Δεν θέλει να πάει βόλτα...

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.413
10.616
Athens
ωπα! και πιανει???
Ναι... Κι εγώ μαζί με τα κουκουνάρια σφύριζα και ήμουν γενικά "λαλαλαάααα τι ωραία που είναι εδώ στην εξοχή" - γενικώς έκανα και αυθυποβολή του τύπου "ουάου τι γαμάτα που περνάμε!" και προσπαθούσα να το μεταδώσω στη μουλάρω. Όταν σε βλέπουν χαλαρό και γιούχου το εισπράττουν και αυτά.

Φιλαρακος

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
221
0
Athens,N.Kosmos
Ναι... Κι εγώ μαζί με τα κουκουνάρια σφύριζα και ήμουν γενικά "λαλαλαάααα τι ωραία που είναι εδώ στην εξοχή" - γενικώς έκανα και αυθυποβολή του τύπου "ουάου τι γαμάτα που περνάμε!" και προσπαθούσα να το μεταδώσω στη μουλάρω. Όταν σε βλέπουν χαλαρό και γιούχου το εισπράττουν και αυτά.
χμμ ναι ..το θεμα ειναι να συνδυασω ολα αυτα τα χοροπηδηχτα με το να τον κραταω..γιατι καθε φορα που εντοπιζει γατα παθαινω εξαρθρωση..

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.413
10.616
Athens
χμμ ναι ..το θεμα ειναι να συνδυασω ολα αυτα τα χοροπηδηχτα με το να τον κραταω..γιατι καθε φορα που εντοπιζει γατα παθαινω εξαρθρωση..
Ε καλά δεν χρειάζεται να χορεύεις και τσάμικο, απλά κάνε τον χαρούμενο, σφυρίζουμε το i m singing in the rain και τέτοια :D

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Κάποιες φορές όταν πάμε πάρκο για φρεσκάρισμα εντολών φερνω μαζί μου ψιλοκομμένα συκωτάκια. Το πάρκο που πάμε είναι σχεδόν 20λεπτά μακρυά. Για όλο αυτό το διάστημα ο σκύλος κάνει heel σαν SchIII, ούτε να κατουρήσει, εκει να με κοιτάει συνέχεια και να σκοντάφτει στα πεζοδρόμια :D

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Κάποιες φορές όταν πάμε πάρκο για φρεσκάρισμα εντολών φερνω μαζί μου ψιλοκομμένα συκωτάκια. Το πάρκο που πάμε είναι σχεδόν 20λεπτά μακρυά. Για όλο αυτό το διάστημα ο σκύλος κάνει heel σαν SchIII, ούτε να κατουρήσει, εκει να με κοιτάει συνέχεια και να σκοντάφτει στα πεζοδρόμια :D
Τελειος! Τι γινεται ομως οταν δεν εχεις μαζι σου μεζεδες?

Φυσικα και οι μεζεδες βοηθανε στο φινιρισμα του "δίπλα" και για να θυμηθει την απολυτως σωστη θεση και εκτελεση.

Η "σωστη" χαλαρη καθημερινη εκτελεση δεν ειναι να κοιταζει εσενα αλλά τον δρομο και το περιβαλλον (οχι τιποτα αλλο αλλά για να μην τρωει τα μουτρα του στα πεζοδρομια :p) ΚΑΙ να εχει τον νου του σε σενα ανά πάσα στιγμη.

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Ποιος είνα ό λόγος που βγαζεις (βγάζετε ή βγαζατε) τα σκυλιά βόλτα, όταν αυτα δεν ήθελαν? και είχαν αυτη την αντίδραση ?

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.413
10.616
Athens
Ποιος είνα ό λόγος που βγαζεις (βγάζετε ή βγαζατε) τα σκυλιά βόλτα, όταν αυτα δεν ήθελαν? και είχαν αυτη την αντίδραση ?
Kαι τι να τα κάναμε - να τα αφήναμε μέσα?

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Kαι τι να τα κάναμε - να τα αφήναμε μέσα?
Εγω απλά ρώτησα ποιος είναι ο λόγος... Δεν είπα να τα αφησετε μέσα χωρίς βόλτα.

Πολλές φορές, τα ευκολα γίνονται δύσκολα, μόνο και μόνο γιατί δεν σκεφτόμαστε απλά...

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.769
4.045
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Εγω απλά ρώτησα ποιος είναι ο λόγος... Δεν είπα να τα αφησετε μέσα χωρίς βόλτα.

Πολλές φορές, τα ευκολα γίνονται δύσκολα, μόνο και μόνο γιατί δεν σκεφτόμαστε απλά...
Τι θέλει να πει ο ποιητής;
Αν το σκυλί ήταν μέσα 1+ μήνα, και βέβαια θα είναι επιφυλακτικό στη βόλτα. Αυτό δε σημαίνει πως όταν ξεπεράσει το φόβο του δε θα παρακαλάει να βγει έξω.

