Δεν κοιμαται το βραδυ

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
εδω και δυο μηνες το βραδυ κοιμαται στο κρεβατι μαζι μου. το θεμα ειναι οτι απο τοτε που τον πηρα στο κρεβατι ξυπναει και κανει ενα γκρρρρρ. αλλες φορες το κανει γτ θελει νερο και τσισα και δεν μπορει να κατεβει μονος του απο το κρεβατι , αλλες φορες γτ απλα κατι φοβαται, και αλλες φορες ετσι απλα για να με ξυπνησει. το θεμα ειναι οτι δεν ξερω τι να κανω. γιατι το κρατε ακομα να το μαθει και δεν καθεται μεσα κλαει πολυ.! αλλωστε δεν θελω να τον βαλω μεσα και να τον αφησω εκει θελω να το μαθει ομαλα.το θεμα ειναι οτι το παω τοσο ομαλα που το εχει ξεμαθει. μολις τον αφησω μεσα για λιγο μετα κανει 3μερες να μπει, παρολο που το φαγητο του το βαζω εκει μεσα! απο αποψη εκτονωσης δεν νομιζω οτι εχουμε προβλημα γτ παμε 2 βολτεσ 20 λεπτες μες στην μερα και το βραδυ μια μεγαλη η οποια διαρκει απο 30 ωρα μεχρι 1. αναλογα ποσο περπαταει. συνηθως κουραζεται απο την ζεστη και δεν περπαταει αλλα αυτο δεν σημαινει οτι θα ειναι και κουρασμενος στο σπιτι! πφφ για βοηθηστε ρε παιδια

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Να του ειπιταχύνεις την εκμάθηση του crate.
Και λιγότερο ομαλά. Δεν παθαίνει τίποτα, μην στενοχωριέσαι.
Ετσι όπως το πας, δεν πρόκειται να το μάθει ποτέ.
Ο δικός μου ο μπέμπης, είναι μέσα, με συνοπτικές διαδικασίες από την πρώτη μέρα και το βράδυ κοιμόμαστε μια χαρά, από την πρώτη μέρα.
Πέτα του μέσα και κανένα kong, αν ασχολείται γενικώς με τέτοια, να δεις πως θα μείνει. Γεμάτο μάλιστα με κομμένα μπισκοτάκια σε παγωμένο γιαούρτι, δεν θα θέλει να βγει από το crate.

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
εγω του ριχνω λιχουδια κλεινω την πορτα. μετα παλι το ιδιο. χαζομαρες και εγω. θα κανω αυτο που λες μαρεκο. kong δεν εχω αλλα αν βαλω λιχουδιες μεσα κατω απο το μαξιλαρι που του εχω στο κρατε και στις γωνιες???

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Το "γρρρρ" ενώ ο σκύλος είναι στο κρεβάτι να το σταματήσεις. Αν δεν του αρέσει το γεγονός ότι το κρεβάτι είναι δικό σου κατέβασε τον. Μη τον λυπάσαι.

Το ίδιο και για το crate. Ο σκύλος δεν αποφασίζει.
Το "ομαλά" για τον σκύλο μπορεί να το μεταφράσει σαν αδυναμή σου να τον καθοδηγήσεις.
Αν το δεχτεί ως πρόγραμμα, με τον καιρό θα μπαίνει απο μόνος του στο crate.

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
βασικα μολις κοιμοταν τον αβαζα μεσα ξυπνουσε και εβγαινε. μολις τον επαιρνε παλι ο υπνος ξανα μεσα! αλλα δεν ειχε αποτελεσμα γτ οποτε κοιμοταν και τον επαιρνα αγκαλια πεταγοταν. αυτο το γκρρρ που κανει μηπως δηλωνει καποιον φοβο? η ειναι απλη χαζομαρα του? οπως εχω ξανα πει εκπαιδευτη για καποια θεματα που εχουμε θα ξεκινησουμε τον οκτωβριο

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
αρχικα να τον βαζω οσο θα ειμαι και εγω σπιτι? και να ειμαι στον ιδιο χωρο? η αυτο ειναι λαθος! ειναι 12 μηνων πλεον δεν ειναι κουταβι και πιστευω οτι θα το μαθει πιο γρηγορα.δυστυχως δεν ξερω αν ο τροπος που εφαρμοζω ειναι ο σωστος.θα παω σε ενα πετσοπ να του παρω ενα κονγκ .

