Ειτε ειναι παμπαλαια τα σπιτια- ειτε ζητανε υπερβολικα ενοικια- ειτε δεν δεχονται σκυλια (
Δυστυχως αυτος που περιγραφεις ειναι ο κανόνας στον Ελληνα ιδιοκτητη!Ο οποιος κοιταζει Μ-Ο-Ν-Ο το
συμφερον του.Τι εννοω;
Την τσεπη του,δηλαδη οσο παλιο κι αν ειναι το σπιτι να βαλει χρημα παραπανω στην τσεπη,αδιαφορωντας για σχεση παροχης-απολαβων.Εννοειται αν συζητησεις για τις ελλειψεις της παλιας οικιας θα σου πει "ετσι ηταν οταν υπεγραφες να μπεις" και ουδεμια αλλαγη...
Το σπιτι του,δηλαδη μην μου χαλασεις το παραμικρο,αν ειναι δυνατο να μην αναπνεεις να μην περπατας να μην αγγιζεις...Παρ'ολ'αυτα,τα σκυλια ενοχλουν ενω παιδια ανθρωποι και πουλια και εξοπλισμοι πιθανοτατα ειναι "αναγκαιο κακο"ενος ενοικιαστη που πληρωνει ΚΑΛΑ!
Τα σκυλια ειναι ειδος απο αλλο πλανητη!Οτι σκυλο κι αν εχεις πρεπει να τον δενεις εξω,ή ακομα καλυτερα στην κολωνα της ΔΕΗ στο απεναντι απο το σπιτι πεζοδρομιο.Να μην γαυγιζει φυσικα και ενοχλει τους γειτονες,να μην κανει την αναγκη του γιατι μυριζει ΠΟΛΥ και σιχαινεται κιολας η κυρια γειτονισσα και μας χαλαει το πλακακι εξω απο το σπιτι,να μην τρωει μεσα στο σπιτι γιατι αυτη η κροκετα ειναι εντονη και μπορει αν φυσηξει να ενοχλησει την διπλανη πολυκατοικια που στον ακαλυπτο εχουν ξυλα για το χειμωνα και αν παρουν μυρωδια κροκετας δεν θα καουν ωραια ωστε να ψησουν νοστιμη μπριζολα...........
Και
ΦΥΣΙΚΑ οταν με το καλο φυγεις απο μεσα,θα φερουν κλιμακιο της αντιτρομοκρατικης να τσεκαρουν το σπιτι για γρατζουνιες,λερωματα,σκισιματα,βιδες,προκες,νερα,χαλασματα και καθε λογης "φθορα ξενης ιδιοκτησιας" και θα δωσει "Πιστοποιητικο καλης ενοικιασης"μονο αν τηρουσες ΟΛΑ τα παραπανω...αλλιως θα πεσει γκρινια και πιθανον "διχασμος σχεσης"..
Φυσικα για ολα αυτα,
ο ιδιος ιδιοκτητης αν νοικιαζε αλλο σπιτι θα απαιτουσε να μην τα εχει απο τον ιδιοκτητη του σπιτιου.
Δυστυχως ο
Ελληναρας ιδιοκτητης που απαιτει σεβασμο στην περιουσια του,δεν θα δειξει ΚΑΝΕΝΑ σεβασμο σε σενα ενοικιαστη,στην οικογενεια σου ποσο μαλλον στον ποταπο σκυλο σου που γιαυτον "ενα τετραποδο ζωο"ειναι...
Φυσικα
ομως και ο ενοικιαστης απο την πλευρα του,ο κακος ενοικιαστης,θα κανει τα παντα για να προωθησει την εικονα του θελω να νοικιασω σπιτι-παραληλα και ιδιοκτητης σκυλου ο οποιος νοιαζεται για το ΝτιγκΜπουλ σουπερ ντουπερ φονια σκυλο του και ας παει στο διαλο το καθε σπιτι του καθενος...Ο Μπουμπης ειναι @ρχιδατος σκυλος και μπορει να μασηξει και το παραθυρο και την πορτα κι εγω θα πω οτι το εσπασε ο αερας και μπλα μπλα και τουμπανο!Ειπαμε ο παρτακιας ζει!
Η ντροπη στην συντριπτικη πλειοψηφια σημερα της Ελλαδας,οσον αφορα την κυνοφιλια και την σωστη σχεση ενοικιαστη-ιδιοκτητη.....δυστυχως...κατα τ'αλλα μας φταιει η Μερκελ και το ΔΝΤ που "εξω" συζητανε για τον "Ελληνα"...
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ το ψαχνω πολυ προσεκτικα,να βρω ενα σπιτι οπως μου αρεσει και η πρωτη κουβεντα που θα πω στην πρωτη επαφη ειναι "εχω σκυλο,εχω οικογενεια και δινω τοσα"κι αν ενδιαφερεται ο ιδιοκτητης με αυτη τη σειρα που του ειπα...το συζηταμε...Αν προκληθει ζημια θα την επισκευασω μονος μου αν προκληθει κόλλημα θα το φτιαξω μονος μου...Αλλιως δοξα το Θεο σπιτια υπαρχουν πολλα και ξενοικιαστα. Με υπομονη,επιμονη και σωστη εικονα ολα μπορεις να τα καταφερεις.
Αλλωστε ειναι γνωστο χρονια οτι τον μ@λακα δεν μπορεις να τον αλλαξεις οπότε απλα τον προσπερνας αδιαφορα και συνεχιζεις στο δικο σου υφος και θελω...