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Τι θέλει να πει ο ποιητής;
Αν το σκυλί ήταν μέσα 1+ μήνα, και βέβαια θα είναι επιφυλακτικό στη βόλτα. Αυτό δε σημαίνει πως όταν ξεπεράσει το φόβο του δε θα παρακαλάει να βγει έξω.
Ο ποιητής είναι αγνωστο τι θελει πει,.
Εγω απλά λέω, ότι έχουμε σκυλια που δεν νιωθουν ανετα στη βολτα. Σωστα? Ποιος λοιπον ειναι ο λογος για αυτο? Ποιος εινια ο λογος της βολτας? Μηπως ο λογος της βολτας ειναι η ουσια ή μηπως ο τρόπος της βολτας ή μηπως το μερος της βολτας?

Εχουμε ενα σκυλο που δεν νιωθει ανετα στη βολτα, και εμεις απλα πιεζουμε αυτη την ακραια κατασταση.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.769
4.045
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Ο ποιητής είναι αγνωστο τι θελει πει,.
Εγω απλά λέω, ότι έχουμε σκυλια που δεν νιωθουν ανετα στη βολτα. Σωστα? Ποιος λοιπον ειναι ο λογος για αυτο? Ποιος εινια ο λογος της βολτας? Μηπως ο λογος της βολτας ειναι η ουσια ή μηπως ο τρόπος της βολτας ή μηπως το μερος της βολτας?

Εχουμε ενα σκυλο που δεν νιωθει ανετα στη βολτα, και εμεις απλα πιεζουμε αυτη την ακραια κατασταση.
Ωραία και σου λέω εγώ πως αν ο σκύλος μάθει να βγαίνει βόλτα και πως στη βόλτα συμβαίνουν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα, τότε ο σκύλος δε θα θέλει να κάτσει στο σπίτι. Είναι προφανές γιατί ο συγκεκριμένος σκύλος δε θέλει να βγει βόλτα, και δεν είναι ο μόνος που μετά από 2μηνη καραντίνα βγαίνει στον έξω κόσμο, επομένως η συμπεριφορά του είναι κάπως αναμενόμενη.

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Ωραία και σου λέω εγώ πως αν ο σκύλος μάθει να βγαίνει βόλτα και πως στη βόλτα συμβαίνουν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα, τότε ο σκύλος δε θα θέλει να κάτσει στο σπίτι. Είναι προφανές γιατί ο συγκεκριμένος σκύλος δε θέλει να βγει βόλτα, και δεν είναι ο μόνος που μετά από 2μηνη καραντίνα βγαίνει στον έξω κόσμο, επομένως η συμπεριφορά του είναι κάπως αναμενόμενη.
Είναι φυσιολογικό να υπάρχει ενα άγχος για την πρώτη βόλτα απο την πλευρά του κουταβιού.
Θα πρέπει πάνω απο όλλα, να μην ειναι στην απομόνωση και στην καραντίνα το κουτάβι όλο αυτο το καιρό. Ας μην αναλύσω το πως, που, γιατί κλπ.

ΤΟ θέμα είναι ότι είναι λάθος να πιέζουμε καταστάσεις πιστευοντας πως είναι για το καλό του σκύλου.
Δεν θέλει να βγει απο την πόρτα, παίφτει κάτω, σέρνεται, πεισμώνει, και απλά εμείς πάλι θέλουμε να τον πάμε βόλτα. Τραβώντας. Τινάζοντας. Με νεύρα. Νιώθουμε ντροπή στον κόσμο. Ιδρώνουμε. Ανατριχιάζου,με. Θέλουμε να τον τσακίσουμε. Παίρνοντας αγκαλία το κουτάβι. κλπ...

Αυτα το σκυλί δεν τα λαμβάνει? Δεν καταλάβαίνει σε τι κατάσταση είμαστε? .....................................

Είναι σωστό??

Γιατί? Πως? Ειναι απαραίτητο? Απο την μια μέρα στην άλλη τέτοιες αλλαγές? Τόσες ημέρες τι έκανε το κουτάβι?

Last edited:

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.769
4.045
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Ας μην αναλύσω το πως, που, γιατί κλπ.
Κι όμως, πιστεύω πως θα ήταν χρήσιμο! Για να διαβάσει ο κόσμος και να δει τί μπορεί να κάνει μέχρι να λάβει το κουτάβι όλα τα εμβόλια και να μη φοβάται ο ιδιοκτήτης πλέον να το βγάλει έξω!

Γιατί? Πως? Ειναι απαραίτητο? Απο την μια μέρα στην άλλη τέτοιες αλλαγές? Τόσες ημέρες τι έκανε το κουτάβι?
Ωραία, πες πώς να γίνει (τώρα που έγινε το κακό με την καραντίνα)

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Κι όμως, πιστεύω πως θα ήταν χρήσιμο! Για να διαβάσει ο κόσμος και να δει τί μπορεί να κάνει μέχρι να λάβει το κουτάβι όλα τα εμβόλια και να μη φοβάται ο ιδιοκτήτης πλέον να το βγάλει έξω!