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Θα τον βάζεις και μέσα στο σπίτι όταν θα είσαι.
Και μην τον πας σταδιακά. Βάλτον μέσα και δες πότε θα αρχίσει να διαμαρτύρεται.
Χωρίς να σημαίνει ότι μόλις του κάνει, τσακίζεσαι να τον βγάλεις έξω.
Οσο είναι μέσα, δεν του δίνεις σημασία. Δεν του μιλάς, δεν τον κοιτάς.
Είτε κλαίει, είτε όχι.

Συγχρόνισε μόνο, το κάθε πότε θέλει να κάνει την ανάγκη του, με το πόσο είναι μέσα.
Αν κλαίει δηλαδή, γιατί θέλει να κάνει τσίσα, εννοείται θα του ανοίξεις να βγει να τα κάνει.

Και στην συνέχεια, αναλόγως της αντίδρασής του, βλέποντας και κάνοντας.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Κούρασε τον λίγο, και την ώρα που ξέρεις ότι ετοιμάζεται για νάνι προετοίμασε το crate. Άνοιξε την πορτούλα και δελέασε το να μπει απο μόνο του μέσα. Μη τον σπρώξεις, μη τον τοποθετήσεις εσύ στο crate. Περιόρισε τον μέσα σε αυτό χωρίς να του ασκείς δύναμη (πχ, αντίσταση) και μη κλείσεις ακόμα την πόρτα. Όταν τον δεις να ηρεμή, να ξαπλώνει ας πούμε, τότε κλείσε την πόρτα και φύγε. Συνήθως τα σκυλιά που δυσκολεύονται να δεχτούν το crate έχουν μάθει ότι το crate τους φυλακίζει. Τους βάζουμε μέσα όπως να'ναι, κλείνουμε την πόρτα και ο σκύλος μένει σε μια κατάσταση του τύπου "Ωχ, κλείστικα μέσα".

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Και νομίζω ότι στα πρώτα στάδια εκπαίδευσης τον βγάζεις έξω λίγα λεπτά αφού έχει ηρεμήσει από φωνές και κλάμα.
Μην τον βάλεις μέσα και φύγεις γιατί θα συνδέσει crate με αποχωρισμό.
Κονγκ οπωσδήποτε καθώς επίσης και ένα ρούχο σου με τη μυρωδιά σου. Είναι μεγάλος ο ατιμούλης, αντέχει και σε θέμα τουαλέτας, που θυμάμαι ότι έχεις πρόβλημα, και να κοιμηθεί 8 ώρες εκεί μέσα χωρίς εσένα. Μην το καθυστερείς.

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
θα τον παω μια μεγαλη βολτα και μετα θα τον βαλω μεσα δελεαζοντας τον με καποια λιχουδια η ενα παιχνιδι. μολις κατσει θα κλεισω την πορτα αν και συνηθως δεν καθεται. ξεσηκωνει τον κοσμο συνηθως αλλα θα κανω υπομονη. μολις σταματησει να κλαει συνεχιζω να τον αφηνω μεσα?? η τον βγαζω οποτε θελω εγω δινοντας του και μια λιχουδια? να υποθεσω οτι αυτο θα γινει μερα και οταν δω οτι το συνηθισε τον βαζω και το βραδυ? η απο σημερα το βραδυ κοιμαται κρατε και στο ποδι ολη η πολυκατοικια?

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
Και νομίζω ότι στα πρώτα στάδια εκπαίδευσης τον βγάζεις έξω λίγα λεπτά αφού έχει ηρεμήσει από φωνές και κλάμα.
Μην τον βάλεις μέσα και φύγεις γιατί θα συνδέσει crate με αποχωρισμό.
Κονγκ οπωσδήποτε καθώς επίσης και ένα ρούχο σου με τη μυρωδιά σου. Είναι μεγάλος ο ατιμούλης, αντέχει και σε θέμα τουαλέτας, που θυμάμαι ότι έχεις πρόβλημα, και να κοιμηθεί 8 ώρες εκεί μέσα χωρίς εσένα. Μην το καθυστερείς.
το θεμα της τουαλετας δοξα τον θεο και μετα απο τις δικες σας συμβουλες λυθηκε . τουλαχιστον ειμαστε σε πολυ καλο δρομο. ατυχηματακια μπορει να εχουμε αν ξεχαστω λιγο με την ωρα. τον βγαζω καθε 4 ωρες τρ εξω και παμε καλα. οσο λειπω αν τυχει να λειψω πανω απο 4 ωρες δεν εχω βρει τπτ στο σπιτι ουτε στο μπαλκονι. πολυτιμες οι συμβουλες σας :D

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Δεν του ανοίγεις για αρκετή ώρα, αφού το έχει βουλώσει.
Πρέπει να το χωνέψει, ότι εκεί θα γινει η φωλιά του, πάει και τελείωσε.
Με τις λιχουδιές δεν το 'χω, για να σου πω. Δεν τις χρησιμοποιώ ποτέ και για τίποτα.
Του βάζεις το kong για να απασχολείται ευχάριστα για αρκετή ώρα και να μην νοιώθει ότι βρίσκεται τιμωρία. Σιγά-σιγά θα καταλάβει ότι δεν είναι και τόσο κακό το crate του.

Αν δεν είσαι σίγουρη για τις αντιδράσεις του, αν χρειαστεί να λειψεις, κλείσε μπαλκονόπορτες και ενδιάμεσες πόρτες αν υπάρχουν, για να περιορίσεις όσο γίνεται την ενόχληση προς τους γειτόνους, από το κλάμα του. Και μείνε και λίγο σε απόσταση βολής, όχι έξω ακριβώς από την πόρτα, θα σε μυρίζει, αφουγράζοντάς τον, να δεις τι θα κάνει.

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
Δεν του ανοίγεις για αρκετή ώρα, αφού το έχει βουλώσει.
Πρέπει να το χωνέψει, ότι εκεί θα γινει η φωλιά του, πάει και τελείωσε.
Με τις λιχουδιές δεν το 'χω, για να σου πω. Δεν τις χρησιμοποιώ ποτέ και για τίποτα.
Του βάζεις το kong για να απασχολείται ευχάριστα για αρκετή ώρα και να μην νοιώθει ότι βρίσκεται τιμωρία. Σιγά-σιγά θα καταλάβει ότι δεν είναι και τόσο κακό το crate του.

Αν δεν είσαι σίγουρη για τις αντιδράσεις του, αν χρειαστεί να λειψεις, κλείσε μπαλκονόπορτες και ενδιάμεσες πόρτες αν υπάρχουν, για να περιορίσεις όσο γίνεται την ενόχληση προς τους γειτόνους, από το κλάμα του. Και μείνε και λίγο σε απόσταση βολής, όχι έξω ακριβώς από την πόρτα, θα σε μυρίζει, αφουγράζοντάς τον, να δεις τι θα κάνει.
αυτο το κανω το βραδυ ομως??? ακουγεται υπερβολικα. να περασει ενα μικρο χρονικο διαστημα να συνηθησει την μερα και μετα να τον βαλω το βραδυ?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Καταρχάς δεν έκανα πουθενά διάκριση σε μέρα ή νύχτα :rolleyes:
Κατά δεύτερον...που σου κάνει εσένα διαφορά η νύχτα;
Την νύχτα κι αν είναι καλύτερα και ευκολότερα, που είναι και σε mode ύπνου, έτσι κι αλλιώς.
Από κει και πέρα, ότι σε εξυπηρετεί.

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
το καταλαβα οτι δεν εκανες διακριση. απλα το θεμα ειναι οτι το βραδυ ετσι και αλιως δεν κοιμαται θα κοιμαται μεσα στο κρατε?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Μια δοκιμή, θα μας πείσει...:)

Αν κλάψει όμως, δεν πας μαλλιοκούβαρα να τον βγάλεις.

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
να τον αφησω να κλαψει να ξεσηκωσει την πολυκατοικια? βασικα θα φροντισω να το κανω μετα απο μια πολυ κουραστικη βολτα που θα ειναι ξερος και δεν θα μπορει να παρει τα ποδια του!

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
η εφαρμογη αρχισε χτες το πρωι απο την αδερφη μου γιατι εγω ειμαι στην δουλεια! ο κυριος μπηκε μεσα και κλαψουρισε απλα! δεν το πιστευα, γιατι οταν τον εβαζα εγω ξεσηκωνε τον κοσμο! χτες το βραδυ παλι το ιδιο τον εβαλε μεσα και εκατσε εκει. το βραδυ ειχαμε ενα θεματακι με κλαψουρισμα αρκετη ωρα και τον εβγαλα. αυτο που καταλαβα ειναι οτι οταν το κανω εγω γαυγιζει πιθανον γιατι ξερει οτι θα τον βγαλω ενω ξερει οτι η αδερφη μου η η μαμα μου δεν τον λυπουνται! αυτο βεβαια δεν μου αρεσε ιδιαιτερα αλλα θα προσπαθησω να αλλαξω συμπεριφορα απεναντι του, να γινω λιγο πιο σκληρη

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97