χι χι χι, σε αυτές τις αμφιβολίες στηρίζει την εκπαίδευση που σου κάνει!
Να βαρέθηκε λίγο δύσκολο (αν και όχι απίθανο) γιατί τα σκυλιά βασίζονται περισσότερο στην όσφρηση παρά στη γεύση, οπότε η εναλλαγή γεύσης δεν είναι γι'αυτά απαραίτητη από πλευράς γούστου. Με λίγα λόγια στα σκυλιά δεν ισχύει το δικό μας "Κάθε μέρα μουσακά, κάθε μέρα μουσακά, να'χαμε μια μακαρονάδα"

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
33
Zografou, Greece
Μάλιστααα! Άρα συνεχίζω με το τέταρτο και ελπίζω να σταματήσει τα πείσματα! Για δικό του καλό....!

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Ααααα! Να σου πώ! Είσαι σίγουρη ότι δίνεις τη σωστή ποσότητα τροφής? (Shit happens και στις καλύτερες οικογένειες)

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
33
Zografou, Greece
Δεν είμαι σίγουρη :p Τι θέλω να πω! Αν βασιστώ στο πινακάκι της τροφής (royale canin για κουτάβια) πρέπει να του δίνω 130γρ. τη μέρα! Αλλά σε μια συζήτηση εδώ με ενημερώσανε ότι ο πίνακας αυτός αναφέρεται στο βάρος που πρόκειται να έχει ως ενήλικο! Άρα να του δίνω παραπάνω! Η τροφή είναι λέει για κουτάβια που θα γίνουν μέχρι 10 κιλά και ο δικός μου προβλέπεται να πάει στα 14! Του δίνω τη σωστή τροφή? Στο pet shop επιμένουν πως μέχρι 10 μηνών πρέπει να βασίζομαι μόνο στην ηλικία του και ο κτηνίατρος λέει να του δίνω όσο θέλει! Έχω μπερδευτεί τελείως! Οπότε τελικά του δίνω γύρω στα 40-50γρ. σε κάθε γεύμα και άμα φαίνεται να πεινάει κι άλλο, του βάζω λίγο ακόμα!

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Mπορείς μήπως να βάλεις μια φώτο από το πινακάκι? Ή να πείς πως ακριβώς λέγεται η τροφή, Royal canin puppy τι? mini, medium?

Last edited:

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
33
Zografou, Greece
Λοιπόν! Η τροφή λέγεται royale canin junior (small dog under 10kg) και για 4μηνών- 4 κιλά (που είναι ο δικός μου) δείχνει 95γρ τη μέρα (έκανα λάθος πριν) ! Αλλά πάνω από το πινακάκι λέει adult weight και φτάνει μέχρι 10μηνών- 10 κιλά! Δεν το είχα προσέξει μέχρι που μου το είπε μια κοπέλα από το forum, οπότε μετά αύξησα την τροφή του στα 150γρ. περίπου. Ας πούμε για 4μηνών-10 κιλά γράφει 180γρ. οπότε εγώ πρέπει να του δίνω πάνω από 200? Ή μήπως να αλλάξω τροφή? Ο πετσοπάς επιμένει να κοιτάω μόνο την ηλικία άρα να του δίνω 95γρ! Οπότε για να είμαι οκ του δίνω κάπου 150γρ. τη μέρα και άμα πεινάει κι άλλο συμπληρώνω ακόμα λίγο! Ελπίζω να κατάλαβες γιατί τα έγραψα λίγο μπερδεμένα μου φαίνεται :p

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Βασικα σου εχω ξαναπει οτι πρεπει να εχεις στανταρ ωρες για να τις κανει "ρουτινα", αμα αργησω να του δωσω φαι εγω αρχιζει και με γρατζουνάει και καλα αντε με ξεχασες ? Αν αδιαφορήσω για λιγο θα σταματησει αλλα ξερει ποτε ειναι η ωρα του! Κρατας ενα στανταρ πρόγραμμα ακριβης ωρας? Του κανεις "θεωρητικα" μαθημα πριν φαει? Πολλες φορες που τον βλεπω υπερδραστηριο τον αφηνω να κοιταει το μπολ στην θεση "κατσε"
και με εντολη "εκει" μεχρι να παρει την εντολη "μαμ" απλα για να του δειξω οτι δεν κανει οτι θελει αλλα οτι θελω εγω !!

Για τα θεματα υγειας καλυτερα να ρωτησεις κ τον γιατρο σου ποσες μερες μπορει να μεινει χωρις φαει και να μην κανει κολπα !!
Οσο για το θεμα της ποσότητας κ εναν γνωστικο υπάλληλο στο "πετ-σοπ" να ρωτήσεις θα σου απαντήσει ακριβως ποσο πρεπει να δινεις !!!

Αν μου γραψεις τι λεει ακριβως η συσκευασια θα ψαξω να το βρω για να σε βοηθησω !!!

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Μπράβο βρε cisse, που ήρθες! Και σαν γαλλάκι κι εσύ θα ξέρεις καλύτερα πόσο πρέπει να φάτε γιατί εγώ χωρίς πινακάκι, δεν μπορώ να πω... Κι είμαι και πολύ μεγαλύτερο μέγεθος από εσας

mairoula δεν φαίνεται η φώτο που ανέβασες... Κάτι έγινε λάθος

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
33
Zografou, Greece
Βασικα σου εχω ξαναπει οτι πρεπει να εχεις στανταρ ωρες για να τις κανει "ρουτινα", αμα αργησω να του δωσω φαι εγω αρχιζει και με γρατζουνάει και καλα αντε με ξεχασες ? Αν αδιαφορήσω για λιγο θα σταματησει αλλα ξερει ποτε ειναι η ωρα του! Κρατας ενα στανταρ πρόγραμμα ακριβης ωρας? Του κανεις "θεωρητικα" μαθημα πριν φαει? Πολλες φορες που τον βλεπω υπερδραστηριο τον αφηνω να κοιταει το μπολ στην θεση "κατσε"
και με εντολη "εκει" μεχρι να παρει την εντολη "μαμ" απλα για να του δειξω οτι δεν κανει οτι θελει αλλα οτι θελω εγω !!

Για τα θεματα υγειας καλυτερα να ρωτησεις κ τον γιατρο σου ποσες μερες μπορει να μεινει χωρις φαει και να μην κανει κολπα !!
Οσο για το θεμα της ποσότητας κ εναν γνωστικο υπάλληλο στο "πετ-σοπ" να ρωτήσεις θα σου απαντήσει ακριβως ποσο πρεπει να δινεις !!!

Αν μου γραψεις τι λεει ακριβως η συσκευασια θα ψαξω να το βρω για να σε βοηθησω !!!
Μια χαρά ρουτίνα έχουμε στο φαγητό! 9-4-11 τον ταίζω κάθε μέρα! Όσο για τις εντολές, δουλεύω τώρα το "μείνε" και το "πιασ'το" πιστεύω να κάνουν και για το φαγητό :p

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
33
Zografou, Greece
Μπράβο βρε cisse, που ήρθες! Και σαν γαλλάκι κι εσύ θα ξέρεις καλύτερα πόσο πρέπει να φάτε γιατί εγώ χωρίς πινακάκι, δεν μπορώ να πω... Κι είμαι και πολύ μεγαλύτερο μέγεθος από εσας

mairoula δεν φαίνεται η φώτο που ανέβασες... Κάτι έγινε λάθος
Ούτε στο αλμπουμ στο προφίλ μου?

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Στις φωτο λεει Adult weight! οποτε νομιζω οτι πρεπει να τρωει απο 150-180 τη μερα σε 3δοσεις αν ειναι μεχρι 4μηνων!!
Αρα η καθε δοση να ειναι γυρω στα 50-60γρ κ θα εισαι μια χαρα!!!

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Κι εγώ σαν το cisse το διαβάζω το πινακάκι, αν...και.... Αν το ενήλικο βάρος αναμένεται γύρω στα 14-15 κιλά που λές... θέλεις άλλη τροφή (αν κι όλες νομίζω της ίδιας εταιρείας οι ίδιες είναι, το μέγεθος κροκέτας αλλάζει και η ποσότητα)

την εμφάνισε την φώτο

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
33
Zografou, Greece
Και εγώ τόσο του δίνω! 50 και άμα πεινάει κι άλλο του δίνω λίιιγο ακόμα! Πάντως μόλις κατάλαβα τη βλακεία μου, του αύξησα αμέσως την τροφή, σχεδόν στο διπλάσιο! (γιατί πριν δεν είχα προσέξει το adult weight) Μήπως φταίει αυτό που δεν τρώει? Αρχισε να μην τρώει 2 3 μέρες μετά την αύξηση της τροφής..

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97