Ωραία, πες πώς να γίνει (τώρα που έγινε το κακό με την καραντίνα)
Νομίζω πως υπαρχουν αλλα POsts τι μπορει και τι πρεπει να κανει ο ιδιοκτητης σε αυτη τη περιοδο...Αν δεν υπαρχουν, μπορω να γραψω 1-2 ιδεες.. ;)

H καραντίνα στην ουσία είναι μια απο τις χειροτερες περιοδους για το κουταβι. Ειαι αποκλεισμένο. Ποτε μου δεν ειχα σε καραντίνα τα κουτάβια μου, εκτος αν υπάρχει πραγματικά σοβαρός λόγος, πραγματικά σοβαρός. Απλά προσέχεις παραπάνω.

Τωρα αφου περάσει η καραντίνα, πρέπει να έχουμε δείξει στο κουτάβι παραστασεις, κόσμο, κλπ..εστω στο σπίτι μας, στην αυλή μας, στο σαλονι μας, στο αυτοκίνητο μας, κλπ...
Πρεπει μετα την καραντίνα, να μην βγει βόλτα σε μέρος με φασαρία, αυτοκίνητα, και γενικά σε καταστάσεις νέες και βάρβαρες για το κοθτάβι μας. Εκει έπρεπε να είχε παίξει ρόλο ο εκτροφέας!!!
Βοφάται το κουτάβι? Βέβαια, επόμενο δεν είναι? Απο την καραντίνα του σαλονιού σε after πάρτυ......? Απο το σκοτάδι στο φώς?

Στη Χιλη, οταν βγαλανε τους ανθρωπους τους βγαλανε βραδυ, σιγα σιγα...

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.769
4.045
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Τώρα μάλιστα!

Προσωπικά είμαι και εγώ κατά της καραντίνας, αλλά να βγάζεις έξω ανεμβολίαστο κουτάβι είναι πάντα ρίσκο (ειδικά αν κάποιος δεν έχει μπαλκόνι ή αυλή).

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Τελειος! Τι γινεται ομως οταν δεν εχεις μαζι σου μεζεδες?
Φυσικα και οι μεζεδες βοηθανε στο φινιρισμα του "δίπλα" και για να θυμηθει την απολυτως σωστη θεση και εκτελεση.
Η "σωστη" χαλαρη καθημερινη εκτελεση δεν ειναι να κοιταζει εσενα αλλά τον δρομο και το περιβαλλον (οχι τιποτα αλλο αλλά για να μην τρωει τα μουτρα του στα πεζοδρομια :p) ΚΑΙ να εχει τον νου του σε σενα ανά πάσα στιγμη.
Μα δεν έχω τους μεζέδες για το heel βρε Χάρη, δεν είμαι και τόσο βάρβαρος να την πάω τόσο δρόμο έτσι :D
Απλά ήθελα να πω πως αν ο φίλος έχει κάτι μαζί του που "τρελένει" το σκύλο μπορεί να είναι ένα κίνητρο να τον ακολουθήσει.

ps. Η μεζέδες είναι περισσοτερο για το παιχνίδι ιχνηλασίας

barbara91

New Member
16 Ιουλίου 2013
2
0
Καλησπερα!αντιμετωπιζω ενα σοβαρο θεμα με το σκυλακι μου και θα ηθελα αν μπορειτε να με βοηθησετε..Ειναι 4 περιπου μηνων κουταβι ιμιαιμο..οταν την εβγαζα πολυ μικρες βολτιτσες οταν εκανε το πρωτο της εμβολιο πηγαιναμε κανονικα σταματουσε που και που αλλα ενταξει περπατουσε..Απο τν παρασκευη που τν πηγα στον κτηνιατρο και της εκανα το δευτερο εμβολιο γυρισαμε σπιτι με τα ποδια περπατουσε κανονικα ..Εδω και τρεις μερες με το που της φοραω το λουρακι που πιανει σε ολο της το σωμα βαζει τν ουρα κατω και κρυβεται..τν περνω αγκαλια τν βγαζω εξωκαι μενει ακινητη κοκαλωνει οτι και αν κανω..δεν ξερω τι να κανω..(απελπισμενη)..η παραμικρη βοηθεια θα φανει χρησιμη..Ευχαριστω:lloroso:

aith

Well-Known Member
18 Απριλίου 2013
59
7
αθήνα , νεα φιλαδέλφεια
Όταν ξεκινήσαμε τις βόλτες και μένα η μικρή ( ημίαιμο λυκόσκυλο ) ψιλοφοβόταν και μουλάρωνε να ξαναμπεί σπίτι , οπότε ανέλαβαν δράση οι κόρες μου τρέχοντας και παίζοντάς την . Τώρα πια ( 5μιση μηνών) όταν είναι να βγούμε , αρκεί ένα ' Πάμε Γεωργία , πάμε Δάφνη , πάμε Κιάρα ' και είναι και οι 3 στην πόρτα :D

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul